واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: سالم غذا خوردن در ماه رمضان به سلامتی بدن تان کمک کرده و از بروز برخی ناراحتی ها جلوگیری می کند. ماه رمضان زمانی برای گرفتن رژیم های غذایی درست و شروع یک راه جدید برای سالم غذا خوردن و زندگی درست می باشد.
ماه مبارک رمضان می تواند زمان ایده آل و مناسبی برای کمک به سیستم گوارشی بدن و از بین بردن عفونت ها و کمک به کم کردن وزن باشد.اما به یاد داشته باشید که اینها تنها از طریق خوردن غذاهای سالم و خوب حاصل خواهند شد که ما در اینجا شما را راهنمایی کرده ایم. سالم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان سالم غذا خوردن هنگام سحر در ماه رمضان برخی از افراد ترجیح می دهند در طول شب غذا بخورند و در ساعات اولیه صبح از خواب بیدار نمی شوند و وعده غذایی خود را قبل از سپیده دم و در طول شب می خورند و می خوابند که این باعث می شود سرعت متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن کاهش یافته و منجر به افزایش وزن و احساس بی حالی شود.
جشن گرفتن برای خوردن انواع غذاهای رنگارنگ و منتوع در ساعاتی که ناشتا هستیم کاری کاملا ناسالم و نادرست است . بهتر است از تسلیم شدن در برابر انواع مواد مغذی پرهیز کنیم و سعی کنیم مواد ضروری و مورد نیاز بدن را تامین کنیم و اجازه دهیم که از ماه رمضان برای تنظیم متابولیسم سوخت و ساز بدن استفاده کنیم. چگونه سالم افطار کنیم ! به طور سنتی، افطار در سراسر جهان شامل غذاهای چرب، سرخ شده و شیرین است و تصور این است که افطار زمان جبران اوقاتی است که روزه بوده ایم و چیزی نخورده ایم و این گونه است که پس از یک روزه طولانی ، مردم تمایل به خوردن غذا بطور قابل توجه و بیش از حد معمول در یک زمان کوتاه داشته باشند که این تصوری کاملا غلط است.
توصیه می شود روزه خود را زمان افطار با چند خرما و آب باز کنید و از سنت حضرت محمد ( ص ) و ائمه معصومین پیروی کنید. خرما یک اثر نیروبخش ، شبیه به آب میوه دارد و شیرینی آن طوری است که زیاده روی در خوردن غذا را کاهش می دهد. بهتر است کار غذا خوردن را با چند میان وعده سبک ادامه دهید. پیشنهاد می شود که نماز مغرب را به عنوان یک استراحت کوتاه قبل از خوردن شام و یا میان افطار در نظر بگیرید تا از سنگین شدن و خوردن غذا به صورت یکدفعه جلوگیری کنید. برای شروع بهتر است سوپ و سالاد سرو شود و به یاد داشته باشید که سرعت مناسب غذا خوردن باید طوری باشد که به مدت حداقل 20 دقیقه طول بکشد تا به معده آسیب نرساند. شما همچنین می تواند سرعت خوردن غذای خود را با نوشیدن مقدار زیادی آب کاهش دهید و بعد از تمام شدن غذا معده را کشش داده و آن را وزرش دهید.
پس از خوردن وعده غذایی افطار ،سطح قند خون طوری می شود که باعث ترشح مقدار زیادی انسولین در بدن شده که این قند اضافی به صورت چربی در بدن ذخیره می شود. بنابراین ، به منظور حفظ سطح قند خون ، بهتر است غذا خوردن و افطاری را به چند وعده غذایی و میان وعده های کوچکتر تقسیم کرد که این بسیار بهتر از خوردن تنها یک وعده غذایی سنگین می باشد.
مثلا زمان افطار یک میان وعده و در صورت لزوم بعد از نماز شب یک میان وعده کوچک تر و قبل از اذان از خواب بیدار شوید و مواد غذایی که باعث افزایش سوخت و ساز بدن در طول روز شوند را میل کنید که در نهایت اینها به بهبود سلامت و ایجاد انرژی بیشتر در طول روز کمک زیادی خواهد کرد. قانون یک سوم مواد غذایی غذا خوردن در وعده های غذایی کوتاه مدت و سبک در طول شب سریعترین راه برای کم کردن وزن می باشد. مهمترین نکته آن است که معده ی خود را به سه قسمت تقسیم کنید و طوری برنامه ریزی داشته باشید که یک قسمت آنرا به خوردن مایعات و یک سوم را به تنفس هوای سالم و یک سوم را هم به وعده های غذایی اختصاص دهید . حتی حضرت محمد (ص) فرمودند: من شما را به غذا خوردن در حد اعتدال توصیه می کنم.
به یاد داشته باشید با پیروی کردن از این قاعده کمک زیادی به حفظ سوخت و ساز بدن خود و جلوکیری از تنبلی و بی حال شدنتان کرده اید. در ماه رمضان از این دسته غذاها دوری، و دسته دوم را بهتر است بخورید! در طول این ماه ، ما اساسا به جای وعده ی صبحانه سحری می خوریم و نهار و شام هم به یک وعده غذا به هنگامی که اذان مغرب گفته می شود،جایگزین می شود.
بهترین کار این است که برای حفظ مصرف مواد غذایی سالم اما متنوع، تمام گروه مواد غذایی سالم که عبارتند از : میوه، سبزیجات، کربوهیدرات ها، گوشت ، ماهی و فراورده های لبنی را دربرنامه غذایی خود قرار دهیم.
سبزیجات آبکی مانند کرفس، کاهو ، خیار، اسفناج تقریبا هیچ تاثیری در سطح قند خون نخواهند گذاشت ، در حالی که انواع توت ها و سیب بهتر از میوه های دیگر می باشند چرا که کم کالری و پرانرژی هستند.
خوردن کربوهیدرات نیز کمک می کند تا انرژی ذخیره شده به آرامی در طول ساعت های طولانی روز آزاد شده که این در غذاهایی مانند جو، گندم ، سمولینا ، برنج ، لوبیا ، عدس و آرد سبوس دار یافت می شود. همچنین خوب است تا مصرف فیبر را در طی ماه رمضان افزایش دهیم که در هضم غذا به صورت آرام کمک زیادی خواهد کرد.
غذاهای غنی از فیبر شامل غلات، حبوبات، انجیر، سبوس ، گندم سبوس دار ، غلات ، سیب زمینی ، سبزیجات و تقریبا تمام میوه ها (به خصوص زردآلو و آلو ) می باشند و سیب زمینی پخته شده هم به عنوان منبع غنی از فیبر معرفی شده است . میوه هایی مانند سیب، خیار، هلو ، زردآلو ، خرما، کیوی که دارای پوست می باشند را بهتر است پوست بگیرید. از خوردن غذاهایی که شامل کربوهیدراتهای تصفیه شده هستند مانند (قند و آرد سفید ) و همچنین مواد غذایی چرب مانند کیک، بیسکویت، شکلات و شیرینی ، باید اجتناب کرد. متخصصان تغذیه نیز توصیه می کنند که از خوردن نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نوشابه اجتناب شود چرا که نوشیدنی های کافئین دار مواد ادرارآوری هستند که باعث تحریک و از دست دادن آب سریعتر از بدن می شوند ، که این در نهایت منجر به کم آبی بدن خواهد شد. در نهایت، به یاد داشته باشید که ماه رمضان زمان آن است که مسلمانان به همدردی با فقرا و نیازمندان بپردازند ، بنابراین از زیاده روی در خوردن پرهیز می شود و در قوی شدن اراده کمک زیادی خواهد شد.
حتی افطار در ماه مبارک رمضان زمان بسیار خوبی برای شروع عادات خوب و از بین بردن عادات بد غذا خوردن می باشد.
14 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]