واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در پی انتشار کلیپ یک رپر آمریکایی؛
شکایت از توهین به یک نماد زرتشتی +عکس
گروهی از زرتشتیان ساکن شبهقاره، از ویدئوکلیپ ساخته شده توسط «اسنوپ داگ» رپر آمریکایی و آمیتیس، خواننده ایرانیتبار، به دلیل بیاحترامی به نماد فروهر خشمگین شده اند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، گروهی از پارسیان هند، زرتشتیان ساکن شبهقاره، از ویدئوکلیپ ساخته شده توسط «اسنوپ داگ» رپر آمریکایی و آمیتیس، خواننده ایرانیتبار، به دلیل بیاحترامی به نماد فروهر خشمگین شده اند و از این بابت به دادگاه شکایت کردهاند. بنا بر گزارشها، انجمن اقلیت زرتشتیان پارسی ساکن هند در کلکته، از اسنوپ داگ و آمیتیس مقدم، خواننده ایرانیتبار، و ویدئوی تهیهشده اقامه دعوی کردهاند. روزنامه «لوسآنجلس تایمز» گزارش داده است که اقلیت تقریبا ۷۰ هزار نفری پارسی در هند، از نحوه استفاده از نمادهای زرتشتی و باستانی و نیز نماد فروهر در این ویدئو ناخرسند هستند و خواستار حذف آن از یوتیوب و پخش نکردن آن به صورت عمومی شدهاند.
این ویدئو که از نماد فروهر نیز در آن استفاده شده -به گفته شاشنک بنگالی، خبرنگار لوسآنجلستایمز در گفتوگو با هافینگتونپست- برای پارسیان یک توهین به شمار میرود چرا که «نمادهای مقدس در آن تحقیر شدهاند». به گزارش رادیو فردا، در بخشهایی از این ویدئو که روی شبکه اجتماعی یوتیوب نیز منتشر شده خوانندگان زیر نمادی از فروهر نشسته یا خوابیدهاند، نیمهبرهنه میرقصند و در کنار نماد فروهر قلیان (یا کانابیس) میکشند.
به گفته شاشنک بنگالی، پارسیان یک اقلیت بسیار کوچک هستند و به همین دلیل نیز از ویدئو و خوانندگان شکایت کردهاند؛ «آنها، وقتی به نمادهای دینی آنها به این شکل توهین میشود، نمیتوانند خاموش بنشینند». نشریه فارینپالیسی، دیگر نشریهای که در این مورد گزارشی منتشر کرده نیز میگوید داریوش جمشید باپوجی، رئیس انجمن زرتشتیان پارسی هند در کلکته، پس از دریافت ایمیلهایی در مورد این ویدئو آن را دیده و تصمیم گرفته علیه آن به دادگاه عالی کلکته شکایت کند. باپوجی به این نشریه گفته انجمن پارسیان زرتشتی خواستار حذف این ویدئو و پوزشخواهی از پخش آن است. او در عین حال افزوده است جامعه پارسیان اهمیتی به این نمیدهد که مردم لطیفه تعریف کنند یا به آنها بخندند؛ «ما خودمان کمی شوخوشنگ هستیم، اما این موضوع دیگر به دین ما مربوط نمیشود». اسنوپ داگ هنوز واکنشی به شکایتهای مطرح شده نشان نداده است قرار است دادگاه اولیه ۱۷ ژوئیه برپا میشود. این در حالیست که در اتفاقات مشابه و رفتارهای توهین آمیز درباره معتقدات مسلمانان که بیش از یک میلیارد جمعیت دارند، هیچ رسانه و هیچ دادگاهی در دنیا نه تنها واکنش نشان نمیدهد بلکه آن را با توجیهاتی از جمله آزادی بیان توجیه می کنند، اقدامات نشریه موهن شارلی ابدو فرانسه در انتشار وقیحانه کاریکاتورهای پیامبر اسلام در سطح گسترده و یا ساخت آثار سینمایی توهین آمیزدرباره پیامبر اسلام و یا احکام شرعی آن، توسط کارگردانان مختلف غربی به اسم آزادی بیان، تنها نمونه های کوچکی از این اقدامات هستند.
در جدیدترین اقدام نیز برخی از شبکه های ماهواره ای و سایت های خبری فارسی مانند بی بی سی، سعی در تطابق همجنس گرایی با تعالیم اسلامی هستند و به نام تلاش برای تحقق حقوق فردی، تلاش می کنند که اینگونه القا کنند که هم می توان مسلمان بود و هم همجنسگرا و این به معنای تبلیغ امری است که مطابق نظر تمام مذاهب اسلامی در مغایرت کامل با تعالیم اسلام قرار دارد. 121
۲۱/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]