واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بدحجابی و عدم پرداخت زکات مصداق حق الناس است مشهد – ایرنا – یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: بدحجابی و پرداخت نکردن زکات از مصادیق حق الناس است که باید نسبت به آن توجه ویژه نمود.
حجت الاسلام ناصر رفیعی سه شنبه شب در مراسم شب قدر در حرم مطهر رضوی افزود: حق الناس موجب وارد کردن سه آسیب به جامعه و مردم می شود که شامل آسیب معنوی، آسیب آبرویی و آسیب مالی می شود.
وی اظهار کرد: رعایت حقوق یکی از مهمترین وظایفی است که اگر در جامعه فراموش شود، امنیت آن را مختل می کند، جامعه را از هم می گسلد و دینداری را در آن از بین می برد.
وی با بیان اینکه سه نوع حقوق داریم که شامل حق الله، حق النفس و حق الناس می باشد افزود: حق الله این است که نسبت به پروردگار مشرک نشده و خدا را بندگی کرد که در صورت غفلت از این موضوع می توان با توبه و استغفار در شبهایی مانند قدر آن را جبران کرد.
وی گفت: بدن انسان در دست او امانتی از سوی خداوند است لذا حق النفس به معنای مراقبت از بدن به فرمان الله می باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حق الناس موضوعی است که غفلت از آن با توبه رفع نمی شود، شهید با شهادت خود در این بخش آمرزیده نمی گردد و با وجود آن هیچ دعایی مستجاب نمی شود.
حجت الاسلام رفیعی افزود: حق الناس لذت مناجات را می گیرد، توبه ندارد و برکت رزق را از بین می برد، اهمیت حق الناس به قدری است که طولانی ترین آیه قرآن در سوره بقره به آن مربوط می شود.
وی گفت: در روایات متعدد آمده است که اگر حق الناس بر گردن فردی باشد، در روز قیامت از حسنات وی می گیرند تا حق الناس جبران شود لذا تا زمانی که پرداخت نشود با هیچ توبه ای در شبهای قدر نیز قابل رفع نیست.
وی در تشریح حق الناس افزود: اگر کسی به هر طریق امنیت و آرامش مردم را به مخاطره بیاندازد، حق الناس بر گردن وی می ماند که بدحجابی مصداق این نوع حق الناس است.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: بدحجابی برابر با فساد و دلیلی بر بد طینتی فرد نیست بلکه یک ساختار فرهنگی است ولی باید به خاطر مردم و فضای جامعه اسلامی که خون هزاران شهید به خاطر آن ریخته شده است، رعایت شود.
حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: آبروی مردم خیلی مهم است، خبرنگاران و افرادی که مسوولیت پخش اخبار را در جامعه بر عهده دارند باید از این منظر در انتشار اخبار بسیار توجه داشته باشند.
وی همچنین کم فروشی، گران فروشی، رباخواری و فسادهای اقتصادی را از جمله مصادیق حق الناس و از نوع آسیب مالی برشمرد و گفت: براساس آمار فقط 15 درصد از سهم زکات در کشور پرداخت می شود که این بی دقتی در پرداخت زکات مصداق حق الناس و از نوع آسیب مالی است.
وی افزود: شب قدر شب توبه و فرصتی برای کسب معارف اسلامی است اما اگر حق الناس در سه بخش خون، مال و آبروی مردم بر گردن فردی باشد با توبه رفع نمی شود لذا در این شبهای قدر باید به بررسی خویشتن پرداخته و در زمینه حق الناس توجه بیشتری داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: شب قدر شبی به وسعت یک عمر، به ظرفیت یک حیات، به پهنای زندگی 80 ساله است و شبی که پروردگار آن را بهانه ای برای یک بهای بزرگ و زمینه سهلی برای یارگیری، تغییر، تحول و نجات از آتش قرار داده است.
وی افزود: چند ساعت محدود در شب قدر به بلندای تاریخ یک انسان متدین و رزمنده است و همه ظرفیت ها را خداوند در یک زمان محدود به نام قدر ایجاد کرده است لذا باید خداوند را شاکر بود.
7489 / 6053
17/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]