تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844101212




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت آسیب شناسی و استاندارد سازی مدارس غیر دولتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت آسیب شناسی و استاندارد سازی مدارس غیر دولتی اصفهان - ایرنا - فعالیت مدارس غیر دولتی (غیر انتفاعی) از جمله رویدادهایی است که نظام آموزشی کشور در بیش از دو دهه تجربه کرده است.


به گزارش ایرنا، قانون تاسیس مدارس غیر دولتی (غیر انتفاعی) در سال 1367 با هدف جلب منابع مالی مردمی در آموزش و پرورش برای جبران محدودیت منابع مالی آموزش و پرورش که ناشی از افزایش جمعیت دانش آموزان، تورم ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی و کاهش درآمد دولت بود تصویب شد.
این مدارس زیر نظر وزارت آموزش و پرورش، بر اساس هدفها و سیاستهای آن اما با مشارکت مالی مردم اداره می شود. از این مدارس تا چند سال قبل با عنوان "غیر انتفاعی" یاد می شد اما بدلیل عدم تناسب آنها با کارکرد شان، عنوان آن به غیردولتی تغییر یافته است.
از زمان شکل گیری این نوع مدارس تاکنون مزایا و معایب بسیاری در پرونده آنها ثبت شده است که نوآوری و انعطاف پذیری، افزایش گزینه های انتخاب، افزایش رقابت و پاسخگویی نسبت به مراجعه کنندگان از محاسن این مدارس عنوان شده است.
در مقابل، از افزایش نابرابری، انسجام اجتماعی پایین، مقررات آموزشی ضعیف و در کنار آن در و مواری شرایط بی قید و شرط دریافت وجوه مختلف شهریه ای و فقدان استاندارهای لازم میزان فضای آموزشی و ورزشی و جذب دانش اموز و در مجموع نوعی نابسامانی به عنوان کاستی های این مدارس یاد می شود.
در این حال برخی از مدارس غیردولتی در اقدامی خودسرانه با قراردادن خود در دسته بندی های ممتاز و با دریافت شهریه های سنگین و شرایط سخت از جمله معدل و یا گرفتن آزمون ورودی، در بازار آموزش کشور از یکسو به درآمد زایی های هنگفت توجه دارند و از سوی دیگر به نوعی بین دانش آموزان و مردم تفکیک و تمایز ایجاد می کنند.
این مدارس با این شیوه گزینش سعی دارند استعداد های برتر را جلب کنند و با این شیوه هم تبلیغ می کنند و هم با استفاده از دانش آموزان با استعداد به بازار گرمی می پردازند.
این مدارس در واقع دانش آموزان باهوش و یا نخبه را گلچین می کنند که همین امر موجب توزیع نامناسب دانش آموزان در سطح مدارس و پایین آمدن کیفیت دیگر مدارس بخصوص مدارس دولتی می شود.
برخی از این مدارس در گزینشهای خود بنوعی درصدد پی بردن به شغل و حرفه والدین دانش آموزان نیز هستند تا از این طریق در کنار شهریه های سنگین مبالغی دیگر را به بهانه های مختلف از آنها طلب کنند.
در این میان برخی خانواده ها نیز شرایط سخت ثبت نام دانش آموز در این مدارس را به پای کیفیت و سطح بالا بودن آنها می گذارند و از این سبک و سیاق گزینش ها و شهریه ها استقبال می کنند، این در حالیست که مدارس غیردولتی باید به واسطه برنامه های فوق العاده و کادر آموزشی مجرب و با تعداد کمتری دانش آموز نسبت به مدارس دولتی فعالیت کنند که این در بسیاری از موارد صحت ندارد.
"فروغ یوسفی" مادر یک دانش آموز که برای ثبت نام فرزندش به مدرسه ای غیردولتی در جنوب شهر اصفهان مراجعه کرده بود، گفت: زمانی مردم بدنبال ثبت نام دانش آموز خود در این مدارس بودند اما اکنون این مدارس غیر انتفاعی هستند که دست به انتخاب دانش آموزان پولدار و با استعداد می زنند و دانش آموزان نخبه و معدل بالا را شکار می کنند.
وی افزود: ثبت نام برای سال اولی ها در هر مقطع بسیار دشوار و مشقت بار است و این دشواری زمانی آزار دهنده است که فرزند شما را در نزدیکترین مدرسه غیر دولتی محل، آن هم بدلیل شرط معدل نپذیرند.
وی یکی از دلایل رغبت خود به نام نویسی فرزندش در مدرسه غیر دولتی را وجود معلمان خوب و با سابقه عنوان کرد و گفت: در دو مدرسه غیردولتی دیگر که مراجعه کردم معلمان مطرح تدریس نمی کردند.
حسین حیدری معلم یکی از مدارس غیردولتی که پس از 30 سال خدمت، دور جدید تدریس را آغاز کرده است نیز گفت: مدارس غیردولتی در ابتدا به عنوان بازویی برای تقویت سیستم آموزشی دولتی کشور تاسیس شدند، اما هزینه های این مدارس مدام در حال افزایش است.
وی با انتقاد از شیوه ثبت نام دانش آموزان و جذب بهترین ها در برخی مدارس غیردولتی گفت: به این شکل توزیع دانش آموز بخوبی در مدارس صورت نمی گیرد و رقابت های درسی نیز کمرنگ تر می شود.
