محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852515148
کدام استان های کشور بیشتر درگیر «تب کریمه کنگو» شده اند یا می شوند؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
کدام استان های کشور بیشتر درگیر «تب کریمه کنگو» شده اند یا می شوند؟ جامعه > سلامت - روزنامه شهروند نوشت :
موارد ابتلا به بیماریهای ویروسی نسبت به سال گذشته کاهش دارد ٤ نفر بر اثر ابتلا به کریمه کنگو جان باختند
بیماریهای ویروسی به جان دامها و حیوانات افتاده، بیماریهایی که اشتراکاتی هم با انسان دارند. تب کریمه کنگو در میان دامها، آنفلوآنزای پرندگان در میان اردک و مرغ و... و طاعون در میان نشخوارکنندههای کوچک. مازندران، اراک، کرمانشاه، کرمان و خراسان رضوی، کانون این بیماریها شدهاند. آمارها نشان میدهد تب کریمه کنگو بیش از
٣٠ مبتلا و ٣ تا ٤ نفر کشته داشته است. ویروسی که مورد انسانیاش، در ٥٠درصد موارد منجر به مرگ میشود. از آن سو، آنفلوآنزای پرندگان هم با آلودهکردن مرغ و اردک در برخی استانها ازجمله مازندران، مردم را در خرید گوشت مرغ، نگران کرده. حالا مردم نه فقط برای خرید مرغ که برای تهیه گوشت، هم با احتیاط شدهاند. هر چند که سازمان دامپزشکی، به مردم اطمینان خاطر داده و از آنها خواسته تا تنها محصولات گوشتی با مهر این سازمان را تهیه کنند. شیوع بیماریهای ویروسی در میان دامها و برخی از گونههایی از حیات وحش، موضوعی است که داریوش جهانپیما، مدیر اداره بهداشت دامی سازمان دامپزشکی کشور، در گفتوگو با «شهروند» درباره آنها توضیح میدهد. او میگوید که این ویروسها ارتباطی با هم ندارند.
چه اتفاقی افتاده که حالا سه بیماری آنفلوآنزای پرندگان و تب کریمه کنگو در میان دامها و طاعون در میان نشخوارکنندههای کوچک، همزمان با هم شیوع پیدا کردهاند؟
این سه بیماری هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند، ما هر سال با شیوع این ویروسها مواجه هستیم، این درحالی است که امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، موارد ابتلا و فوتی کاهش داشته. هم در میان دام و نشخوارکنندههای کوچک و هم در میان موارد انسانی.
هفته گذشته بود که خبر رسید، طاعون در منطقه ٧٠ قله اراک در استان مرکزی، شیوع پیدا کرده و بیش از ١٠٠ رأس کَل و بز را تلف کرده است، از سوی دیگر شیوع تب کریمه کنگو در میان دامهای چند استان هم نگرانیهایی ایجاد کرده است. سازمان دامپزشکی چه توضیحی برای شیوع این بیماریها دارد؟
این طاعونی که در میان نشخوارکنندههای کوچک شیوع پیدا کرده، با طاعون انسانی متفاوت است، یعنی برخلاف تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای پرندگان، طاعون مورد نظر، مورد انسانی ندارد. واژه طاعون، این سوءتفاهم را ایجاد میکند که مسری است اما طاعون به معنای عمومی، منشأ باکتری دارد و چرخه آن در میان موش و کک و انسان است اما طاعون نشخوارکنندههای کوچک، یک بیماری ویروسی مختص حیوانات است که به صورت حاد و با واگیری بالا رخ میدهد، تلفات سنگینی هم در میان این حیوانات دارد، به همین خاطر است که به آن طاعون اطلاق میشود.
این طاعون از کجا آمده و چه خطراتی میتواند برای این حیوانات ایجاد کند؟
این بیماری در منطقه ٧٠ قله اراک، زمانی شیوع پیدا کرد که گلههای اهلی با گلههای وحشی از آبشخور مشترکی استفاده کردند، همین هم شد تا این بیماری منتقل شود، همه اینها درحالی رخ داد که آن منطقه حفاظت شده بود اما متاسفانه از سوی سازمان حفاظت از محیطزیست بهطور کامل مورد حفاظت قرار نگرفت تا این بیماری منتقل نشود، از سوی دیگر، دامداریها هم توصیههای سازمان دامپزشکی را جدی نگرفتند و پیش از کوچ حاضر نشدند واکسیناسیون انجام دهند. درحالیکه سازمان دامپزشکی این واکسنها را به صورت رایگان در اختیارشان قرار میدهد.
دلیل اینکه دامداران دامهایشان را واکسیناسیون نمیکنند، چیست؟
آنها عقاید سنتی خودشان را دارند، البته آموزش مکرر و مستمری هم وجود نداشته تا آنها با ضرورت این کار آشنا شوند. همه اینها در شرایطی رخ میدهد که حالا یکسال از زمان حذف یارانههای مستقیم به مردم میگذرد اما سازمان دامپزشکی هنوز به همان شکل گذشته، هم سموم و هم واکسیناسیون و واکسن را در مناطق روستایی و عشایری به صورت رایگان انجام و ارایه میدهد.
تاکنون چند رأس حیوان نشخوارکننده کوچک به دلیل ابتلا به این بیماری تلف شدند؟
براساس آنچه مدیرکل محیطزیست استان مرکزی، اعلام کرده، ١٠٠ رأس کل و بز در این محدوده
حفاظت شده به خاطر ابتلا به طاعون تلف شدند. در پی این اتفاق هم گلههای آلوده نمونهبرداری و گلههای اهلی مناطق اطراف، واکسیناسیون و قرنطینه شدند.
- میزان شیوع این بیماری امسال نسبت به سال گذشته چه تغییراتی کرده؟
ما امسال موارد کمتری از ابتلا را نسبت به سال گذشته داریم، حتی میتوان گفت کاهش شدیدی داشتیم. علت آن هم این است که ما سالهای گذشته واکسیناسیون را در کانونهای درگیر و در فصل مناسب انجام دادیم که منجر به کاهش ٦٠درصدی ابتلا به این بیماری شد. همین هم شد تا در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته، کانونهای درگیر این بیماری کاهش پیدا کنند. امسال هم ما توانستیم کانونهای پرخطر این بیماری را شناسایی و پوشش دهیم، البته یک مشکلی هم امسال وجود داشت که آن کمبود واکسن بود.
چرا امسال با کمبود واکسن مواجه بودیم؟
ما این واکسنها را بهطور مستقیم از موسسه رازی میخریم، امسال از این موسسه درخواست ٢٦میلیون دوز واکسن کردیم که ١٥میلیون دوز را قرار است به ما بدهد که از این ١٥میلیون دوز تاکنون ٣میلیون دوز تحویل داده، همین هم باعث شد تا نتوانیم بهطور کامل تمام کانونها را پوشش دهیم. اگر موسسه رازی تمام واکسنهای مورد درخواست را به ما تحویل میداد، امسال همین تلفات را هم نداشتیم. البته امسال میزان تولید این واکسنها از سوی موسسه رازی محدود بود و از سوی دیگر در زمانی که مدنظر ما بود این واکسنها داده نشد، چرا که ما باید اول بهار و قبل کوچ عشایر این واکسیناسیون را انجام دهیم. از سوی دیگر اگر محیطبانی ٧٠ قله، این منطقه را بهطور کامل محافظت میکردند، تماس میان گله اهلی و وحشی ایجاد نمیشد.
در کنار این ماجرای طاعون در میان نشخوارکنندههای کوچک، حالا نزدیک به دو هفتهای است که تب کریمه کنگو، به جان دامهای چند استان افتاده، برخلاف طاعون حیوانی، این بیماری میان دام و انسان مشترک است.
بله، این بیماری با انسان مشترک است، یعنی میتواند انسان را مبتلا کند، مخزن این بیماری، کنه است، یعنی عامل انتقال آن به شمار میرود، البته خارپشت و خرگوش صحرایی هم میتواند منتقلکننده این بیماری باشد اما بههرحال دامهای اهلی را گرفتار میکند. در این میان کسانی که با این دامها در ارتباط هستند یا در زمینه ذبح دام فعالیت میکنند، بیشترین آسیب را میتوانند ببینند.
شیوع این بیماری امسال با سالهای گذشته چه تفاوتی دارد؟
این ویروس در اکوسیستم تمام کشورهای دنیا وجود دارد اما در برخی مناطق خودش را نشان میدهد که این موضوع به شرایط آب و هوایی ارتباط زیادی دارد.
کریمه کنگو در کشورهای چین، آفریقا، هند و ایران شیوع دارد، البته همجواری با عراق، افغانستان و پاکستان هم این موضوع را تشدید کرده، بههرحال ایران میزبان انواع مختلفی از کنه است، با این همه آمارها نشان میدهد، امسال نسبت به سال گذشته، موارد ابتلا کمتر هم شده است. گفته میشود ١٢ مورد ابتلا داشته که ٤ نفر از آنها جانشان را از دست دادهاند، یعنی ٣٠درصد از مبتلایان به دلیل این بیماری، فوت کردند.
الان این بیماری در کدام استانها بیشترین شیوع را دارد؟
سال گذشته ما شیوع این بیماری را در ٨ استان داشتیم که امسال به ٤ استان خراسان رضوی، کرمان، کرمانشاه و مازندران محدود شده است.
- با همه اینها حالا مردم حتی در تهران هم نگران خرید گوشت شدهاند. هر چقدر که سازمان دامپزشکی توصیههایی هم کرده و وزارت بهداشت اعلام آمادگی کرده، اما بههرحال این نگرانی ایجاد شده است.
جای نگرانی نیست، چرا که گوشت در کشتارگاهها به مدت ٢٤ ساعت نگهداری میشود که در این مدت، عامل ویروس از میان میرود، از سوی دیگر مردم تنها گوشتی را بخرند که مهر سازمان دامپزشکی داشته باشد. گوشتهایی که از کشتارگاه خارج میشود، سالم است و مشکلی ندارد، مشکل ممکن است در گوشتهای نذری ایجاد شود که توصیه میکنیم افراد بهطور مستقیم با ترشحات دام ارتباط نداشته باشند و از دستکش و عینک موقع ذبح استفاده کنند و به هیچوجه خون دام را به در و دیوار و پلاک خودرو و ... نزنند که خود عامل انتقال ویروس است. بهتر است مردم حتی گوشتهای نذری را هم در کشتارگاهها ذبح کنند.
پیش از این مرحله راهی برای کنترل این بیماری وجود ندارد؟
این بیماری نه علامتی دارد و نه واکسن و درمانی. اصلا نمیشود متوجه شد که دام بیمار است. دام به محض اینکه آلوده میشود، تب بسیار خفیفی میکند، ٥ روز هم طول میکشد تا ویروس در خون حیوان منتشر شود، بعد از آن دیگر حیوان پاک است. 237
کلید واژه ها: بیماری مسری -
یکشنبه 14 تیر 1394 - 09:45:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
مرگ نوزاد کرمانی به دلیل ابتلای مادر به «تب کریمه کنگو» صحت دارد؟ /آخرین آمار از تلفات تب کریمه کنگو
مرگ نوزاد کرمانی به دلیل ابتلای مادر به تب کریمه کنگو صحت دارد آخرین آمار از تلفات تب کریمه کنگو جامعه > سلامت - خبرگزاری آنا نوشت رئیس اداره کنترل بیماریهای مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت ضمن تکذیب خبر مرگ نوزاد بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در هنگاتشریح وضعیت «تب کریمه کنگو» در ایران/سه فوتی در کشور
تشریح وضعیت تب کریمه کنگو در ایران سه فوتی در کشور شناسهٔ خبر 2787146 - پنجشنبه ۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۱ سلامت > درمان معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از فوت بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور خبر داد به گزارش خبرنگار مهر دکتر محمود نبوی شب گذشته با حضور درهشدار درباره شیوع تب کریمه کنگو در کشور
رییس اداره کنترل بیماریهای مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت از ابتلای 9 نفر به تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری خبر داد و ضمن تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در افرادی که به نوعی با دام در ارتباطند گفت متاسفانه سه نفر از این بیماران جان خود را از دست دادند رییس اداره کنتردر نشست شورای بهداشت مطرح شد مشکلات دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با بیماری «تب کریمه کنگو
در نشست شورای بهداشت مطرح شدمشکلات دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگومدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کار سمپاشی دامهای استان برای مقابله با شیوع بیماری تب کریمه کنگو شروع شده گفت برای خرید سم مورد نیاز به کمک مسئولان داریمتب کریمه کنگو به مجلس رسید/ اشد مجازات عاملان شیوع بیماری
مهر برسی می کند تب کریمه کنگو به مجلس رسید اشد مجازات عاملان شیوع بیماری شناسهٔ خبر 2848267 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۵ سلامت > بهداشت فوت سه نفر بر اثر ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور باعث شد تا کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی مجلس شورای اسلامی پیگیر وضعیت این بتایید مرگ نخستین قربانی تب کریمه کنگو در کشور
تایید مرگ نخستین قربانی تب کریمه کنگو در کشور گویا گفت خوشبختانه بیماری این فرد به موقع تشخیص داده شده و تحت درمان قرار میگیرد و در حال حاضر حال عمومی این بیمار خوب است آفتاب رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تایید مرگ نخستین ایرانی قربانی بیماری تب کریمه کنگوتشریح وضعیت «تب کریمه کنگو» در ایران/فوت سه مبتلا در کشور
تشریح وضعیت تب کریمه کنگو در ایران فوت سه مبتلا در کشورتاریخ انتشار پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۱ معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از فوت بیمار مبتلا به «تب کریمه کنگو» در کشور خبر داد به گزارش مهر دکتر محمود نبوی شب گذشته با حضور در برنامه گفتگویبیشترین حامیان داعش در فضای مجازی از کدام کشورند؟
از سوی توئیتر منتشر شد بیشترین حامیان داعش در فضای مجازی از کدام کشورند بنابر گزارشی که توئیتر ارائه داده است بیشترین حامیان گروه تروریستی داعش در این شبکه اجتماعی از عربستان سعودی هستند به گزارش گروه بین الملل فرهنگ نیوز نقش شبکه های اجتماعی جهت جذب نیروی نظامی توسط گروه تروکرمانشاه از استانهای پرخطر در زمینه "کریمه کنگو" است
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۴ مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه معتقد است کرمانشاه جزو استانهای پرخطر از نظر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است دکتر نادر پرور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را یکی از بیمارمعاون استاندار آذربایجانشرقی خبر داد ثبت «غار هامپوئیل» مراغه در فهرست آثار طبیعی ملی کشور
معاون استاندار آذربایجانشرقی خبر دادثبت غار هامپوئیل مراغه در فهرست آثار طبیعی ملی کشورمعاون استاندار آذربایجانشرقی گفت غار هامپوئیل مراغه به عنوان بزرگترین غار آذربایجانشرقی در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسید ظفر محمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تافزایش دما در بیشتر نقاط کشور/ آسمان ۱۰ استان غبارآلود می شود
گزارش هواشناسی افزایش دما در بیشتر نقاط کشور آسمان ۱۰ استان غبارآلود می شود شناسهٔ خبر 2788670 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۵۵ جامعه > محیط زیست مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از روند افزایش نسبی دما در بیشتر نقاط کشور تا اواخر هفته جاری خبر داد احد وظیفه در گفتگطرح سازمان دامپزشکي براي مقابله باتب کريمه کنگو
طرح سازمان دامپزشکي براي مقابله باتب کريمه کنگو فروش گوشت گرم درپايتخت از 6 تيرممنوع مي شود روزنامه خراسان به دنبال تاييد خبر مشاهده بيماري تب کريمه کنگو توسط معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مازندران عمليات اجرايي طرح پيش سرد کردن گوشت گوسفندي با هدف عرضه گوشت بهداشتيتوضیحات وزیر بهداشت درباره بیماری تب کریمه کنگو
توضیحات وزیر بهداشت درباره بیماری تب کریمه کنگو شناسهٔ خبر 2850121 - جمعه ۱۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۱ ۳۱ سلامت > درمان وزیر بهداشت به مردم اطمینان خاطر داد در خصوص بیماری تب کریمه کنگو نگرانی وجود ندارد و نظارت ها و اقدامات کنترلی مناسب انجام می شود به گزارش خبرگزاری مهر دکتر سید حسنهشدار درباره تب کریمه کنگو در استان بوشهر
هشدار درباره تب کریمه کنگو در استان بوشهرنكته بسیار مهم در پیشگیری از این بیماری رعایت نكات ایمنی چون استفاده از پوشش مناسب یعنی دستكش ماسك و عینك هنگام ذبح دام و نیز خودداری از تكهتكه كردن گوشت دام طی دو تا سه ساعت اولیه پس از ذبح است چراكه ویروس تب كنگو طی ساعات اولیه پس ازفوت جوان مازندرانی بر اثر تب کریمهکنگو تایید شد/ابتلای 2 نفر به تب کریمهکنگو
فوت جوان مازندرانی بر اثر تب کریمهکنگو تایید شد ابتلای 2 نفر به تب کریمهکنگو معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تایید فوت جوان مازندرانی بر اثر تب کریمه کنگو خبر داد آفتاب محسن اعرابی امروز در گفتوگو با فارس در ساری درباره فوت یکی از اهالی چالوس به دلیل عارضه تبفوت یک نفر بر اثر تب کریمه کنگو در کشور
فوت یک نفر بر اثر تب کریمه کنگو در کشور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تایید فوت جوان مازندرانی بر اثر تب کریمهکنگو خبر داد خبرگزاری فارس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تایید فوت جوان مازندرانی بر اثر تب کریمهکنگو خبر داد محسن اعرابی درباره فوت ی5 استان کشور امروز درگیر رگبار موقت باران با وزش باد و رعد و برق خواهند بود
گزارشی از آب و هوا 5 استان کشور امروز درگیر رگبار موقت باران با وزش باد و رعد و برق خواهند بود امروز برای استان های خراسان جنوبی سیستان و بلوچستان کرمان هرمزگان شمال آذربایجان غربی در ساعات بعد از ظهر تا اوایل شب رگبار موقتی باران وزش باد و رعد و برق پیش بینی شده است فریبا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها