محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852935951
ايدئولوژي تجديدنظر طلبانه، زيربناي جنايات داعش
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۱ق.ظ)
کارشناس مسائل خاورميانه در گفت و گو با موج تاکيد کرد: ايدئولوژي تجديدنظر طلبانه، زيربناي جنايات داعش گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج
حمله نيروهاي انتحاري گروه تروريستي داعش به مسجدي در کويت، کارخانه اي در فرانسه و محل اسکان گردشگران خارجي در تونس، موجب ايجاد موجي از ترس و نگراني در ميان مردم ساير کشورهاي منطقه و همچنين اروپا شد.
اگرچه پيش از اين افراد وابسته به داعش در واکنش به توهين نشريه شارلي ابدو، به دفتر آن در فرانسه حمله کردند اما تکرار اين اتفاق و نيز اعلام موديت خطر داعش در کشوري همچون کويت، اين سوال را براي تحليلگران حوزه بين الملل به وجود آورد که آيا قدرت داعش براي اقدامات خرابکارانه و توسعه حوزه نفوذ، افزايش يافته است؟
براي پاسخ به اين سوال، با دکتر حسين آجورلو، پژوهشگر پژوهشکده مطالعات استراتژيک خاورميانه و کارشناس مسائل منطقه، گفت و گويي انجام داده ايم که در ادامه مي خوانيد.
با توجه به حضور عناصر داعش در کويت، تونس و فرانسه، آيا حوزه نفوذ اين گروه گسترش يافته و يا صرفا دست به يک سري اقدامات تاکتيکي زده است؟
داعش يک ايدئولوژي توسعهگرا و جهان شمول است؛ زيرا تمام دنيا را حوزه نفوذ خود ميداند. براي همين ما ميبينيم حتي در اروپا، افغانستان و نيجريه که دور از حوزه نفوذ اصلي اين گروه؛ يعني سوريه و عراق است، شبهنظاميان داعش حضور دارند. اين دقيقا نقطه مقابل انديشه طالبان است که در افغانستان حالت قوميتي و داخلي دارد. اما داعش يک ايدئولوژي توسعهگراست و تمامي مناطق اسلامي جهان را تحت خلافت خود ميداند.
بر اين اساس، حملات داعش در کويت و فرانسه، در راستاي گسترش حوزه نفوذ است.
دقيقا همين طور است. داعش بيشتر يک تفکر است. تفکري که درصدد تجديدنظر و تغيير بينالملل و جايگزيني آن با نظام خلافت است. از اين رو، داعش تلاش دارد نظام را در هر نقطه از جهان که مسلمانان حضور دارند، گسترش دهد.
به نظر شما چرا فرانسه در ميان کشورهاي اروپايي، از سوي داعش براي اقدامات تروريستي، انتخاب ميشود؟
فرانسه کشوري است که بر بسياري از کشورهاي عربي؛ به خصوص در شمال آفريقا، تا قبل از جنگ جهاني دوم، قيموميت داشت. در منطقه خاورميانه نيز سوريه و لبنان تحت حاکميت فرانسه بودند. از اين رو به دليل رابطه کشورهاي عربي با اين کشور اروپايي، مسلمانان زيادي به آن مهاجرت کردند.
بر اين اساس اکنون فرانسه بيشترين جمعيت مسلمان را در ميان اروپاييها دارد و چون مسلمانان در فرانسه با انواع و اقسام محدوديتها روبرو هستند، به دنبال راهي براي از بين بردن اين شرايط اند. مثلا ساخت مسجد در فرانسه با مشکل روبرو است و يا دولت فرانسه به دنبال پياده کردن يک اسلام اروپايي سکولار در جامعه مسلمانان خود است.
در نتيجه اين مسائل، گرايشي در نسل نو، مسلمان به وجود آمده که به دنبال اسلامي با قرائت داعش در فرانسه هستند که زمينه ساز نفوذ اين گروه تروريستي در قلب اروپا ميشود.
با توجه به جهتگيري برخي از مسلمانان فرانسه در راستاي حمايت از انديشههاي داعش، ساير کشورهاي اروپايي به دليل ترس از احتمال بروز چنين حوادثي در داخل جامعه خود، محدوديتهاي بيشتري را براي مهاجرت مسلمانان وضع نخواهند کرد؟
پاسخ به اين سوال را بايد از دو منظر بررسي کرد. اگر داعش را تفکري به وجود آمده از بطن مسلمانان بدانيم، دچار تحليلي سطحي نگرانه شدهايم. از طرفي اگر اين گروه را محصول اقدامات و حتي برنامهريزي بعضي سازمانهاي اطلاعاتي تعدادي از کشورهاي عربي و غربي بدانيم، قطعا به سناريوي اسلام هراسي ميرسيم. پروژهاي که در آن مسلمانان تصويري خشن دارند و تمامي مشکلاتشان مربوط به اسلام پذيريشان است. اين راهي است که غرب دنبال ميکند تا افراد مسلمان ساکن غرب، خود را منتصب به اسلام ندانند و از اين دين فاصله بگيرند.
ضمن اين که خشونت عليه مردم اروپا توسط گروههاي بنيادگراي اسلامي بسيار کمتر از خشونت عليه مسلماناني است که در خاورميانه زندگي ميکنند. روزانه به طور ميانگين 100 نفر در کشورهاي مسلمان دنيا به اين طريق و عناوين مختلف کشته ميشوند. ولي کل کشتههاي اروپا به دست افراطيون اسلامي به اندازه يک روز خاورميانه نيست.
با وجود اين غرب موجي ايجاد ميکند که در آن اسلام و مسلمانان، خطر جدي براي نظم جهان معرفي ميشوند.
تحليل شما درباره رابطه داعش با عناصر آمريکايي-اسرائيلي در منطقه چيست؟
اگر ما به طور مشخص بگويم داعش مولود عناصر غربي است، به خطا رفتهايم. در واقع غربيها بعد از به وجود آمدن يک پديده، به دليل داشتن ظرفيتهاي علمي، اهداف خود را به وسيله آن عملياتي ميکنند، به اصطلاح موجسواري ميکنند.
در اين ميان فرماندهان و مقامات ارشد داعش با کشورهاي عربي و غربي منطقه ارتباطاتي دارند و اين مساله اي است که تقريبا ثابت شده است. اما لايههاي مياني اين گروه، ديدگاههاي ايدئولوژيک دارند و تحت تاثير افکار رهبران خود هستند و چه بسا نميدانند در جهت منافع امريکا قدم بر ميدارند. در حقيقت اين يک نوع موجسواري غربي از جريان بيداري اسلامي است که به انحراف کشيده شده است.
بر اين اساس نبايد داعش را صرفا برخواسته از غرب و يا متن ديني مردمان مسلمان خاورميانه دانست. داعش ملغمهاي از مشکلات داخلي از يک سو و سازمانهاي امنيتي غربي از سويي ديگر براي تامين منافع خود است.
چندي پيش اخباري منتشر شد که شبه نظاميان داعش در مناطقي از عربستان دست به اقدامات تروريستي زدهاند. اين در حالي است که رياض از داعش در سوريه و عراق حمايت مي کند. به نظر ما حضور داعش در نواحي شيعه نشين عربستان با آگاهي مقامات رياض بوده است و يا بر هم خوردن امنيت داخلي اين کشور را بايد نتيجه قدرت يابي داعش دانست؟
جواب اين سوال بر دو فرضيه استوار است. فرضيه نخست اين است که همان طور که القاعده به عنوان يک گروه تروريستي ساخته دست آمريکا بود و به اين کشور در ضربه زدن به شوروي کمک ميکرد، سالها بعد در حوادث 11 سپتامبر عليه ايالاتمتحده دست به اقدام ضد امنيتي بزرگي زد. اين قضيه براي عربستان که سالها براي ضربه زدن به محور مقاومت از گروههاي تروريستي استفاده ميکند، نيز محتمل است. زيرا درست است اين گروه ها دست پروده يک يا چند کشور خاص هستند اما هرگز به طور کامل در اختيار نيات آنها قرار نميگيرند. از اين رو رياض بايد منتظر روزي باشد که از سوي تروريستهاي بنيادگرا دچار مشکلات امنيتي عديدهاي شود.
