واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۳۵ب.ظ)
نميتوانيم تعهدمان را نسبت به بيماران به دليل کمبود اعتبارات کاهش دهيم موج - وزير بهداشت با اشاره به نقش مؤثر سازمانهاي مردم نهاد در حوزه بيماريها گفت: بيماريهاي زيادي از جمله اوتيسم، اي بي و ديگر بيماريها در کشور وجود دارند که نياز به توجه و حمايت دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدحسن هاشمي روز گذشته در سومين نشست سازمانهاي مردم نهاد در حوزه سلامت که با محوريت حوزه درمان برگزار شد، ضمن بيان اين مطلب گفت: در وزارت بهداشت بيشتر توجه مان به چهار بيماري که در دورهاي به عنوان بيماري خاص شناخته شدهاند بوده است، در حالي که بيماريهايي چه بسا دردناکتر و داراي مشکلات بيشتر در جامعه وجود دارند.
وزير بهداشت گفت: بهتر است مسير بيماريها را در وزارت بهداشت تغيير دهيم و به جاي اين که اداره بيماريها را مأمور مديريت بيماريها کنيم، از انجمنهاي مرتبط با بيماريها بخواهيم در برنامهريزيهاي ما مشارکت کنند.
هاشمي گفت: اقداماتي که وزارت بهداشت در حوزه بيماريها انجام ميدهد، عمدتاً دولتي است و بايد امکان حضور مردم و سازمانهاي مردم نهاد را براي حدود 50 تا 60 بيماري که نياز به توجه دارند، فراهم کرد و حوزه درمان، ساماندهي بيماريها در سطح کشور را در قالب سازمانهاي مردم نهاد انجام دهد.
وزير بهداشت يادآور شد، در حوزه دولتي و در وزارت بهداشت هرچقدر هم ادارات عريض و طويل براي درمان بيماريها ايجاد کنيم، رسيدگي و رفع مشکلات بيماريها مشکل خواهد بود؛ چرا که نيروي کافي و اعتبارات لازم وجود ندارد.
هاشمي در عين حال به وظايف سنگين معاونت درمان در اجراي طرح بزرگ تحول سلامت اشاره کرد و گفت: اين معاونت با تعداد نيروهاي مشخص و با مشکلاتي که در خصوص تأمين و هزينه کرد منابع وجود دارد و با همان بستر قبلي در حال ارائه بستههاي خدماتي در حوزه درمان در قالب طرح تحول سلامت هست.
هاشمي در ادامه، بازديد اخير خود از آسايشگاه بيماران اعصاب و روان سراي احسان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در اين آسايشگاه مجموعهاي شريف 13 هزار نفر مبتلا به بيماري اسکيزوفرني را معاينه کردهاند و 500 نفر از مبتلايان به اين بيماري در حال حاضر در اين آسايشگاه بستري هستند که از خانوادههاي اکثر آنها نيز اطلاعي در دست نيست و بسياري از بيماران اعصاب و روان اين آسايشگاه مجهولالهويه هستند.
وزير بهداشت مجدداً با اشاره به شرايط و مشکلات اقتصادي دولت و کاهش 50 درصدي اعتبارات حوزه سلامت نسبت به سال قبل تأکيد کرد: اگر وزارت بهداشت ميخواهد براي بيماران اقدامي انجام دهد بايد از همين مسير و افراد توانمندي که خارج از وزارتخانه حتي ميتوانند يک وزارتخانه را اداره کنند، استفاده کند.
دکتر هاشمي يادآور شد: ما نميتوانيم در وزارت بهداشت به دليل کاهش اعتبارات، تعهدمان را نسبت به بيماران تالاسمي، هموفيلي و کليوي که در 20 ماه گذشته خدمات دريافت کردهاند، کاهش دهيم و اگر از مسير انجمنها اقدام ميکرديم، کار ارائه خدمات به اين بيماران سهلتر و عملي تر بود.
وزير بهداشت در عين حال گفت: ما فرصتهاي حضور خيرين را نيز فراهم نکردهايم و بايد 50 نوع بيماري موجود را معرفي ميکنيم تا فرصت خدمتگزاري از سوي کساني که ميخواهند در اين حوزه کمک نمايند، فراهم شود.
هاشمي در ادامه به نقش مؤثر برخي از انجمنها درحوزه بيماريها اشاره کرد و ضمن قدرداني از تلاشهاي دکتر صحراييان، مسوول انجمن بيماران ام اس، در ساماندهي اين بيماران و طراحي مراکز ارائه خدمات به اين بيماران گفت: تلاش وي در متقاعد کردن نورولوژيستهاي کشور مبني بر اين که تأثير و ارزش داروهاي توليد داخل کشور مشابه نمونههاي خارجي است، کاهش 5 برابري هزينههاي درماني اين بيماران را در پي داشته و قابل تحسين است.
وزير بهداشت در پايان اظهار اميدواري کرد که با استفاده از ظرفيتهاي خوب سازمانهاي مردم نهاد بتوانيم در حوزه کمک به بيماران موفق باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]