واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پس از توافق هسته ای،رژیم اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران حمله می کند؟
بر اساس اخبار و اطلاعات رسیده، فرمانده نیروهای نظامی رژیم اسرائیل در روزهای اخیر معاون خود، یعنی ژنرال گولان را به ریاست تیم ویژه ای منصوب کرده است تا حمله به تاسیسات هسته ای ایران در صورت انجام توافق هسته ای را امکان سنجی کنند.آیا واقعا احتمال حمله نظامی رژیم اسرائیل به ایران وجود دارد؟
کد خبر: ۵۱۵۶۲۷
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵ - 09 July 2015
این روزها در حالی که مذاکرات گروه 1+5 با ایران برای رسیدن به توافق جامع در مورد پرونده هسته ای ایران در جریان است، مقامات رژیم اسرائیل مدعی اند که آمریکایی ها از ابتدای مذاکرات دور اخیر آنان را از جزئیات مذاکرات مربوط به توافق جامع با ایران بی خبر گذاشته اند و در مقابل آمریکایی ها نیز مدعی اند که برای اطلاع دادن به مقامات اسرائیلی بارها وندی شرمن مذاکره کننده ارشد آنان پشت خط تلفن مقامات اسرائیلی معطل مانده است.
به گزارش«تابناک» هر چه هست، نکته مهم این است که اراده نظام جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره در مورد مساله هسته ای برای رسیدن به توافقی عزتمندانه، رژیم اسرائیل را بیش از هر زمان دیگری به سمت انزوا سوق داده است.این رژیم که هیچگاه از سوی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته نشده است از مهم ترین مخالفان توافق هسته ای با ایران است که البته این مخالفت دلایل متعددی دارد که در این مقال به آن نمی پردازیم. موضوع این گزارش بررسی گزینه های این رژیم در مواجهه با ایرانی قدرتمند در منطقه است که پس از توافق هسته ای بیش از گذشته بر قدرت آن افزوده خواهد شد.
رژیم اسرائیل همواره دو گزینه مهم در مواجهه با پرونده هسته ای ایران ارائه کرده است: اول تحریم و انزوای ایران در محیط بین الملل و دوم تهدید به حمله نظامی مستقل یا با همراهی آمریکا به تاسیسات نظامی ایران.
بر اساس این گزارش، تحریم و تلاش برای انزوای ایران در سال هایی که اوباما ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشته مطلوب ترین گزینه رژیم اسرائیل بوده است.آنان در این سال ها با ارائه گزارش های دروغین در مورد پرونده هسته ای ایران با همکاری با برخی از کشورهای عربی از غیبت کشورمان در محیط های بین المللی استفاده کرده و ائتلاف هایی بین المللی را علیه ایران درست کرده است.
با این وجود در دو سال اخیر و پس از آنکه برنامه هسته ای ایران به حد قابل قبولی از پایداری رسید و دولت آقای روحانی هم به قدرت رسید، تمایل نظام جمهوری اسلامی برای ادامه گفت و گوها با غرب و به ویژه با آمریکا که مکررا درخواست گفت و گوی مستقیم در مورد مساله هسته ای را از ایران داشت،این حربه از رژیم اسرائیل گرفته شد.
طرح اقدام مشترک بین ایران و کشورهای 1+5 و همچنین موافقنامه سوئیس، مقامات این رژیم را متوجه این نکته کرد که ایران با داشتن حد پایداری از توانایی هسته ای، دیگر در انزوا به سر نمی برد و اراده جامعه جهانی نه تحریم بیشتر ایران و نه حمله نظامی به ایران به عنوان یکی از گزینه های روی میز است.
مقامات این رژیم در همین حین آخرین ترفند خود را هم به کار بستند؛ تلاش برای به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل از سوی ایران به عنوان یکی از پیش شرط های توافق هسته ای.درخواستی که به قدری بی ریشه و بی ارتباط با مذاکرات هسته ای بود که تیم ایرانی به گونه ای قاطع آن را مردود اعلام کرد و دو لتمردان آمریکایی نیز پس از مشاهده قاطعیت طرف ایرانی به صراحت این پیش شرط را برای گنجاندن در مذاکرات رد کرد.
در شرایط جدید بین المللی و جهانی، این رژیم مانده است و یک گزینه در صورت توافق هسته ای با ایران: حمله نظامی به تاسیسات نظامی ایران به صورت مستقل و بدون همراهی آمریکا و یا هر کشور دیگری.
آیا پس از توافق هسته ای با ایران رژیم اسرائیل به تاسیسات نظامی ایران حمله می کند؟
بی خبری مقامات رژیم اسرائیل از مذاکرات نهایی ایران و کشورهای 1+5 و به ویژه اطمینان از اینکه ایران بر اساس این مذاکرات اجازه بازرسی از مراکز نظامی خود را نمی دهد و از سویی دیگر هم قاطعانه به دنبال رفع تحریم های تسلیحاتی علیه خود است، مقامات این رژیم را ناچار ساخته که تیم ویژه ای را برای بررسی امکان حمله نظامی به ایران در صورت توافق هسته ای منصوب کنند.
بر اساس اخبار و اطلاعات رسیده، فرمانده نیروهای نظامی رژیم اسرائیل در روزهای اخیر معاون خود، یعنی ژنرال گولان را به ریاست تیم ویژه ای منصوب کرده است تا حمله به تاسیسات هسته ای ایران در صورت انجام توافق هسته ای را امکان سنجی کنند.ماموریت این تیم این است که بررسی کند چه راهی قابل دسترسی برای اسرائیل جهن حمله به ایران وجود دارد.
برخی آگاهان معتقدند که مقامات رژیم اسرائیل به این نکته اعتراف کرده اند که توافق هسته ای با ایران قاعده بازی در منطقه را به هم خواهد زد به همین دلیل آنان باید از طریق یک حمله نظامی به ایران از به هم خوردن تعادل بازی در منطقه جلوگیری کند.
منابع مطلع همچنین می گویند که نماینده های کنست رژیم اسرائیل هم بودجه کافی برای یک گزینه نظامی قدرتمند علیه ایران را هم در نظر گرفته اند.مانور غیر عادی و غیر معمول نیروهوایی رژیم اسرائیل که به صورت مشترک با نیروی هوایی یونان برگزار کرد و در آن از هواپیماهای نظامی« اف 16 آی» استفاده شد نیز از دیگر نشانه هایی است که آگاهان آن را دلیلی بر آمادگی رژیم اسرائیل برای حمله به ایران می دانند.
با این وجود اسرائیل هنوز بمبی را در اختیار ندارد که بتواند به تاسیسات هسته ای ایران را در دل کوه های نزدیک به قم تخریب کند.
علاوه بر این محدودیت و همچنین توانایی نظامی ایران در مقابله به مثل،اگر چه امکان حمله نظامی رژیم اسرائیل به ایران را کاهش داده است، اما متخصصان مسائل نظامی معتقدند این امکان هنوز به صفر نرسیده و تحرکات اخیر این رژیم نشان می دهد که هنوز حدود 30 درصد امکان حمله نظامی رژیم اسرائیل به تاسیسات نظامی ایران پس از توافق جامع هسته ای وجود دارد.به ویژه اینکه آمریکا هم می تواند بدون اینکه مشارکتی مستقیم در چنین اقدامی داشته باشد با در اختیار قرار دادن بمب های صد تنی خود که اخیرا از آنان رونمایی کرد، اسرائیل را به صورت غیر مستقیم در این اقدام همراهی کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]