اگر هم فرض کنيم ناامني در مناطق شيعهنشين عربستان با هماهنگي دستگاه اطلاعاتي اين کشور بوده، متوجه ميشويم رياض درصدد کسب مشروعيت و طرفداري شيعيان با ابزار تهديد داعش است. در اين راستا، عربستان با جهتدهي به حملات مذکور، مي خواهد پيامي به شيعيان بدهد که امنيت شما امنيت ماست و اگر ما از شما حمايت نکنيم، توسط عناصر داعش قتل عام خواهيد شد.
با توجه به اين که شما تحصيلات دوره دکتري خود را در دانشگاه اسلامي لبنان سپري کرده ايد و تجربه زندگي در اين کشور را داريد، نظرتان در مورد لبنان به عنوان کشوري هم مرز با سوريه و درگير معضلات امنيتي داعشف چيست؟ آيا ميتوان احتمال داد که اين کشور هم روزي صحنه درگيري داعش با نيروهاي دولتي شود؟
داعش اساساً در مناطقي نفوذ پيدا ميکند در آنجا طرفداراني داشته باشد. در لبنان که سه گروه بزرگ شيعيان، مسيحيان و اهل سنت حضور دارند، امکان گسترش انديشههاي داعش وجود ندارد؛ زيرا دو گروه اول با اين گروه از پايه اختلافات اساسي دارند. اهل سنت لبنان هم جز در عرسال و عکار، کاملا شهرنشين، با درآمد بالا و موقعيت اجتماعي خوب هستند. آنها بيشتر در صيدا، طرابلس و بيروت زندگي مي کنند و به نظر نميرسد با اين شرايط به افکار داعش نزديک شوند.
نفوذ اندک داعش هم در ميان اهل سنت عرسال را بايد در راستاي تلاشي براي ضربه زدن به مواضع حزبالله در جنوب اين کشور، تحليل کرد.
اگر هم گاهي از سوي رهبران آنها حمايتهاي لفظي از عمليات داعش ميشود، در راستاي ايجاد فشار بر حزبالله است.
ضمن آن که کشورهاي عربي و غربي متفقالقول هستند که لبنان بايد کشوري باشد که در آن مسائل منطقه مديريت شود. فرماندهان اين کشورها، لبنان را خط قرمز خود ميدانند. مثلا جريان المستقبل که عملا تحت نفوذ عربستان است، در صورت ورود داعش، از حيطه کنترل رياض خارج مي شود. چيزي که مورد قبول رهبران اين کشور نيست.
همچنين، عربستان در کشورهايي که از حوزه نفوذش خارج هستند مانند يمن، اجازه فعاليت داعش را ميدهد، ولي؛ در مصر هر کاري ميکند تا اين گروه پا نگيرد.
يکي از روحانيون اهل سنت لبنان، پيشنهاد تشکيل فدراليسم مستقل در اين کشور را مطرح کرده است، با توجه به خطر داعش در منطقه، احزاب لبناني ممکن است از اين طرح استقبال کنند؟
تاريخ لبنان نشان داده است، اين طرحها در اين کشور به نتيجه نميرسد. چون ساختار جمعيتي لبنان به گونه است که هيچ حزب، قوم و مذهبي در يک منطقه اکثريت را ندارد. بر خلاف آنچه در عراق است که شما کردها را در شمال، شيعيان در جنوب و اهل سنت را در شرق اين کشور ميبينيد.
اما در لبنان در حالي که شيعيان در جنوب اين کشور هستند، در بخش شرقي آن اهل سنت حضور دارند.
از اين رو، پراکندگي جمعيتي اجازه مرز کشي را نميدهد. چنان که 15 سال جنگ داخلي در سالهاي 1975 تا 1990، اين مساله را تاييد کرد. با اين وجود، مطرح شدن اين چنين طرحهايي صرفا تلاش برخي گروهها براي دستيابي به اهداف سياسي با تحت فشار قرار دادن دولت است.
مصاحبه از: زهرا سادات حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
حزبالله جنایات وحشیانه داعش را در عراق محکوم کرد
پنجشنبه ۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۳ حزب الله لبنان جنایات وحشیانهای را که گروه تروریستی داعش علیه شهروندان عراقی مرتکب میشود محکوم کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از سایت شبکه المنار حزب الله لبنان در بیانیهای اعلام کرد بکارگیری بدترین نوع روشهای کشتار جنایات ایداعش میخواهد سوریه را به آزمایشگاهی برای تمرین جنایات خود تبدیل کند
ولایتی در دیدار با چو تا یونگ داعش میخواهد سوریه را به آزمایشگاهی برای تمرین جنایات خود تبدیل کند رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با بیان اینکه داعش یکی از خشنترین و خطرناکترین گروههای تروریستی است گفت داعش میخواهد سوریه را تبدیل به آزمایشگاهی برای تمرین جنایات خایدئولوژی داعش بر چه استوار است؟
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۶ تفسیر عملکرد گروه تروریستی داعش را باید در ایدئولوژی آن جستجو کرد این گروه همزمان با ایجاد خلافت به جنگ با غرب رفته و شبه نظامیان خارجی را با استفاده از تفاسیرش از دین و تحریف احادیث و فروع دین جذب میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنآماری از جنایات یکساله داعش در سوریه
آماری از جنایات یکساله داعش در سوریهمرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد گروه تروریستی داعش از زمان اعلام خلافت بیش از ۳۰۰۰ نفر را در سوریه اعدام کرده است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه العالم مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد گروه تروریستعکس/ ادامه جنایات داعش در ماه رمضان ۱۸+
عکس ادامه جنایات داعش در ماه رمضان ۱۸ تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۸ ۳۵ یکی از شهروندان عراقی که با دادن اطلاعات موثق به دستگاههای امنیتی خسارات و تلفات سنگینی به گروه تکفیری داعش وارد کرده بود به دست جلاد این گروه ذبح شد به گزارش ابنا جنایتهای وحشتناکجنايات فرهنگي داعش، توجيه امريكاييها براي تشويق قاچاق اشياي تاريخي
جنايات فرهنگي داعش توجيه امريكاييها براي تشويق قاچاق اشياي تاريخي پيشرفت در پرونده بازجويي از يك قاچاقچي بزرگ اشياي تاريخي در هند با كشف جنجالي ارتباط عميق او با چند موزه بزرگ امريكايي متروپوليتن نيويورك مؤسسه هنر شيكاگو و موزه هنر آسيايي در سان فرانسيسكو همراه شده است به تاز«هیئت التنسیق» سوریه: ترکیه مسئول جنایات داعش در «عین العرب» است
هیئت التنسیق سوریه ترکیه مسئول جنایات داعش در عین العرب استیکی از گروههای معارض داخلی سوریه تأکید کرد آنچه در عین العرب رخ داد جنایتی علیه بشریت بود که ترکیه و همه کشورهای حامی داعش و النصره مسئول آن هستند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس گروه «هیئت التنسیق&ra900 کشته، قربانی جنایات داعش درموصل وفلوجه
900 کشته قربانی جنایات داعش درموصل وفلوجه روز نو روز دوشنبه حسن جهاد سخنگوي سازمان عراقي ديده بان جنايات داعش با اعلام این آمار تأکید کرد این سازمان گزارش مفصلي درباره جنايات این گروه تروريستي منتشر خواهد كرد جهاد خاطرنشان کرد عناصر داعش بيش از 60 تاسيسات دولتي را ويادامه جنایات وحشتناک داعش علیه شهروندان نینوا
السومریه نیوز ادامه جنایات وحشتناک داعش علیه شهروندان نینوا داعش در جدیدترین ویدئوی هالیوودی خود با هدف ایجاد رعب و وحشت در مردم عراق از روش های جدید جنایات خود رونمایی کرده بود به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز وب سایت "السومریه نیوز" در خبری گزارش داد «گروهتصاویر/ کلاس شستو شوی مغزی در داعش
داعش تصاویر کلاس شستو شوی مغزی در داعش داعش با انتشار تصاویری از برگزاری کلاسهای آموزش عقاید خود برای آمادهسازی معلمان برای ترویج و تبلیغ عقاید تکفیری بین کودکان در شهر رقه سوریه خبر داد عکس مشرق ۰۷ ۰۴ ۱۳۹۴ - ۰۴ ۱۱چرا داعش شکست ناپذیر است؟!
چرا داعش شکست ناپذیر است بخش خارجی الف 7تیر 94یک سال پس از تاسیس خلافت خودخوانده در عراق و سوریه به نظر می رسد در چند روز اخیر داعش تغییر و تحول عمده ای را در راهبردهای خود بوجود آورده و به همین دلیل دست به تحرکات پر سر وصدایی زده است تاریخ انتشار يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۳داعش برای حمله به مکه آماده میشود
داعش برای حمله به مکه آماده میشود رسانههای غربی پیشبینی میکنند که داعش عملیات خود را در دوره آتی متوجه عربستان کند تا حکومت را از چنگ خاندان حاکم سعودی درآورده و خود آن را در دست بگیرد آفتاب رسانههای غربی پیشبینی میکنند که داعش عملیات خود را در دوره آتی متوجه عربستان کنلبنان طرح «داعش» در بیروت را خنثی کرد |اخبار ایران و جهان
لبنان طرح داعش در بیروت را خنثی کرد نیروهای امنیتی لبنان طرح گروه تروریستی داعش برای منفجر کردن یک خودروی بمبگذاری شده در بیروت را خنثی کردند کد خبر ۵۱۲۵۷۱ تاریخ انتشار ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۵ - 28 June 2015 نیروهای امنیتی لبنان طرح گروه تروریستی داعش برای منفجر کردن یک خودتصاویر/ حمله داعش به کارخانه گاز در فرانسه
فرانسه تصاویر حمله داعش به کارخانه گاز در فرانسه در جریان حمله تروریستی به یک کارخانه گاز در شهر لیون فرانسه دست کم یک تن کشته و چند تن دیگر زخمی شدند عاملان این حمله تروریستی پرچم گروه تروریستی داعش را در دست داشته اند عکس AP Reuters AFP ۰۷ ۰۴ ۱۳۹۴ - ۰۰ ۵۵«داعش برای حمله به مکه و مدینه آماده میشود»
داعش برای حمله به مکه و مدینه آماده میشود رسانههای غربی پیشبینی میکنند که داعش عملیات خود را در دوره آتی متوجه عربستان کند تا حکومت را از چنگ خاندان حاکم سعودی درآورده و خود آن را در دست بگیرد به گزارش نامه نیوز سایت ویژه رادیو صدای آمریکا در این باره نوشت بلندپروازیهاییک داعشی بحرینی تبار شیعیان عربستان را تهدید کرد
یک داعشی بحرینی تبار شیعیان عربستان را تهدید کردیک داعشی بحرینی تبار تهدید کرد که بار دیگر شیعیان عربستان هدف حمله قرار خواهند گرفت به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس «ترکی بن علی» از فرماندهان داعش که تابعیت بحرینی دارد در صفحه توئیتر خود تهدید کرده که عربستانجوکار: داعش بدون حمایت آمریکا و رژیمهای منطقهای توانی ندارد
یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۰ یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اقدامات تروریستی در تونس و کویت و فرانسه گفت که اگر پشتیبانی آمریکا و رژیمهای منطقهای از داعش برداشته شود این گروهک به خودی خود توانی ندارد محمدصالح جوکار در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری-
گوناگون
پربازدیدترینها