محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826977873
سه چالش بزرگ رنو و پژو در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سه چالش بزرگ رنو و پژو در ایران
این روزها که رسانههای خارجی پی در پی از اشتیاق خودروسازان فرانسوی برای حضور در ایران خبر میدهند، بسیاری از فعالان صنعت خودرو کشور امیدوارند همکاری دوباره با آنها، به ارتقای توان فنی و تکنولوژیک جاده مخصوصیها بینجامد، با این حال، برخی کارشناسان نیز معتقدند موانع بزرگی وجود دارند که ممکن است اجازه شکلگیری شراکتی برد- برد را به طرفین ندهد.
روزنامه دنیای اقتصاد: این روزها که رسانههای خارجی پی در پی از اشتیاق خودروسازان فرانسوی برای حضور در ایران خبر میدهند، بسیاری از فعالان صنعت خودرو کشور امیدوارند همکاری دوباره با آنها، به ارتقای توان فنی و تکنولوژیک جاده مخصوصیها بینجامد، با این حال، برخی کارشناسان نیز معتقدند موانع بزرگی وجود دارند که ممکن است اجازه شکلگیری شراکتی برد- برد را به طرفین ندهد.
به اعتقاد این دسته از کارشناسان، حصول نتایج مثبت از پیوند دوباره خودروسازان ایرانی و فرانسوی (و البته سایر شرکتهای خودروساز خارجی که قصد حضور در ایران را دارند)، منوط و مشروط به آن است که این «پیوند» به دور ازحواشی، صورت گرفته و فضای کسبوکار مناسبی ایجاد شود و قیمتگذاری دولتی در کار نباشد.
به عبارت بهتر، «دور ماندن از حواشی»، «بهبود فضای کسبوکار» و «لغو قیمتگذاری دولتی» سه شرط اصلی شراکت موفقیتآمیز خودروسازان ایرانی و فرانسوی بهشمار میروند، چه آنکه صنعت و بازار خودرو ایران در گذشته از این سه ناحیه بسیار صدمه دیدهاند.
پیش از آنکه به بررسی حواشی و فضای کسبوکار در خودروسازی ایران بپردازیم، ابتدا باید مشخص کنیم یک شراکت خوب میان خودروسازان ایرانی و فرانسوی، چه ویژگیهایی دارد. آنطور که وزارت صنعت، معدن و تجارت و فعالان صنعت خودرو و همچنین کارشناسان میگویند، یک توافق و قرارداد خوب برای خودروسازی ایران، دارای سه ویژگی اصلی است. اول اینکه قرارداد مربوطه باید توجه ویژهای به ساخت داخل اولیه خودروهای تولیدی داشته باشد؛ به عبارت بهتر، خودروهای تحت قرارداد، باید در ابتدا با ساخت داخل 40 درصد به تولید برسند و این عدد به تدریج به 80 درصد افزایش پیدا کند. با این حساب، هم پژو و هم رنو، باید از همان ابتدای شروع فعالیت دوباره در ایران، تامین 40 درصد از قطعات خودروهای تولیدی خود در جاده مخصوص را به قطعهسازان ایرانی بسپارند.
اما دومین ویژگی قرارداد و توافق خوب خودروسازان ایرانی با فرانسویها، صادرات مناسب است؛ به نحوی که پژو و رنو باید تضمین بدهند حداقل 30 درصد از محصولات تولیدی خود در ایران را صادر کنند. در واقع، فرانسویها باید به ایران به چشم یک پایگاه صادراتی نگریسته و هر تعداد خودرو که در «جاده مخصوص» میسازند، حدود یکسوم آن را به بازارهای صادراتی خود بفرستند.
در مورد سومین ویژگی اصلی نیز گفته میشود که از همان ابتدای طراحی محصولات مشترک میان خودروسازان ایرانی و فرانسوی، قطعه سازان داخلی نیز باید به اصطلاح بازی داده شوند. واضحتر اینکه قطعهسازان ایرانی باید از همان آغاز و در طراحی محصول، با شرکتهای فرانسوی همکاری نزدیکی داشته باشند.
این سه ویژگی در حالی بهعنوان پایه و اساس قراردادهای آتی در صنعت خودرو ایران برشمرده میشوند که علاوه بر آنها، مشتریان نیز انتظارات خاص خود را از دور جدید همکاری خودروسازان ایرانی و فرانسوی دارند، از جمله «عرضه خودروهایی با قیمت و کیفیت مناسب و مجهز به تکنولوژی روز».
از نظر مشتریان ایرانی، اگر قرار باشد رنو و پژو خودروهایی گرانقیمت و نهچندان به روز را راهی بازار ایران کنند، این وسط چیزی به آنها (مشتریان) نخواهد رسید، بنابراین خودروسازان ایرانی باید نهایت تلاش را برای عقد قراردادهای آتی خود (بهمنظور تولید و عرضه خودروهایی دارای قیمت مناسب و مجهز به تکنولوژی و امکانات روز) به کار ببندند.
مانع اول؛ دلواپسان
اما حالا ببینیم چه موانعی بر سر راه خودروسازان ایرانی و فرانسوی برای اجرای یک برنامه مشترک مناسب در «جاده مخصوص» وجود دارد.
به اعتقاد برخی کارشناسان، یکی از اولین مشکلات و موانعی که گریبان شراکت آتی خودروسازان ایرانی و فرانسوی را خواهد گرفت، دلواپسی دلواپسان است؛ همانها که پیشتر نیز مخالف رنو و پژو بودند.
ازآنجاکه خودروسازی صنعتی مهم در ایران بهشمار میرود، معمولا حضور شرکتهای خارجی در آن با حاشیههای زیادی روبهرو میشوند و گاهی کار حتی به مجلس شورای اسلامی نیز میکشد.
نمونه بارز این حواشی را میتوان در ماجرای آمدن رنو به ایران به وضوح دید. رنوییها اوایل دهه 80 و به امید دست و پا کردن بازاری بزرگ در خاورمیانه، راه ایران را در پیش گرفته و سرمایه نسبتا زیادی نیز با خود آوردند، اما از همان ابتدا مخالفتها و سنگاندازیهای زیادی به خود دیده و عرصه بر آنها بسیار سخت شد. شدت حواشی به حدی بود که رنو تا مدتها موفق به آغاز به کار پروژهاش در ایران (پلت فرم مشترک X90) نشد و در نتیجه نه فقط این شرکت فرانسوی، بلکه خودروسازان و مشتریان ایرانی نیز متضرر شدند.
پژو نیز که به دلیل قطع ارتباط ناگهانیاش با خودروسازی ایران، مغضوب بسیاری از فعالان صنعت خودرو و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان است، هنوز شراکت جدیدیش را آغاز نکرده، با موجی از انتقادات روبهرو شده است. با این حساب، خودروسازان ایرانی و فرانسوی باید از همین حالا خود را برای انتقادات و حواشی مربوطه آماده کنند و طبعا اگر نتوانند از پس آنها برآیند، شراکتشان سخت و کند پیش خواهد رفت. به اعتقاد کارشناسان، اگر «مانع دلواپسان» رفع نشود، قراردادهای آتی خودروسازان ایرانی و فرانسوی به این زودیها پا نخواهد گرفت و قطعا هرچه زمان از دست برود، بازار خودرو کشور نیز دیرتر میزبان محصولات جدید خواهد شد.
بهعنوان مثال، فقط کافی است نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار روئیت قراردادهای مربوطه شده و سپس بر اصلاح و تغییر آنها اصرار کنند؛ این کار به تنهایی کلی از وقت را خواهد کشت و از طرفی فرانسویهایی را که پیشتر بابت نحوه شراکت دوبارهشان با خودروسازی ایران، توجیه شدهاند، سرد و کم انگیزه خواهد کرد.
نه اینکه مجلس یا سایر دستگاههای نظارتی حق نقد و بررسی عملکرد خودروسازان کشور را در حوزههای مختلف نداشته باشند، اما طبعا اگر قرار باشد «نظارت کردن» جای خود را به «حواشی سیاسی» بدهد، «ماجرای رنو» باز هم تکرار خواهد شد و این یعنی متضرر شدن خودروسازی ایران.
به نظر میرسد در این شرایط باید کار را به خودروسازان سپرد تا آنها در فضایی به دور از سیاست و حاشیه، صلاح و مصلحت خود را تشخیص داده و کار را با شرکتهای خارجی پیش ببرند و هیچکس نیز در این مسیر، سنگاندازی نکند.
مانع دوم؛ فضای نامناسب کسبوکار
اما دومین شرط پیشبرد برنامههای مشترک خودروسازان ایرانی و فرانسوی، بهبود فضای کسبوکار است؛ این در حالی است که «ایران» رتبه قابلقبولی در این شاخص (کسبوکار) ندارد و سرمایهگذاران خارجی و تولیدکنندگان داخلی با ریسک زیادی در کشور فعالیت میکنند.
به گفته برخی کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، این ریسک بالا از چند جهت است؛ اول اینکه سیستم بانکی معمولا با تولیدکنندگان همراه نیست و گاهی حتی عملا رو در روی آنها ایستاده و راه نفسشان را میبندد. اگر پای صحبت فعالان صنعت خودرو بنشینیم، آنها به شدت از رفتار بانکها گلایه و این موضوع را یکی از موانع بزرگ توسعه خودروسازی کشور عنوان خواهند کرد. به گفته آنها، سیستم بانکی نه تنها تسهیلات لازم را در اختیار تولیدکنندگان از جمله خودروسازان نمیگذارد؛ بلکه بهرههای بالا نیز در قبال همان تسهیلات اندکی که میپردازد، دریافت میکند و از همین رو خودروسازها همواره بدهکار بانکها هستند و مجبورند بخش قابلتوجهی از نقدینگی خود را به پای بهرههای بانکی بریزند.
نکته دیگر در مورد فضای کسبوکار ایران اما نوسانات اقتصادی از جمله عدم ثبات در نرخ ارز و اتخاذ تصمیمات خلق الساعه (مانند کم و زیاد کردن نرخ گشایش اعتبار) است، چه آنکه این موضوع نیز گریبان خودروسازان داخلی را میفشارد. با توجه به شرایط موجود، این پرسش پیش میآید که آیا خودروسازان خارجی توانایی فعالیت در فضای کسبوکار ایران را دارند؟ آیا پژو و رنو میتوانند با بالا و پایین شدن نرخ ارز، تغییر ناگهانی قوانین و... کنار آمده و برنامههای خود را پیش ببرند؟ از طرفی، آیا خودروسازان داخلی نیز با توجه به مشکلات مطروحه (نوسان نرخ ارز، بهره بالای بانکی و...) میتوانند پا به پای شرکای فرانسوی خود پیش رفته و شراکتی موفق را با آنها تجربه کنند؟
مانع سوم؛ قیمتگذاری دولتی
دیگر معضل پیشروی شراکت خودروسازان ایرانی و فرانسوی، آزاد نبودن قیمتگذاری خودرو است، موضوعی که حواشی بسیاری را تا به امروز ایجاد کرده و این حاشیهها هنوز هم ادامه دارند. در حال حاضر، قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت انجام میشود و این در حالی است که امثال رنو و پژو اساسا با قیمتگذاری دولتی غریبهاند.به گفته کارشناسان، تقریبا هیچکدام از خودروسازان خارجی به قیمتگذاری دولتی عادت ندارند و خود نسبت به تعیین قیمت محصولاتشان اقدام میکنند، بنابراین مواجه آنها با این سیستم در ایران، برنامهشان در «جاده مخصوص» را دستخوش حاشیههایی خواهد کرد.
به اعتقاد خودروسازان داخلی، یکی از دلایل کیفیت نامناسب محصولات شان، همین قیمتگذاری دولتی است و اگر قرار باشد خودروهای تولیدی مشترک با فرانسویها نیز درگیر حاشیههای قیمتی شوند، سطح کیفی آنها نیز متاثر از این ماجرا خواهد شد. فعالان صنعت خودرو این را هم میگویند که قیمتگذاری دولتی میتواند به دلسردی رنو و پژو انجامیده و آنها را در ادامه کار، بیانگیزه کند؛ زیرا آنها به چنین فضایی عادت ندارند و این گونه قید و بندها را تاب نمیآورند.
