تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837271374
هرآنچه ردیف و قافیه داشت، شعر نیست
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
هرآنچه ردیف و قافیه داشت، شعر نیست
نشست خبری همایش «شعری که زندگیست» برگزار شد و عسکری در این نشست گفت: مخاطب باید بداند هرآنچه مصرع مصرع باشد و ردیف و قافیه و وزن داشته باشد، شعر نیست وای به روزی که این شعر کثیف و سیاه باشد.
به گزارش جام نیوز ، نشست خبری همایش «شعری که زندگیست» با حضور سیدهادی یگانه، روان تحلیلگر، حامد عسکری و محمد شیخی برگزار شد. قرار است این همایش روز شنبه 30 تیرماه از ساعت 17 تا 20 در محل فرهنگسرای اندیشه برگزار شود. این همایش بنا بر آن دارد که به بررسی روانکاوانه شعر و. تأثیر آن بر زندگی اجتماعی امروز بپردازد.
سید محمدمبین میرلوحی مدیر موسسه راه مبین در توضیح همایش «شعری که زندگیست» و فعالیتهای موسسه راه مبین گفت: موسسه راه مبین در نظر دارد مجموعه همایشهایی با موضوع روانشناسی را به صورت مستمر برگزار کند. هدف موسسه این است که این همایشها را به صورت متفاوت و در موضوعات ناب دیگری هم اجرا کند. این سلسله همایشها که اولین دوره آن قرار است در 30 تیرماه برگزار شود، تلفیقی از شعر و روانشناسی است که در بحث روانشناسی آن دکتر یگانه در محورهایی که خودشان مشخص کردند سخنرانی میکنند و آقای حامد عسکری و محمد شیخی و امید صباغنو نیز راجع به فضای شعر صحبت میکنند.
میرلوحی: همایشهای شعر و روانشناسی ادامه دار خواهد بود
وی با اشاره به اینکه مکان این نشست در فرهنگسرای اندیشه خواهد بود، ادامه داد: قرار بر این است که هر ماه یک نشست داشته باشیم و بیشتر علاقمندیم که شاهد حضور تمامی علاقمندان به روانشناسی و شعر در این همایش باشیم. در این همایش ابتدا دکترسیدهادی یگانه سخنرانی کرده و پس از آن در خدمت دیگر مدعوین که از شاعران جوان هستند، خواهیم بود.
در ادامه سیدهادی یگانه، روانشناس و روانتحلیلگر با اشاره به اهداف این همایش گفت: آن چیزی که من از این همایش به دنبال آن هستم آن است که بتوانیم خوانش جدید و درک بهتری از شعر در بین مخاطبان عام ایجاد کنیم. این موضوع با توجه به المانهای روان شناختی که در شعر وجود دارد انجام میشود. جریانی که این بار قرار است صحبت شود، شبیه یک فتح باب است. صرف این که بگوییم این دو جریان چگونه به هم پیوند میخورند و بتوان این دو را تعریف کرد، مقصود ما نیست. همه ما تجربه شعر و شعر خواندن را داریم اما بررسی آگاهانه آن هدف ما از این همایش است.
یگانه: شعر در روانشناسی ابزاری میشود برای دوباره نگاه کردن شخص به خودش
یگانه درباره این مسئله که آیا شعر در مشاوره جایگاهی دارد یا نه، گفت: شعر به معنی عام آن در مشاوره استفاده نخواهد شد. اما مثلاً ما در رویکردهای درمانی خود جریانی به نام «استعاره درمانی» داریم. این جریان استفاده از فضایی است که انسان بتواند خود را در یک قالب بزرگتر ببیند و در دنیای آن درک کند. در حقیقت شعر در یک فضای خاص چنین تأثیری دارد یعنی اگر یک شعر واقعاً شعر باشد اتفاقی که رخ میدهد این است که برای مخاطب فضایی را ایجاد میکند که درکی بیشتر از سطح شخصی خودم پیدا میکنم. انگار که از بالا به موقعیت خودم نگاه میکنم. این موضوع باعث میشود که به فراشناختی از خودم دست پیدا کنم. با این منطق شعر کارکرد دارد. در حقیقت شبیه همهی زبانهای هنری مثل نقاشی و موسیقی این جریان نیز میتواند کارکردهای خود را زمانی که با ناخودآگاه مخاطب پیوند برقرار میکند، داشته باشد.
