واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۹:۵۵ق.ظ)
نبايد از خانواده بيماران به عنوان همراه مريض استفاده کرد موج - عابدي گفت: مقرون به صرفه نيست که براي ارائه خدمات اوليه و ابتدايي بيمار، از افراد با تحصيلات بالا استفاده کنيم و از طرفي بايد خانواده بيمار را از زحمات مراقبت و ارائه خدمات اوليه براي بيمارش برهانيم.
به گزارش خبرگزاري موج، استاد پرستاري و معاون علوم پزشکي دانشگاه آزاد اسلامي پزشکي اصفهان ضمن ابراز تعجب از نگراني پرستاران از جايگزين شدن رده کمکي پرستاران با آنان گفت: پرستاراني که 4 سال درس ميخوانند چطور نگران اين هستند که بهياران يکساله يا کمک پرستار با گذراندان يک دوره يکساله ميتوانند به عنوان پرستار نقش ايفا کنند.
حيدرعلي عابدي در رابطه با تربيت نيروهاي کمکي و تأمين نيروي انساني حوزه پرستاري، گفت: ما بايد از زاويه ديد بيمار و نه از زاويه ديد تخصصي پرستار و يا اقشار تحصيلکرده به موضوع تأمين نيروهاي کمکي در حوزه پرستاري نگاه کنيم، هدف اصلي اين است که مراقبت خوبي در بيمارستانهاي کشور به بيماران ارائه دهيم و براي مراقبت خوب بايد افراد مناسبي را تربيت کنيم.
اين استاد پرستاري توضيح داد: يکي از مشکلات اساسي حوزه پرستاري اين است که به دليل کمبود نيروي کمکي براي مراقبت از بيمار، بالاجبار يکي از اعضاي خانواده وي را در بيمارستان نگه ميداريم. وقتي خانوادهاي را مجبور ميکنيم که از بيمار بستري مراقبت کند، مشکلاتي را براي سيستم درماني و خانواده او درست ميکنيم، بنابراين بايد شرايطي را فراهم کنيم که هيچ کس، بالاجبار کنار بيمار نباشد و نگراني از بابت مراقبت بيمارش نداشته و با آسودگي خاطر بيمار را در بيمارستان بستري نمايد.
به اعتقاد وي نيروي کمکي پرستاري که خدمات اوليه را به بيمار ارائه ميدهد، بيمار يار يا کمک بهيار ناميده ميشود.
عابدي افزود: کمک بهيار نقش همراه مريض در بيمارستانها که در حال حاضر خانواده بيمار بر عهده دارند را انجام ميدهد و براي انجام کارهايي که نياز به مهارتهاي تخصصي و دانش فيزيولوژي، آناتومي و فارماکولوژي نيست و فرد نياز به گذراندن دورههاي آموزشي خاص کوتاه مدت دارد تا مهارتهايي در حد تأمين نيازهاي مهارتي مراقبت را ارائه دهد، رده اي که من آن را کمک پرستار (بهيار) مينامم، نياز است.
وي استفاده از عنوان کمک پرستار را براي اين رده مراقبتي ضروري عنوان کرد و گفت: استفاده از عنوان کمک پرستار موجب ميشود تا سوء تفاهمي در استفاده از اسامي که در گذشته وجود داشته است پيش نيايد.
عابدي تاکيد کرد: نيروي دانشمندي که مسلط بر علوم انساني، فيزيولوژي و علوم دارويي است; پرستار است که بيماريها، نحوه انتقال؛ علايم و واکنشهاي بيمار را ميشناسد و بر تمام پاسخهاي جسمي و رواني و مشکلات بيمار آگاه است و به طور قطعي ميتواند مشکلات بيمار را مديريت کند و به پزشک به طور اصولي گزارش دهد.
عابدي براي تکميل سخنان خود گفت: ما نميتوانيم از پرستار تحصيلکرده، کارهاي ابتدايي بخواهيم و اين مقرون به صرفه نيست و در ضمن تربيت اين تعداد پرستار در هيج زماني و در هيچ کشوري بهطور کامل ممکن نيست بنابراين ما بايد مجهز به تيمهاي سازماندهي شده باشيم تا بتوانيم مراقبت ايده آل به بيمار ارائه بدهيم.
عابدي به تشريح مثالي در اين خصوص پرداخت و گفت: اگر در بخشي 40 بيمار داشته باشيم و نياز به 24 نيروي پرستار در سه شيفت شبانه روز باشد هيچ زماني بکار گيري چنين نيرويي امکان پذير نخواهد بود ولي امکان بکار گيري يک ششم تا يک چهارم اين نيروها ميتواند به صورت استفاده از نيروهاي بيمار يار و کمک پرستار اتفاق بيفتد.
اين استاد پرستاري از معاونت پرستاري وزارت بهداشت خواست هرچه سريعتر استانداردهاي مورد نياز سه رده شامل پرستار، کمک پرستار و در صورت لزوم بيمار يار را به تناسب هربخش تعيين و اطلاع رساني نمايد تا سوء تفاهمهاي ايجاد شده در بين همکاران پرستار رفع شود.
عابدي ضمن ابراز تعجب از نگراني پرستاران از جايگزين شدن رده کمکي پرستاران با آنان گفت: پرستاراني که 4 سال درس ميخوانند چطور نگران اين هستند که بهياران يکساله يا کمک پرستار با گذراندان يک دوره يکساله ميتوانند به عنوان پرستار نقش ايفا کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]