تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803753366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اثرات اقتصادی پرداخت زکات فطره در جامعه اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اثرات اقتصادی پرداخت زکات فطره در جامعه اسلامی
پرداخت زکات فطره تنها به کسانی که در ماه رمضان روزه گرفته‌اند اختصاص ندارد، حتی کسانی که نسبت به روزه عذر داشته‌اند و یا از روی عمد و غیرعمد روزه نگرفته‌اند، باید زکات فطره پرداخت کنند.


به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زکات فطره یکی از دستورات اسلامی است که با تحقق شرایط عمومی تکلیف بر سرپرست خانوار در شب عید فطر واجب می‌شود. از آنجا که ملاک در وجوب زکات فطره، غنا (ضد فقر) است، بنابراین برای محاسبه آن باید خانوارهای فقیر را شناسایی کرد از این رو فقر مطلق یا فقر معیشتی به محرومیت و ناتوانی فرد در دستیابی به حداقل نیازهای اساسی از قبیل تغذیه، پوشاک و سرپناه که از ضروریات اولیه زندگی شمرده می‌شوند، اشاره دارد.


اما فقر نسبی از مفهوم فقر مطلق فراتر رفته و به طور کلی از نابرابری توزیع درآمد در سطح جامعه ناشی و از عدم تعادل‌های اجتماعی حکایت می‌کند. بنابراین بر اساس بحث‌های فقهی می‌توان گفت خط فقر مطلق که در علم اقتصاد توسعه و اقتصاد خرد مورد بحث قرار گرفته نزدیکی فراوانی با مفهوم فقر در بحث زکات فطره دارد.


پرداخت زکات فطره که با نیت عبادت و تقرب به خداوند متعال انجام می‌شود، نوعی بهره‌گیری از مادیات برای رسیدن به معنویات است، بدین جهت گفته‌اند که قبول روزه موکول به پرداخت زکات است، چرا که دادن زکات موجب جدایی از تعلقات مادی و هواهای دنیوی و نفسانی است و انسان مؤمن برای دوام فطرت الهی خویش و بازگشت به عهد فطری «الست» از هر آنچه رنگ تعلق دارد، باید رها و آزاد باشد و زنجیر مادیات را از پای خود برکند تا سبک بال به سوی خداوند گام نهد.


البته پرداخت زکات فطره که به آن زکات سلامتی بدن گفته می‌شود تنها به کسانی که در ماه رمضان روزه گرفته‌اند اختصاص ندارد، حتی کسانی که نسبت به روزه عذر داشته‌اند و یا از روی عمد و غیرعمد روزه نگرفته‌اند، باید زکات فطره پرداخت کنند. البته هدف از دادن زکات پاک شدن روح نیز عنوان شده است.


بسیاری از مفسران آیه شریفه قد افلح من تزکی و ذکر اسم ربه فصلی را چنین تفسیر کرده‌اند که هرکس سه مرحله زیر را بپیماید به سر منزل فلاح و رستگاری می‌رسد. این مراحل عبارتند از:


پاک شدن از شرک و اخلاق رذیله به توحید و ایمان و باور داشتن اصول عقاید (تَزَکّی)در آثار قدرت و حکمت پروردگار و نعمت‌های مادی و معنوی، جسمی و روحی اندیشیدن علاوه بر ذکر قلبی با زبان کلمه شهادت گفتن (وَ ذَکَرَ اِسمَ رَبِّه)در مرحله سوم اظهار شکستگی و فروتنی و کوچکی در پیشگاه پروردگار نمودن و به عبادت و پرستش پرداختن (فَصَلّی). هر کس این سه مرحله را پیموده به سر منزل رستگاری می‌رسد.
عده‌ای بر اساس روایات رسیده معتقدند که منظور از «تزکی» دادن زکات فطره و خواندن نماز عید است. همچنان که امام علی (ع) یکی از مصادیق این آیه را عید فطر و زکات فطره می‌داند. در روایات آمده است که رسول خدا(ص) همواره در روزهای عید فطر قبل از رفتن به مصلی فطره را تقسیم می‌کرد. برخی نیز تزکیه را در اینجا به معنی دادن صدقه مالی دانسته‌اند.


مهم این است که تزکیه معنی وسیعی دارد که همه این مفاهیم را دربرمی‌گیرد، هم پاکسازی روح از آلودگی شرک و هم پاکسازی از اخلاق رذیله و هم پاکسازی عمل از محرمات و هرگونه ربا و هم پاکسازی جان به وسیله دادن زکات در راه خدا، زیرا طبق آیه (خذ من اموالهم صدقه تطهرهم و تزکیهم بها) از اموال آن‌ها صدقه‌ای (زکات) بگیر تا آن‌ها را به وسیله آن پاکسازی و تزکیه کنی) دادن زکات سبب پاکی روح و جان است.


عده‌ای دیگر گفته‌اند منظور از صدقه همان زکات فطره است که در اول ماه شوال پرداخت می‌شود و تکبیرهای روز عید و نماز عید فطر را نیز شامل می‌شود. شخصی از امام صادق (ع) پرسید معنای آیه قد افلح من تزکی چیست؟ فرمود: این است که هر کس زکات فطره بدهد، رستگار می‌شود.


پرداخت زکات فطره در کنار تزکیه انسان حل مشکلات اقتصادی افراد نیازمند را نیز به ارمغان می‌آورد و عاملی ارزشمند برای فقرزدایی و توسعه اقتصادی در جامعه اسلامی است. در کنار کمک به فقرا، موارد مصرف دیگری نیز برای زکات فطره می‌توان قائل شد که از جمله آن‌ها احیای روحیه همیاری و تعاون، رسیدگی به وضع بهداشتی، درمانی و فرهنگی مسلمانان است. از زکات فطره می‌توان قرض بدهکاران حقیقی و افرادی را که در راه معیصت و خلاف بدهکار نشده‌اند، پرداخت کرد.


در ساختن مسجد، پل‌ها و راه‌ها و بیمارستان‌ها و برطرف کردن سایر نیازهای مسلمانان نیز می‌توان از این بودجه مردمی استفاده کرد. همچنین با این بودجه می‌توان باورهای دینی و اعتقادات مسلمانان ضعیف الایمان را تقویت نمود و کسانی را که در معرض شبهات و وسوسه‌های دشمنان قرار دارند، یاری کرد.








انتهای پیام/



اخبار مرتبط

آداب و رسوم جشن عید فطر در کشورهای اسلامی جهان + تصاویر
نماز عید فطر در هزار و 401 بقعه متبرکه و امامزاده کشور برگزار می‌شود
ویژه برنامه‌های شبکه قرآن در عید سعید فطر
مبلغ فطریه امسال برای هر نفر 8 هزار تومان تعیین شد
میزان زکات فطره امسال اعلام شد
فراخوان ارسال آثار به جشنواره شعر نماز و نیایش اعلام شد
چه کسی مزه عید فطر را بهتر خواهد چشید؟ / نکاتی برای استفاده بهتر از هفته آخر رمضان
دور شدن شیطان از انسان برکت ماه رمضان است/ماه رمضان خدا بسوی بندگانش می‌آید
راه‌هاى "ثبوت اول ماه" طبق "فتوای مقام معظم رهبری"
چگونه می‌توانیم در ماه رمضان بیشتر مقرب شویم؟




۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن