تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833001983
بخشی از نتایج یک فعالیت خودجوش برای جمعآوری تاریخ شفاهی 23 خاطره پیامکی از حادثهای در هشتاد سال پیش/کشف حجاب به روایت مادربزرگها
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بخشی از نتایج یک فعالیت خودجوش برای جمعآوری تاریخ شفاهی
23 خاطره پیامکی از حادثهای در هشتاد سال پیش/کشف حجاب به روایت مادربزرگها
به مدت هفت سال از سال 1314 ایران جولانگاه آژانها بود تا با زور رضاشاهی سنتها و با برداشتن چادر از سر زنها و دستار و عمامه و شال از سر مردها راه تعالی فکری مردم فراهم شود اما چنین نشد.
خبرگزاری فارس ـ راهبرد فرهنگ: بعد از سفر رضاخان به ترکیه و دیدار با آتاتورک و مواجه با مظاهر تمدن غربی در آنجا، دیگر وضع موجود ایران و مردم آن، رضاخان را آرام نمی گذاشت. باید به هر شیوه ای تمدن و تجدد را به ایرانِ آن روزگار وارد می کرد. در روزگاری که گرسنگی و وضعیت ضعیف بهداشت و امکانات رفاهی و امنیتی بلای جان مردم ایران شده بود، رضاشاه پهلوی دوران متمدن و متجدد شدن ایرانی را آغاز کرد. به مدت هفت سال از سال 1314 شهرها و روستاهای ایران جولانگاه آژان ها بود تا با زور رضاشاهی سنت ها، اعتقادات و داشته های فرهنگی و هویتی مردم ایران کشف شود و با برداشتن چادر از سر زن ها و دستار و عمامه و شال از سر مرد ها راه تعالی فکری مردم فراهم شود. اما چنین نشد. هفت سال مردم کوچه و بازار ایران در برابر «کشف حجاب» رضاشاه مقاومت کردند. بیرون رفتن زن از منزل یک معضل بود که هر بار با اتفاقات و ترفندهائی مواجه می شد، مجلس روضه ممنوع بود، پوشیدن لباس روحانیت قدغن بود. در برابر این همه ممنوعیت اما نه زنان ایرانی بی حجاب شدند و نه مجالس روضه تعطیل شد و نه تجدد رضاشاهی کار به جایی برد و اینها همه مدیون ابتکارات و مقاومت فرهنگی مردم بود. «دبیرخانه طرح ملی گوهرشاد» در طول ماه های گذشته با رصد ظرفیت های محتوایی و مردمی مختلف اقدام به ضبط و جمع آوری خاطرات مردمی از آن دوران و وقایع در سراسر کشور کرده است. در آستانه هشتادمین سالگرد قیام خونین مسجد گوهرشاد تعدادی از خاطرات مردمی جمع شده در این طرح را مرور می کنیم: - مادر بزرگم تعریف می کردند که در زمان کشف حجاب که نیروهای امنیتی به زنان محجبه حمله می کردند ایشان یک حقه ای به کار می بردند که حجابشان حفظ شود. به بهانه شستن ظروف و لباس، لباس ها را روی سرشان می گذاشتند و یک تشتی هم روی آن می گذاشتند و وانمود می کردند برای شستن لباس بیرون می روند. در صورتی که این لباس ها کاملاً موهایشان را می پوشانده است و با همین ترفند به خانه بستگان می رفتند. (سمنان)
- بعد از اعلام کشف حجاب توسط رضاخان فرماندهان نظامی مردم را کتک می زدند و به زور حجاب ار از سر زنان بر می داشتند. خیلی گیر می دادند. مادر بنده که حافظ قرآن بود می گفت اگر قرار است حجاب را از ما بگیرند از خانه بیرون نمی رویم. و یک بار که مریض احوال بود به خاطر قانون کشف حجاب راضی نشدند برای معالجه به دکتر بروند. (سیستان و بلوچستان)
- مادر بزرگی معتقد به دین و حجاب و اسلام داشتم که مدت زمان اجرای این قانون از منزل بیرون نمی آمدند و فقط برای امر واجب و برای حمام رفتن بیرون می آمدند. حتی برای این امر واجب هم شبانه بیرون می آمدند. (کرمان)
- مادر بزرگم حدود 90 تا 100 سال سن دارند. همسر شهید هستند؛ به نام محمد نوروزی. زمان کشف حجاب رضاخان در روستای سعادت آباد شهر سیرجان داشتند از سمت روستا به سیرجان می رفتند برای رفتن به دکتر. ماموران آن وقت جلوی این ها را می گیرند و درخواست کشف حجاب می کنند که مخالفت مادر بزرگ و پدر بزرگ مواجه می شوند. درگیری پیدا می کنند، زخمی می شوند و باعث می شود مادر بزرگم حجاب اش برداشته شود و باعث می شود آن ها به دکتر نروند و شکست خیلی بدی برای آن ها بوده است. (کرمان)
