تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829511058




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مزاج خود را بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گرم مزاج مزاج خود را بشناسید

مزاج شناسی؛
مزاج خود را بشناسید
مزاج عبارت‌است از تأثیر متقابل اثر متضاد عناصر (اركان) چهارگانه. به‌عبارت ساده‌تر، هرگاه اركان در مقادیر مختلف و نسبت‌هاى نابرابر باهم تركیب شوند، كیفیات جدیدى ایجاد مى‌كنند كه همان مزاج‌ها هستند.



پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله: ھر كه ماه رمضان را دريابد و آمرزيده نشود، خداوند او را (از رحمت خود) دور گرداند.   به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، عناصر برای ایجاد بیشترین تماس با یكدیگر، به ذرات بسیار ریزى تقسیم مى‌شوند. هنگامى‌كه این ذرات بر هم اثر كنند، كیفیتى تازه به‌وجود مى‌آید كه سراسر ذرات عناصر را دربر مى‌گیرد. ازآنجایى‌كه عناصر داراى چهار كیفیت هستند (گرمى، سردى، خشكى و ترى)، پس مزاج جسم تازه‌تشكیل‌شده یا تجزیه‌شده نیز ماحصل این چهار كیفیت است. باید دانست كه هر فردى داراى مزاجى مخصوص به خود است.   دانشمندان طب گیاهى معتقدند همانطوركه افراد ازحیث شكل، اندام، قد، وزن و بالاخره صورت ظاهرى تفاوت دارند، ازحیث حالت وضعیت بدنى نیز مختلف‌اند و این اختلاف به‌خاطر موادى است كه بدن، آن‌ها را مى‌سازد. ورود روزانۀ اجزا و مواد مختلف به بدن باعث به‌وجودآمدن مزاج‌هاى گوناگون مى‌شود؛ لذا مزاج ممزوجى از تركیبات مختلف است.
حالت و وضع بدنى هر فرد را مزاج گویند: براى اینكه معنى كاملى از مزاج در ذهن روشن شود باید دانست كه هركسى استعداد پذیرش بعضى از بیمارى‌ها را دارد و درمقابل، بعضى‌ها به آن بیمارى‌ها مقاوم هستند و با علم به این كیفیت، مزاج عبارت‌است از: طرز واكنش شخصى در مقابل عوامل بیمارى‌زا. در طرز واكنش اشخاص، بعضى واكنش‌ها ثابت است و بیشتر مشاهده مى‌شود و برخى واكنش‌ها متغیر است. از این واكنش‌ها مزاج فرد را مى‌توان شناخت.
تغییرات مزاج در طب با رژیم غذایى، بهداشت، كار، محل زندگى و آب‌وهوا هماهنگ است؛ لذا با رعایت آن‌ها مى‌توان انحراف مزاج از سلامت به‌سوى بیمارى را پیشگیرى كرد. مزاج ممكن است گرم، سرد، خشك و مرطوب باشد كه گرمى را به‌خاطر وجود انرژى، سردى را به‌خاطر تفرق و ضعف، رطوبت را به‌خاطر جمع‌شدن مایعات در سلول‌هاى بدن و خشكى را بیانگر حالاتى از ماده مى‌دانند.   دانشمندان قدیم معتقدند كه هركس به‌واسطۀ حالت و وضع بدنى خود، یعنى مزاجى كه در اختیار دارد، آمادۀ پذیرش یا دفع بیمارى مخصوص به خود است و براى معالجۀ آن فرد لازم است كه «مزاج او شناخته شود».
مزاج انسان در تركیب با خشكى و رطوبت و تركیب اخلاط با یكدیگر حالات مختلفی پیدا مى‌كند؛ اما در اینجا به بیان سادۀ مزاج انسان مى‌پردازیم.   مزاج‌ها عبارت‌اند از:
مزاج دموى (خون)، مزاج بلغمى‌، مزاج صفراوى (كبدى) و مزاج سودایى (عصبى).   ۱. مزاج دموى (خون)
گردش خون در انسان‌هاى دموى‌مزاج، تند و سریع، نبض كامل و پر و رگ‌هاى پوست داراى التهاب خونى و پرى و سرخى و تیرگى خون است. كف دست‌ها و پهلوها گرم است. اشتهاى فراوان دارند و خوابشان عمیق و راحت است. در حالت خروج از اعتدال، رگ‌هاى چشم پرالتهاب و خونى‌رنگ و دچار منگى و سنگینى در سر مى‌شوند. مزاج دموى، مزاج گرم است.
زیادى خون و مزاج دموى را مى‌توان به‌وسیلۀ عمل حجامت یا خوردن آب انار، آبغوره، آب آلبالو، آب عناب، آب دم‌كردۀ برگ زیتون، آب زرشك، سركه، آلو، آش آلو، تمرهندى، آش تمرهندى، علف خرفه یا تخم خرفه، مغز خیار، سماق، گشنیز و اسفناج معالجه كرد.   ۲. مزاج بلغمى‌
این مزاج را لنفاوى و هاضمه‌اى نیز گفته‌اند. صاحبان این مزاج داراى بدنى سرد و نرم و حركات آنان كند بوده و تنبلى در میان این افراد بیشتر است. خواب آنان سنگین و عمیق و حركاتشان با نوعى لاقیدى همراه است. رنگ صورت آنان چه سفیدپوست و چه سیاه و چه سبزه باشد، همراه با نوعى پریدگى است. چنانچه از اعتدال خارج شوند و بلغم غلبه نماید دچار ضعف و سستى و گاه نزول فشار خون و زیادتى آب دهان و درد مفاصل مى‌شوند. سفیدی روى زبان نشانۀ رسوب بلغم در دستگاه هاضمه و كبد است.
در تجمع بلغم در معده حالت تهوع ایجاد مى‌شود كه با مصرف چیزهایى ازقبیل شیرینى و نبات و شور و شیرین با هم و داروهایى مانند نعناع و زنجبیل و... بهبود مى‌یابند. مزاج بلغمى یكى از دو مزاج سرد است.
اگر بلغم غلبه كرده باشد، با خوردن زنیان، بادیان، زیرۀ سبز، زیرۀ سیاه، سیاه‌دانه، پیاز سفید، آب دم‌كردۀ تخم شوید، بابونه، شوید، ریحان، روغن زیتون، انجره، شنبلیله، سنگدان مرغ، ریشۀ جعفرى تازه كه پوست روى آن كنده شده (مغز ریشه به‌طور خام مصرف شود)، آب جوشاندۀ مرزنجوش، سوپ سبزى، نخودآب، جوشاندۀ آویشن شیرازى، آب دم‌كردۀ برگ تیول، عسل و خرماى سیاه معالجه مى‌شود.   ۳. مزاج صفراوى (كبدى)
صاحبان مزاج صفراوى علائمى ازقبیل گرمى و خشكى پوست، زردى رنگ صورت و زردى سفیدى چشم دارند. معمولاً لاغراندام، اما داراى بدنى سفت و محكم هستند. خطوط چهره و استخوان‌بندى آنان نمایان است. بیشتر آن‌ها خوابى كوتاه دارند. در امور سخت‌گیر و حساس هستند و تنفس و نبض آنان سریع‌تر است. مزاج‌هاى گرم همان صفرا و خون است. مزاج‌هاى سرد بلغم و سوداست. اگر صفرا غلبه كرده است، به‌وسیلۀ آب كاسنى، آب پرتقال، آب لیموترش، گوشت مرغ، آبغوره، آش جو با عدس، گشنیز، كدو، اسفناج با آبغوره، آب گشنیز، فلوس، جوشاندۀ خاكشیر، آب زرشك، سناء مكى، تربد، سقمونیا، لیمو عمانى، بادام شیرین، چهار ترشى، لعاب اسپرزه، خرفه، آلو، آش آلو، آلبالو، كاهو، سوپ ماش، اسفناج و سوپ اسفناج مى‌توان آن را معالجه كرد.   ۴. مزاج سوداوى (عصبى)
تیرگى پوست همراه با نوعى پریدگى رنگ كه به نیلى یا خاكسترى مى‌زند. سفیدى چشم، نیلى یا آبى و در مراحل حاد به تیرگى مى‌زند. گرفتگى و كدورت چهره و تیرگى روى زبان در غلبۀ سودا و آثار آن در ادرار و حالاتى ازقبیل تهوع و بى‌اشتهایى از علامات غلبۀ سوداست. افرادى حساس، عصبى و خیالاتى و بسیار متأثر از محیط هستند. اگر سودا در بدن غلبه كرده است، به‌وسیلۀ لعاب اسپرزه، انجیر، آب هویج، عرق بید، تخم خیار سبز، تخم خیار چنبر، قدومه، خاكشیر، آب دم‌كردۀ تخم كاهو، كاهو با سكنجبین، مخلوط صندل سرخ و سفید با گلاب، عرق تمشك، عرق بهارنارنج، سوپ جوجه خروس، زردۀ تخم‌مرغ، سوپ با گوشت، كباب، آب كاسنى یا عرق كاسنى مى‌توان آن را درمان كرد.
ناگفته نماند كه دستورهاى بالا و مقدار مصرف و طرز استفاده و كیفیت مصرف آن‌ها باتوجه‌به سن اشخاص و سكونت آن‌ها در اماكن گرمسیر، سردسیر، معتدل، جلگه‌اى و كوهستانى متفاوت است كه باید براى نوع دارو یا طرز مصرف یا مقدار مصرف با مشورت اهل دانش و تجربه در میان گذاشته و به دستور او مصرف فرمایید تا مطابق حالات شخص، هركدام لازم باشد، مطابق با سنین عمر و محیط زندگى دستور دهد.   ضمناً قابل ذکر است که این چهار مزاجی که معرفی کردیم، مزاج‌های ساده بودند که با ترکیب این ۴ مزاج به مقادیر مختلف، مزاج‌های جدید ایجاد می‌شود. البته بحث مزاج در طب سنتی بحث مفصلی است که ان‌شاءالله باید در جای خودش پرداخته شود.   نگاه آفتاب/ 2014



۲۸/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۰:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن