محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832947116
دولت احمدی نژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد؟/مسعودنیلی:روزی،پشت صحنه ها راخواهم گفت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دولت احمدی نژاد چگونه زندگی دهه شصتی ها را سیاه کرد؟/مسعودنیلی:روزی،پشت صحنه ها راخواهم گفت
آفتاب : اعتماد نوشت: سخنان مشاور اقتصادي رييسجمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بيشباهت به مرثيهاي براي متولدين دهه شصت نيست. مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تدبير و اميد سخن ميگفت، وقتي خواست عملكرد اقتصادي دولت سابق را به تصوير بكشد پاي متولدين دهه ٦٠را وسط كشيد تا نشان دهد فرصت سوزيها بيش از همه سرنوشت كدام نسل ايران را تغيير داد.
او با طرح اين سوال كه متولدين دهه ٦٠ به كجا رفتند؟ به درآمد ارزي ٩٥٠ ميليارد دلاري دولت نهم و دهم اشاره كرد و گفت: با اين درآمد ميشد براي اينهايي كه دهه ٦٠ متولد شده بودند زندگي بهتري ساخت اما از ميان آنها يك عده مايوسشدگان بودند كه اصلا وارد بازار كار نشده و افسرده شدند و نابساماني اجتماعي مثل اعتياد به دنبالشان آمد و يك تعداد كثيري با توسعه آموزش عالي دانشجو شدند.
او ادامه داد: نتيجه اين شد كه تعداد دانشجو به نسبت ١٠٠ هزار نفر جمعيت كشور حتي از كشورهايي نظير انگلستان و فرانسه البته به غير از امريكا بيشتر است. وي با تاكيد بر اينكه صرفا براي ضربهگيري بازار كار آموزش عالي را توسعه داديم، تصريح كرد: هماكنون سه ميليون و ٥٠٠ هزار نفر بيكار در كشور وجود دارد اما همزمان واردكننده نيروي كار از كشور افغانستان هستيم چراكه جوان ما حاضر به انجام كاري نيست كه كارگر افغاني انجام ميدهد و ميخواهد در دستگاههاي دولتي وارد شود و اين در حالي است كه دولت به لحاظ محدوديت منابع مالي به صورت مستقيم امكان ايجاد شغل ندارد و تنها بخش خصوصي است كه ميتواند اشتغالزايي كند.
نيلي بيان كرد: امروز با انبوهي از جوانان دهه ٦٠ به اضافه آنهايي كه بعدا به جمعيت كشور اضافه شدند، مواجهيم كه نگران تامين شغل براي آنها هستيم چراكه در غير اين صورت معضل اقتصادي ميتواند به مساله اجتماعي و... تبديل شود بنابراين اشتغال به عنوان نگراني اصلي ما مطرح است. او به پنج ميليون دختر مجرد ازدواج نكرده اشاره كرد و ادامه داد: اگر بخواهيم به داستان پديده ٥ ميليون دختر بازمانده از ازدواج را جامعتر نگاه كنيم بايد به سالهاي اول دهه ٦٠ بازگرديم كه كشور با يك شوك بزرگ جمعيتي مواجه شد درست برعكس پديدهاي كه هماكنون با آن مواجهيم.
وي ادامه داد: از آن زمان شكل هرم سني جمعيت كشور داراي برآمدگي بزرگي بود به طوري كه ظرف پنج سال حدود هشت ميليون نفر به جمعيت كشور اضافه شد و اين جمعيت در لايههاي سني به سمت سنين بالاتر حركت ميكرد كه آن موقع پيشبيني ميكرديم كه اين جمعيت كثير در نيمه دوم دهه ٨٠ به سن كار، ازدواج و مسكن برسند. نيلي با بيان اينكه اين مساله مورد توجه برنامهريزان كشور بود به طوري كه برنامه سوم توسعه براي آماده كردن شرايط ايجاد شغل براي جوانان تدوين شد، تصريح كرد: براي تحقق اين امر نخستين مساله منابع بود و اينكه چطور ميتوان براي اين جمعيت كثير منابعي فراهم و شغل ايجاد كرد؟
وي اضافه كرد: به يكباره در سالهاي نيمه دوم دهه ٨٠ اقتصاد كشور همراه با اقتصاد ديگر صادركنندگان نفت با موهبت مواجه و حجم عظيمي از درآمد حاصل از فروش نفت عايد كشور شد. نيلي خاطرنشان كرد: سال ١٣٧٧ حدود يك ميليون و ٨٠٠ هزار بشكه نفت با قيمت ١٠٤ دلار صادر ميشد و كمترين ركود قيمت نفت در طول دوره بلندمدت تا قبل از دهه ٥٠ بود، اما در سال ١٣٨٤ به يكباره ركورد درآمد ٧٠ ميليارد دلاري ثبت شد و حجم عظيمي از درآمد حاصل از فروش نفت نصيب كشور شد و همين روند درآمدهاي ارزي كشور تا سال ١٣٩٠ ادامه داشت كه درآمد حاصل از فروش نفت به ١٥٣ ميليارد دلار رسيد. او سپس چنين نتيجه گرفت كه با درآمد دولت وقت ميشد براي متولدين دهه ٦٠ زندگي، شغل و مسكن مهيا كرد و بايد توجه داشت ما در اين سالها هم به لحاظ جمعيت جوان كشور و هم به لحاظ منابع در دوره استثنايي به سر ميبرديم و نميتوان پيشبيني كرد كه مجددا چه زماني به اين منابع دست خواهيم يافت كه بتوان كار كرد. او گفت: ٢٠ ميليون و ٣٠٠ هزار نفر شاغل موجود در كشور در سال ١٣٨٤ در سال ١٣٩١ ثابت مانده و در واقع صفر خالص اشتغال كشور بود.
درآمدهاي ارزي چه شد؟
نيلي سپس درباره وضعيت هزينهكرد درآمدهاي ارزي گفت: اين مقدار از منابع عملا به حجم عظيمي از واردات تبديل شد به طوري كه از سال ١٣٨٤ تا پايان سال ١٣٩٢ دقيقا ٦/٧١٨ ميليارد دلار واردات كالا و خدمات داشتيم. وي ادامه داد: اقتصادي كه از هاضمهاش واردات حدودا ٢٠ تا ٢٢ ميليارد دلاري عبور ميكرد به يكباره به دنبال عبور ٨٤ تا ٨٥ ميليارد دلار از هاضمهاش بوده كه اين امر مسالهساز است و علاوه بر ايجاد نابسامانيهاي اقتصادي نابسامانيهاي اجتماعي و حتي فرهنگي در جامعه ايجاد ميكند. وي با اشاره به اينكه دولت درآمد ارزي خود را به بانك مركزي ميفروشد و بانك مركزي ريال را در اختيار دولت قرار ميدهد و ارز صرف واردات ميشود، افزود: بودجه جاري ٢٣ هزار ميليارد توماني سال ١٣٨٤ تا ١٣٩٢ به ١٢٠ هزار ميليارد تومان رسيد و هماكنون با مشكل بزرگي مواجهيم كه چطور هزينههاي جاري كشور را تامين كنيم؟نيلي اضافه كرد: سال ١٣٨٤، هفتهزار ميليارد تومان و سال ١٣٨٥، ١٤ هزار ميليارد تومان ١٠٠ درصد رشد درآمد عمراني بودجه را شاهد بوديم كه متكي به درآمد نفت بود و اين مقدار درآمد بيمحابا وارد اقتصاد شد با توجه به اينكه ميدانستيم از بيرون در معرض تهديد هستيم.
ركورد واردات در سالهاي ٨٩ شكست
وي ادامه داد: ركورد اقتصاد واردات كشور در سالهاي ١٣٨٩ و ١٣٩٠ به ثبت رسيد به طوري كه در سال ١٣٨٩ميزان واردات ٩٥ ميليارد دلار و در سال ١٣٩٠ به ٩٣ ميليارد دلار رسيد و درست در زماني كه اقتصاد ما بسيار به واردات و بودجه به نفت وابسته و حجم نقدينگي در اقتصاد افزايش يافته بود، دشمنان تحريم را به ما تحميل كردند و نتيجه آن اين شد كه به يكباره حجم واردات با محدوديت شديد مواجه شد و در نتيجه دلار از هزار تومان به سه هزار تومان افزايش يافت. مشاور اقتصادي رييسجمهور تصريح كرد: بودجه عمراني ٢٩ هزار ميليارد توماني سال ١٣٩٠ به ١٥ هزار ميليارد تومان در سال ١٣٩١ رسيد كه اين فاصله، بدهي دولت به پيمانكاران بود چرا كه پيمانكاران به اتكاي اينكه دولت بودجه عمراني ميدهد از بانكها تسهيلات دريافت كردند و به علت اينكه دولت به تعهدش عمل نكرد آنها هم نتوانستند بدهي خود را به بانكها پرداخت كنند و همين امر مطالبات معوقه را ايجاد كرد و بدهي دولت را به وجود آوردند به طوري كه حجم تعهدات دولت بهشدت افزايش يافت و منابع به يكباره با كاهش مواجه شد و دولت به يك بدهكار بزرگ تبديل شد.
درآمد نفتي به ٢٥ ميليارد دلار ميرسد
مسعود نيلي سپس به وضعيت موجود اشاره كرد و گفت در حالي كه درآمد نفتي و گازي در سال ١٣٩٠ صادرات ١١٨ ميليارد دلاري بود، بررسيها نشان ميدهد امسال به سختي اين ميزان صادرات به ٢٥ ميليارد دلار ميرسد. وي افزود: در سال ١٣٩٠، ٣/٢ ميليون بشكه نفت به قيمت ١٠٥ تا ١٠٨ دلار بود و هماكنون يك ميليون بشكه نفت خام به قيمت ٦٠ دلار صادر ميشود كه اگر نسبت بگيريم حدود ٢٥ درصد كاهش را شاهد هستيم.
تورم دورقمي فراموش شده است
او با تاكيد بر اينكه هر چند رسيدن نرخ تورم به ١٥ درصد كار بزرگي است اما رضايتبخش تلقي نميشود، ادامه داد: نرخ تورم در سال ١٣٨٩ به ٤/١٢درصد، در سال ١٣٩٠ به ٥/٢٠ درصد، در سال ١٣٩٢ به ٣/٣١ درصد و در پايان مردادماه سال ١٣٩٢ به ٤٣ درصد رسيد به طوري كه هر سال ١٠ واحد درصد كه در تاريخ اقتصاد كشور سابقه نداشت به نرخ تورم اضافه شد. او گفت: تعداد كشورهايي كه تورم دورقمي دارند به انگشتان دو دست نيز نميرسد. وي با بيان اينكه ركود تورمي ايجاد شده در سالهاي ١٣٩١ و ١٣٩٢ در تاريخ اقتصاد كشور بيسابقه است، اظهار كرد: اعتمادي كه به دولت ابراز شد رابطه بين اقتصاد و سياست را نشان ميدهد به طوري كه در ٢٤ خرداد كه انتخابات برگزار شد آمار نوسانات نرخ ارز را داشتيم اما در ابتداي تيرماه سال ١٣٩٢ و قبل از شروع كار دولت نرخ ارز ثابت شد و اين مهم به علت خوشبيني به آينده شكل گرفت و باعث شد بازار ارز ثابت شود.
پشت صحنه اقتصاد را بعدا بازگو ميكنيم
نيلي سپس درباره تصميمات اقتصادي دولت نيز توضيحي كلي ارايه كرد و گفت: با برطرف شدن محدوديتها، پشت صحنه تصميمگيريهاي اقتصادي را نشان خواهيم داد.نيلي تاكيد كرد: با توجه به اينكه در سطح ملي در مقطع حساسي به سرميبريم و بايد به خاطر مذاكرات، اقتصاد كشور را قوي كنيم و آنجايي كه ميتوانيم در مذاكرات از موضع قدرت وارد شويم. وقتي محدوديتها برطرف شود پشت صحنه تصميمگيريهاي اقتصادي را نشان خواهيم داد كه چطور با درآمد ٢٥ ميليارد دلاري اقتصاد كشور را اداره كرديم كه البته بسيار سخت است.
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
حمایت جانانه رهبر انقلاب از مذاکرهکنندگان/ ضرر 40هزار میلیاردی مواد مخدر/ احمدینژاد چگونه احمدینژاد شد؟/ نق
حمایت جانانه رهبر انقلاب از مذاکرهکنندگان ضرر 40هزار میلیاردی مواد مخدر احمدینژاد چگونه احمدینژاد شد نقطه ضعف اصلی دولت روحانی بیانات شب گذشته رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام موضوع اصلی صفحه اول روزنامههای است در دهمین سالگرد پیروزی احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوریگزارش تکاندهنده از بدهی دولت احمدینژاد به بانکها
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۱ دولتهای نهم و دهم از این منظر در تاریخ اقتصاد ایران یک استثنای تمام عیار به حساب میآیند افزایش 8 برابری بدهی دولت به بانکها طی هشت سال فعالیت این دو دولت رکوردی بیسابقه است که کمتر میتوان نظیری برای آن سراغ گرفت به گزارش ایسنا خبرآنلاین با اینیک پرونده جدید؛ ساخت و ساز غیرمجاز استاندار و وزیر علوم دولت احمدی نژاد
یک پرونده جدید ساخت و ساز غیرمجاز استاندار و وزیر علوم دولت احمدی نژاد جامعه > قضایی - روزنامه فرهیختگان نوشت قباد افشار که رئیس سازمان امور اراضی کشور است دیروز در نشستی مطبوعاتی که بهمنظور راهاندازی سامانه ارتباطات مردمی 131 سازمان حفظ اراضی کشور برگکاریکاتور/ گمشده نفتی در دولت احمدی نژاد!
کاریکاتور گمشده نفتی در دولت احمدی نژاد روز نو وزیر نفت با بیان اینکه موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشته صحت دارد گفت با پیگیری و شکایت پرونده ای در خصوص موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشته تشکیل شده است تاریخ انتشار ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۲۱ ۲۰گمشده نفتی در دولت احمدی نژاد! (کارتون)
گمشده نفتی در دولت احمدی نژاد کارتون خبرآنلاین وزیر نفت با بیان اینکه موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشته صحت دارد گفت با پیگیری و شکایت پرونده ای در خصوص موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشته تشکیل شده است چهارشنبه 03 تیر 1394 ساعت 16 00کارتون: گمشده نفتی در دولت احمدی نژاد!
کارتون گمشده نفتی در دولت احمدی نژاد وزیر نفت با بیان اینکه موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشته صحت دارد گفت با پیگیری و شکایت پرونده ای در خصوص موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشته تشکیل شده است خبرآنلاین وزیر نفت با بیان اینکه موضوع مفقود شدن دکل نفتی در دولت گذشتهدولت احمدینژاد فاسدترین دولت ایران از زمان ناصرالدینشاه بود/ به صندوق قرضالحسنه شهیدرجایی هم رحم نکردند
دولت احمدینژاد فاسدترین دولت ایران از زمان ناصرالدینشاه بود به صندوق قرضالحسنه شهیدرجایی هم رحم نکردند مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ریشه های فساد اقتصادی در دولت قبل از بخش خصوصی ای سخن به میان آورده که زمین های کویر لوت را وثیقه گذاشتهوزیر دولت احمدینژاد: دکل گمشده ارتباطی با وزارت نفت نداشته است
وزیر دولت احمدینژاد دکل گمشده ارتباطی با وزارت نفت نداشته است وزیر سابق نفت با تاکید بر اینکه مشکلات احتمالی در عملکرد شرکتهای پیمانکاری در وارد کردن دکل حفاری ارتباطی با وزارت نفت نداشته و خود این شرکتها مسئول هستند گفت اگر در این پرونده تخلفی است دستگاه قضایی قاطعانه رسآمار تکان دهنده از بدهی دولت احمدی نژاد
آمار تکان دهنده از بدهی دولت احمدی نژاد دولت های نهم و دهم از این منظر در تاریخ اقتصاد ایران یک استثنای تمام عیار بحساب می آیند افزایش 8 برابری بدهی دولت به بانک ها طی هشت سال فعالیت این دو دولت رکوردی بی سابقه است که کمتر می توان نظیری برای آن سراغ گرفت خبرآنلاین دولت های نهگزارشی تکان دهنده از بدهی های دولت احمدی نژاد به بانک ها
گزارشی تکان دهنده از بدهی های دولت احمدی نژاد به بانک ها دولت های نهم و دهم از این منظر در تاریخ اقتصاد ایران یک استثنای تمام عیار بحساب می آیند افزایش 8 برابری بدهی دولت به بانک ها طی هشت سال فعالیت این دو دولت رکوردی بی سابقه است که کمتر می توان نظیری برای آن سراغ گرفت به گزگزارشی تکان دهنده از بدهی های دولت احمدی نژاد به بانک ها/ اجرای طرح هایی که منابع بانک ها را بلعید
گزارشی تکان دهنده از بدهی های دولت احمدی نژاد به بانک ها اجرای طرح هایی که منابع بانک ها را بلعید دولت های نهم و دهم از این منظر در تاریخ اقتصاد ایران یک استثنای تمام عیار بحساب می آیند افزایش 8 برابری بدهی دولت به بانک ها طی هشت سال فعالیت این دو دولت رکوردی بی سابقه است که کدرآمدهای نفتی دولت احمدی نژاد با اقتصاد ایران چه کرد؟
درآمدهای نفتی دولت احمدی نژاد با اقتصاد ایران چه کرد چند رسانهای > فیلم - حمید زمانزاده مدیر بخش پژوهش پژوهشکده پولی و بانکی از عوامل افزایش تورم در دولت قبل می گوید به گفته وی بی انضباطی مالی دولت و بی مبالاتی در دست اندازی به منابع بانک مرکزی عمده ترین علل جهش تاحمدی نژاد چگونه دل میلیون ها ایرانی را برد؟
سوم تیرماه” در تاریخ سیاسی ایران جایگاه خاصی پیدا کرده است بعد از سال ۱۳۸۴ و انتخابات نهمین دوره ی ریاست جمهوری انتخاباتی که با دو مرحله ای شدنش حرف و حدیث های زیادی را به همراه آورد اما چرا ۳ تیر جریان شد و در ادبیات ژورنالیستی از جریان ۳ تیر نام برده می شود مگر نامزدولت احمدی نژاد فاسد ترین دولت بعد از انقلاب/کویر لوت را وثیقه گذاشتند و وام میلیاردی گرفتند
دولت احمدی نژاد فاسد ترین دولت بعد از انقلاب کویر لوت را وثیقه گذاشتند و وام میلیاردی گرفتند اقتصاد > اقتصاد سیاسی - بخش خصوصی وجود دارد که زمین های کویر لوت را وثیقه گذاشته وام میلیاردی گرفته و این وام را برنگردانده است عدم شفافیت و اداره نکردن اقتصاد به شیوه علمیبررسی تخلفات حوزه چای در دولت احمدی نژاد/کیسههای چای در انبار آب رفتند
بررسی تخلفات حوزه چای در دولت احمدی نژاد کیسههای چای در انبار آب رفتند اقتصاد > کشاورزی - روزنامه اعتماد نوشت تخلفات در حوزه چاي مجلس را وادار به تحقيق و تفحص از عملكرد سازمان چاي در دولت پيشين كرد اينكه ٥٢ هزار تن چاي غيرقابل شرب از سوي سازمان تعاون روستايي خريتایید گم شدن یک دکل نفتی در دولت احمدینژاد
تایید گم شدن یک دکل نفتی در دولت احمدینژاد ماجراي دكل حفاري گمشده نفتي وارد فاز تازهاي شده است حالا وزير نفت نيز خبر گم شدن دكل حفاري ايران را تاييد ميكند و از تشكيل پروندهاي در اين خصوص خبر ميدهد آفتاب داستان دكل نفتي گمشده آن قدر جذاب است كه حتي اين يك جمله وزير نفت موماجرای دو دلال نفتی در دوره احمدینژاد/ يک دكل نفتي در دولت نهم گم شد!
ماجرای دو دلال نفتی در دوره احمدینژاد يک دكل نفتي در دولت نهم گم شد روزنامه قانون نوشت وزير نفت تاييد كرده كه يك دكل نفتي در دولت نهم گم شده است بيژن نامدار زنگنه اعلام كرده است وزارت نفت پيگير پيدا شدن اين دكل نفتي بوده و حتي در اين خصوص شكايت هم شده است ماجرای انعقاد قر-
گوناگون
پربازدیدترینها