وی همچنین درباره این سؤال که آیا در اینچنین فضایی مخاطب به دنبال درمان خود است یا نه، گفت: اولاً در این همایش با این تعداد، درمان صورت نمیگیرد. ما اصلاً به دنبال این موضوع نیستیم اما اتفاقی که رخ میدهد این است که برای مثال فرض کنید که بینش به عنوان اولین ابزار درمان است که منِ روانشناس در جریان درمان خود مد نظر دارم و بینشی که مخاطب از موقعیت خودش پیدا میکند، برایم مهم است. شعر این تلنگر را می زند که بینش را باید ایجاد کنیم. در حقیقت شعر ابزاری میشود برای دوباره نگاه کردن شخص به خودش. پس حتماً در همایش فرآیند درمان صورت نمیگیرد بلکه این که آیا شعر میتواند این تلنگر را بزند یا خیر بررسی میشود. این هنر شاعران است که بتوانند بیانی داشته باشند و چیزی را مطرح کنند که آن تلنگر را بزند. این موضوع به این وابسته است که خود شاعر چه قدر در فضای ذهنی خود روشن و صاف و صادق است و چه قدر خودش را شناخته و به آن مفاهیم اساسی که به طور کلی دغدغه انسانها است دسترسی پیدا کرده است.
یگانه ادامه داد: تصور کنید که آینهای را نگاه میکنید. در آنچه میبینید؟ و اگر آن آینه نباشد چقدر درک شما از خودتان ناقص است. شعر میتواند جایی را به من نشان دهد که آنجا بخشی از خود مخاطب است. البته شعری که شعر باشد و المانهای خاص خود را داشته باشد که در جای خود قابلبحث است. یک سری المانها وجود دارد که شعر را عالی میکند. برای مثال شعری که دغدغهای دارد باقی میماند. چرا مثلاً برخی از شعرهای مولانا میماند؟ چرا در همین شعرهای معاصر که مثلاً تعداد زیادی شاعر داشتیم و جریان شعری وجود داشته، شعر نیما باقیمانده است. یا به تعریف مهدی اخوان ثالث، شعر محصول بیتابی فرد است در تابش پیامبرگونه ای که بر او است. چه اتفاقی میافتد؟ این تابش پیامبرگونه به کجا وصل میشود؟ به جریانی که مثلاً بهطور ساده وحی باشد. اینکه وحی به کجا وصل میشود را کار نداریم اما در نگاه روانشناسی شاید به ناخودآگاه جمعی انسان وصل باشد. در حقیقت اگر این دو شرط یعنی ناخودآگاه جمعی و وحی و تابش پیامبرگونه بهعلاوه بیتابی شخص شود، این زمان شعری حاصل میشود که میتوان به آن احترام گذاشت و به تجربه خاص انسانی منجر میشود. عسکری: مخاطب باید بداند هرآنچه مصرع مصرع باشد و ردیف و قافیه و وزن داشته باشد شعر نیست
حامد عسکری، شاعر جوان نیز در ادامه این نشست گفت: موسسه راه مبین در ادامه همایشهایی که داشته است این همایش را با مشورت چند تن از دوستان با محوریت شعر برگزار میکند. هدف آن است که به این نتیجه برسیم که شعر چه نقشی در زندگی انسان معاصر دارد و چه نقشی میتواند داشته باشد؟ چه گوشههای غافلی دارد و چه ضعفهایی دارد؟ به جمعبندی رسیدیم و قرار شد که از یک سری از متخصصان روانشناسی و تعدادی از دوستان که دست در شعر دارند و با اقبال عمومی مواجه هستند، دعوت کنیم تا در انتهای همایش به این جمعبندی و پاسخ این سوالات برسیم. امیدوارم که این همایش به اهدافی که تعریف کرده برسد و در جلسات بعدی نقصها و کاستیها را برطرف کند.
وی افزود: از همان ابتدای خلقت، انسان بهتنهایی خود پی برد. اگر ادوار شعر را نگاه کنید از زمانی که ما شعر مکتوب فارسی داریم کاملاً مشهود است معمولاً کسانی که سرشان به تنشان میارزیده است و مطلبی برای آیندگان خودشان بیان کردند، از تنهایی نالیدهاند. صرف تنهایی اینکه کسی کنارم نیست، نیست. منظورم حسی است که هیچچیز بشر را آرام نمیکند. مانند:
مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک / چند روزی قفسی ساخته اند از بدنم
یا
در ازل پرتو حسنت زتجلی دم زد/ عشق پیدا شد و آتش به همه عالم زد
عسکری ادامه داد: وقتیکه نگاه میکنید، شاعر جاری در قرون و اعصار شعر فارسی، معمولاً نالیده است و این مختص زبان و فرهنگ ما نیست. اگر بهشت گمشده نیلتون را هم بخوانید، همین است و یا اگر 100 سال تنهایی مارکز را هم بخوانید همین موضوع را دارد. از منظر نشانهشناسی هنگامیکه نگاه میکنید، میبینید که ذات بشر تنهایی است. شعر کمک نمیکند بشر از تنهایی بیرون بیاید شعر این تنهایی را قابلتحمل میکند و باعث میشود تا تو بهانه برای زیستن داشته باشی. شاعری موفقتر است که گوشههای این تنهایی را بهتر ببیند و بهتر کشف کند. بهعلاوه شکل و پرداخت و فرم و زبان و آرایههای آن را بهتر استفاده کند و به تولید شعر بپردازد.
وی با اشاره به اینکه هر شاعری که بتواند با زبان پخته و برخاسته از نسل و اجتماع خودش دغدغه سنجی کند، بهتر است، گفت: شاعر الآن حق ندارد بگوید که حرف من را 10 سال دیگر میفهمند اگر او بر اساس متر و معیار دغدغهها تولید محتوا کند و جلو برود میتواند شاعر موفقی باشد و تنهایی همنسلان خود را پاک کند. اگر دغدغه آنها دغدغه انسان باشد ورای قومیت و ورای زبانها باشد، میتواند در ماندگار شدن اثر کمک کند. برای مثال شعر «چشمها را باید شست/ جور دگر باید دید» حرف خوبی است. مهم نیست که این حرف را یک بچه مذهبی بخواند یا یک سرخپوست بخواند، خوشش میآید و یک لائیک هم بخواند، خوشش میآید. چراکه حرف، یک حرف دغدغهمند انسانی است و چون برخاسته از ذات تنهای انسان بوده، ماندگار میشود.
عسکری تصریح کرد: برنامهای که من خودم برای این همایش دارم این نیست که بیایم و بگویم آقا یا خانم محترمی که فکر میکنید شعر به دردت میخورد و قرار است با این شعر حالت خوب شود، هدف اصلی خود من این است که اولاً در صحبتهایی که داریم اولاً شعر خوب را بشناسانیم. در حقیقت میخواهم بگویم که هر عاشقانه نویسی قدکوتاه و پیشپاافتاده ای عاشقانه نیست. چرا که شعر عاشقانه این پارامترها را دارد. شعر اعتراض این پارامترها را دارد و شعر اجتماعی این المانها را دارد. حال بعد از آن که به مخاطب تعریف بدهیم و المانها مشخص شود انطباق این المانها بر موارد مشخص، راحت میشود. یعنی این که من بگویم خانم یا آقای محترم، نزار قبانی در کتاب «دربارهی شعر» میگوید که متنفرم از شاعرانی که جسد معشوق را روی میز تشریح میگذارند و صرفاً به فیزیکال نوشتن و تشریح اعضای بدن میپردازند. وقتی مخاطب، نزار را بشناسد و با او برخورد نزدیکی داشته باشد و بداند که او المانهای شعر خوب را میگوید مخاطب با این فیلتر به شعر نگاه کرده و میگوید این شعر خوب نیست یا این شعر خوب است.
وی با اشاره به گسترش شبکههای ارتباطی و مجازی در دستان عموم مردم گفت: علاوه بر آن در دنیای معاصر و ضمن گسترش شبکههای اجتماعی مردم ما کتاب نمیخوانند و این محصول بهویژه کتاب شعر در سبد کالایشان نیست. او ترجیح میدهد که یک کتاب آشپزی از آقای سرخپوستی بخرد که برایش کاربردی داشته باشد. اما در سبد خریدش کتاب دیگری نیست. اگر به این شبکههای اجتماعی اعم از فیسبوک و تلگرام و ... توجه کنید میبینید که یک سری متنها است که اگر دقیق شویم متوجه میشویم که اینها تولیدشده و هدفمند است. یعنی متن سخیف و پیشپاافتاده منصوب به افرادی مثل کورش، حسین پناهی و ... میشود. تو میخوانی شاید دفعه اول بهبه بگویی اما واقعاً هیچچیز ندارد.
عسکری ادامه داد: خاطرم هست که متنی را چند وقت گذشته خواندم که «اگر لایک نکنی ایرانی نیستی و ...» این متن معلوم است که برای یک نشریه زرد ونک به بالای شهر است. اما من شک ندارم که این داستان از یک جایی هدایت میشود. دقت کنید که 10 روز یا 20 روز مانده به ماه محرم یا رمضان یک سری متنها در فیسبوک دستبهدست میشود. مثلاً نوشتهاند که منصور حلاج میگوید که «ما روزه شکستیم اما دل نشکستیم». این در حقیقت یک جوری اباحیگری است که اگر روزه هم نگرفتی ایراد ندارد. یا نزدیک به صفر و ماه محرم که میشود چیزهای دیگری میگویند. اینها باید بررسی و تحلیل شود که این طور سطحی از آنها سوء استفاده نشود.
عسکری تاکید کرد: باید همه و به ویژه کسانی که تخصص دارند، همافزایی کنند و به مخاطب شعر بگویند که هر چیزی که لزوماً پلکانی نوشته شود و مصرع مصرع باشد و ردیف و قافیه و وزن داشته باشد شعر نیست و لزوماً حال تو را خوب نمیکند. اصلاً ذات ایرانی و منش و طینت او بر این است که کلمه در ابتدای هستی وجود داشت و عالم با کلمه خلقشده است. ما عالم اسماء داریم و یا خداوند به پیامبرش میگوید که «اقرا». نمیگوید بنویس و یا یادداشت کن. تمام این موارد دستبهدست هم میدهد که واژه بار دارد. زمانی که به یک نفر بگویی خسته نباشی خیلی تأثیر گذارتر است از این که بگویی چه صبح زیبایی. صبح تو پر از لبخند. در حقیقت زمانی که یک کلمه را برای بیان یک محتوا استخدام میکنی، همزمان انرژیای که نهفته در بطن این کلمه است را نیز به او منتقل میکنی. حال وای به آن روزی که شعر سیاه باشد و کثیف باشد و ...
شیخی:شعر از دغدغههای بزرگ جامعه ایرانی است
محمد شیخی، از دیگران شاعران حاضر در این همایش در این نشست خبری گفت: بنای همایش با توجه به صحبتهای اولیهای که داشتیم بر اقبالی که مردم به شعر و ادبیات آوردند و اینکه چرا اینقدر فراگیر شده است و چه تأثیری دارد، بود. شاید مهمترین تأثیر شعر بر روح و روان مردم باشد چراکه شعر چیزی است که تأثیر واژه است و کنار هم چیدن لغات و زیباییهای آن باعث میشود که تأثیر آن دو چندان شود. این موضوع یک سری آثار خوب و یک سری آثار بد دارد.
وی افزود: اما بحث این که خود ما در زمانهایی که شعر گفتیم و یا شعر خواندیم چه تجاربی به دست آوردیم یکی از بحثهایی است که میتوان در بخش دوم همایش صحبت کرد. خود شاعر دغدغههایی دارد که با شعرش آنها را پخش میکند. یکی از محورهای بخش دوم همین موضوع است که ما اسم آن را زبان مشترک گذاشتیم. دغدغههای شاعر میتواند دغدغه زندگی، مرگ، ظلم و ستم و ... باشد و این را با شعرش پخش میکند. ادبیات و شعر نسبت به هنرهای دیگر تأثیر بیشتری دارد. برای مثال وقتی یک نقاش نقشی را میکشد تا دغدغهاش را بیان کند، آن تصویر جایی نمیرود و مخاطب باید به گالری بیاید تا آن را ببیند. اما شعر سریع پخش میشود و اگر شعر معروفی باشد و حرف تازهای داشته باشد، در شبکههای مجازی بسیار سریع پخش میشود. پس تأثیر آن بسیار بالا است. از نظر مخاطب نیز به نظر من قشری که خیلی درگیر شعر شدهاند خودشان به این همایش اقبال بیشتری دارند.
شیخی تصریح کرد: فکر میکنم، ما جز کشورهایی هستیم که واقعاً شعر در همهچیز دخیل است؛ از پیام بازرگانی گرفته تا بیلبوردهای تبلیغاتی و ... . مثلاً میبینیم که یک جمله وزندار میگذارند و تأثیر بیشتری دارد. یا زمانی که روزنامه میخوانید یا تلویزیون تماشا میکنید اثر آن را میبینید و مخاطب ناخودآگاه با آن درگیر میشود. البته یک سریها هستند که به جنبه روانشناسی علاقه دارند و دغدغه آن را دارند. آنها دغدغه دارند که آیا شعر میتواند این تنهاییها را پر کند یا نه.
یگانه در پایان این نشست گفت: باور من این نیست که شعر ابزار است؛ حتی نگاه من این نیست که شعر و هنر به این خاطر به وجود آمده که چیزی را بگوید و مسئله خاصی که بخواهیم از بیرون مطرح شود، را بگوید. درواقع تجربهای برای شاعر رخ میدهد که آن تجربه در سطح روانشناختی در ذهن او رخ میدهد که یک تجربه منحصربهفرد است. حال زمانی که شاعر این تجربه را بیان میکند، در تماسی با ذهن کاملاً منحصربهفرد مخاطب قرار میگیرد. موضوع این جاست که وقتی این دو با هم برخورد میکنند، موضوع سومی به وجود میآید چون مخاطب متوجه نمیشود که شاعر چه گفته و این همان چیزی است که من بهعنوان تنهایی از آن یاد میکنم. در این جا است که حتی در ایدهآلترین شرایط نمیتوانیم تا دنیای ذهنی یک نفر را درک کنیم. حال فرض کنید که این دو دنیا یعنی تجربه هیجانی شاعر باتجربه هیجانی مخاطبی که رو به روی آن است با هم برخورد میکنند.
یگانه ادامه داد: در دنیای امروز اگر به بافت جامعهمان توجه کنیم، در یک زمان مثلاً دوران انقلاب، انسانهای فعال سیاسی داشتیم و جامعه یک فضای سیاسی داشته است و اگر دقت کنید فارغالتحصیلان جامعهشناسی بسیار زیاد بودهاند. جلوتر که میرویم و با رخ دادن جنگ، یک سری چیزهای دیگر در آنجا رخ میدهد. در حقیقت در این جریان روان انسان ایرانی نیز بهتدریج تغییر کرده و جلو آمده است. حالا ما بهجایی رسیدهایم که تحت تأثیر همان چیزی که گفتیم -یعنی بالا و پایین شدنهای بسیار- نسلی به وجود آمد که خیلی فرصت پیدا نکرد تا ثباتی پیدا کند و معنای دقیقی برای خودش متصور شود. در حقیقت در ادبیات روانشناسی اینگونه است که او نتوانسته هویت کامل و دقیقی را برای خود پیدا و انتخاب کند. پس شعری که در تماس با او اتفاق میافتد همان بیان این آدم است و تجربه این را پیدا میکند که من چه هستم. برای مثال مانند این است که شخصی تاکنون خودش را در آینه ندیده و اکنون شما آینه را جلوی او میگیرید. یک شناخت یک دفعهای و خیلی زیاد به او دست میدهد که اصلاً نمیتوان راجع به آن حرف بزنید و فقط در تجربه است که درک میشود. دقیقاً همان حیرتی رخ میدهد که او خودش را برای اولین بار در آینه دیده است. بعد از آن مکرراً جزئیات خود را در آینه نگاه میکند. شعر خوب همچنین تجربهای را به مخاطب خود میدهد.
وی در پایان گفت: شعر خوب در جامعه ما میتواند کمک کند به این موضوع که افراد آن ابعاد دیگری از خود را درک کنند و نهایتاً هویت کاملتر و دقیقتری از خود را به دست بیاورند. به همین دلیل است که من این موضوع را وابسته به درونیات شاعر میدانم. شاعری که هدفمند مینشیند و مثلاً راجع به یک قندان شعر میگوید یا در مورد یک شی که واقعاً شی نیست و یک مفهوم انتزاعی است، شعر میگوید. چیزی همانند شی عشق که گفتند انگار یک جسد دیده شده است. این موضوع واقعاً تفکر بسیار ساده و پیش پا افتادهای است. اما زمانی که او چیزی را تجربه میکند و از درون خود در همان حالت بی تابی گفتن، چیزی را میگوید و به آن شعور نیز در لحظاتی دست پیدا میکند، میتواند مثل آینه کار کند و میتواند برای آدمها مانند یک آینه باشد و تأثیر شناسانندهای را برای او ایجاد کند. این موضوع به جامعه ما کمک میکند که افراد به هویت کاملتری دست پیدا کنند.
**
علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام در اولین دوره همایش «شعری که زندگیست» به سایت www.rahemobin.org (با قابلیت انتخاب صندلی) مراجعه کرده و یا از طریق تلفن همراه عدد 2 را به سامانه 02126109905 ارسال کنند.
منبع: تسنیم
۲۳/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
عسکری: هرآنچه ردیف و قافیه داشت، شعر نیست
عسکری هرآنچه ردیف و قافیه داشت شعر نیست نشست خبری همایش شعری که زندگیست برگزار شد عسکری در این نشست گفت عسکری مخاطب باید بداند هرآنچه مصرع مصرع باشد و ردیف و قافیه و وزن داشته باشد شعر نیست وای به روزی که این شعر کثیف و سیاه باشد به گزارش فرهنگ نیوز نشست خبری همایش &laشعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب/ 15 دستِ مرا بگیر و بگو یا علی مدد!/ تا کی نشستن و غم و، تا کی «ن
شعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب 15دستِ مرا بگیر و بگو یا علی مدد تا کی نشستن و غم و تا کی نمیشود معصومه فراهانی شعری زیبا در حضور رهبر انقلاب خواند که در بخشی از آن آمده است دستِ مرا بگیر و بگو یا علی مدد تا کی نشستن و غم و تا کی نمیشود به گزارش خبرنگار کتاب وشعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب/ 12 «وحدت اسلامی» موضوع سروده یک شاعر جوان یزدی/ اسلام ناب د
شعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب 12وحدت اسلامی موضوع سروده یک شاعر جوان یزدی اسلام ناب در همه جای جهان یکی استسید محمدصادق آتشی از شاعران جوان اهل پزد سرودهای در وصف وحدت اسلامی در حضور رهبر انقلاب و جمعی از شاعران داخلی و خارجی خواند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگشعر جالب به مناسبت شب ضربت خوردن امام علی (ع)
مردی که ذوالفقار ز دستش وضو گرفت شعر جالب به مناسبت شب ضربت خوردن امام علی ع به مناسبت فرارسیدن شهادت حضرت اميرالمومنين ع و با ياد شهداي مظلوم سوريه عراق و يمن احمد بابایی شعری در قالب در قالب غزل مثنوی سروده است به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز به مناسبت فرارسیدن شهادت حضرشعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب/ 14 منم گنجشکِ مفتِ سنگهایِ بر زمین مانده/ هراسی کهنه از صیادهای در ک
شعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب 14منم گنجشکِ مفتِ سنگهایِ بر زمین مانده هراسی کهنه از صیادهای در کمین ماندهاسما سوری شب گذشته در جمع شاعرن در حضور رهبر انقلاب شعری با این مطلع خواند منم گنجشکِ مفتِ سنگهایِ بر زمین مانده به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارسشعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب/ 13 شاعری که دلش آئینه خداست
شعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب 13شاعری که دلش آئینه خداستفاطمه بیرامی شب گذشته در حضور رهبر انقلاب و جمعی از شاعران همزمان با شب میلاد کریم اهل بیت ع شعری در وصف یک شاعر خواند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس فاطمه بیرامی از شاعران جوان کشورمان که تحصیل&zwشعری برای شب نوزدهم ماه مبارک نوزده مرتبه فرموده بیا میبخشم
شعری برای شب نوزدهم ماه مبارکنوزده مرتبه فرموده بیا میبخشممصطفی کارگر از شاعران کشورمان همزمان با رسیدن شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و شبها و روزهای نیایش مناجاتی سروده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس مصطفی کارگر از شاعران کشورمان همزمان با رسیدن شب نوزدهم ماه مبارامید مهدینژاد: برگزاری جلسات شعر خوانی طنز، برای طنزپردازان فایده ندارد
