واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۲۳ب.ظ)
مدير عامل شرکت فرابورس ايران مطرح کرد: ايجاد صندوق هاي ارزي به منظور توسعه سرمايه گذاري خارجي موج - هاموني با اشاره به اين که ميتوان براي توسعه حضور سرمايه گذاران خارجي در بورس، صندوقهاي ارزي را هم فعال کرد، خاطرنشان کرد: البته اين موضوع به هماهنگيهايي با بانک مرکزي نياز دارد که با اين وجود انتظار ميرود زمان بر باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، امير هاموني، مدير عامل شرکت فرابورس ايران، با بيان اين مطلب گفت: يکي از مهمترين اقداماتي که هميشه توسط سازمان بورس و دست اندرکاران بازار پيگيري ميشود، بحث ريسکهاي سيستماتيک بازار سرمايه است. بسياري از دستگاههاي دولتي و سازمانهاي توسعه اي، ريسکهايي را به بازار تحميل ميکنند که از جمله آن ميتوان به قيمت مواد اوليه و نرخ گذاري محصولات آن شرکتها اشاره کرد. اين عامل موجب ميشود که حاشيه سود بنگاهها چه در افزايش قيمت تمام شده محصولات، چه در کاهش سودآوريشان ناشي از کاهش قيمت فروش، تحت تأثير قرار بگيرد.
وي خاطرنشان کرد: اين در حالي است که يکي از نکات مهم و کليدي، تعامل با دستگاهها و سازمانهاي توسعه اي از جمله وزارتخانهها و دستگاههاي اقتصادي مانند وزارت نفت، وزارت نيرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا شرايطي ايجاد شود که سرمايه گذاران کمترين آسيب را از ريسکهاي سيستماتيک ببينند.
هاموني با اشاره به اين که سال گذشته بالغ بر 30 شرکت در فرابورس پذيرش شد، ابراز داشت: اما به دليل وضعيت بازار و شرايط کلي اقتصاد، تنها سهام 6 شرکت در بازار عرضه شد. اما هم اکنون با توجه به گشايشهايي که در شرايط بين المللي ايجاد شده است، چشم انداز سرمايه گذاري چه در کوتاه مدت و چه در بلندمدت روشن است.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا زيرساختها براي ورود سرمايه گذار خارجي فراهم است، تصريح کرد: چشم انداز ورود سرمايه گذار خارجي و داخلي در بازار سرمايه به دليل شرايط سياسي حاکم بر بازار کوتاه مدت بود، اما هم اکنون شرايط به گونه اي رقم خورده که چشم انداز سرمايه گذاري از کوتاه مدت به ميان مدت و بلندمدت تبديل شده و چشم انداز روشني را پيش روي سرمايه گذاران قرار داده است.
مدير عامل فرابورس ايران با اشاره به اينکه هنوز زيرساختهاي بازار سرمايه براي ورود سرمايه گذاران خارجي به طور کامل مهيا نيست، ادامه داد: البته از اواخر سال گذشته پروژههايي به منظور معرفي بازار سرمايه به سرمايه گذاران خارجي آغاز شده است و اقدامات لازم در حال انجام است.
هاموني با اشاره به اين که ميتوان براي توسعه حضور سرمايه گذاران خارجي در بورس، صندوقهاي ارزي را هم فعال کرد، خاطرنشان کرد: البته اين موضوع به هماهنگيهايي با بانک مرکزي نياز دارد که با اين وجود انتظار ميرود زمان بر باشد.
وي با اشاره به اين که فرابورس در حال آماده سازي فرصتهاي سرمايه گذاري بورسي در قالب يک پروفايل مشخص براي معرفي به سرمايه گذاران خارجي است، افزود: اين موارد طرحهاي توسعه اي شرکتهاي حاضر در بازار سرمايه است.
مدير عامل فرابورس در ادامه گفت و گو، گفت: حال اين مساله پيش ميآيد که آيا سرمايه گذار خارجي ميتواند در بازار سهام وارد شده و سرمايه گذاري کند، پاسخ اين است که با هماهنگي سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنين شرکت سپرده گذاري مرکزي اوراق بهادار و تسويه وجوه ميتوان کد معاملاتي را براي سرمايه گذاران خارجي آماده کرد.
وي تاکيد کرد: در عين حال کد فيپايي که سازمان سرمايه گذاري خارجي براي اين قبيل از سرمايه گذاران صادر ميکند، موجب ميشود تا از ريسکهاي سياسي موجود در کشور مصون بمانند.
مديرعامل فرابورس ايران تصريح کرد: اما بحث مهم اين است که عضويت سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر در «آيسکو» که مجمع بين المللي نهاد ناظر بازار سرمايه است، بايد قطعي شود. همچنين عضويت بورسها در فدراسيون جهاني بورسها نيز بايد نهايي شود. چراکه در اساسنامه بسياري از فاندهاي بزرگ دنيا قيد شده است که تنها اجازه سرمايه گذاري در سهام شرکتهايي را دارند که در بورسي پذيرفته شده باشد که آن بورس در فدراسيون جهاني بورسها حضور داشته باشد.
هاموني تصريح کرد: اين در حالي است که فرابورس نميتواند عضو فدراسيون جهاني بورسها شود، مگر اينکه نهاد ناظر بازار سرمايه عضو «آيسکو» شود. البته ناگفته نماند در اين راستا تمام تلاشها در حال انجام است، به طوري که فرابورس سال گذشته در مجامع بين المللي مانند فياس و OIC، به عضويت کامل درآمد.
وي تاکيد کرد: با اجرايي شدن تمام اين موارد ميتوان اميدوار بود که حضور سرمايه گذار خارجي به طور کامل و به معناي واقعي کلمه در کشور صورت بگيرد. در بسياري از کشورهاي خارجي، FDI از طريق سازو کارهاي شفاف آن کشور وارد ميشود و سرمايه گذاري ميکند. اين در حالي است که شفاف تر از ساز و کار بازار سرمايه در کشور ما سازوکار ديگري وجود ندارد. در نتيجه اگر قرار است FDI در کشور ما صورت بگيرد، از طريق بازار سرمايه و با تحقق پيش نيازهاي ياد شده اتفاق خواهد افتاد.
مدير عامل فرابورس با بيان اين که کشف قيمت در عرضه اوليه سهام شرکتها در فرابورس، از اين پس مطابق با ارزش دفتري سهم بر روي تابلوي معاملات صورت ميگيرد، از آمادگي اين بازار براي شرايط پس از حذف تحريمها خبر داد.
هاموني اظهار داشت: برنامهريزيهاي لازم به منظور استقبال از سرمايهگذاران، براي دوران پساتحريم در فرابورس صورت گرفته است. در اين راستا، مذاکراتي با يک کميته مشاور حقوقي سرمايهگذاري خارجي، انجام شده است، که ميتوان به مشاوره در زمينه ادغام و تحصيل سهام شرکتها و پذيرش مجدد و دوگانه سهام شرکتهاي ايراني و خارجي در بازارهاي سرمايه اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]