واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اينترنت در ايران نه ارزان است و نه امن
معاون فضاي مجازي بسيج در نشست «آسيبشناسي فضاي مجازي براي خانوادهها»، رسانههاي تعاملي را يكي از ابزارهاي صدمه زننده به بنيادهاي خانواده دانست و از آن به عنوان بيماري فراگير نام برد.
نویسنده : محمد صادقي
معاون فضاي مجازي بسيج در نشست «آسيبشناسي فضاي مجازي براي خانوادهها»، رسانههاي تعاملي را يكي از ابزارهاي صدمه زننده به بنيادهاي خانواده دانست و از آن به عنوان بيماري فراگير نام برد.
در حاشيه برگزاري نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، نشستهاي تخصصي متعددي با رويكرد فرهنگي و اجتماعي برگزار ميشود. يكي از اين نشستها با هدف آسيبشناسي فضاي مجازي و ارائه راهكارهايي براي كاهش اين آسيبها و كنترل فضاي مجازي اجرا شد. در نشست «آسيبشناسي فضاي مجازي براي خانوادهها»، روح الله مومن نسب، معاون فضاي مجازي بسيج كشور و عضو كميته بينالمللي شوراي عالي فضاي مجازي به بررسي تهديدهاي موجود در فضاي مجازي براي امنيت خانوادهها و مشكلاتي كه ناآگاهي در اين زمينه در پي دارد، پرداخت.
مومن نسب با اشاره به لزوم آشنايي كاربران با ابعاد مختلف فضاي مجازي گفت: فضاي مجازي بُعد ديگري از زندگي حقيقي افراد را به خود اختصاص داده است. غربيها به اين بُعد از زندگيشان، زندگي دوم ميگويند. همه ابعاد زندگي حقيقي در فضاي مجازي تعريف شده است كه بايد آنها را بشناسيم. همانطور كه در زندگي حقيقي با مباحث تجارت و اقتصاد در ارتباط هستيم، در فضاي مجازي هم مفاهيمي چون تجارت الكترونيك يا اقتصاد مجازي، هويت مجازي، فرهنگ مجازي، زمين مجازي و... مطرح شده است.
وي با بيان اينكه جمهوري اسلامي تعريف فضاي مجازي را پذيرفته است، گفت: اسفند سال 1390 مقام معظم رهبري تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي را تصويب كردند. بسياري از مسئولان كشور عضو شوراي عالي فضاي مجازي هستند، چون فضاي مجازي درست مشابه فضاي حقيقي آنقدر تنوع دارد كه همه نهادهاي كشور بايد براي اداره و رهبري آن بسيج شوند تا حاكميت جمهوري اسلامي در فضاي مجازي تعريف شود.
عضو كميته بينالمللي شوراي عالي فضاي مجازي با اشاره به اينكه ابزار جنگ نرم به حريم خانواده حمله ميكند، گفت: اكنون فضاي مجازي به عنوان ابزاري براي جنگ نرم استفاده ميشود و خانواده حريم نبرد جنگ نرم است. وقتي فرزند براي اينكه زمان بيشتري را صرف بازي در فضاي مجازي كند به بزرگترها پرخاش ميكند يا مادر خانواده به جاي وقت گذاشتن براي همسر و فرزندان در فضاي مجازي سرگرم ميشود حتي وقتي پدر خانواده هم درست به همين شكل از اعضاي خانواده غفلت ميكند گوياي اين واقعيت است كه اين افراد درگير جنگ نرم شدند. بنابراين اعضاي خانواده نسبت به يكديگر شك و ترديد پيدا ميكنند، البته هدف جنگ نرم هم همين است. جنگ نرم در يك جمله يعني ايجاد ترديد در دلها و ذهنهاي افراد يك خانواده و در بُعد وسيعتر افراد جامعه كه نتيجهاي جز سقوط و تباهي ندارد.
موبايلها ابزاري براي جنگ نرم
مومن نسب ايجاد نشدن ممنوعيت براي ورود كودكان به فضاي مجازي را مهمترين زمينه بروز آسيبهاي اجتماعي دانست و افزود: ابزارهاي جنگ نرم كه به كانون خانواده آسيب ميرسانند تنوع بسياري دارند. نسل جديد گوشيهاي تلفن همراه، تبلتها، كامپيوتر، انواع بازيها و كنسولهاي بازي از جمله پركاربردترين ابزارهاي جنگ نرم هستند. شبكههاي اجتماعي از جمله يوتيوب و توييتر گروه ديگري از ابزارهاي جنگ نرم محسوب ميشوند. همچنين رسانههاي تعاملي بيماريهاي فراگيري هستند كه به افراد و كانون خانواده آسيب جدي وارد ميكنند. مهمترين آسيبي كه رسانههاي تعاملي مانند فيسبوك به جامعه وارد ميكنند به اين دليل است كه در كشور ما عضويت در اين فضاها محدوديت سني ندارد. در حالي كه در سال 1396 در امريكا قانوني براي حمايت از كودكان در فضاي مجازي تصويب شده است. اگر در امريكا خانوادهاي اجازه بدهد فرزند زير 18 سال وارد هر شبكه اجتماعي بشود، دادگاه به دليل عدم صلاحيت والدين سرپرستي آن بچه را از خانواده ميگيرد. اما متأسفانه ما ميبينيم كه در كشور ما حتي كودكان و نوجوانان هم به راحتي به اين فضاها دسترسي دارند.
چهار ويژگي اينترنت سالم
مؤمن نسب با بيان اينكه اينترنت سالم بايد چهار ويژگي كلي داشته باشد، اظهار داشت: اينترنت بايد چهار ويژگي داشته باشد كه اين چهار ويژگي در قانون ما مطرح شده اما اجرا نشده است. ويژگي اول اين است كه اينترنت بايد سالم باشد. اما آمارها نشان ميدهد كه 89 درصد از محتواي شبكههاي موبايل و اطلاعات دريافتي و ارسالي غير اخلاقي است.
ويژگي دوم اين است كه سرعت اينترنت بر اساس قانون بايد تند باشد. يعني اينترنت با سرعت بالا بايد در خدمت محتواي سالم باشد. اما واقعيت اين است كه در حال حاضر اينترنت سرعت مطلوب را ندارد چون با واسطه از امريكا خريداري ميكنيم و با همين سرعت نامطلوب در اختيار محتواي ناسالم است.
ويژگي سوم اين است كه اينترنت بايد امن باشد كه بر اساس آمارها در يك ماه 14 ميليارد بسته اطلاعاتي از ايرانيها سرقت شده است كه در دنيا بيسابقه است. اين آمار نشان ميدهد كه ايران ناامنترين فضاي اينترنتي را از لحاظ امنيت دارد.
چهارمين ويژگي اين است كه اينترنت بايد ارزان باشد. اما واقعيت اين است كه قيمت اينترنت ما 2 هزار برابر حد معمول است. تنها با كنترل و قانونمند كردن اين چهار ويژگي ميتوانيم از مزاياي يك اينترنت سالم بهرهمند شويم. ما اولين كشور خاورميانه بوديم كه اينترنت را دريافت كرديم ولي به مرور زمان هرچه اينترنت پيشرفت كرد ما به عقب برگشتيم. چون نتوانستيم توليد كننده باشيم و در فضاي مجازي حاكميت خودمان را پيدا كنيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]