کافه کتاب 62 امید مهدینژاد برگزاری جلسات شعر خوانی طنز برای طنزپردازان فایده ندارد امروز شاهد برگزاری جلسات متعدد شعر خوانی طنز هستیم که به نظرم شاید برای مخاطبان جذاب باشد اما از نظر آموزشی برای طنزپردازان فایدهای ندارد حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاراشعری به انتخاب همسر برای رهبر انقلاب
حاشیههای دیدار شعرا با رهبر انقلاب شعری به انتخاب همسر برای رهبر انقلاب زامیق محمودزاده از آذربایجان شعر میخواند قبلش با آقا حرف میزند سلام مومنین کشور آذربایجان را میرساند جملهای هم میگوید که با کمک آشنایی ناقصم به زبان آذری فقط معنی بخش دومش را میفهمم ما چون حسرتمچه شاعرانی در حضور رهبر معظم انقلاب شعر خواندند/ متن کامل اشعار
چه شاعرانی در حضور رهبر معظم انقلاب شعر خواندند متن کامل اشعار فرهنگ > ادبیات - درشب ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام محفل شعرخوانی جمعی از شاعران کشور در حضور حضرت آیتالله خامنهای برگزار شد به گزارش دفتر حفظ و نشر آثارمقام معظم رهبری جمعی از اهالی فرهنگ اشعر «نازمکن» سرودهای با نام دعوت به آشتی
اصلا تو بیا مرا بزن نازمکن شعر نازمکن سرودهای با نام دعوت به آشتی راشد انصاری در وبلاگ شخصیاش سرودهای با نام دعوت به آشتی را منتشر کرد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز راشدانصاری در وبلاگ شخصیاش سرودهای با نام دعوت به آشتی را منتشر کرده است ای صانقيضه اي طنز بر شعر فاضل نظري
نقيضه اي طنز بر شعر فاضل نظري در ديدار شاعران با رهبر معظم انقلاب آقاي عباس احمدي شعر طنزي در نقيضه شعر فاضل نظري خواند دريافت کليپ منبع جوان آنلاين لینک لینک را کپی کنید دريافت کليپتاریخ انتشار ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۱شعر / سبط اکبر ، مجتبی (ع) آمد پدید
شعر سبط اکبر مجتبی ع آمد پدید نیمه ماه است و ماهم کامل است برعلی ع و فاطمه س حق فاضل است سبط اکبر مجتبی ع آمد پدید خمسه آل عبا را شامل است به گزارش فرهنگ نیوز میلاد سبط اکبر کریم اهل بیت رابع آل عبا سلاله حضرت محمد مصطفی صل الله علیه وآله وسلم پور امیرالمنظر رهبر انقلاب درباره شعر سيار براي يمنيها و مداحي ميثم مطيعي
نظر رهبر انقلاب درباره شعر سيار براي يمنيها و مداحي ميثم مطيعي محمدمهدي سيار شاعر جواني است كه در سالهاي اخير در عرصه شعر خوش درخشيده است هم از اين رو كه برگزيده جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران در حوزه شعر شده و هم از اين رو كه شعرهاي بسياري را در واكنش به حوادث سياسي و اجتشعر شرافتمندانه در دعوای حق و باطل بیطرف نیست
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از شاعران شعر شرافتمندانه در دعوای حق و باطل بیطرف نیست اگر شاعر و هنرمند نسبت به جنگ حق و باطل بیطرف باشد در عمل استعداد و نعمت خدادادی خود را ضایع کرده و چنانچه در خدمت جبهه باطل قرار بگیرد کار او خیانت و جنایت است گزارش تصویری این دیدار صمیمانهشعر رضا اسماعیلی به انگیزه رسیدن شبهای قدر امشب بیا به خلوت سبز خدا، عزیز!
شعر رضا اسماعیلی به انگیزه رسیدن شبهای قدرامشب بیا به خلوت سبز خدا عزیز رضا اسماعیلی از شاعران کشورمان همزمان با فرا رسیدن شبهای قدر شعری سروده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس رضا اسماعیلی از شاعران کشورمان همزمان با فرارسیدن شبهای قدر شعری سروده است این شعر بشعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب/ 11 وقتی که شمعِ جمع تو باشی چه دیدنیست...
شعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب 11وقتی که شمعِ جمع تو باشی چه دیدنیست رضا نیکوکار از شاعران شناخته شده کشورمان شب گذشته در کنار سایر شاعران در حضور رهبر انقلاب شعر خواند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس جمعی از شاعران کشورمان در کنار شاعران برجسته خارجی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها