تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854953219




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لغو تحريم ها 30 درصد مشکلات اقتصادي را حل مي کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۱۰ب.ظ)
حکيمي پور در گفتگو با موج مطرح کرد؛ لغو تحريم ها 30 درصد مشکلات اقتصادي را حل مي کند موج - يک استاد دانشگاه معتقد است: در صورت برداشتن تحريم ها و تزريق منابع مالي اگر مديريت صحيح در اقتصاد نداشته باشيم چيزي جز تورم عايد ما نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، همزمان با موفقيت در مذاکرات هسته اي و حصول توافق نهايي زمزمه هاي گشايش اقتصادي شنيده مي شود. هر چند عده اي معتقد هستند که پيش داوري کاذب صحيح نيست. با اين حال تصور عمومي بر اين پايه است که همه مشکلات با رفع تحريم ها برداشته خواهد شد.
حتي بسياري از صاحبنظران اقتصادي هم بر اين عقيده هستند. در اين زمينه با دکتر ابوالقاسم حکيمي پور، اقتصاددان و استاد دانشگاه، گفتگويي انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:

شرايط اقتصادي پس از تحريم را چگونه تحليل مي کنيد؟
ما از زمان گروگان گيري تحريم بوده ايم. اوج اين تحريم ها از 12 سال گذشته بوده است. در حال حاضر بيش از 120 ميليارد دلار ما بلوکه شده است. اين مقدار پول اغوا کننده است. شايد تصور مسوولين و مردم اين باشد که اگر اين پول به چرخه اقتصاد تزريق شود يقينا گشايشي حاصل خواهد شد.
مدت زماني حدود 6 تا 9 ماه طول خواهد کشيد که تا اين مقدار پول وارد کشور شود. مساله مهم اين است که چگونه مي توان از اين پول ها استفاده کرد. اگر اين پول ها وارد اقتصاد ايران شود طبيعتا رشد نقدينگي را به دنبال دارد. اگر قرار باشد که اعتباري به بخش توليد هم اضافه نشود طبيعتا تورم لجام گسيخته اي را در کشور شاهد خواهيم بود.

آيا همه مشکلات کنوني ناشي از تحريم ها است. تصوري که دولت در اين دو سال بر آن تاکيد کرده است؟
تحريم ها فقط 30 درصد مشکلات اقتصاد ايران را ناشي شده است. 70 درصد مشکلات فعلي اقتصاد ناشي از سوء مديريت است. با اين حساب در صورت برداشتن تحريم ها و تزريق منابع مالي اگر مديريت صحيح در اقتصاد نداشته باشيم چيزي جز تورم عايد ما نخواهد شد.
از آن گذشته سازمان هاي مسوول و دولتي از يک بافت متجانس و هماهنگ برخوردار نيستند. پس تا زماني که ساختار اقتصادي کشور از سيستم خط مشي گذاري و تصميم گيري قوي برخوردار نشود برخي از مشکلات به خودي خود باقي خواهند ماند. در دو سال گذشته هم حرکتي در جهت رفع موانع ساختاري ايران شاهد نبوديم.

در حال حاضر نحوه برنامه ريزي هاي اقتصادي براي شرايط پس از تحريم چگونه بايد باشد؟
بهتر است که برنامه ريزي هاي اقتصادي ما کوتاه مدت باشد. حدود 27 هزار برنامه ناتمام و نيمه تمام از برنامه چهارم به برنامه پنجم به ارث رسيده است. حدود 14 هزار طرح ناتمام هم از برنامه پنجم به برنامه ششم به ارث خواهد رسيد. در کل در طول پنج برنامه توسعه حدود 110 طرح نيمه تمام قرار بود که به اتمام برسد نه تنها به پايان نرسيد که به برنامه هاي بعدي توسعه موکول شده است. پس با اين حساب مشکل مديريت به شدت در اقتصاد دخالت دارد. از طرفي بودجه ريزي عملياتي در کشور ما ضعيف است. در دو سال دولت يازدهم هم حرکتي صورت نگرفته است؛ چرا که اين دولت اعتقاد دارد که هر حرکتي منحصر به بهبود روابط با جهان است.

مشکل اقتصاد ايران را هم در سالهاي پس از تحريم چگونه پيش بيني مي کنيد؟
من مشکل اقتصاد ايران را در سه جنبه مي بينم: يک مشکل ساختاري است که هنوز حل نشده است. به علاوه اينکه هيچ برنامه ريزي جامعي براي پول هاي بلوکه شده صورت نگرفته است. از آن گذشته سازمان مديريت و برنامه ريزي ما آنقدر قوي نيست؛ چرا که بدنه دولت ضعف کارشناسي دارد. اشخاصي در سيستم کار مي کنند سر جاي خودشان قرار ندارند. ما نمي توانيم از يک پزشک عمومي بخواهيم که جراح خوبي باشد.
متاسفانه دولت ها هم ابتدا در سايه تشکيل مي شوند. به عبارتي قبل از اينکه دولت را تحويل بگيرند ابتدا طرح هاي خود در مورد تورم و رشد را مي گويند؛ مثلا گفته مي شود که ماليات را مي خواهند افزايش دهند. وقتي 60 درصد اقتصاد ما زير زميني است و شناسنامه مالياتي وجود ندارد اين امر چگونه ميسر است؟ به گفته خود مسوولين ما حدود 25 ميليارد دلار قاچاق داريم. در حالي که يک ريال هم ماليات نمي دهند.
معضل فرار مالياتي در کشور هم تا آنجا است که تا حدود 30 هزار ميليارد تومان فرار مالياتي داريم. رقمي حدود 65 ميليارد تومان فقط معوقات مالياتي داريم. از آن گذشته 100 هزار ميليارد تومان فقط معوقه بانکي وجود دارد.
اين همان اصلاح ساختاري است که بايد صورت گيرد تا وقتي که سخن از کاهش اتکا به نفت مي شود دلايل قابل قبول باشد.

يکي از فعالان اقتصادي گفته است که با برداشته شدن تحريم ها رشد اقتصادي 6 درصد قابل دسترسي است. شما با اين نظر موافق هستيد؟
روي کاغذ آوردن و گفتن رشد اقتصادي به اين مقدار راحت است؛ اما آيا رسيدن به اين مقدار آسان است. ما هرگز به ارقام پيش بيني شده رشد اقتصادي در برنامه هاي توسعه نرسيديم؛ چون اگر رسيده بوديم با اين حجم بيکاري در جامعه رو به رو نبوديم؛ چرا که هر يک درصد رشد اقتصادي چيزي حدود 4000 فرصت شغلي ايجاد مي کند. شايد در حال حاضر اميد رسيدن به رشد اقتصادي بالا با برداشته شدن تحريم ها شکل گرفته باشد. با اين حال طي چند برنامه قبلي توسعه نه تنها رشد اقتصادي نداشتيم بلکه منفي هم بوده است.
به علاوه اينکه در مقايسه با ارائه آمار بانک مرکزي درمورد رشد چند درصد آيا افزايش رفاه عمومي را هم شاهد بوده ايم؟ با اين حساب اگر مديريت مالي قوي در کشور نباشد و سيستم خط مشي گذاري اقتصادي روند صحيحي را طي نکند با برداشته شدن تحريم ها هر گونه رقم رشد اقتصادي ميسر نيست. آن وقت حصول به رشد اقتصادي 8 درصد و شش درصد هم ايده آلي و آرمان گرايانه مي شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن