تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837215647
چگونه بلاي سياه را به طلاي سياه تبديل کنيم؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۲۴ب.ظ)
اقتصاد مقاومتي در چشم انداز پسا تحريم؛ چگونه بلاي سياه را به طلاي سياه تبديل کنيم؟ موج - اگر مبناي اقتصاد کشور را اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي در نظر بگيريم و اصل سيزدهم اين سياست که تاکيد آن بر تبديل نفت به فرآورده با ارزش افزوده بالاست را در دستور کار قرار دهيم توليد کشور رونقي دوباره خواهد گرفت.
دلسوزان نظام و اقتصاددانان کشور براي افق پسا تحريم نگراني هايي را عنوان مي کنند، نگراني هايي که با بررسي آن مي توان به خوبي نتيجه گرفت که اگر در زمان تحريم ها که چاره اي جز تکيه بر توانمندي هاي داخلي نداريم نتوانيم اقتصاد را به سمت شکوفايي سوق دهيم بعد از رفع تحريم ها و با آسوده شدن خيال دولت با افزايش درامد هاي نفتي، ديگر قادر نخواهيم بود اقتصاد مقاومتي را که همان حرکت به سمت توسعه با تکيه بر ظرفيت هاي داخلي است اجرايي کنيم.
اکنون قصد داريم نگراني که در بالا به آن اشاره شد را در قالب يک گزارش ويژه بررسي کنيم و کدام موضوع اولويت دار تر از نفت و گاز در ايران.
با نگاهي به آمارهاي ارائه شده از بودجه کشور از سال 79 تا سال 91 وابستگي بودجه دولت به نفت غير از سال هاي 82 و 83 که در حدود 45 درصد بوده است مابقي سال ها اين وابستگي بيش از 50 درصد بوده است. اين ميزان بالاي وابستگي به نوعي همان اقتصاد تک محصولي است که کارشناسان در ارتباط با اقتصاد ايران اعلام مي کنند. در سال هاي 92 و 93 و 94 نيز باز هم به نوعي اين وابستگي شديد وجود داشته و حتي با افزايش قيمت دلار در بودجه و کاهش سهم صندوق توسعه ملي از درامدهاي نفت حتي مي توان گفت بودجه اين سه سال نفتي تر شده است.
در دو سال گذشته دکتر روحاني و وزراي اقتصادي ايشان همواره بر يک مساله تاکيد کرده اند و آن اينکه اگر توافق شکل بگيرد چرخ اقتصاد مردم همراه با چرخ سانترفيوژها خواهد چرخيد. دولت همواره اين گونه القا کرده است که اگر در حال حاضر مشکلات اقتصادي در کشور وجود دارد همه آن ها ناشي از تحريم ها بوده و با توافق هسته اي و برداشته شدن همه تحريم ها اين مشکلات نيز به خودي خود حل خواهد شد.
حال دو سوال به ذهن خطور مي کند 1- آيا دولت نگاهي به وضعيت اقتصادي ايران قبل از تحريم ها انداخته و اگر چنين است چرا در آن زمان نيز مشکلات اقتصادي وجود داشت؟ 2- بعد از رفع تحريم ها و آزاد شدن دلارهاي بلوکه شده ايران جايگاه اقتصاد مقاومتي در برنامه ريزي اقتصادي دولت کجاست با توجه به اين که گذشته نشان داده است که درآمد هاي بالاي نفتي و منابع حاصل از فروش نفت نيز نتوانسته است بر مشکلات فائق آيد.
از سويي ديگر در سال هاي قبل از تحريم، دولت ها با درآمدهاي بالايي که از فروش نفت داشتند تمامي صورت مساله هاي مشکلات اقتصاد کشور را پاک کرده و با دلار هاي نفتي و واردات فراوان مسکني به آن تزريق مي کردند غافل از اين که در نهايت بايد راه کاري براي اين مشکلات ارائه دهند چرا که همانند زخمي کهنه در مواقعي همچون تحريم خود را نشان خواهند داد.
دولت کنوني حتي پا را از اين نيز فراتر نهاده و خود مساله تحريم را مسبب اصلي وضعيت اقتصادي ايران مي داند و از ضعف هاي همچون، بهره وري پايين نيروي کار، بيکاري، تورم رکودي، واردات فراوان و بدون برنامه ريزي، اقتصاد تک محصولي و وابسته به نفت چشم پوشي کرده و همچنين به ظرفيت هاي ايران همچون قرارگرفتن در منطقه مواصلاتي غرب و شرق، جمعيت جوان و بالطبع نيروي کار جوان، ذخاير عظيم انرژي، توانايي کشور در اقتصاد دانش بنيان توجهي ننموده است.
همچنين با توجه به اعلام چند ده باره اينکه نارسايي هاي اقتصادي کشور بعد از لغو تحريم ها برطرف خواهد شد از سوي رئيس جمهور و وزراي اقتصادي ايشان، ناگفته پيداست که دولت روحاني براي افق پسا تحريم چه برنامه اي براي اقتصاد کشور دارد و آن واردات با دلار هاي آزاد شده است چرا که قطعا در يکي دو سال آينده رفع تحريم ها عايدي جز آزاد شدن پول هاي ايران نخواهد داشت و حتي اگر لغو يک باره تحريم ها افزايش سرمايه گذاري خارجي در ايران را رقم بزند آثار آن را بايد در دهه آينده جستجو کرد.
در حالي که با نگاه به سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي مي توان دريافت که کليد حل مشکلات اقتصادي کشور در داخل کشور است نه بر سر ميز مذاکره، اگر چه رفع تحريم ها نيز مي تواند سرعت رسيدن به توسعه اقتصادي را افزايش دهد.
نفت و افق پسا تحريم
«نفت براي ايران و بسياري از کشورهاي نفتي به جاي اين که طلاي سياه رسيدن به توسعه و اقتصاد خودکفا شود، بلاي سياه و سبب ادامه ميراث وابستگي به نفت سوزي شد.» مقام معظم رهبري
هويداست که استفاده از واژه بلاي سياه براي نفت نه براي داشتن اين منابع خدادادي است بلکه از جهت استفاده ناصحيح و وابسته شدن کشور به توليد و خام فروشي آن است، همان گونه که با ابلاغ سياست هاي اقتصاد مقاومتي براي اين استفاده ناصحيح راه کارهايي ارائه شده است.
اصل سيزدهم
مقابله با ضربه پذيري درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طريق:
- انتخاب مشتريان راهبردي.
- ايجاد تنوع در روشهاي فروش.
- مشارکت دادن بخش خصوصي در فروش.
- افزايش صادرات گاز.
- افزايش صادرات برق.
- افزايش صادرات پتروشيمي.
- افزايش صادرات فرآوردههاي نفتي.
اصل چهاردهم
افزايش ذخاير راهبردي نفت و گاز کشور به منظور اثر گذاري در بازار جهاني نفت و گاز و تأکيد بر حفظ و توسعه ظرفيتهاي توليد نفت و گاز، بويژه در ميادين مشترک.
اصل پانزدهم
افزايش ارزش افزوده از طريق تکميل زنجيره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه توليد کالاهاي داراي بازدهي بهينه.
در اين اصول با بهره برداري از نفت مخالفت نشده است بلکه نگاه اصلي به عدم خام فروشي است و تبديل نفت به فراورده از راه کارهاي مقابله با ضربه پذيري اقتصاد کشور است.
اگر بخواهيم يکي از فوايد تحريم ها را براي کشور عنوان کنيم اثبات ضربه پذيري اقتصادي از جانب وابستگي به نفت به دولت مردان است هشداري که بارها رهبر انقلاب از دو دهه قبل بارها آن را عنوان کرده اند. تحريم ها نشان داد که دشمن بسيار هوشمندانه رفتار مي کند و دقيقا نقاط ضعف ما را هدف قرار مي دهد نقاطي که مهم ترين آن وابستگي کشور به نفت بود. اين رفتار هوشمندانه دشمن بايد با عکس العمل هوشمندانه ما پاسخ داده شود. عکس العملي که سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي آن را به خوبي پياده سازي مي کند.
اقتصاد ايران در حداقل بيست ساله گذشته دچار رکود تورمي شده است يعني هم زمان با تورم، رکود نيز به دليل افزايش سطح قيمت ها و کاهش تقاضا نيز وجود داشته است. اين رکود دلايلي مختلفي داشته است که وابستگي به نفت و عدم حمايت از بخش توليد و در نتيجه افزايش قيمت تمام شده از دلايل اصلي آن است. در چند سال گذشته با افزايش تحريم ها و در نتيجه کاهش درآمد دولت فشار بيشتري بر بخش توليد وارد شد و در نتيجه اين رکود تورمي همچنان بر اقتصاد ايران تاثيرگذار بود.
وجود منابع نفتي که به دليل خام فروشي به گفته رهبر انقلاب بلاي سياهي براي اقتصاد ايران بوده است تاثير منفي خود را در زمان افزايش تحريم ها بيشتر نمايان کرد و به دليل وابستگي شديد ما به آن سبب بروز مشکلات مالي براي دولت شده است. در گذشته همواره اقتصاد دانان نبود راهبرد و سياست کلان اقتصادي به خصوص در مورد نفت را يکي از دلايل اصلي مشکلات اقتصادي ايران عنوان مي کردند اما اکنون و بعد از ارائه سياست هاي کلان اقتصاد مقاومتي راهبردها و مسيرها مشخص شده است و دولت کنوني بايد براي اجرايي کردن آن قدم بر دارد چرا که بخش عمده اي از اين سياست ها در جهت خارج کردن اقتصاد ايران از وضعيت تک محصولي بوده و حتي براي نفت نيز کلياتي ارائه شده است که در نهايت از خام فروشي آن جلوگيري مي شود.
همچنين در اين سياست ها از نفت به عنوان ابزاري براي مقابله با ضربه پذيري کشور و حتي اهرم فشاري براي مواقع نياز نام برده مي شود اما تاکيد بيشتر با کاهش وابستگي به آن است اما سياست هاي اقتصادي دولت يازدهم و مرتبط کردن تمامي اقتصاد ايران به تحريم ها همان راهي است که در سه دهه گذشته همواره اجرا شده است راهي که در نهايت با تحريم هاي نفتي غرب دچار مشکلاتي شد.
در نهايت اگر مبناي اقتصاد کشور را اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي در نظر بگيريم و اصل سيزدهم اين سياست که تاکيد آن بر تبديل نفت به فرآورده با ارزش افزوده بالاست را در دستور کار قرار دهيم توليد کشور رونقي دوباره خواهد گرفت و حتي مساله بيکاري و اشتغال نيز مرتفع خواهد شد.
تمامي اجزاي اقتصاد ايران در هم تنيده است و با رونق بخش نفت و افزايش ثروت و درآمد در کشور تقاضا رشد خواهد کرد که اين رشد سرآغازي بر رونقي پايدار است چرا که سرمنشاء آن توليد بوده است. اين رونق به کاهش واردات و افزايش صادرات منجر خواهد شد.
بنابراين با تدبير و استفاده از راهبرد اقتصاد مقاومتي مي توان دوباره بلاي سياه را به طلاي سياه تبديل کرد.
منيع : قزهنگ نيوز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]
صفحات پیشنهادی
امضاي طلايي يا امضاي سياه؟
۸ تير ۱۳۹۴ ۱۵ ۲۵ب ظ امضاي طلايي يا امضاي سياه موج - فضاي ملتهب سياسي و اقتصادي همواره راه را براي سوء استفاده افرادي باز مي کند که دولت با برطرف کردن خلاء هاي قانوني بايد جلوي آنها را بگيرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج حسن روحاني رئيس جمهوري در مراسم هفته قوه قضاييه که روزطلای سیاه در معاملات الکترونیک بازار آسیا ارزان شد
روز چهارشنبه طلای سیاه در معاملات الکترونیک بازار آسیا ارزان شد تهران - ایرنا - تدوام نگرانی ها درباره بحران بدهی یونان و آشفتگی بازار بورس چین قیمت نفت خام را در معاملات الکترونیک امروز چهارشنبه ١٧ تیرماه بازار آسیا کاهش داد به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه از سنگاپور تادولت احمدی نژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد؟/مسعودنیلی:روزی،پشت صحنه ها راخواهم گفت
دولت احمدی نژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد مسعودنیلی روزی پشت صحنه ها راخواهم گفت آفتاب اعتماد نوشت سخنان مشاور اقتصادي رييسجمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بيشباهت به مرثيهاي براي متولدين دهه شصت نيست مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تددولت احمدی نژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد؟
دولت احمدی نژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد روز نو سخنان مشاور اقتصادي رييسجمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بيشباهت به مرثيهاي براي متولدين دهه شصت نيست مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تدبير و اميد سخن ميگفت وقتي خواست عملكرد اقتصادي دودولت احمدینژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد؟/مسعودنیلی:روزی،پشت صحنه ها راخواهم گفت
دولت احمدینژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد مسعودنیلی روزی پشت صحنه ها راخواهم گفت آفتاب سخنان مشاور اقتصادي رييسجمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بيشباهت به مرثيهاي براي متولدين دهه شصت نيست مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تدبير و اميد سخسرمربی سیاه جامگان مشهد: چند بازیکن خارجی جذب میکنیم / زنگ تفریح برای تیمهای دیگر نخواهیم بود
سرمربی سیاه جامگان مشهد چند بازیکن خارجی جذب میکنیم زنگ تفریح برای تیمهای دیگر نخواهیم بودسرمربی تیم راهیافته به لیگ برتر سیاه جامگان مشهد گفت در تلاش هستیم تا چند بازیکن خارجی که با شرایط و وضعیت تیم ما مطابقت داشته باشد جذب کنیم که یکی از آنها در اردوی سرعین به ما ملحق خوجان ویلیام رماننویس مدافع هویت سیاهپوستان درگذشت
جان ویلیام رماننویس مدافع هویت سیاهپوستان درگذشتجان ای ویلیامز نویسندهای که برای هویت سیاهان کنکاش میکرد و در سال ۱۹۶۷رمان مردی که میگریست منم را نوشت در ۸۹ سالگی درگذشت به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس «جان ای ویلیامز» نویسندهای که برای هاحتمال واگذاری سیاهجامگان!
احتمال واگذاری سیاهجامگان مدیر عامل باشگاه سیاهجامگان ابومسلم خراسان گفت هنوز هیچ مذاکرهای با بهشتی مدیرعامل باشگاه نسل ابومسلم نداشتهایم خبرگزاری ایسنا محمدرضا عباسی مدیر عامل باشگاه سیاهجامگان در خصوص صحبتهای مطرح شده برای واگذاری امتیاز این باشگاه به مدیرعامل نساخاذی از دختران با فیلمهای سیاه
اخاذی از دختران با فیلمهای سیاه مرد جوان که به بهانه ازدواج دختران جوان را فریب داده و پس از آزار و اذیت و تهیه فیلم سیاه از آنها اخاذی میکرد هنگام شکار آخرین قربانی خود دستگیر شد به گزارش جام جم راز اقدامات سیاه پسر تبهکار اوایل تیر امسال همزمان با شکایت دختر 18 سالهورود رزمناو امريكايي به درياي سياه
ورود رزمناو امريكايي به درياي سياه رزمناو امريكايي پورتر مجهز به سامانههاي پدافند موشكي پيشرفته موسوم به ايژس ديروز وارد درياي سياه شد رسانههاي روسي ازجمله خبرگزاري روسيا سگودنيا گزارش دادند رزمناو پورتر در اقدامات مشترك امريكا با شركاي خود در درياي سياه شركت خواهد كردامسال قطعا سال آخر فوتبالم است و به مربیگری فکر میکنم عنایتی: خطیبی بلندپرواز است و هدف خوبی برای سیاهجامگان
امسال قطعا سال آخر فوتبالم است و به مربیگری فکر میکنمعنایتی خطیبی بلندپرواز است و هدف خوبی برای سیاهجامگان دارد با رحمتی رفیقم و حرفی در مورد او نزدممهاجم تیم فوتبال سیاهجامگان مشهد گفت خطیبی یک مربی بلندپرواز است و قطعا موفقیت سیاهجامگان را در ذهن خود ترسیم کرده است رضااحتمال واگذاری سیاهجامگان یک ماه قبل از شروع لیگ!
سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۹ مدیر عامل باشگاه سیاهجامگان ابومسلم خراسان گفت هنوز هیچ مذاکرهای با بهشتی مدیرعامل باشگاه نسل ابومسلم نداشتهایم محمدرضا عباسی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا –منطقه خراسان در خصوص صحبتهای مطرح شده برای واگذاری امتیازکاشت گندم سیاه در اردبیل +عکس
برای اولینبار در کشور کاشت گندم سیاه در اردبیل عکس برای اولینبار در کشور گونه گیاهی گندم سیاه در اردبیل کشت شد به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما برای اولینبار در کشور گونه گیاهی گندم سیاه در اردبیل کشت شد معاون پژوهشتوروم به قمیت کلیه هم رسید/ برخی موسسههای خیریه در خرید و فروش کلیه بازار سیاه دارند؟
توروم به قمیت کلیه هم رسید برخی موسسههای خیریه در خرید و فروش کلیه بازار سیاه دارند جامعه > سلامت - خبرگزاری ایلنا نوشت خیریههایی که در حوزه درمانی فعالیت میکنند بارها توانستهاند با کمک به بیماران مسیر سخت دستیابی به سلامت را برای&zرضا عنایتی با سیاهجامگان یکساله بست
رضا عنایتی با سیاهجامگان یکساله بست استانها > خراسان رضوی - بازیکن با سابقه فوتبال کشور با امضای قراردادی به تیم شهر زادگاهش پیوست به گزارش «خبرآنلاین» از خراسان رضوی و به نقل از روابطعمومی باشگاه سیاهجامگان ابومسلم خراسان «رضا عنایسیاه جامگان خانه عنایتی است/ عنایتی با تیم ما از فوتبال خداحافظی میکند
عباسی سیاه جامگان خانه عنایتی است عنایتی با تیم ما از فوتبال خداحافظی میکند مدیر عامل باشگاه سیاه جامگان گفت قرار داد رضا عنایتی امروز به ثبت رسید و این بازیکن رسما مشکی پوش شد این تیم خانه این بازیکن است و تا هر وقت که بخواهد میتواند در تیم بماند محمد رضا عباسی در گفتگو بسیاه چاله ای ۷ میلیارد برابر خورشید کشف شد!
توسط دانشمندان سیاه چاله ای ۷ میلیارد برابر خورشید کشف شد بزرگ بودن بیش از حد سیاه چاله عظیمی که به تازگی شناسایی شده حیرت دانشمندان را به همراه داشته است به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از مهر این سیاه چاله عظیم به بزرگی ۷ میلیارد برابر خورشید است و تخمین زده می شود ۱۱ ۷-
گوناگون
پربازدیدترینها