واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كسي نيست براي بقاي سينماي دفاع مقدس، فيلم بسازد
دو تن از كارگردانان سينما دلايل فقر توليدات سينماي دفاع مقدس را در عدم حضور نيروهاي جديد و باقي نماندن جوانها در اين سينما ميدانند.
نویسنده : محمدصادق عابديني
دو تن از كارگردانان سينما دلايل فقر توليدات سينماي دفاع مقدس را در عدم حضور نيروهاي جديد و باقي نماندن جوانها در اين سينما ميدانند.
به گزارش«جوان»، همزمان با تغييرات در انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، چند تن از سينماگران كشورمان ديدگاههاي خود را پيرامون آسيبهايي كه اين گونه سينمايي را تهديد ميكند، بيان كردند. با توجه به اينكه شوك برگزار نشدن جشنواره فيلم مقاومت هنوز هم در بين فيلمسازان كشورمان وجود دارد، تحليل علل تعطيلي جشنواره ريشهدار «مقاومت» ميتواند به مديران آتي انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس در اتخاذ سياستهاي صحيح درباره توليدات سينماي دفاع مقدس كمك كند.
بيژن ميرباقري كه بيشتر با توليد آثار كوتاه در سينماي كشورمان شناخته ميشود و فيلم سينمايي دفاع مقدسي را به عنوان اثري نيمهتمام در كارنامه خود دارد، معتقد است: در حوزه توليد آثار دفاع مقدسي، رفتار انحصارگرايانهاي وجود دارد كه باعث شده توليد آثار متعددي در اين حوزه متوقف شود. فيلم سينمايي «فرستنده» نيز به دليل همين نگاه انحصارگرايانه موفق به جذب سرمايه نشد و سرنوشت آن همچنان بلاتكليف است. ميرباقري در ارتباط با تغييرات رخ داده در رياست انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس و تأثير آن بر تغيير رويكردهاي اين انجمن در حمايت از چهرههاي جديد در عرصه سينماي دفاع مقدس ميگويد: به نظر من رويكردهايي كه در عرصههاي مختلف وجود دارد، وابسته به شخص نيست بلكه اين موضوع در كل ساختار وجود دارد. پس براي ايجاد تغييراتي اساسي در رويكردها بايد كل ساختار اصلاح شود و نه صرفاً يك فرد.
اين كارگردان ميافزايد: اگر رويكردها تغيير كند، آن زمان افرادي همچون من كه تاكنون در اين حوزه اثري را توليد نكردهاند نيز ميتوانند وارد اين عرصه شوند. اين در حالي است كه رويكرد فعلي اين انجمن بر اين نيست كه از ورود چهرههاي جديد حمايت كند و معمولاً براي توليد يك اثر جديد به سراغ همان افراد قديمي و باسابقه در عرصه دفاع مقدس ميرود. پس بدين ترتيب اجازه ورود به افرادي جديد و با ايدههايي جديد داده نميشود.
از سوي ديگر علي شاهحاتمي كارگردان باسابقه سينماي دفاع مقدس، درباره تغييرات مديريت در انجمن و اولويتهايي كه مدير جديد بايد مدنظر داشته باشد، ميگويد: وقتي مديري در تعامل با هنرمندان باشد و به آنها احترام بگذارد، اين رابطه خوب باعث ميشود فرايند عرضه انديشه هنرمند مسير درستتري به خود گيرد.
شاهحاتمي ميگويد: اما در مجموع نظر شخصي من اين است كه هيچ مديري تاكنون براي سينماي ايران نتوانسته كاري انجام دهد و هيچ فرقي هم نميكند آقاي شرفالدين روي كار باشند يا شخص ديگري. البته من به آقاي شرفالدين خسته نباشيد ميگويم ولي معتقدم اين نظر هنرمندان است كه تعيين ميكند چه بشود يا چه نشود؛ هرچند حمايت مديران را نميتوان ناديده گرفت.
يكي از مواردي كه باعث لطمه شديد به سينماي دفاع مقدس شده، عدم حضور چهرههاي جديد در اين سينما است. بيژن ميرباقري دليل اين اتفاق را فضاي بسته ميداند اما شاهحاتمي نگاه متفاوتي به اين اتفاق دارد. اين كارگردان ميگويد: در دورهاي باب شده بود كه كارگردانان فيلم اولي براي ساخت اولين فيلمهايشان سراغ فيلمهاي جنگي ميرفتند، چون راحتتر به آنها پروانه ساخت ميدادند. من در دوره يازدهم جشنواره دفاع مقدس داور بودم و به چشم خود ديدم آثار قابلتوجهي توسط جوانان در حوزه دفاع مقدس توليد شده بود؛ الان اين جواناني كه فيلمهاي درخشاني در حوزه جنگ و دفاع مقدس ساختند كجا هستند؟ وي تأكيد ميكند: همين جوانها هستند كه بايد در ساخت كارهاي بعديشان مورد حمايت قرار بگيرند تا بتوان ارزشهاي جبهه و جنگ را به نسل بعد انتقال داد.
با وجود اعلام كنارهگيري محمد شرفالدين از مديريت انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، هنوز جانشين وي انتخاب نشده است. اين در حالي است كه بنياد فرهنگي روايت كه انجمن به عنوان يكي از زيرمجموعههاي آن فعاليت دارد، اعلام كرده است در سال 94 دوره بعدي جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت را برگزار ميكند. برگزاري اين جشنواره نيز منوط به توليد فيلم در داخل كشور است. بلاتكليفي انجمن سينماي دفاع مقدس، زمان مفيد باقي مانده براي توليد فيلم را از بين ميبرد و هر چقدر بر زمان اين بلاتكليفي افزوده شود، مديري كه قرار است سكان انجمن را در دست بگيرد زمان كمتري را براي برنامهريزي توليد فيلم در اختيار خواهد داشت. ادامه روند فعلي وعده برگزاري دوره بعدي جشنواره را در سال آينده نيز زير سؤال خواهد برد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]