واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در این مطلب توصیه ها و راه و روش های مناسبی برای والدینی که فرزندان دوقلو دارند آورده ایم با ما همراه باشید!
این روزها تولد چندقلوها بخاطر استفاده بیشتر از درمانهای باروری، متداولتر از قدیم شده است. نسبت به دو دهه گذشته تولد دوقلوها و چندقلوها رشد بسیار زیادی داشته است. بین سالهای ۱۹۸۰ و ۲۰۰۰، تعداد تولد دوقلوها در امریکا تا ۷۴% افزایش داشته و تعداد تولد چندقلوها نیز پنج برابر شده است. امروزه، حدود ۳% از بچهها در امریکا دو، سه یا چندقلو به دنیا میآیند. اکثر این چندقلوها (حدود ۹۵%) دوقلو هستند. در مطلب قبل درباره تغییرات همراه تولد چند قلوها و اصول پرورش چندقلوها صحبت شد، در ادامه درخصوص مشکلات تربیتی چندقلوها مواردی را مطرح می کنیم: • حمام کردن چندقلوها واقعاً مشکل بزرگی است. بعضی از والدین بچههای خود را جدا جدا حمام میکنند تا ایمنی بیشتری داشته باشند. اما بهترین راه این است که برای این کار کمک بگیرید. وقتی بچهها بزرگتر شوند، حمام کردن یک بچه بیشتر در یک زمان آسانتر خواهد شد. • خوابیدن برای خفظ سلامتتان الزامی است. از آشنایان کمک بخواهید تا بتوانید کمی استراحت کنید. بااینکه برای خواب فرزندانتان برنامه میگذارید اما فقط چند ساعت در روز موفق به خوابیدن خواهید شد و باعث میشود انرژی لازم برای مراقبت از فرزندانتان را نداشته باشید. • لباس پوشاندن بچهها در چند ماه اول نیاز به تدارکات زیادی ندارد. بعضی از والدین چوبرختیهای بچهها را از رنگهای مختلف خریداری میکنند تا مشخص شود کدام لباس متعلق به کدام بچه است. البته استفاده اشتراکی از بعضی وسایل از جمله لباس برای چندقلوها کاملاً طبیعی است. با بزرگتر شدن بچهها، بهتر است که هرکدام لباسهای خاص خودشان را داشته باشند و هویت خاص خود را پیدا کنند. بسیاری از والدین به صورت نوبتی شبها از چندقلوها نگهداری میکنند. همچنین میتوانید وقتی یکی از شما شب بیدار شد، همه بچهها را شیر داده و بعد بخوابد. این باعث میشود برنامه همه بچهها یکسان شود و میزان بیدار ماندن شما هم کم شود. سعی کنید وقتی چندقلوها خواب هستند شما هم بخوابید. بااینکه ول کردن هزاران کار دیگری که روی سرتان ریخته مشکل به نظر میرسد اما یادتان باشد که سلامت خودتان از هر چیزی مهمتر است زیرا باید توانایی لازم برای نگهداری از بچهها را داشته باشید. مشکلات تربیتی چندقلوها
شناختن چندقلوها وقتی تازه آنها را به خانه میآورید خیلی سخت است، پس اگر آنها را با هم اشتباه گرفتید اصلاً احساس گناه نکنید. والدین زیادی دستبند بیمارستان بچهها را در نمیآورند یا برای آنها دستبندهای مخصوص میخرند. بعضیها هم ناخن انگشت بزرگ هرکدام را یک رنگ خاص میزنند. وقتی فرزندانتان بزرگتر میشوند و شخصیت آنها رشد میکند، تشخیص دادن آنها آسانتر میشود. والدین معمولاً نگران استقلال شخصیت چندقلوها هستند. در زیر به چند مورد برای حمایت از شخصیت و فردیت چندقلوها اشاره میکنیم: • برای هریک از آنها اسمهای متفاوت بگذارید.
• برای هرکدام زمان جداگانه اختصاص دهید.
• برای هرکدام اسباببازیهای جداگانه بخرید.
• لباسهای آنها را در کمدهای جداگانه بگذارید.
• از یکسان لباس پوشاندن به آنها خودداری کنید.
• آنها را با اسم صدا بزنید، به جای اینکه بگویید، “دوقلوها” یا “سهقلوها”.
• در روز تولدشان به آنها هدایای جداگانه بدهید و برایشان کیکهای جداگانه بخرید.
• وقتی بزرگتر میشوند، آنها را تشویق کنید علایق متفاوتی را دنبال کنند. اجتناب از مقایسه کردن چندقلوها با هم کار سختی است، مخصوصاً درمورد معیارهای مهمی مثل راه رفتن، به زبان آوردن اولین کلمات یا یاد گرفتن دستشویی کردن. اگر یکی از بچهها در یکی از مسائل کند است، برای تعیین دامنه سنی استاندارد برای آن مهارت با پزشک او صحبت کنید. اگر این تاخیر در محدوده عادی نبود، سعی نکنید آن بچه را تحت فشار قرار دهید. این احتمال وجود دارد که فرزندتان خودش متوجه تفاوت شده است. وقتی بچهها بزرگتر میشوند، باید به تواناییهای همه آنها توجه داشته باشید و به آنها کمک کنید در آن مهارت پیدا کنند. همچنین به یاد داشته باشید که بعضی از نوزادان تاخیرهای رشدی طبیعی دارند که نباید نادیده انگاشته شوند. فراموش نکنید که خودتان نیز نیاز به مراقبت دارید. احساس استرس و فشار زیاد کاملاً طبیعی است. حتماً زمان کافی برای خواب و استراحت، تنها بودن و دنبال کردن علایق خودتان اختصاص دهید. اگر علاوه بر چندقلوها بچههای بزرگتر دیگری هم دارید، خیلی مهم است که به نیازها و مشکلات آنها هم درمورد داشتن خواهر و برادرهایی متفاوت رسیدگی کنید. عجیب نیست که این بچههای بزرگتر به توجهی که شما به چندقلوها میکنید حسادت کنند و بنابر آن رفتار کنند. درصورت امکان، سعی کنید زمان جداگانهای را به هرکدام از فرزندانتان اختصاص دهید.
منبع: مردمان
18 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]