واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس بنیاد وقف «رمزی گور» خبر داد
امکان برپایی نمایشگاه دستورات سلاطین عثمانی در ایران
رئیس بنیاد وقف «رمزی گور» گفت: بزرگترین مجموعه نامههای سلاطین عثمانی با 600 سال قدمت را در قالب موزه اسلامی گردآوری میکنم که امکان نمایش آن در ایران نیز میسر است.
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس از استانبول، «رمزی گور» بزرگترین مجموعهدار نامهها و دستورات سلاطین عثمانی در جمع خبرنگاران در حاشیه نمایشگاه بینالمللی «از فرش تا عرش» دلیل حضور خود در آیین افتتاحیه را چنین بیان کرد: من علاقه داشتم صنایع دستی و هنر ایران را برای ترکها و خارجیهای ساکن کشورم بشناسانم، چون فرهنگ مشترکی بین ایران و ترکیه وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان استقبال ترکها از چنین آثاری با ابعاد بزرگ اظهار داشت: این آثار چیزی نیست که ترکها نپسندند اما خانههای آنها شاید مانند اعراب کویت و دوبی بزرگ نباشد تا نسبت به خرید اقدام کنند، البته در میان شهرداریها و موزهها و افراد متمول قطعاً خریدار خواهد داشت، چون آثار زیبا و بدیعی است. گور در پاسخ به این پرسش که نمایشگاه از فرش تا عرش تا چه حد در گسترش روابط فرهنگی ایران و ترکیه اثر دارد، اظهار داشت: اگر با کسی رفت و آمد نداشته باشی، او برایت همیشه بیگانه است اما این نمایشگاهها باعث میشود افرادی از ایران به اینجا بیایند و نیز از ترکیه افرادی به نمایشگاه بیایند و شناخت حاصل شود. من از هنرمندان ایرانی افراد کمی مانند آقای بدرالسماء را میشناسم اما معتقدم هنرمند متعلق به یک ملیت خاص نیست و متعلق به همه است. این مقام ترکیهای تأکید کرد: من اصلا فارسی بلد نیستم اما اگر کسی فارسی صحبت کند میتوانم ساعتها بدان گوش کنم، چون زبان فارسی مانند شعر است. مجموعهدار نامهها و دستورات سلاطین عثمانی خاطرنشان کرد: من بزرگترین کلکسیون هیأت دولت عثمانی را دارم که حدود 600 سال قدمت دارند. کسی چنین کلکسیونی در دنیا ندارد و پنج شیوه مختلف خط در آنها به کار رفته است. در این فرمانها، صرفا دستور دیده میشود و هرگز در آنها کلمات تقاضا و خواهش به کار نرفته است. انشاءالله داریم این مجموعه را به موزهای اسلامی هستم. وی در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا امکان برگزاری نمایشگاهی از آثار موزه اسلامی در ایران وجود دارد یا نه، تأکید کرد: من همیشه گفتهام که هنر برای من نیست و به همه انسانها تعلق دارد. در حال حاضر مقدمات برپایی نمایشگاه آثار اسلامی را برنامهریزی کردهام و آمادگی دارم این نمایشگاه را علاوه بر ترکیه، در ایران نیز برگزار نمایم.
به گزارش فارس، نمایشگاه «از فرش تا عرش» از 16 تا 21 تیرماه در مرکز فرهنگی «جمال رشید ری» واقع در منطقه مرکزی استانبول برپا خواهد بود. بنا بر اعلام برگزارکنندگان، نمایشگاه «از فرش تا عرش» در شش بخش برپا شده است؛ بخش اول با نام فیروزهکوبی شامل نمایش 22 گلدان، تنگ، جعبه نفیس قرآن و ... است. بخش دوم نمایشگاه نقاشی روی گچ، بخش سوم ارائه 20 کار فاخر فلزکاری روی فولاد دستساز و بخش چهارم شامل 35 اثر نگارگری ایرانی شامل آیات قرآنی، روایات خیام، غزلیات حافظ و ... است. بخش پنجم هم 115 تخته فرش ویژه ریزبافت سبک اصفهان و قم را شامل میشود و بخش ششم، اصلیترین بخش نمایشگاه یعنی خطاطی روی بوم در ابعاد بسیار بزرگ است. برگزاری کارگاههای آموزشی نیز از برنامههای جانبی نمایشگاه خواهد بود. انتهای پیام/ک
94/04/17 - 04:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]