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
فرجام همکاری مشترک خودروسازان ایرانی/سهچالشبزرگ رنو و پژودرایران
فرجام همکاری مشترک خودروسازان ایرانی سهچالشبزرگ رنو و پژودرایران اقتصاد > صنعت - روزنامه دنیای اقتصاد نوشت این روزها که رسانههای خارجی پی در پی از اشتیاق خودروسازان فرانسوی برای حضور در ایران خبر میدهند بسیاری از فعالان صنعت خودرو کشور امیدوارند همکنوکیسهها به دنبال «اشرافیت صوری»اند |اخبار ایران و جهان
نوکیسهها به دنبال اشرافیت صوری اند نگاه احمدینژاد به طبقات اجتماعی سیاسی بود وی بدون در نظر گرفتن مختصات فكری طبقات اجتماعی برای آنها برنامهریزی میكرد به همین دلیل گاهی برخی از این برنامهریزیها برخلاف ماهیت و مطالبه یك طبقه اجتماعی رقم میخورد کد خبر ۵۱۰۹۰۲ تاریخ انتایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شد
ایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شدتاریخ انتشار جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۶ شرکت ملی نفتکش ایران از خریداری ۲۰ تانکر طی دو سال و نیم گذشته و با وجود تحریم ها خبر داد که در نتیجه این شرکت به بزرگترین شرکت نفتکش در جهان تبدیل شده است به گزارش تسنیم بزرگترین شرکت نفتکش ایراایران شرکتهای بزرگ را برمی گرداند
گزارش سازمان اطلاعات انرژی ایران شرکتهای بزرگ را برمی گرداند پتانسیل ایران برای تکان دادن بازار انرژی جهان عظیم است این کشور چهارمین منابع نفت و دومین منابع گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز روزنامه تلگراف در مطلبی به گزارش اخیر سازمان اطلاعاتجهش بزرگ پتروشیمی بعد از لغو تحریمها/آمادگی کشورهای صاحب فناوری برای ورود به ایران | خبرگزاری ایلنا
معاون وزیر نفت مطرح کرد جهش بزرگ پتروشیمی بعد از لغو تحریمها آمادگی کشورهای صاحب فناوری برای ورود به ایران معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به مراحل نهایی توافق هسته ای ایران با کشورهای ٥ ١ گفت شرکت ملی صنایع پتروشیمی زمینه را برای ورود سرمایه گذاران جدید تسهیل می کندمدیرعامل سمات گردهمایی موانع جذب سرمایه گذار خارجی و راهکارهای رفع آن؛ ایران بیستمین اقتصاد بزرگ دنیا است/افزا
مدیرعامل سمات گردهمایی موانع جذب سرمایه گذار خارجی و راهکارهای رفع آن ایران بیستمین اقتصاد بزرگ دنیا است افزایش نقدینگی و حداکثر سازی سود از نتایج سرمایهگذاری خارجی استمدیرعامل سمات گفت با گشایش بازارهای مالی قدرت نقدشوندگی بالا استفاده از فرصتهای مختلف سرمایه گذاری تخصیص بهیدر دیدار سفرای اتحادیه اروپا با طیبنیا تاکید شد بازار ایران اولین بازار بزرگ منطقه است/ اظهار امیدواری وزیر ا
در دیدار سفرای اتحادیه اروپا با طیبنیا تاکید شدبازار ایران اولین بازار بزرگ منطقه است اظهار امیدواری وزیر اقتصاد به برگشت وضع مطلوب همکاری اقتصادی اروپا و ایرانسفرای اتحادیه اروپا در دیداری با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان بر ارتقای همکاریهای اقتصادی متقابل تاکید کردند بایران؛ بزرگترین تولیدکننده گلاب جهان/ تولید ۲۶ هزار تن گل محمدی
در گفتگو با مهر اعلام شد ایران بزرگترین تولیدکننده گلاب جهان تولید ۲۶ هزار تن گل محمدی شناسهٔ خبر 2790178 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۵ اقتصاد > کشاورزی و دامداری یک مقام مسئول تولید گل محمدی در کشور را حدود ۲۶ هزار تن عنوان کرد و گفت رتبه نخست تولید گلاب جهان متعلق به ایرایران، صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان
ایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شرکت ملی نفتکش ایران از خریداری ۲۰ تانکر طی دو سال و نیم گذشته و با وجود تحریم ها خبر داد که در نتیجه این شرکت به بزرگترین شرکت نفتکش در جهان تبدیل شده است خبرگزاری تسنیم بزرگترین شرکت نفتکش ایران بزرگترین ناوگان تانکرهای غول پیکر را گردیک نگرانی بزرگ برای مخابرات ایران
دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۱ عضو دولت در هیات مدیره شرکت مخابرات ایران از وضعیت این شرکت اظهار نگرانی کرد به گزارش ایسنا هفتهای که گذشت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار آگهی مزایده سهام حاکمیتی مخابرات آغاز شد و تا پایان هفته نیز بخش مهمی از گفتوگوها به این امر اختصاصایران بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا را دارد / آغاز مذاکرات کشتیرانی ایران با اروپایی ها
ایران بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا را دارد آغاز مذاکرات کشتیرانی ایران با اروپایی ها اقتصاد > انرژی - ایرنا نوشت روزنامه وال استریت ژورنال نوشت شرکت ملی نفتکش ایران دارنده بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا هم اکنون در حال مذاکره با شرکتهای غربی بایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شد |اخبار ایران و جهان
ایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شد شرکت ملی نفتکش ایران از خریداری ۲۰ تانکر طی دو سال و نیم گذشته و با وجود تحریم ها خبر داد که در نتیجه این شرکت به بزرگترین شرکت نفتکش در جهان تبدیل شده است کد خبر ۵۱۴۰۵۷ تاریخ انتشار ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۴ - 03 July 2015 شرکت ملی نفتکش ایایران بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا را دارد
آغاز مذاکرات کشتیرانی ایران با اروپایی ها ایران بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا را دارد روزنامه وال استریت ژورنال نوشت شرکت ملی نفتکش ایران دارنده بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا هم اکنون در حال مذاکره با شرکتهای غربی برای حضور در بنادر اروپایی پس از لغو تحریم هبا حضور مدیرعامل راه آهن ایران انجام شد امضای بزرگترین قرارداد توسعه ایستگاههای راه آهن ایران با فرانسه
با حضور مدیرعامل راه آهن ایران انجام شدامضای بزرگترین قرارداد توسعه ایستگاههای راه آهن ایران با فرانسهقرارداد توسعه 3 ایستگاه اصلی راه آهن ایران شامل تهران مشهد و قم با شرکت طراح فرانسوی در راستای توسعه 3 ایستگاه اصلی کشور امروز با حضور مدیرعامل راه آهن و فرانسویها به امضا رسیایران بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا را دارد
شرکت ملی نفتکش به دنبال حضور در بنادر اروپایی ایران بزرگترین ناوگان نفتکشهای غول پیکر دنیا را دارد شرکت ملی نفتکش ایران دارنده بزرگترین ناوگان نفتکشهای غولپیکر دنیا هماکنون در حال مذاکره با شرکتهای غربی برای حضور در بنادر اروپایی پس از لغو تحریمهاست به گزارش حوزه نفت گبازگشت ۱۱ خط کشتیرانی بزرگ دنیا به ایران
با لغو برخی تحریمها صورت گرفت بازگشت ۱۱ خط کشتیرانی بزرگ دنیا به ایران با لغو برخی تحریمها علیه ایران خطوط کشتیرانی بزرگ دنیا برای بازگشت به بنادر ایران اعلام آمادگی کردهاند که تاکنون ۶ شرکت کشتیرانی بزرگ بینالمللی به ایران بازگشتهاند و پنج شرکت دیگر در راه بنادر ایران هستنایران بیستمین اقتصاد بزرگ دنیاست
افزایش نقدینگی و حداکثرسازی سود از نتایج سرمایهگذاری خارجی است ایران بیستمین اقتصاد بزرگ دنیاست مدیرعامل سمات گفت گشایش بازارهای مالی با قدرت نقدشوندگی بالا استفاده از فرصتهای مختلف سرمایهگذاری تخصیص بهینه منابع و در نتیجه حداکثرسازی سود تنوع بخشیدن به ریسک و کمک به بهبود-
اقتصادی
پربازدیدترینها