واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲۰ق.ظ)
ميزان ذخيره سازي گاز در آمريکا به ۸۶ ميليارد مترمکعب رسيد موج - ميزان گاز ذخيره شده در مخازن زير زميني آمريکا به سرعت در حال افزايش است و به ۸۶ ميليارد مترمکعب رسيده است و با آغاز فصل گرما ميزان ذخيرهسازي گاز روند صعودي گرفته است.
به گزارش خبرگزارش خبرگزاري موج، ميزان گاز ذخيرهسازي در مخازن زير زميني آمريکا به ۸۶ ميليارد مترمکعب رسيده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش چشمگيري يافته است با آغاز فصل گرما ميزان ذخيرهسازي گاز روند صعودي گرفته است اين در حالي است که قيمت هر ميليون بي.تي.يو گاز نسبت به مدت مشابه پارسال يک دلار و ۶۰ سنت افزايش يافته است.
به گزارش امور اوپک و روابط با مجامع انرژي، در اروپا، اما؛ ذخيرهسازي گاز کاهش يافته است؛ ميزان ذخيرهسازي گاز در اروپا بيش از ۱۳ ميليارد مترمکعب کمتر از مدت مشابه پارسال بوده است.
بر اساس گزارشها، حدود ۷۰ درصد از گاز ذخيرهسازي شده در اروپا در چهار کشور ايتاليا، آلمان، فرانسه و هلند بوده است.
برابر گزارش منتشره از سوي انجمن بينالمللي گاز طبيعي (cedigaz)، انتظار ميرود ظرفيت ذخيرهسازي گاز جهان از ۳۷۷ ميليارد مترمکعب در سال ۲۰۱۳ به ۵۵۷ تا ۶۳۱ ميليارد مترمکعب در سال ۲۰۳۰ افزايش يابد.
رشد تدريجي ۱۸۰ تا ۲۵۴ ميليارد مترمکعبي ذخيرهسازي گاز تا سال ۲۰۳۰، نياز به سرمايهگذاري ۱۲۰ ميليارد يورويي دارد که بايد به شکلي پايدار در طول دوره افزايش ظرفيت انجام شود.
در طي دوره ۲۰۱۳ تا ۲۰۳۰، حدود ۶۰ درصد از بازار ذخيرهسازي جديد گاز مربوط به افزايش ظرفيت در کشورهاي آسيا و خاورميانه است. در نقطه مقابل، در بازارهاي بالغي مانند آمريکا، اروپا و کشورهاي مستقل همسو (مشترکالمنافع) تمرکز سرمايهگذاري روي پيک يا زمان اوج تحويل گاز براي مقابله با افزايش واردات در زمان اوج مصرف در فصول سرد سال خواهد بود نه افزايش حجم ذخيرهسازي.
صنعت گاز مايل به ادامه سرمايهگذاري در اين دارايي کليدي براي حمايت از گسترش بازار جهاني گاز، همراه با ادامه حرکت به سمت منابع انرژي متناوب است.
ذخيرهسازي زيرزميني گاز عمدتا در چهار منطقه شامل شمال آمريکا، اروپا، کشورهاي مستقل مشترکالمنافع و آسيا و اقيانوسيه توسعه داده شده است.
دو سوم از سايتهاي ذخيرهسازي زير زميني گاز در شمال آمريکا متمرکز شده که شامل ۴۱۴ سايت ذخيرهسازي است و ۵۹ سايت هم در کانادا وجود دارد. اين سايتها با مجموع ظرفيت ترکيبي ۱۵۲ ميليارد مترمکعب، حدود ۴۰ درصد از مجموع ذخيرهسازي زيرزميني گاز را در جهان به خود اختصاص دادهاند.
اروپا با ۱۴۴ سايت و با ظرفيت فعال ۹۹ ميليارد مترمکعب، کشورهاي مستقل همسود با ۵۱ باب تأسيسات ذخيرهسازي با ظرفيت عملياتي ۱۱۵.۵ ميليارد مترمکعب و آسيا و اقيانوسيه با ۱۸ سايت و ظرفيت کاري ۹.۳ ميليارد مترمکعب در رتبههاي بعدي از نظر تعداد سايتهاي ذخيرهسازي زيرزميني گاز قرار دارند. علاوه بر اين، يک سايت در آرژانتين و يک سايت هم در ايران وجود دارد.
از لحاظ توان عملياتي، ايالاتمتحده و روسيه به ترتيب با ۳۳۷۲ و ۷۲۸ ميليون مترمکعب در روز نخستين و دومين کشورهاي پيشرو با ظرفيت برداشت بالا از تأسيسات ذخيرهسازي زيرزميني گاز هستند. پس از ايالاتمتحده و روسيه، آلمان با ظرفيت برداشت ۵۳۷ ميليون مترمکعب در روز در رتبه سوم قرار دارد.
در ايران، مخزن ذخيرهسازي سراجه قم به عنوان نخستين مخزن ذخيرهسازي خاورميانه در سال ۹۱ به بهرهبرداري رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]