واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقشه ی راه نمایشگاه قرآن تهران - ایرنا - بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران در حالی چهارم تیرماه جاری در باغ موزه دفاع مقدس آغاز به کار کرده که به نظر می رسد داشتن یک نقشه راه می تواند به ارتقای بیش از پیش این رویداد قرآنی کمک کند.
به گزارش خبرنگار روز شنبه معارف ایرنا ، نخستین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهران سال 72 در مصلی تهران آغاز به کرد و اکنون وارد بیست و سومین دوره خود شده است.
طبیعت برگزاری چنین رویدادهایی که هم به صورت ملی و هم بین المللی برگزار می شود داشتن چشم انداز روشن در یک افق زمانی مشخص است.نمایشگاه قرآن تهران در صورتی می تواند بهتر از وضع کنونی ظاهر شود که یک نقشه راه برای خود تدوین و براساس آن حرکت کند.
هر چند توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی، معرفی و نشر آثار خلاقانه، تعامل و هم اندیشی درمیان صاحبنظران از اهداف این رویداد شمرده می شود اما هنوز به طور مشخص معلوم نیست نمایشگاه در 22 دوره برگزاری خود تا چه میزان به این اهداف نزدیک شده است.
به طور مثال مشخص نیست که بازدیدکنندگان در نمایشگاه در پی چه هستند و آیا فقط تهیه چند جلد کلام الله مجید که آن را خیلی آسان می توانند در بیرون تهیه کنند هست ؟
بخش بزرگی از بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند نمایشگاه در 22 دوره برگزاری چه تاثیراتی روی این قشر به عنوان آینده سازان کشور داشته و آیا برگزاری مسابقات مختلف، نقاشی، کاردستی، قصه گویی و.. می تواند نیازهای این قشر را برطرف کند؟
متاسفانه در خصوص کیفیت برگزاری این نمایشگاه کمتر پرداخته می شود و رسانه ها بیشتر به وضعیت مکان، شمار بازدیدکنندگان و زمان برگزاری نمایشگاه می پردازند.
جدای از موضوع شمار بازدیدکنندگان که نمی تواند موفقیت و کیفیت یک نمایشگاه را با آن سنجید داشتن راهبردهای ثابت و سیاست های منتج به توسعه فرهنگ قرآنی از ضرورت های این نمایشگاه است.
داشتن یک نظام جامع نمایشگاهی ضرورت دیگر برگزاری این رویداد قرآنی است که در این راستا باید مشخص شود که نقش نهادها و سازمان ها در برپایی این نمایشگاه چگونه و براساس چه اهدافی است.
امسال شهرداری تهران و برخی نهادها دربرگزاری این نمایشگاه مشارکت دارند. این مشارکت هر چند می تواند در تسهیل برگزاری این رویداد موثر باشد اما باید دید این همکاری در توسعه فرهنگ قرآنی تا چه میزان موثر بوده و همکاری آن ها پس از برگزاری نمایشگاه برای توسعه فرهنگ قرآنی چگونه است؟
برپایی نمایشگاه با مشارکت سایر نهادها می تواند به معنی ورود بخش خصوصی در برگزاری این نمایشگاه تلقی شود چنانچه دست اندرکاران این رویداد نیز بر این مساله اذعان دارند.
واگذاری نمایشگاه قرآن به بخش خصوصی و جدایی آن از بخش دولتی بدون مطالعه می تواند اهداف توسعه فرهنگ قرآنی را ناکام بگذارد.
برای سپردن کار نمایشگاه به بخش خصوصی باید راهبردها مشخص و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین کرد تا اهداف نمایشگاه که توسعه فرهنگ قرآنی یکی از آنهاست محقق شود.
در واقع نمایشگاه قرآن براساس یک نقشه راه و سند چشم انداز طراحی نشده و این مساله می تواند همه اقدامات این رویداد را بی اثر کند. تدوین نظام جامع نمایشگاه از ضرورت های این رویداد است و ضروری تر از آن اجرای این نظام است.
درنمایشگاه بین المللی قرآن بازدیدکنندگان و مردم باید به نیازهای خود در حوزه آموزش، تفسیر، ترجمه، تدبر در قرآن برسند و گرنه تهیه و خرید نسخ های نفیس نمی تواند میزان موفقیت یک رویداد به مانند نمایشگاه قرآن را نشان دهد.
نمایشگاه قرآن فقط محل عرضه مصحف شریف با رنگ و لعاب ها و قیمت های مختلف نیست و از این رویداد باید به نحو احسن در نشر معارف قرآنی و اسلامی بهره گیری کرد.
نمایشگاه قرآن تهران به صورت بین المللی برگزار می شود و از این رو باید در حد نام خود ظاهر شود و با دعوت از کشورهای صاحب نام در این عرضه در رشد و شکوفایی این رویداد همت گمارد.
درهر حال اجرای یک نظرسنجی مستدل و فراگیر از استادان، صاحبنظران و بازدیدکنندگان در خصوص ضعف ها و قوت های این نمایشگاه می تواند به بخشی از پرسش ها پاسخ دهد تا برگزاری این رویداد در سال های آتی هدفمندتر و موثرتر انجام گیرد.
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا 23 تیرماه در باغ موزه دفاع مقدس دایر است.
فراهنگ ** 1569**1601**
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 334]