واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل بحران گلستان از وجود ریزگردها دربرخی مناطق استان خبر داد گرگان - ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران گلستان با یادآوری هشدارها در خصوص ریزگردها در استان طی چند ماه گذشته و لزوم پیشگیری از وقوع آن، گفت: اکنون موضوع ریزگردها و آسیب های این پدیده در برخی از مناطق گلستان روی داده است.
به گزارش دوشنبه ایرنا از مدیریت بحران گلستان، صادق علی مقدم در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران آق قلا، این شهرستان را یکی از این مناطق در معرض ریزگرد بیان کرد و افزود: انتظار داریم این شهرستان گزارشی از شرایط خود در برابر این پدیده طبیعی ارایه کند تا در کارگروه تخصصی به آن پرداخته شود.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران در برخی مناطق دارای شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک و بیابانی بوده و در همسایگی آن نیز بیابان های بزرگی در کشور ترکمنستان همچون قره قوم وجود دارد که زمینه بروز ریزگردها را فراهم کرده است.
مدیر کل بحران گلستان همچنین اضافه کرد: آسیبهای جدی دیگر از جمله سیل و زلزله در حوزه بلایای طبیعی ، شهرستان آق قلا را تهدید میکنند.
مقدم افزود: شش زلزله از مجموع 30 زلزله بالای سه ریشتر سال گذشته، در این شهرستان روی داد که سه مورد از آن در مقیاس بالای چهار درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بود.
وی ادامه داد: با توجه به لرزهخیز بودن آققلا، تلاش می شود با رفع مشکلات اعتباری، یک ایستگاه لرزهنگاری در این شهرستان راه اندازی شود.
مقدم با اشاره به طرح جامع آققلا اضافه کرد: شرایط خاک منطقه که لس اشباع شده است به گونهای بوده که در زلزله بالای شش ریشتر، ممکن است ساختمانهای مرتفع فرو نریزد، اما این بناها کج خواهد شد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان تصریح کرد: انتظار میرود ساختوسازها در این منطقه، متناسب با فرهنگ و آداب و با رعایت شرایط محیطی باشد.
وی همچنین بر تعریف پروژه هایی مدیریت بحران از سوی دستگاه های اجرایی اظهار داشت: در تعریف پروژهها باید اولویت با مکانهایی باشد که خطر مردم را تهدید میکند.
شهرستان آق قلا با افزون بر 109 هزار نفر جمعیت در شمال استان گلستان و در فاصله 15کیلومتری گرگان واقع است.
یادآور می شود مدیرکل بحران گلستان اسفندماه 93 نیز با هشدار در مورد احتمال بروز پدیده ریزگردها در مناطقی از شهرستان های مرزی در شمال استان تاکید کرد که برای پیشگیری باید با شتاب بیشتری بررسی کرد و تصمیم گرفت.
به گفته وی، این شرایط محصول تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی سالانه در استان بوده و کنترل آن نیازمند برنامهریزی در حوزه پیشگیری است.
وی اضافه کرد: عوامل طبیعی و انسانی، کاهش بارندگی و رطوبت نسبی هوا، کمبود پوشش گیاهی و استفاده نادرست از منابع آبی، بی توجهی به گسترش فضای سبز زمینه را برای بروز خشکسالی و در ادامه ریزگردها فراهم کرده است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران گلستان با اشاره به لزوم مهار این پدیده طبیعی درمناطق بیابانی در حوزه شهرستان های مرزی استان یادآور شد: گسترش پوشش گیاهی و کمربند سبز راهکاری مناسب برای کنترل ریزگردها در این منطقه است.
مقدم تاکید کرد: آسیب های ریزگردهای احتمالی علاوه بر محیط زیست، ساختار کشاورزی و معیشت مناطق محروم را دستخوش دگرگونی خواهد کرد.
بحث وجود ریزگردها و آسیب های آن در برخی مناطق کشور و بویژه با توجه به بروز خشکسالی و مشکلات زیست محیطی مدتهاست که مطرح بوده و هم اینک روبرو شدن گلستان با این پدیده طبیعی نگرانی ها را بیشترمی کند، چرا که این استان به منطقه ای سرسبز با آب و هوایی معتدل، پرباران و با رنگین کمانی از دریا، جنگل، کوه و مزارع زرد و طلایی معروف است.
هم اینک آنچه این باور را خدشه دار می کند بروز مشکل کم آبی، کاهش نزولات جوی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی و توجه نکردن به گسترش پوشش گیاهی در مناطق بیابانی استان است، مناطقی که هم اکنون آنقدر خشک بوده که شن و گردهای آن آماده حرکت شده و سلامت مردم، زمین های مستعد کشاورزی و محیط زیست پاک آن را در معرض خطر قرار داده است.
گلستان با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است، این استان یک میلیون و 850 هزار نفر جمعیت دارد.
1648
15/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]