- خانواده پدرم در منطقه اطراف شهر بابک زندگی می کردند. در زمان کشف حجاب، ادشوم (عشایر) مستقر بودند. قزاق ها می آیند و دستور کشف حجاب می دهند. سرباز می آید و می خواسته چارقد زنی را بکشد. زن مقاومت می کند. فرمانده می آید و چارقدش را می کشد و خاله پدرم از پشت با چوب فرمانده را می زند و از اسب می اندازد. فرمانده و افرادش اسلحه می کشند و عشایر نیز اسلحه می آورند و جبهه گیری می کنند برای درگیر شدن. یک ریش سفید شرایط را آرام می کند و آن ها را به غذا دعوت می کند. در آخر تهدید می کنند که دفعه بعد که آمدیم باید همه کشف حجاب کنند. خاله پدرم هم می گوید که دفعه بعد که آمدید، گورتان را آماده کردهایم. یا کشته می شویم یا شما را میکشیم. کشف حجاب نمیکنیم. سری بعد که میآیند پیرمردی آنها را نصیحت می کند که اینها پایبندند و خونریزی میشوند و تن به این کار نمیدهند که آن ها هم عقب نشینی می کنند. (کرمان)
- مادر بزرگم حامله بودند. از خانه کم تر بیرون می رفتند، از خانواده های سرشناس تهران هم بودند. مامورها ایشان را دنبال میکنند و زمین میخورد و بچهشان سقط میشود. (تهران)
- مادر بزرگم تعریف می کردند در خیابان سیروس تهران آژان ها ما را گیر انداختند و چادر از سر من برداشتند. ولی من زیر چادر مقنعه بزرگی داشتم و چادر کمری هم داشتم. من شروع کردم به ایشان بد گفتن، او آمد سمت من که مقنعه من را بردارد ولی من شروع کردم به سر و صورت خود زدن طوری که خون بیرون زد از صورتم و صورتم کبود و سیاه شد. آژان ها تا این صحنه را دیدند فرار کردند و ما هم دیگر از خانه بیرون نیامدیم. (تهران)
- مادرم می گفتند وقتی که حمام می رفتیم، ماموران رضاخان کنار درب حمام منتظر میماندند تا زنان از حمام بیرون بیایند و چادر از سر زنان و دختران میکشیدند و زنان خیلی میترسیدند و وحشت زده خود را به خانه همسایگان میکشاندند تا از دست ماموران رها شوند. (تهران)
- مادر بزرگ ام تعریف می کنند در زمان کشف حجاب خانمی به نام شاه پسند بوده ایشان برای جلوگیری از تعرض به ایشان به صورت خودش زغال می زند و صورتش را کامل سیاه می کند که حتی مامورین هم از کار ایشان تعجب می کنند. (لرستان)
- مادر بزرگم در یک روستای لرستان، با زن دایی اش بوده. قزاق ها حمله کردند و موهای زن دایی و مادر بزرگ مرا کوتاه می کنند و کلاه سرشان می گذارند. بعد از آن ماجرا هم، پدرِ مادربزرگ ام اجازه نمی دهند که از خانه خارج شوند. (لرستان)
- پدر بزرگم تعریف می کردند که در آن زمان ساختمان های دو طبقه در بندرلنگه خیلی زیاد بوده است. خیلی ها از هرمزگان به کشورهای حوزه خلیج فارس می رفتند. مادر بزرگم تعریف می کرد برای بیرون رفتن حتماً باید کلاهی سر می کردیم تا ماموران رضاخان کم تر اذیت مان کنند. اهالی بندر لنگه به خاطر داستان کشف حجاب شهر را ترک کردند و به کشورهای حوزه خلیج فارس نقل مکان کردند. حتی بدون جمع کردن وسایل منزلشان. (هرمزگان)
- پدربزرگ ام در قلعه گیو میناب مداحی می کردند. یکی از امنیه ها که یک مقدار اعتقاد داشت به جلسات ایشان در قلعه می رفت و هماهنگ می کرد تا آن ها عزاداری کنند و دیگر سربازان و نیروهای امنیه با ایشان کاری نداشته باشند. (هرمزگان)
- مادرم با مادرشون در ملایر زندگی می کردند. مادرشان خیلی مقید بودند و در خانه به مدت زیادی مانده بودند. یک روز با مادرشان میروند سر چشمه آب بیاورند. پاسبان ها چادرشان را پاره می کنند. با آن حالِ بد به خانه بر می گردند و چند روزی مریض می شوند. مادرم خوش شاهد این ماجرا بوده است. (همدان)
