واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نمایشگاه قرآن محلی برای تعامل صاحب نظران و نمایش آثار خلاقانه تهران - ایرنا - بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن میعادگاه ناشرانی است که نفیس ترین آثار قرآنی خود را به نمایش گذاشته اند تا از این رهگذر بازدیدکنندگان با این کتاب آسمانی بیشتر آشنا شوند.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار معارف ایرنا، بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن تهران که از چهارم تیرماه کار خود را در باغ موزه دفاع مقدس آغاز کرده هر روز شاهد حضور بازیدکنندگان از اقشار مختلف جامعه است.
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که از 4 تیرماه جاری در باغ موزه دفاع مقدس فعالیت خود را آغاز کرده تا 23 همین ماه برای بازدید عموم دایر است.
نمایشگاه امسال با شعار همدلی و همزبانی در پرتو قرآن، توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری شهرداری تهران و بسیاری از سازمان ها و نهادها برگزار می شود.
نمایشگاه بیست و سوم بخش های متنوعی دارد که می توان به سازمان ها و نهادها، حوزه، دانشگاهی، حجاب و عفاف، مراسم و مناسبت ها ، آموزش و پرورش ، مکتوب، هنرهای نمایشی، هنری و میراث، فروش ناشران، محصولات هنری، خادمان قرآن، رسانه های دیجیتال و همچنین بین الملل اشاره کرد.
در نمایشگاه امسال نشست های علمی و تخصصی از سوی بخش های مختلف نمایشگاه برگزار خواهد شد.
در بخش فروش محصولات قرآنی 222 ناشر داخلی بیش از 16 هزار عنوان کتاب ارائه می کنند و 21 ناشر از کشورهای عربی نیز سه هزار و 574 عنوان کتاب عرضه می کنند که تمامی کتاب ها در 2 سالن و 210 غرفه جا نمایی شده است.
در بخش محصولات قرآنی 58 غرفه آثاری همانند تابلو فرش، معرق و منبت ارائه می کنند و در بخش آموزش و پرورش نیز 13 غرفه تشکیل شده و در بخش رسانه های دیجیتال 50 شرکت و موسسه به ارائه 3 هزار نرم افزار قرآنی در حوزه های قرآن و عترت و حدیث می پردازند.
برگزاری این نمایشگاه در ماه مبارک رمضان باعث شده که بازدیدکنندگان ضمن آشنایی با این آثار مختلف، محلی برای تعامل و هم اندیشی صاحب نظران باشد.
نمایشگاه قرآن فرصت مغتنمی است برای تبادل نظر و تجربه در میان دست اندرکاران قرآنی و توجه به نیازهای اقشار مختلف جامعه در بخش های فرهنگی تا با ترویج فرهنگ و معارف قرآنی در میان اقشار مختلف جامعه عمل به احکام این کتاب آسمانی در جامعه مسلمانان تحقق یابد.
آنگونه که رییس بیست و سومین نمایشگاه بین المللی تهران می گوید در نمایشگاه سال گذشته و به ویژه امسال تمام کوشش و برنامه ریزی های ما رفتن به سوی همان مرجعیت نمایشگاه قرآن درفعالیت های قرآنی است. یعنی برآنیم تا نمایشگان قرآن بتواند مرکز و موقعیتی باشد که همه فعالیت های قرآنی در بر بگیرد.
برزین ضرغامی می افزاید: باید همه افراد حقیقی و حقوقی را که در زمینه قرآن فعال هستند با روی باز بپذیریم و امکانی فراهم کنیم تا جامعه آن ها را بشناسد و آن هم با دیدگاه مخاطبان خود آشنا شوند.
**نظر مردم در باره نمایشگاه
محمدی یکی از بازدیدکنندگان بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن به خبرنگار ایرنا گفت: به نظر می رسد نمایشگاه امسال از نظر چینش غرفه ها بهتر از سال گذشته بوده زیرا پارسال روبروی غرفه های بخش مکتوب غرفه ای پیش بینی نشده بود و به همین منظور در موقع وزش باد گرد وغبار تمام غرفه ها را فرا می گرفت.
این بازدید کننده در باره مکان این نمایشگاه اظهار کرد باغ موزه دفاع مقدس هرچند از نظر فضا خوب است اما به نظر می رسد هنوز پس از گذشت دو سال این مکان برای بسیاری از مردم نشناخته است.
بازدید کننده دیگری نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مکان نمایشگاه بین المللی قرآن نیاز به شناخت و اطلاع رسانی بیشتری دارد . برای رفع این مشکل می توان پیش از برگزاری این رویداد قرآنی مکان نمایشگاه را در برنامه های مختلف رسانه ها به ویژه تلویزیون به مردم شناساند.
نقی پور بازدیدکننده دیگری نیز به آماده نبودن برخی از غرفه ها در روزهای ابتدای برپایی بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن اشاره کرد و گفت: آماده نبودن برخی غرفه ها در اوایل برگزاری این رویداد باعث شد که برخی از علاقه مندان نتوانند از بخش های مختلف این نمایشگاه بازدید کنند.
** تغییر زمان برگزاری نمایشگاه قرآن
جهانی که در حال بازدید از غرفه های بخش مکتوب بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بود به تغییر زمان برگزاری این رویداد قرآن اشاره کرد و گفت: نمایشگاه قرآن در سال های گذشته معمولا چند روز پیش از آغاز ماه رمضان برگزار می شد اما امسال آغاز برگزاری این یک هفته بعداز ماه رمضان بوده است.
وی افزود: این مساله باعث شد که برخی بازدیدکنندگان که علاقه مند بودند قبل از ماه رمضان از این نمایشگاه دیدن کنند با دشواری هایی روبرو شوند.
بازدید کننده دیگری نیز به زمان برگزاری این رویداد قرآنی اشاره کرد و گفت: هر چند امسال در ماه مبارک رمضان شبیه این نمایشگاه در سراسر کشور برگزار می شود اما به نظر می رسد با توجه به بین المللی بودن نمایشگاه تهران این رویداد بزرگ تر و گسترده باشد و از این رو برخی هموطنان دوست داشتند از این رویداد دیدن کنند.
** پراکندگی غرفه ها و نداشن تابلو
پراکندگی غرفه ها و نداشتن تابلو از جمله موضوعاتی بود که بازدیدکنندگان بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن به عنوان مشکل این نمایشگاه مطرح کردند.
مجید حسینی بازدید کننده نمایشگاه قرآن گفت: اغلب محل برگزاری نمایشگاه قرآن تهران فاقد تابلو راهنما است و بازدیدکنندگان برای یافتن بخش یا غرفه ای معمولا زمان زیادی صرف می کنند.
وی افزود: هر چند غرفه های اطلاع رسانی در نقاط مختلف این نمایشگاه پیش بینی شده اما چنانچه تابلوهای راهنما در مکان های مناسب نصب می شد بازدیدکنندگان به آسانی می توانستند محل های مورد نظر خود را پیدا کنند.
** کاهش ضعف ها؛ ترویج قوت ها
نخستین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که سال 72 کلید خورد اکنون وارد بیست و سومین دوره خود شد و جا دارد دست اندرکاران این رویداد قرآنی به دستاوردهای این نمایشگاه نگاهی داشته باشند و ضعف ها را کاهش و قوت ها را ترویج دهند.
فراهنگ ** 1569 **
15/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]