واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
«از فرش تا عرش» با ایرانیان در استانبول
نمایشگاه «از فرش تا عرش» با معرفی پنج هنر قلمکاری، فیروزهکوبی، مینیاتور، نقاشی روی گچ و میناکاری در شهر استانبول ترکیه گشایش یافت.
خبرگزاری ایسنا: افتتاحیهاین نمایشگاه بعدازظهر 16 تیرماه مصادف با شب شهادت امیرالمونین علی (ع) در مرکز فرهنگی «جمال رشید ری» واقع در منطقهی مرکزی استانبول با با حضور مقاماتی از کشور ترکیه، هنرمندان و متخصصانی از ایران و دیگر کشورها در شهر استانبول آغاز شد. حدود 80 متخصص هنری از کشورها مختلف و همچنین سرمایهگذاران ترک نیز برای حضور در این مراسم دعوت شدهاند.
در این نمایشگاه از بزرگترین اثر فیروزهکوبیشده در دنیا رونمایی میشود که یک متر و 63 سانتیمتر ارتفاع دارد و برای ساخت آن از چندین کیلوگرم فیروزهی نیشابور استفاده شده است. در حوزهی فلزکاری نیز یک عقاب بهنمایش درمیآید که بیش از دو متر است و روی آن طلاکوبی و نقرهکاری شده است. بهعلاوه، 35 اثر میناتور (نقاشی ایرانی) در این نمایشگاه ارائه خواهد شد.
هر اثر نمایشگاه «از فرش تا عرش» یک شناسنامه مجلد و نفیس به چهار زبان فارسی، انگلیسی عربی، ترکی حاوی مشخصات فنی اثر و دیگر اطلاعات دارد. این نمایشگاه در وسعت دوهزار مترمربع برگزار میشود.
رفیع رضوی - برگزارکننده نمایشگاه «از فرش تا عرش» - در گفتوگویی با اشاره به اینکه حدود 5 / 2 سال در زمینهی کارهای مربوط به بازارسنجی و رایزنی این نمایشگاه کار شده و حدود هشت جلسه رایزنی با مجموعهداران و کلکسیونرهایی برگزار شده است، گفت: فرش ایرانی در این نمایشگاه عرضه میشود؛ این اقدام از این جهت خاص است که فرشها بیشتر بهصورت قاچاق به ترکیه وارد میشوند.
او با اشاره به ارائه آثار خوشنویسی و همچنین بداههنویسی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه، توضیح داد: کاری که درباره خوشنویسی در نمایشگاه «از فرش تا عرش» کردهایم، مانند این است که یک نفر از اروپا بیاید و در میدان نقش جهان، نمایشگاهی شامل آثار خاتمکاری بگذارد، او باید کارهایی خیلی قوی را به اصفهان بیاورد تا مسخرهاش نکنند.
وی همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه کار کارگاهی در خوشنویسی به فراموشی سپرده شده و این حوزه، هنرمندمحور و برندمحور شده است، ما تلاش کردیم به کار کارگاهی را رونق دهیم. مثلا تیم کارگاه خوشنویسی ما شامل هفت نفر است؛ دو استاد خوشنویسی، سه نفر برای رنگرزی، مهندس نساجی و مهندسی شیمی تا پارچهها برای کار، خوب فرآوری شود و دو استاد قلمکار از اصفهان. در واقع، این کار سبک جدید در هنر خوشنویسی است که برای آن سه سال کار تولیدی انجام شده است.
مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری «سلام» درباره نمایشگاههایی که این موسسه در دیگر کشورها برگزار کرده است نیز توضیح داد: ما ماه رمضان دو سال پیش، نمایشگاهی در بیروت لبنان داشتیم. همچنین نمایشگاه باغ ایرانی را در پکن چین برگزار کردیم. ضمن اینکه در آلمان، مالزی، تاجیکستان و فرانسه هم نمایشگاههایی داشتیم؛ ولی هیچکدام از آنها به وسعت نمایشگاه استانبول نبودند. آن نمایشگاه شامل گلچینی از آثار بودند و کار تولیدی برای آنها انجام نشده بود، ولی برای نمایشگاه «از فرش تا عرش» کار تولیدی انجام شده است، مثلا کارهای خوشنویسی که اکنون رونمایی میشود، فصل جدیدی در این هنر محسوب میشود و یعنی تلفیق هنر قلمکاری و خوشنویسی است.
وی همچنین دربارهی نمایشگاههای آینده این موسسه فرهنگی نیز گفت: یک نمایشگاه در پایان ماه شوال در شهر دبی امارات خواهیم داشت و همان نمایشگاه، با سبک و سیاق جدیدتری در تهران برگزار میشود. از ابتدا قرار بود که بعد از 100 اثر خوشنویسی، دیگر تولیدی نداشته باشیم به همین دلیل، بعد از این نمایشگاهها این نوع خوشنویسی قلمکار دیگر انجام نمیشود و چند تکنیک جدید کلید خواهد خورد.
نمایشگاه «از فرش تا عرش» از 16 تا 21 تیرماه در مرکز فرهنگی «جمال رشید ری» واقع در منطقهی مرکزی استانبول برپا خواهد بود. بنا بر اعلام برگزارکنندگان، نمایشگاه «از فرش تا عرش» در شش بخش برپا شده است؛ بخش اول با نام فیروزهکوبی شامل نمایش 22 گلدان، تنگ، جعبه نفیس قرآن و ... است. بخش دوم نمایشگاه نقاشی روی گچ، بخش سوم ارائه 20 کار فاخر فلزکاری روی فولاد دستساز و بخش چهارم شامل 35 اثر نگارگری ایرانی شامل آیات قرآنی، روایات خیام، غزلیات حافظ و ... است. بخش پنجم هم 115 تخته فرش ویژه ریزبافت سبک اصفهان و قم را شامل میشود و بخش ششم، اصلیترین بخش نمایشگاه یعنی خطاطی روی پاچه است. در این نمایشگاه تعدادی از هنرمندان شهیر اصفهان و همچنن خبرنگارانی از خبرگزاریهای داخلی و کشور ترکیه نیز حضور خواهند داشت. به علاوه، برگزاری کارگاههای آموزشی از برنامههای جانبی نمایشگاه خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]