- پدر بزرگ یکی از آشنایان در کلانتری یکی از مناطق بوشهر کار میکردند. به ایشان می گویند باید با همسرتان به مهمانی ای که کلانتری ترتیب داده است بروید. این بنده خدا به همسرشان این موضوع را تعریف می کنند. همسرشان مخالفت می کند و این بنده خدا می گوید من مامور دولتم و باید از ما در این مراسم عکس بگیرند. همسرشان مجبور می شود با پوششی بروند که هم سمت و سوی آن ها باشد و هم حجابش را رعایت کند. (بوشهر)
- پدرم تعریف می کرد در زمان کشف حجاب به حدی فشار به مردم آورده بودند که زن های سادات تا حدود 6 ماه از خانه بیرون نیامدند و برای این که ارتباط بگیرند با اقوام و همسایه ها، داخل خانه ها درب کوچکی درست کرده بودند که به خانه های مجاور راه داشت و از این طریق رفت وآمد می کردند. (بوشهر)
- مادر بزرگم تعریف می کرد که در روستای دستوران که 100 کیلومتری سبزوار واقع شده است، ژاندارم ها را می فرستادند سر گله گوسفندها یا سرمزرعه ها که زنان کار می کردند حجاب زنان را با سر نیزه اسلحه بردارند. بعداً مامورها روسری ها را به خانه کدخدا می بردند. مردم و زنان می رفتند خانه کدخدا کلاه پهلوی جای معجر خود از کدخدا دریافت می کردند. کسانی هم که آشنای کدخدا بودند روسری ها و معجرهای خود را پس می گرفتند. (خراسان رضوی)
- در کوچه ها مامور می گذاشتند تا کسی چادر بر سر نکند. اگر هر کسی را با چادر یا حجاب می دیدند دنبال او می کردند و به خانه او میرفتند و حتی در چاهها وتنورها را هم می گشتند و تا پیدایش نمی کردند و روسری را از سر او بر نمی داشتند و چادر او را ریز ریز نمی کردند دست از سر او بر نمی داشتند و ازآن جا نمی رفتند. (خراسان رضوی)
- آن زمان حمام در خانه ها نبود. خانم ها برای حمام رفتن از پشت بام منازل می رفتند تا به حمام برسند تا پاسبان ها آن ها را نبینند. برای شست و شوی ظروف و لباس های خود نیز باید بر لب جوی می رفتند اما چون پاسبان ها موجب آزار و اذیت آن ها می شدند. مجبور بودند از پشت بام به منازل خانواده هایی بروند که جوی آب از منزلشان رد میشده است. (اصفهان)
- پدرم از قول مادر بزرگشان می گویند که: مادر من با این که حمام در 20 متری منزل ما بود ولی تا 7 ماه از خانه بیرون نیامدند حتی به حمام نرفتند عاقبت دیگی را در پشت بام روی هیزم گذاشتند و با آن آب گرم درست کردند و به یک مکافاتی چهارتا دختر خودشون را بعد از 7 ماه شستند. (اصفهان)
- بنده حدود 87 سال دارم، زمان رضا شاه که چادر از سر زنان بر می داشتند پدر بنده خیلی متعصب بود و شغلش فروشنده عمده فروشی مواد غذایی بود. پدرم قید زندگی را زد و همراه خانواده به کربلا رفت. بعد از مدتی به دلیل بیماری به ایران برگشتیم. حدود 4 سال کربلا بودیم. بخاطر بی حجابی قید زندگی و مغازه را زد و همه بچه های خود را به کربلا برد. مادرم نیز در کربلا به رحمت خدا رفت. (فارس)
- مامورهای امنیه ابتدا زن های خانه کدخدا را مجبور می کردند که حجابشان را بردارند تا قبح قضیه بریزد و دیگران هم مجبور شوند که حجابشان را بردارند. (فارس)
- به خان دهستان گز دستور داده بودند دختران را روزانه به میدان دهستان بیاورد و رقص راه بیاندازد. خان بر اطرافیان و فامیل های خود خبر می داد که ماموران امروز می آیند به دختران و زنان خود بگویید یا به مزارع کشاورزی بروند یا از خانه بیرون نیایند. (گلستان)
- در یکی از روستاهای زنجان یک آقایی آژان ها را دعوت می کند منزل و یک غذای مفصل به آن ها می دهد و بعد از این که خوردند به آن ها می گوید به این نون و نمکی که با هم خوردیم قول بدین چادر از سر زن و بچه من برندارید. اون ها برای اون نون و نمک پای قولشون می مانند. (زنجان) به گزارش فارس، کسانی که در بین خانواده و آشنایان خود از سراسر کشور افرادی را میشناسند که از دوران تغییر اجباری لباس و کلاه و کشف حجاب خاطراتی دارند یا از شهدای این دوره اطلاعاتی دارند، میتوانند کلمه «حجاب» را به شماره 3000330003 پیامک کنند تا برای ثبت اطلاعات و خاطرات، با آنان تماس گرفته شود. انتهای پیام/س
94/04/21 - 14:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
تصور می کردم در بخشی از تاریخ اسلام قدم می زنم/از ابتدا سراغ پشت صحنه رفتم
تصور می کردم در بخشی از تاریخ اسلام قدم می زنم از ابتدا سراغ پشت صحنه رفتم فیلم سینمایی رستاخیز به جهت تولید یکی از بزرگترینپروژه های تاریخی - مذهبی است که در ثبت صحنه های فیلم محسن سیدی و بابک برزویه به عنوان عکاس حضور داشتند و هر دو حضور در این پروژه سینمایی را از تجربه های متصور ميكردم در بخشي از تاريخ اسلام قدم ميزنم
تصور ميكردم در بخشي از تاريخ اسلام قدم ميزنم فيلم سينمايي رستاخيز به جهت توليد يكي از بزرگترين پروژههاي تاريخي - مذهبي است كه در ثبت صحنههاي فيلم محسن سيدي و بابك برزويه به عنوان عكاس حضور داشتند و هر دو حضور در اين پروژه سينمايي را از تجربههاي متفاوت خود ميدانند  تاریخ اعلام نتایج اعتراض به امتحانات نهایی |اخبار ایران و جهان
تاریخ اعلام نتایج اعتراض به امتحانات نهایی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش از اعلام نتایج اعتراضات دانشآموزان به امتحانات نهایی تا 15 تیر ماه خبر داد کد خبر ۵۱۳۷۹۳ تاریخ انتشار ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۰ ۳۱ - 02 July 2015 رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش از اعلام نتایج اعتراضاتمدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی کندلوس: دخالت در فعالیت تاسیساتی در شان اداره کل میراث فرهنگی مازندران نیست
مدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی کندلوس دخالت در فعالیت تاسیساتی در شان اداره کل میراث فرهنگی مازندران نیستمدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی کندلوس با اشاره به کمک اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت دخالت در فعالیت تاسیساتی در شان اداره کل میراث فرهنگی مازندران نیستتاریخ شفاهی و نقش آن در حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی آبادان
تاریخ شفاهی و نقش آن در حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی آبادان اهواز-ایرنا-تاریخ شفاهی از شیوه های پژوهش در تاریخ است که به شرح و شناسایی وقایع رویدادها و حوادث تاریخی بر اساس دیدگاه ها شنیده ها و عملکرد شاهدان ناظران و فعالان آن ماجراها می پردازد تاریخ سیاسی اجتماعی فرهنگی و اقتمشخص نبودن تاریخ اعلام نتایج آزمون استخدامی
مشخص نبودن تاریخ اعلام نتایج آزمون استخدامی جامعه > مشکلات مردم - مشاور عالی رییس سازمان سنجش گفت هنوز تاریخ اعلام نتایج استخدامی به درستی مشخص نیست به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین یک هفته دیگر از وعده مسئولان برای اعلام نتایج آزمون استخدامی گذشت ولی همچنان خبر جدیدیدخالت برخی نهادها مانع اثربخشی فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی میشود
حجتالاسلام اسکندری دخالت برخی نهادها مانع اثربخشی فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی میشود شناسهٔ خبر 2849060 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۵ استانها > قم قم - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم دخالت برخی نهادها در مأموریتهای سازمانی را از موانع جدی اثربخشی فعالیتهای فرهنگی و تبلیغینشست بیست و سوم تاریخ شفاهی کتاب لغو شد
نشست بیست و سوم تاریخ شفاهی کتاب لغو شد شناسهٔ خبر 2789886 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۳ فرهنگ > کتاب بیست و سومین نشست تاریخ شفاهی کتاب که قرار بود امروز با حضور مدیر انتشارات آگاه برگزار شود به دلیل بیماری میهمان لغو شد به گزارش خبرنگار مهر برنامه بیست و سومین نشست تاریخفرماندار پیشوا: روز قدس به تاریخچه مبارزات مردم فلسطین اصالت بخشید
فرماندار پیشوا روز قدس به تاریخچه مبارزات مردم فلسطین اصالت بخشیدفرماندار شهرستان پیشوا با اشاره به اهمیت روز قدس گفت روز قدس به تاریخچه مبارزات مردم فلسطین اصالت بخشید به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران بهنقل از روابطعومی فرمانداری شهرستان پیشوا جلسه ستادمردم دلاور سردشت در این برهه از تاریخ مظلومیت را معنا بخشیدند
لاریجانی در پیامی به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت مردم دلاور سردشت در این برهه از تاریخ مظلومیت را معنا بخشیدند رییس مجلس شورای اسلامی به مراسم بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت پیامی صادر کرد به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رثبت جهانی آثار تاریخی موجب افزایش فعالیت های گردشگری می شود
ثبت جهانی آثار تاریخی موجب افزایش فعالیت های گردشگری می شود شناسهٔ خبر 2853933 - پنجشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۴ - ۰۳ ۲۶ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری مدیرکل امور پایگاههای میراث جهانی گفت ثبت جهانی آثار تاریخی نه تنها موجب افزایش فعالیت های گردشگری می شود بلکه موجب جذب منابع مالی و رویک بند خودجوش در قرارداد مردان برنابئو دستورالعمل جدید در باشگاه رئالمادرید؛ بازیکنان حق فعالیت در شبکههای
یک بند خودجوش در قرارداد مردان برنابئودستورالعمل جدید در باشگاه رئالمادرید بازیکنان حق فعالیت در شبکههای اجتماعی را ندارند مقامات باشگاه رئال مادرید در تلاشند تا قانونی را وارد قراردادهای بازیکنان خود کنند که طی آن هیچ بازیکنی حق حضور در شبکه های اجتماعی را نداشته باشد به گزمدیر مرکز توانبخشی شهید مدنی زرینشهر خبر داد افزایش مشارکت خیرین مردمی در فعالیت های توانبخشی
مدیر مرکز توانبخشی شهید مدنی زرینشهر خبر دادافزایش مشارکت خیرین مردمی در فعالیت های توانبخشیمدیر مرکز توانبخشی شهید مدنی گفت در سال 1393 مشارکت مردم با مرکز توانبخشی شهید مدنی به طرز چشمگیری افزایش یافت به گزارش خبرگزاری فارس از لنجان علیاصغر عموشاهی عصر امروز در حاشیهخاطره رضا کیانیان از شب قدر
خاطره رضا کیانیان از شب قدر رضا کیانیان بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر در گفتوگویی درباره تجربه حضور خود در یک هیات در شبهای قدر صحبت کرد خبرآنلاین رضا کیانیان بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر در گفتوگویی درباره تجربه حضور خود در یک هیات در شبهای قدر صحبت کرد این بازیگر شناختنتایج آزمون قاریان اعزامی به حج 94 بعد از ماه رمضان اعلام میشود
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران نتایج آزمون قاریان اعزامی به حج 94 بعد از ماه رمضان اعلام میشود میرزاجانی در خصوص آزمون قاریان اعزامی به حج 94 گفت پیشبینی میشود تعداد قاریان اعزامی تغییری نداشته باشد و همانند سال گذشته 20 قاری به حج اعزام شوندیه یاد مردی که برای چند نسل از کودکان ایرانی خاطره ساخت
یه یاد مردی که برای چند نسل از کودکان ایرانی خاطره ساخت فرهنگ > ادبیات - روزنامه آرمان امروز نوشت عليرضا آقاييراد دوران كودكي من و همنسلان من دوران خاطرههاي مشترك است نوستالژيهاي محدود اما تاثيرگذار عصر ما تا همين ایام بزرگسالي همراهبازگشت فیلم خاطرهانگیز کیمیایی به سینما/ «سرب» را در پردیس چارسو ببینید
بازگشت فیلم خاطرهانگیز کیمیایی به سینما سرب را در پردیس چارسو ببینید فرهنگ > سینما - برنامه مروری بر سینمای دهه 60 ایران در پردیس سینمایی چارسو میزبان کیانوش عیاری و مسعود کیمیایی میشود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در ادامه برنامه مروری بر سینمای دهه 60 ایران-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها