واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همایش آسیب های اعتیاد و مسیر بهبودی در قزوین برگزار شد قزوین- ایرنا- همایش آسیب های اعتیاد و مسیر بهبودی به همت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و با مشارکت مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین، روز شنبه با حضور رابطین بهداشتی در سالن اجتماعات قائم شهرداری منطقه دو برگزار شد.
به گزارش ایرنا، کارشناس مسوول سلامت روان مرکز بهداشت شهید بلندیان در این مراسم گفت: سوء مصرف مواد مخدر و داروها یکی از بزرگترین آسیب های اجتماعی و معضلات جوامع معاصر است.
دکترمحمدرضا یوسفی افزود: سوء مصرف مواد، الکل و سایر مواد غیرقانونی، باعث مشکلات و آسیبهای اجتماعی دیگری چون دزدی، طلاق، خشونت های خانوادگی، از دست دادن شغل و بیکاری، شیوع ایدز و هپاتیت می شود.
وی با بیان اینکه کشور ما نیز از این بلای اجتماعی در امان نیست، اظهارکرد: سوءمصرف مواد و الکل، تاثیر بسیار عظیمی بر اقتصاد خرد و کلان هر کشور می گذارد که در این راستا برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر مناسب در راستای پیشگیری امری ضروری است.
یوسفی خاطرنشان کرد: مخدرهای امروزی تنها بسته های کوچک کثیف که مخفیانه رد و بدل می شدند نیست، بلکه محصولات اعتیادآور امروزی با ظاهری فریبنده و در مکان هایی لوکس و گرانقیمت با وعده هایی وسوسه انگیز در قالب کرم و پودربدنسازی، عطر و ادکلن، شکلات و آدامس و غیره ارایه می شود.
وی با طرح این سووال که اصطلاح اعتیاد یا وابستگی به مواد کدام صحیح تر است، گفت: در سال 1964 سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه رسید که اصطلاح اعتیاد واژه ای علمی نیست و لذا وابستگی به مواد را جایگزین نمود.
کارشناس مسوول سلامت روان مرکز بهداشت شهید بلندیان افزود: وابستگی به مواد را یک بیماری مغزی تعریف می کنند، زیرا مواد شیمیایی مغز، ساختار و عملکرد آن را تغییر می دهد و این تغییرات می توانند بلندمدت بوده و به رفتارهای پرخطری که در سوء مصرف کنندگان مواد دیده می شود، منتهی گردند.
یوسفی گفت: همانند سایر بیماری ها، آسیب پذیری افراد در مقابل وابستگی به مواد نیز از فردی به فردی دیگر تغییر می کند، در مجموع هر چه عوامل خطر فردی، خانوداگی و محیطی – اجتماعی در یک فرد بیشتر باشد، احتمال سوءمصرف و وابستگی به مواد بیشتر است.
وی اظهارکرد: باورهایی نظیر یکبار مصرف مواد کسی معتاد نمی شود، مصرف تفننی مواد صنعتی جدید مثل شیشه کسی را معتاد نمی کند، مواد صنعتی مانند شیشه چون مرفین ندارد پس اعتیادآور نیست، کپسول های خارجی، قرص های مارک دار و آمپول های بسته بندی شده، مواد مخدر یا محرک نیستند و اعتیاد ایجاد نمی کنند و مواد مخدر مانند تریاک، فرد را جوان نگه می دارد، قندخون و فشارخون بالا را درمان می کند کاملا اشتباه است.
وی افزود: به تصور نادردست برخی از افراد، مواد همیشه از سوی یک آدم خلافکار با چهره ای خطرناک به من تعارف می شود، در حالیکه این دیدگاه اشتباه است، در پیشنهاد مصرف هر ماده یا دارو بدون تجویز پزشک، به هیچ کسی اعتماد نکنید.
کارشناس مسوول سلامت روان مرکز بهداشت شهید بلندیان افزود: به تصور برخی از افراد، اعتیاد مختص سنین نوجوانی و جوانی نیست، در حالی که هرگز نباید خود را در برابر اعتیاد ایمن بدانیم.
وی شیوع ایدز، هپاتیت، بیماری های مقاربتی، فقر، بیکاری، افزایش بروز جرم در جامعه همچون دزدی، فحشا و قتل را از دیگر عارضه های اجتماعی اعتیاد برشمرد.
7389/ 6128
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]