واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: برای افزایش جمعیت، فقط تشویق خانواده ها کافی نیست
دکتر الستی با اذعان به اینکه کاهش نرخ باروی، کشور را با بحران جمعیتی روبرو می کند، تاکید کرد: راه مقابله با این مشکل اتخاذ استراتژی درست است و تشویق زبانی خانواده ها کافی نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر محمدعلی الستی، استاد دانشگاه و کارشناس علوم اجتماعی تاکید کرد راه مقابله با بحران کاهش نرخ رشد جمعیت، اتخاذ تدابیر صحیح و زیربنایی است و تشویق شفاهی خانواده ها برای فرزندآوری کافی نیست.
وی در گفتگو با برنامه "نبض" جمعه شب که به بررسی کاهش نرخ باروری اختصاص داشت، با بیان اینکه با نظر کارشناسان و هشدارهای آنها درباره کاهش نرخ باروری موافق است، افزود: در شرایط فعلی گفته می شود که باید تلاش کنیم جمعیت فعال کشور افزایش یابد، اما آیا برای همین جمعیت فعال فعلی شغل کافی وجود دارد؟ به عنوان مثال وقتی حتی در مترو جای کافی برای جمعیت فعال فعلی نیست، چرا باید تنها روی افزایش جمعیت تاکید کنیم؟
دکتر الستی تاکید کرد؛ برای مقابله با چنین بحرانی ما باید بر اساس برنامه ریزی کلان و تدوین شده داشته باشیم و به تشویق خانواده ها اکتفا نکنیم.
این کارشناس علوم اجتماعی در ادامه به تشریح راهکار پیشنهادی خود پرداخت و اظهار کرد: ما باید روی سه دسته از شاخص ها کار کنیم. دسته اول، شاخص های انباشتی هستند که بر اساس آن باید امکانات مورد نیاز فراهم و در دسترس قرار داده شود. به این معنی که کارآفرین ها دعوت و تشویق شوند تا ضمن ایجاد شغل، جوانان را به شغل های گوناگون علاقمند کنند و شرایطی فراهم شود که افراد در شغل های مناسب بکار گرفته شوند. در چنین شرایطی بهره وری افزایش یافته و کارگریزی به شدت کاهش می یابد.
الستی اضافه کرد: دومین مرحله، شاخص های مشارکتی به معنی بکارگیری امکانات است و دسته سوم، نظارت و مدیریت فعالیت ها و اصلاح و ارتقا عملکرد است.
الستی در ادامه این برنامه با تاکید بر اینکه برای مهار بحران جمعیت باید حرکت هماهنگ وجود داشته باشد، افزود: در دهه 60 انفجار جمعیتی در کشور ما رخ داد و در آن زمان بحران های زیادی را تجربه کردیم. کمبود شیر خشک، کمبود کلاس و معلم برای مقطع اول ابتدایی و بحران دانشگاه و اشتغال از جمله مشکلاتی بود که همه آن را تجربه کردند. الان هم فقط از باروری صحبت می شود که تنها یک شاخص کمی است.
وی اضافه کرد: پس تکلیف موج جمعیتی که تولید می شود چه خواهد شد؟ اگر شغل به اندازه کافی نبود چه اتفاقی می افتد؟ اگر سن ازدواج پائین بیاید و دختر و پسر بدون آگاهی و شناخت کافی ازدواج کنند، مشکل دیگری به نام بحران طلاق بوجود می آید.
دکتر الستی در پایان تصریح کرد: بنابراین ما باید بر اساس توسعه همه جانبه حرکت کنیم و یکی از ملزومات این کار، داشتن متولی واحد است تا نظارت به عملکردها بخوبی صورت گیرد.
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]