واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۱۶ب.ظ)
معاون فرهنگي وزير ارشاد: نقشه جامع کتابخواني مدارس را مدنظر داريم موج - معاون فرهنگي وزير ارشاد گفت: ما سال گذشته نمايشگاه کتاب مدارس را در 50 هزار مدرسه و همچنين نمايشگاه ياد يار مهربان را برگزار کرديم و مهمترين هدفمان اين بودکه کتاب را در دسترس مصرف کننده قرار دهيم.
به گزارش خبرگزاري موج،معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم تجهيز کتابخانههاي کلاسي مدارس ابتدايي استانهاي مرزي گفت: شروع اين طرح خيلي خوب است اما بايد دعا کنيم و به سمتي برويم که هر کلاس درس ما يک کتابخانه کلاسي داشته باشد.
سيد عباس صالحي در مراسم تجهيز کتابخانهها اظهار داشت: اين مسئله دغدغه اساسي براي ماست و هميشه اين مخاطره را داشتيم که اطلاعات گذري يک تهديد است و نياز است با خواندن، مفاهيم را دروني کنيم تا فراموش نشود.
وي افزود: اين دغدغه يک مسئله مشترک بين دو وزارتخانه ارشاد و آموزش و پرورش بود و در نهايت به اين احساس مشترک رسيد که ما بايد برنامه ريزي ويژه اي روي مسئله کتابخواني داشته باشيم که باز هم ما را بر آن داشت تا روي دو گزينه خانواده و مدرسه برنامه ريزي ويژه کنيم.
وي ادامه داد: ما نبايد از ويترين مدارس براي ارائه کتابها غفلت کنيم. هميشه نسبت به اين مسئله که ويترين کافي براي ارائه کتابها وجود ندارد غافل بوديم اما مدارس دهها هزار ويترين هستند که ميتوانند نقش بسيار مهمي در معرفي کتابها و انتشارات داشته باشند.
صالحي بيان کرد: تجهيز کتابخانههاي کلاسي اهميت ويژه اي داشت چرا که ما با تکيه بر سه ضلع کارشناسان معاونت فرهنگي وزارت ارشاد، کارشناسان معاونت پرورشي و فرهنگي آموزش و پرورش و همچنين انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان مطمئن شديم کتابهايي که قراراست به مدارس ارسال شود دکوري نيست و در مدارس از آنها استفاده خواهد شد. اين کتابها کاملاً کارشناسي شده انتخاب شدند.
وي گفت: وقتي 15 يا 16 سال از عمر کودکان ما در مدرسه سپري ميشود نشان ميدهد که نهادينه کردن فرهنگ کتابخواني در مدارس چه اهميت زيادي دارد. ما با همين نگاه به دوستان خودمان رد معاونت پرورشي فرهنگي آموزش و پرورش نزديک شديم.
صالحي اضافه کرد: در اين طرح که با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، معاونت فرهنگي وزارت ارشاد و ناشران شروع شده بايد اصحاب رسانه نيز کمک کنند تا اين ايده گسترش يابد و شهرداريها، خيران، اوليا و دانشآموزان نيز ميتوانند به اين ايده اضافه شوند و اجزاي مشارکت را افزايش دهند که در اين صورت بازده زماني کوتاهتر شده و تعداد کتابها بيشتر ميشود.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: اگر به کتابخواني فکر ميکنيم، مدرسه پايگاه ترويج کتابخواني است و تجهيز کتابخانههاي مدارس ايراني خارج از کشور نيز جزو تفاهمنامه ما است و بايد ايرانيان خارج از کشور از زبان و فرهنگ خود جدا نشوند و آمادگي داريم براي مدارس ايراني خارج از کشور نيز همکاري خوبي با آموزش و پرورش داشته باشيم.
وي گفت: در دسترس بودن، انتخاب کتابها به تناسب پايه، سن و تحصيلات دانش آموزان، اجراي طرح توسط معلم در کلاس و برقراي نسبت مناسب بين آموزش و کتابخواني از جمله ويژگيهاي مهم اين طرح است که آن را از بقيه مجزا ميکند. البته اين به آن معني نيست که کتابخانه مرکزي مدارس کم اهميت است.
صالحي با تاکيد بر اهيمت کتابخواني به ويژه در دوران کودکي گفت: اميدوارم با اجراي خوب اين طرح و تعامل مناسبي که با معاونت پرورشي و فرهنگي آموزش و پرورش وجود دارد به اين ديدگاه برسيم که با چه نگاهي مي توانين به يک نقشه جامع کتابخواني در مدارس برسيم که نظام آموزشي و همه اجزاي وزارت ارشاد و وزارت آموزش و پرورش در کنار هم باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]