واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
توصیه های پزشکی؛
همه چیز درباره مراقبت های پس از زایمان
ارداری با تغییرات جسمی و روانی زیادی همراه است؛ از شکل ظاهری بدن گرفته تا عملکرد ارگانهای داخلی همه دستخوش تغییرات شگفتانگیزی میشوند.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز، رژیم غذایی خانمی که وضع حمل کرده است، نقش تعیینکنندهای را در سلامت او و نوزاد بازی میکند. بارداری با تغییرات جسمی و روانی زیادی همراه است؛ از شکل ظاهری بدن گرفته تا عملکرد ارگانهای داخلی همه دستخوش تغییرات شگفتانگیزی میشوند و زمینه را برای تولد تازهواردی به این دنیا فراهم میکنند. مادر از کی میتواند حمام برود؟
آلودگی حتی در حالت عادی زمینهساز ابتلا به بیماریهاست؛ چه برسد به وضعیت حساس مادری که بهتازگی وضع حمل کرده است. برای حمام کردن مادر هیچ مانعی وجود ندارد و میتوانید روزی یک بار دوش ملایم بگیرید، اما توصیه میشود که در حمام از مواد شوینده و محصولات بهداشتی همیشگیتان استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث سوزش و درد زخمهایتان شوند. به جای استفاده از شامپو و صابون همیشگی بدن خود را با صابون و شامپوی بچه بشویید. به علاوه سعی کنید حمامتان طولانی نشود و خستهتان نکند.
با بخیهها چه کنیم؟
مراقبت از بخیهها در هفته اول بعد از زایمان مهم است چون زخم تازه است و اگر عفونت کند یا دچار هر مشکل دیگری شود، سلامت مادر را به خطر میاندازد و مانع از رسیدگی درست او به نوزاد میشود. محل بخیههای زایمان را باید تمیز نگه دارید. به این منظور بخیهها را روزانه سه بار میتوانید بشویید. برای شستوشو از محلول بتادین رقیق و آب استفاده کنید و این دو را با نسبت یک به ۹ باهم مخلوط کنید؛ یعنی به ازای هر یک واحد بتادین ۹ لیوان آب اضافه کنید.
کی راه برویم؟
در زایمان طبیعی پس از اینکه نوزاد به دنیا آمد و بخیهها زده شدند، مادر میتواند چند قدمی تا اتاق یا تختش راه برود؛ یعنی در این مورد هیچ محدودیتی ندارد و اساسا یکی از ویژگیهای زایمان طبیعی کوتاه و آسان بودن دوران نقاهت آن است. غیر از آن هر وقت مادر احساس راحتی کند و بخواهد راه برود، میتواند این کار را با خیال راحت انجام بدهد چون هیچ آسیبی متوجه او نخواهد شد و برایش مفید هم هست، اما کسانی که عمل سزارین میکنند چون با بیهوشی جنرال یا بیحسی اسپاینال وضع حمل میکنند بین ۸ تا ۱۲ ساعت بعد از زایمان میتوانند راه رفتن را شروع کنند.
چطور مانع ابتلا به یبوست پس از زایمان شویم؟
بعضیها بنا به عادت گوارشیشان در حالت عادی هم دچار یبوست میشوند. این قبیل افراد باید حتما قبل از بارداری و زایمان این بیماری را درمان کنند، چون در بارداری فشار فیزیکی بر رودهها وارد میشود و احتمال ابتلا به یبوست بالا میرود. این مسئله با توجه به بیتحرکی یا کمتحرکی مادر پس از زایمان بیشتر میشود. چون فشار فیزیکی از بین رفته ولی برگشتن بدن به روال طبیعی خود مدتی طول میکشد. اگر فرد در روزهای اول پس از زایمان مواد غذایی حاوی فیبر مصرف کند، مایعات فراوان بنوشد و حتما تحرک داشته باشد و راه برود، احتمال اینکه دچار یبوست شود به حداقل میرسد.
زنگ خطرها کدامند؟
در صورت مشاهده هر کدام از این علائم بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید. چون به ناراحتیهایی مربوط میشوند که درمان جدی میطلبند و بسیار خطرناک هستند. دردهای زیر شکمی، ترشحات بدبوی رحمی، ورم اندام تحتانی مثل پا، درد غیرطبیعی و شدید بخیهها. چطور عوارض شیردهی را کنترل کنیم؟
– از هر دو سینه شیر بدهید؛ این کار باعث میشود دچار التهاب سینه نشوید.
– لباسهای پلاستیکی و نایلونی نپوشید؛ بهتر است لباس نخی بپوشید که مانع از عبور و مرور هوا نمیشود.
– هنگام شیر دادن تمام هاله قهوهای را در دهان نوزاد بگذارید و تا وقتی نوزاد سیر نشده سینه را از دهانش در نیاورید.
– برای اینکه در نوک سینه شقاق ایجاد نشود، بعد از هر نوبت شیردهی چند قطره از شیر را روی نوک سینه بریزید و ترجیحا آن را خشک نکنید و نپوشانید.
– یک سری پدهای بهداشتی مخصوص شقاق وجود دارند که با گذاشتن آنها روی نوک سینه این مشکل تا حد زیادی بهبود پیدا میکند. میتوانید این پدها را از داروخانه تهیه کنید و به کار بگیرید.
– ترکیباتی هستند که مانع بروز زخم در نوک سینه میشوند، مثل نشاسته گیاهی یا پارافین سفید که در داروخانهها پیدا میشوند. اگر آنها را روی نوک سینه بگذارید از خشک شدن پوست نوک سینه و زخم شدنش جلوگیری میکند. سیب سبز/ 2005
۱۳/۰۴/۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]