واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بهار در باغ خزان - سودابه سرلک* کویر را با لرزش تصویر خانه ها در هُرم گرما، گستره ای ژرف از زمین برهنه، اختلاف دما که سنگ را می ترکاند، گرد و خاک نشسته بر زندگی مردم و مردمان نشسته در غبار می شناسند.
این ها هست ولی باغ هم هست که نشانگر چهره ای دیگر از رام کردن کویر و سختکوشی مردمان خوش ذوق این برهوت است. باغ شاهزاده (شازده) در ماهان کرمان نمونه ای از این خوش ذوقی مردم دیار کریمان است که لطف پروردگار، دستان مردم را پرتوان ساخته تا باغی بسازند و نگاه های مهربان و مهربانی ها در باغ تقسیم شود.
در چارچوب همین تکاپوها، باغی دیگر در کرمان با نام فتح آباد در شهر اختیارآباد در 25 کیلومتری شهر کرمان احداث شد.
فضل علی خان بیگلر بیگی در دور قاجار آن را بنیان نهاد اما بخت باغ اینگونه رقم خورده بود که از سال 1352 تا این اواخر کسی جویای احوال او نشده بود و در این سال ها هر روز به مرگ خود نزدیک تر می شد.
باغ فتح آباد در واقع الگوی احداث باغ شاهزاده حسین ماهان است و پس از اینکه سال های دور رونق داشت اما بیش از 40 سال است که بهار، سری به این باغ نزده.
در سال های اخیر این باغ مخروبه شد و جایگاه تعدادی افراد ناامن و معتاد، کسی جرات عبور از حوالی آن را هم نداشت.
حتی زمانی می گفتند که می خواهند آن را به طور کامل تخریب و کشاورزان از خاک آن برای کشاورزی استفاده کنند.
همواره احیا، مرمت و بازسازی این باغ در دوره های مختلف مطرح شد اما هیچ گاه کار بصورت جدی آغاز نشد تا اینکه علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان شد.
علاقه بسیار استاندار کرمان به احیای میراث فرهنگی و این باغ و همچنین ایده های اقتصادی وی و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی او را بر آن داشت تا تصمیمی برای این باغ خزان زده بگیرد.
از اوایل سال گذشته (93) مرمت باغ فتح آباد آغاز شد و اکنون در مراحل پایانی است و قرار است عید فطر امسال افتتاح شود.
اما از دیدگاه مردم کرمان،احیا، مرمت و بازسازی این باغ در واقع همان اقتصاد مقاومتی است همان که رهبر معظم انقلاب فرمودند اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، تحریم، دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.
این باغ با کمترین هزینه و توسط بخش خصوصی احیا شده و برای افراد بسیاری اشتغال ایجاد کرده است.
با افتتاح رسمی این باغ گردشگران بسیاری آن را برای دیدن انتخاب می کنند و این به صنعت توریسم استان کرمان رونق می بخشد که این همان اقتصاد مقاومتی است.
مقاوم بودن اقتصاد با کاهش وابستگی اقتصاد به نفت حاصل می شود و این کاهش وابستگی می تواند با انجام اقدامات و فعالیت هایی مانند احیای این باغ آغاز شود.
در واقع حماسه همت در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در احیای باغ فتح آباد اتفاق افتاد و بهار را به این باغ آورد.
* خبرنگار ایرنا در کرمان
20/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]