واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ذخیره سازی 1600 واحدخونی در انتقال خون استان کرمانشاه کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه از ذخیره سازی یک هزار و 600 واحد خونی در این اداره خبر داد و افزود: این ذخیره سازی در مقایسه با سال های گذشته رقم چشمگیری است.
دکتر ابراهیم سلطانیان روز شنبه در بازدید از مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) افزود: هم اکنون شاهد افزایش 10 تا 15 درصدی اهدای خون در استان نسبت به سال های قبل هستیم.
وی از مراجعه نزدیک به 625 نفر به مراکز اهدای خون در شب های قدر در سطح استان خبر داد و افزود: از این تعداد، 90 درصد اهدای خون صورت گرفت که 20 درصد از این افراد برای نخستین بار بود که خون اهدا می کردند.
سلطانیان ادامه داد: از 90 درصد اهداکننده کرمانشاهی در شب های قدر، حدود 30 درصد افرادی باسابقه و بیش از 52 درصد اهداکنندگانی مستمر بوده اند.
سلطانیان با بیان اینکه تنها شش و دو دهم درصد اهداکنندگان استان بانوان بوده اند اظهار کرد: انتظار داریم این رقم در بانوان به میزانی فراتر رسد.
وی با بیان اینکه رسالت این اداره کل تهیه و تدوین فرآورده های خونی سالم است از راه های نوین این اهدا در استان خبر داد و افزود: اداره کل استان هرساله نزدیک به 10 درصد در تامین فرآورده های خونی رشد دارد که اگر این میزان در شاخص های مختلف فرآورده های خونی تقسیم بندی شود در برخی مواقع شاهد رشدی بیش از10 درصدی نیز خواهیم بود.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه ادامه داد: کرمانشاه قطب پزشکی غرب کشور است و با داشتن بیمارستان های مهم و عمومی میزبان بیمارانی از استان های ایلام، لرستان و کردستان بوده و در نتیجه چرخه انتقال خون در این استان قرار گرفته است.
این مسوول با تاکید براینکه در سال گذشته استان مشکلی در خصوص کمبود خون و فرآورده های خونی نداشته تصریح کرد: از چرخه ای نوین برای اهدای خون در غرب کشور و استان استفاده می شود که فرزیس کردن و یا همان جداکردن نوع فرآورده خونی مورد نیاز نام دارد.
وی در توضیح روش سنتی و معمولی اهدای خون گفت: در حالت سنتی و عادی هر فردی که خون اهدا می کند یک کیسه خون کامل از وی گرفته می شود که از این کیسه فرآورده های مختلفی به نام های خون کامل، پلاکت یا سلول های زرد و مایع خون یا پلاسما گرفته می شود.
** اهدای خون به روش نوین در کرمانشاه
سلطانیان در خصوص روش نوین اهدای خون گفت: در حالت پلاکت فرزیس که تجهیزاتش در استان وجود دارد بخش ویژه ای تشکیل شده که برحسب نیاز بیمار و مراکز درمانی تنها فرآورده مورد نیاز از اهداکننده گرفته می شود و دیگر به دنبال فرآورده کامل خونی اهداکننده نخواهیم رفت.
این مسوول با تاکید براینکه در حالت پلاکت فرزیس از یک اهداکننده شش واحد گرفته می شود اظهار کرد: در بخش کیفیت در روش معمولی اهدای خون، تنها پنج تا 15 هزار شمارش پلاکت بیمار بالا می رود، در حالی که در روش پلاکت فرزیس 30 الی 60 هزار پلاکت بیمار بالا خواهد رفت.
به گفته وی استفاده از روش فرزیس، مدت زمان بستری بیمار را کاهش داده و به همراه درمانی بهتر نیاز وی را به تزریق کم تر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در سازمان انتقال خون استان بخشی از پلاکت فرزیس انجام می شود، ادامه داد: اکنون مراکز درمانی همچون بیمارستان امام رضا (ع) دارای دو دستگاه درمانی و در بیمارستان امام خمینی (ع) یک دستگاه برای این روش نوین اهدای خون وجود دارد که درصدد ایجاد آن در بیمارستان طالقانی و فارابی نیز در آینده ای نزدیک هستیم.
7460/8066
20/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]