تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به خدايى كه جانم در اختيار اوست، وارد بهشت نمى شويد مگر مؤمن شويد و مؤمن نمى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838120400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راز ماندگاری استاد بنان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
راز ماندگاری استاد بنان
تصنیف زیبا و روح پرور آثار او معرف تسلط کامل بنان بر آواز و کلاسیک اسیران بود.


به گزارش خبرنگار  حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ استاد غلامحسین بنان در اردیبهشت 1290 در تهران دیده به جهان گشود. پدرش کریم‌خان بنان‌الدوله نوری و مادرش دختر شاهزاده رکن‌الدوله «برادر ناصر‌الدین شاه» بود. «مرتضی‌خان نی داود» نخستین کسی بود که به استعداد بنان در زمینه موسیقی و آواز پی‌برد.


غزل پدر وی همیشه محفل هنر‌مندان نامدار بود یک شب که گروهی از موسیقی‌دانان نامدار آن زمان در منزل وی بودند غلامحسین بنان که آن زمان 6 سال داشت به پیشنهاد  وموافقت پدرش تصنیفی را نواخت و خواند از این موقع بود که «مرتضی نی داود» به استعداد وی پی برد و حرکت روبه رشدش شروع شد. اولین استادش پدرش و دومین مرحوم میرزا طاهر ضیاء‌ ذاکرین رثایی و سومین استادش مرحوم ناصر صیف بودند.


از سال 1321 صدای غلامحسین بنان همراه با عده‌ای از هنرمندان دیگر از رادیو تهران به گوش مردم ایران رسید و دیری نگذشت که نام بنان زبانزد همه شد. روح‌اله خالقی وی را در ارکستر انجمن موسیقی شرکت داد و با ارکستر شماره یک نیز همکاری را شروع کرد و از بدو شروع برنامه همیشه جاویدان «گلهای رنگارنگ» بنا به دعوت استاد داود پیر‌نیا همکاری داشت. وی در طول فعالیت هنری خود، حدود350 آهنگ را اجرا کرد و آنچه که امتیاز مسلم صدای وی را پدید می‌آورد، زیر و بم و تحریرات صدای منحصر به فردش می‌باشد.


بنان نه‌تنها در آواز قدیمی و کلاسیک ایران استاد بود بلکه در نغمات جدید و مدرن ایران نیز تسلط کامل داشت. تصنیف زیبا و روح‌ پرور «الهه ناز» بهترین معرف این ادا می‌تواند باشد و همچنین وی را بزرگترین اجرا‌ کننده آهنگ های سبک وزیری و خالقی باید دانست.


در سال 1332 به پیشنهاد شادروان خالقی به اداره کل هنر‌های زیبایی کشور منتقل شد و به سمت آواز هنرستان موسیقی ملی به کار مشغول گردید و در بهمن 1344 بعد از اولین همسرش که خواهر کلنل علینقی وزیری بود با پری رخت‌آور ازدواج کرد و در همان سال رئیس شورای موسیقی رادیو شب وی 27 آذرماه 36 زمانی که با اتومبیل شخصی در جاده کرج مشغول رانندگی بود با کامیونی که فاقد چراغ ایمنی بود تصادف کرد و در این سانحه چشم راست خود را از دست داد و به همین خاطر همیشه از عینک آفتابی استفاده می کرد، شادروان ابو‌الحسن وزیری شعری در تأثیر همین واقعه سرود:


آماج بلا جز دل ارباب هنر نیست. سر خط امان داده قضا بی هنران را می‌خواست که در چشم هنر نور نماند. آسیب رسانید اگر چشم بنان را افسوس که تاریک شد آن دیده که می‌دید با برقی نگاهی همه اسرار نهان را پس از آن بنان برای معالجه به خارج از کشور رفت و بعد از بازگشت از این سفر تصمیم به بازنگری در مواضع هنری خود گرفت و می‌گفت «من از این پس کوشش می‌کنم» آثاری را اجرا کنم که واجد وزنی شاد و شعری امیدوار کننده است. من جداً از ادامه شیوه قدیم که شباهت به مرثیه‌خوانی دارد خسته شده‌ام البته در این زمینه سازندگان آهنگ باید با من یاری و همکاری کنند.
ترانه‌های ماندگار: از ترانه‌های ماندگار وی به آهنگ آذربایجان در دستگاه شور، «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا» در مایه بوسلیک، «الهه ناز» در مایه دستی، بهار دلنشین در آواز اصفهان، «بوی جوی مولیان» در آواز اصفهان «یار رمیره»، «می‌ ناب»، خاموش، مرا عاشقی شیدا، تصنیف توشه عمر مرا عاشقی شیدا، من از روز ازل، و سرود همیشه جاویدان «ای ایران» در مایه دشتی اشاره دارد.


به تصریح همسرش، بنان بهترین اثرش را «حالا چرا» و «کاروان» می‌دانست ولی گفت: «کاروان را برای بعد مرگم خوانده‌ام» و وی اواخر عمرش دلبستگی عجیبی به ترانه رویای هستی پیدا کرده بود.


بنان مدتی هم به تعلیم فن بازیگری پرداخت و به تصدیق نزدیکانش دارای استعداد زیادی در این زمینه بود. در سال 1327 به همراه چهره های معروف آن روزگار در فیلمی به نام «طوفان زندگی» که داستان آن رد انجمن موسیقی ملی اتفاق می‌افتد. در این فیلم وی دو ترانه از ترانه‌های قدیمیش را زنده اجرا می کند.


در نهایت غلامحسین بنان که مدتی از بیماری گوارش و افسردگی رنج می‌برد در ساعت 18:45 غروب 8 اسفند ماه 1364 در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت و برخلاف وصیتش که مایل بود در گورستان ظهیر دوله به خاک سپرده شود در 10 اسفند در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.




انتهای پیام/



اخبار مرتبط

«تتلو» بر عرشه ناو!/ امکانات مجاز برای غیر مجازها + فیلم و تصاویر
جای ساز ایرانی در ارکستر ملی خالی است
سرپرست دفتر موسیقی وزارت ارشاد از برنامه‌های خود گفت
کنسرت لیلی افشار در تالار رودکی و فرهنگسرای نیاوران
افزایش کنسرت ها، آمار لغوها را پررنگ‌تر کرده است
تولید اثر در شب‌های قدر، قدردانی از خداوند است
«یادش بخیر» یادگاری ماه عسل در شب‌های قدر
حمید متبسم به ارکستر سازهای ملی پیوست




۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن