واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش۴۰درصدی زنان سرپرست خانوار
کد خبر: ۵۱۶۶۸۶
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷ - 12 July 2015
رئیس سازمان بهزیستی از افزایش سالانه ۳۰ تا ۴۰ درصدی زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: سالانه ۴۰ هزار نفر به معلولان شدید اضافه می شود.
به گزارش مهر، دکتر انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، اظهار داشت: رصد آسیب های اجتماعی و شناسایی مناطق آسیبخیز، ارتقاء آگاهی ها و انعکاس اطلاعات واقعیت های موجود به مردم، اقدامات غربالگری، تقویت اورژانس اجتماعی، توسعه مراکز علمی و تخصصی درمان اعتیاد و توانمندسازی و بازتوانی مددجویان از جمله اصلی ترین برنامه های سازمان بهزیستی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۲۰۰ مرکز درمان و اعتیاد در کشور فعال است، افزود: ۶۰ درصد درمان و پایش معتادان بر عهده سازمان بهزیستی است که در این خصوص اقدامات ویژه ای انجام داده است، به طوری که با ایجاد مراکزی در مکان هایی که در معرض سوءمصرف مواد قرار دارند، از شیوع آن جلوگیری شده است.
رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه یکمیلیون و ۱۰۰ هزار معلول تحت حمایت سازمان هستند، ادامه داد: از این تعداد ۴۰۰ هزار معلول در روستاها زندگی می کنند که به دلیل عدم ایجاد مراکز تخصصی و همچنین نداشتن انگیزه بخش خصوصی با توسعه توانبخشی مبتنی بر خانواده و همچنین اعزام تیم های تخصصی به این مناطق نسبت به ارائه خدمات به معلولان اقدام خواهیم کرد.
محسنی بندپی از راه اندازی سایت مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی در هفته گذشته در ماه رمضان خبر داد و گفت: با راه اندازی این سایت نحوه مشارکت های مردمی ساماندهی شده و شرایطی را فراهم کرده ایم تا از تمام ظرفیت های نیروهای داوطلب مردمی استفاده کنیم.
وی در مورد عدم اجرای طرح آفتاب در دوره جدید تصریح کرد: این طرح به دلیل کم تاثیر بودن و عدم توانمندسازی مددجویان کمرنگ شده است و همچنین با توجه به اینکه متولی برای رصد مشکلات اجتماعی و مطالبه خواهی حقوق مردم علی رغم فعالیت ۲۰ دستگاه در حوزه اجتماعی به وزارت رفاه پیشنهاد داده ایم که در برقراری بیمه های اجتماعی تاثیرگذار در حوزه های زنان سرپرست خانوار اقدام کنند.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: هم در بودجه سال ۹۵ و هم برنامه ششم توسعه سعی خواهیم کرد که همه افراد جامعه از بیمه های اجتماعی برخوردار شوند.
محسنی بندپی در مورد آسیب های زنان نیز اضافه کرد: با توجه به مطالعات و مشاهدات انجام شده آسیب های اجتماعی زنان در حال افزایش است، به طوری که در سال ۷۵، یک میلیون و ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانوار و در سال ۸۵، یک میلیون و ۶۰۰ هزار زن سرپرست خانوار با رشد ۳۸ درصدی داشتیم و این آمار در سال ۹۰ با رشد ۵۳ درصدی به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. به همین دلیل در برنامه های خود به زنان سرپرست خانوار و کودکان توجه ویژه ای خواهیم داشت. در سال ۸۵ از یک میلیون و ۲۰۰ هزار معتاد رسمی ۵ درصد آن را زنان تشکیل می دادند و این در حالی است که در سال ۹۰ تعداد زنان معتاد به ۱۰ درصد رسیده است.
وی از افزایش ۳۰ الی ۴۰ درصدی تعداد زنان سرپرست خانوار در سال خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال جاری ۱۸۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش هستند در حالی که در سال ۹۲ تعداد آنها ۱۳۵ هزار نفر بوده است.
رئیس سازمان بهزیستی به اجرای طرح جلوگیری از طلاق در ۹ استان اشاره کرد و گفت: با توجه به بالا رفتن آمار طلاق این طرح در استان هایی که این معضل بیشتر مشاهده می شود به صورت پایلوت اجرایی شده و سعی داریم در زمینه کاهش طلاق اقدامات لازم را انجام دهیم.
محسنی بندپی به بودجه بهزیستی اشاره کرد و افزود: در سال جاری بر اساس عملکرد و برنامه های سازمان ها بودجه اختصاص پیدا می کند، اما در مجموع از بودجه عمومی در سطح ملی ۱۶۰۰ میلیارد تومان به بهزیستی اختصاص داده شده است که امیدواریم از همین بودجه عملکرد خوبی را ارائه دهیم تا بتوانیم اعتبارات بیشتری دریافت کنیم.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۲۰ الی ۳۰ درصد به جمعیت معلولان کشور اضافه می شود، توضیح داد: بر اساس آمارها ۸ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند و همچنین سالانه ۴۰ هزار معلول شدید به معلولان کشور افزوده می شود.
رئیس سازمان بهزیستی به طرح ارزیابی معتادان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۷۰۰ واحد ارائه خدمات به معتادان وجود دارد که ۱۰ درصد این خدمات به زنان معتاد ارائه می شود که البته در تهران مراکز مخصوص زنان بیش از سایر استان ها است. همچنین در سال جاری برنامه ای ویژه برای توسعه مداخلات زنانه و همچنین افراد زیر ۱۸ سال در دستور کار داریم که پروتکل آن نوشته شده و به صورت پایلوت اجرایی خواهد شد.
محسنی بندپی در پاسخ به اینکه آیا تعداد کارتن خواب های زن یک سوم کل این افراد است، اظهار کرد: آمار دقیقی در این خصوص نداریم، اما بر اساس مطالعات انجام شده از میان ۱۵ تا ۲۰ هزار کارتن خواب ۱۰ تا ۱۵ درصد زنان هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]