واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شايعه آنفلوآنزا مرغها را آشفته كرد
شايعه ابتلاي مرغهاي ايراني به آنفلوآنزا و قرنطينه شدن و پا پس كشيدن عراق و افغانستان از واردات مرغهاي ايراني، در كنار گران شدن مرغ به دليل كمبود عرضه، بازار مرغ را دچار مشكل كرد.
شايعه ابتلاي مرغهاي ايراني به آنفلوآنزا و قرنطينه شدن و پا پس كشيدن عراق و افغانستان از واردات مرغهاي ايراني، در كنار گران شدن مرغ به دليل كمبود عرضه، بازار مرغ را دچار مشكل كرد.
به گزارش «جوان»، مديركل دامپزشكي استان تهران با بيان اينكه بهدليل همجواري فيروزكوه و دماوند با استان مازندران اين دو منطقه مورد قرنطينه قرار گرفتهاند، گفت: تا به امروز موردي از شيوع آنفلوآنزا در استان تهران مشاهده نشده است.
علي اصغر برائي نژاد با اعلام اين خبر افزود: موردي از آنفلوآنزاي مرغي در استان تهران مشاهده نشده و تنها بهدليل مواردي از ابتلاي به اين بيماري در روستاهاي استان مازندران، نظارتها در استان تهران افزايش يافته است.
وي خاطرنشان كرد: گزارشهايي كه اخيراً درباره شيوع آنفلوآنزاي مرغي در فيروزكوه و دماوند ارائه ميشود احتمالاً بهدليل ايجاد قرنطينه و پايش در اين مناطق بوده، اما تا به امروز مورد خاصي مشاهده نشده است.
مديركل دامپزشكي استان تهران ادامه داد: دامپزشكي استان تهران، بهدليل هممرزي با استان مازندران مراقبتهاي خود را براي جلوگيري از شيوع آنفلوآنزا در مناطق يادشده افزايش داده است.
وي اظهار داشت: بيماريهاي ويروسي مانند آنفلوآنزا بهدليل اينكه از طريق پرندگان مهاجر منتقل ميشود هميشه نگرانيهايي از بابت انتقال آن وجود دارد و بايد هوشياري لازم وجود داشته باشد اما اين به معني دست روي دست گذاشتن دامپزشكي نيست.
برائينژاد تأكيد كرد: وظيفه دامپزشكي در همه فصول مراقبت، هوشياري و گوش به زنگ بودن است و اميدواريم كه در آينده نيز مشكلي در اين خصوص نداشته باشيم. مديركل دامپزشكي استان تهران خطاب به مردم گفت: مرغ و گوشتي كه در بازار مصرف عرضه ميشود مورد تأييد ما بوده و مردم از هر نظري با خيال راحت ميتوانند اين محصولات را خريداري و مصرف كنند.
تأثير بر صادرات
اما رئيس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتي در اين باره گفت: بهرغم حذف مجوز وزارت جهاد كشاورزي براي صادرات گوشت مرغ در راستاي تسهيل آن، برخي شايعات و اخبار در زمينه شيوع آنفلوآنزاي مرغي در كشور كه فقط در چند نمونه بومي يكي از روستاهاي مازندران مشاهده شده بود، سبب شد تا صادرات اين محصول با مشكلات بسياري مواجه شود.
وي افزود: پيش از اين مشتريان عراقي بهرغم اينكه رقيبي مانند برزيل هر كيلوگرم گوشت مرغ صادراتي را كمتر از دو دلار در بندر بصره عرضه ميكرد، به دليل اسلامي و شيعيبودن و همچنين شرايط ذبح اسلامي، خواهان گوشت مرغ ايراني بودند، اما پس از اينكه اطلاعيه سازمان دامپزشكي مبني بر بروز آنفلوآنزاي مرغي در يكي از روستاهاي مازندران منتشر شد، صادرات گوشت مرغ به عراق تقريباً قطع شده و تنها حجم اندكي به افغانستان صادر ميشود.
يوسفي ادامه داد: آمارها نشان ميدهد كه با توجه به مازاد توليد گوشت مرغ نسبت به مصرف (نياز داخلي، ذخيره و صادرات) بازار ركودي و قيمت رو به كاهش اين محصول تا ماههاي آينده همچنان ادامه دارد، چراكه بايد توليد با ميزان مصرف متعادل شود.
قيمت مرغ
وي با بيان اينكه افزايش حدود ۳۰۰ توماني قيمت مرغ موقت است، گفت: با وجود افزايش قيمت مرغ در روزهاي اخير هنوز هم مرغ به قيمت تمامشده نرسيده، ضمن اينكه قيمت مرغ بعد از عيد فطر كاهش مييابد.
وي افزود: گرچه قيمت مرغ نسبت به هفته گذشته در هر كيلوگرم حدود 300 تومان افزايش يافته، اما قيمتها به قيمت تمام شده نرسيده و گشايشي در وضعيت مرغداران ايجاد نشده است. افزايش قيمتها روي قيمت مرغ زنده و جوجه يك روزه تأثيري نداشته، به طوري كه قيمت هر كيلو مرغ زنده حدود 4 هزار تومان و قيمت هر جوجه يك روزه 500 تا 600 تومان است.
يوسفي بيان داشت: افزايش قيمتها در روزهاي اخير به دليل نذر مردم در شبهاي قدر بوده و بعد از عيد فطر احتمالاً قيمت مرغ باز هم كاهش يابد.
رئيس هيئت مديره انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتي در مورد اينكه آيا مباحث مربوط به صادرات بدون مجوز براي مرغ باعث افزايش قيمت روزهاي اخير شده است، گفت: اخذ مجوز براي صادرات مرغ كار سختي نبود، بنابراين اين موضوع خيلي روي قيمت مرغ نميتواند تأثيرگذار باشد.
هشدار به كنترل
عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس هم درباره دليل عرضه خارج از مجوز مرغ گفت: اينكه برخي از مرغداران براي جلوگيري از ضرر و زيان بيماري را پنهان كرده و اقدام به فروش مرغ ميكنند يك تخلف غيرقابل بخشودني است؛چراكه نميشود با سلامت مردم بازي كرد.
سيدمحمد ابراهيمي تأكيد كرد: كمبود اعتبارات نبايد بهانهاي براي فروش مرغهاي مبتلا به آنفلوآنزا باشد و هيچگونه مجوزي در اين رابطه وجود ندارد، اما ما خواهان ضرر و زيان توليدكنندگان هم نيستيم و بايد با پيشبيني اقدامات حمايتي لازم جلوي ضرر و زيان فعالان صنعت مرغداري را بگيريم تا چنين تخلفاتي كه سلامت مردم را تهديد ميكند، رخ ندهد.
نماينده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شوراي اسلامي افزود: در چنين شرايطي وقتي خبر از بروز و شيوع آنفلوآنزاي مرغي داده ميشود، اين موضوع يك زنگ خطر براي اين بخش توليدي است كه اگر جدي گرفته نشود، ميتواند خسارتهاي بسيار سنگين و سهمگيني را به اين صنعت وارد كند.
اين نماينده مردم در مجلس نهم افزود: حساسيت فروش مرغ زنده در شرايط فعلي بيشتر از هر زمان ديگر است بنابراين بايد نسبت به خريد و فروش مرغ زنده تجديدنظر لازم اعمال شود در غيراينصورت خطر شيوع گسترده اين بيماري در كل كشور جديتر خواهد شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]