وی به والدین توصیه کرد که بیش از آنکه در پی ثبت نام دانش آموزشان در مدرسه غیردولتی خاصی باشند به فرزندشان بیاموزند که بیشتر از آنچه در مدرسه می آموزد درمنزل مطالعه و فراگیری داشته باشند زیرا صرف بهترین مدرسه نمی تواند به دانش آموز ارتقا ببخشد.
در این حال مدیر کل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش اخیرا گفته است: نظارت مستمر بر شهریه مدارس غیردولتی انجام می شود و سازمان مدارس غیردولتی توسط تیم های بازرسی و نظارت به تمام مدارس غیردولتی سرکشی می کند.
مجتبی زینی وند در پاسخ به این پرسش که "آیا انجام تست و گزینش دانش آموز در مدارس ابتدایی انجام می شود"، افزود: در ابتدایی آزمون جذب دانش آموز نداریم و به شکل سلیقه ای کار انجام می شود.
وی افزود: به عنوان نمونه یک هزار دانش آموز به مدرسه ای مراجعه کرده و آن مدرسه می خواهد 100 نفر را جذب کند؛ این مدرسه مجبور است برای جذب این 100 نفر اقتضائات مدرسه را در نظر بگیرد.
زینی وند ادامه داد: این مکانیزم انجام تست از دانش آموزان را قبول ندارم زیرا علمی نیست و باید یک شرایط، استاندارد و دستورالعمل هایی وجود داشته باشد که مطابق آن عمل شود.
وی ادامه داد: نظارت مستمر بر شهریه مدارس غیردولتی انجام می شود و سازمان مدارس غیردولتی توسط تیم های بازرسی و نظارت بر تمامی مدارس غیردولتی سرکشی انجام می دهد و در صورت دریافت هرگونه شهریه نامتعارف برخورد جدی و قاطع انجام می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که "آزمون هایی که توسط مدارس غیردولتی برگزار می شود بر اساس چه مکانیزمی بر سوالات کنترل و نظارت انجام می شود؟، خاطرنشان کرد: این موضوع نیاز به ساماندهی دارد.
زینی وند افزود: در سالهای گذشته ساماندهی شروع شده است و این موارد را دنبال کردیم و هر کدام از این موارد را که پیگیری می کنیم کلی کار دارد.
مدیر کل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معتقدم شیوه گزینش دانش آموز و آزمون های مدارس غیردولتی نیاز به بازنگری و روز آوری دارد، تصریح کرد: متناسب با اقتضائات روز باید آزمون انجام شود و شرایط و دستورالعمل های آموزش و پرورش را رعایت کنند؛ معتقد هستیم که استانداردها باید رعایت شود و اگر استانداردها رعایت نشود مطمئنا برخورد می کنیم.
رییس اداره مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان نیز با اشاره به راه اندازی سامانه واحد برای مدارس غیر دولتی از سال تحصیلی گذشته گفت: در این سامانه تمام آمار و اطلاعات این مدارس از زمان تاسیس تا انحلال و همچنین میزان شهریه و امکانات مدارس ثبت می شود.
غلامحسن سخایی افزود: در این سامانه امکانات و خدمات مدارس غیر دولتی استان به تفکیک ثبت می شود و می توان الگویی مشخص را برای شهریه مدارس غیر دولتی به صورت شفاف و روشن ارائه کرد.
رییس اداره مدارس غیر دولتی و مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش استان اصفهان همچنین به راه اندازی مرکز ضمن خدمت مدارس غیر دولتی با همیاری موسسان این مدارس در سال تحصیلی گذشته با هدف بالا بردن سطح کیفی آموزش معلمان مدارس غیر دولتی با برگزاری دوره های ضمن خدمت همانند مدارس دولتی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: تا پیش از این، آموزش معلمان مدارس غیر دولتی توسط مرکز تحقیقات معلمان انجام می شد که با راه اندازی این مرکز، این آموزشها به صورت منسجم تر و با اطلاعات روز ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه دانش آموزان امروز در دنیای فناوری سیر می کنند و از فضای آموزشی یک قدم جلوتر هستند، گفت: در این آموزشها، معلمان با پدیده های نو در عرصه فناوری در مسیر آموزش آشنا می شوند.
رییس اداره مدارس غیر دولتی و مشارکتهای مردمی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان با اشاره به مشکلات مدارس غیر دولتی افزود: اجاره بها، هزینه های معلم و مدرسه، تجهیز مدرسه به «دیتا شو» و تابلوهای هوشمند از جمله مشکلات بیشتر مدارس غیر دولتی است.
سخایی افزود: شهریه ای که توسط والدین به این مدارس پرداخت می شود برای ارائه بهتر آموزش، خدمات و امکانات است.
وی برقراری تعامل با خیرین مدرسه ساز و موسسان مدارس غیر دولتی را با هدف توسعه مشارکتهای مردمی از دیگر برنامه ها و اولویت های امسال این اداره برشمرد.
در مجموع یکهزار و 663 مدرسه غیر دولتی در استان وجود دارد که بالغ بر 123 هزار دانش آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.
153 مدرسه هیات امنایی و 77 مرکز آموزش از راه دور نیز در استان اصفهان فعال است.
گ/6994/ 6508



15/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن