واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد منصور رستگار فسایی، بخش انکارناپذیر تاریخ ادب کشور است شیراز- ایرنا- مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس گفت: استاد منصور رستگار فسایی، بخش انکارناپذیر تاریخ ادب این سرزمین است که درهمه آثار خود عشق به ایران را به همه داشته های ادبی به تصویر کشیده است.
به گزارش دریافتی ایرنا کوروش کمالی سروستانی در آیین نکوداشت استاد منصور رستگار فسایی، استاد دانشگاه شیراز و چهره ماندگار ادبیات کشور بیان کرد: رستگار فسایی بیشتر عمر خویش را وقف کاوش و جست و جو در داشته ها وخلق یافته ها در بخش فرهنگ کشور کرده است تا ضمن ادای دین به میراث نیاکانمان، طرحی نو برای بازماندگان دراندازد.
وی افزود:به قضاوت تاریخ،استاد رستگارفسایی با خلق آثار گرانمایه چهره مانای روزگار کنونی ماست و عنوان چهره ماندگار برای وی در کشور به دلیل تلاش، همت و مجاهدت های او است.
کمالی سروستانی اظهار داشت: امروزه ایران زمین به همت مردانی مانند استاد منصور رستگار فسایی که در راه اعتلای این سرزمین گام برداشته اند، می بالد.
وی اضافه کرد: بدون تردید کارنامه پربار استاد رستگارفسایی افتخاری برای همه فرهنگوران ایران و استان فارس و تمام دوستداران فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین است و همه ما به وجود این گنجینه عظیم فرهنگی مدیون هستیم.
یکی از استادان دانشگاه شیراز نیز گفت: علم و معرفت، عشق و همت و رابطه ویژه زبانی از شاخصه های بزرگان ادب است که استاد منصور رستگار فسایی یکی از شخصیت های بازر و برجسته با این صفات انسانی است.
محمد یوسف نیری ادامه داد:چهره هایی مانند رستگار فسایی خدمات بزرگی به فرهنگ کشور و استان فارس داشته اند که آیندگان مدیون این پژوهش ها و میراث ماندگار هستند.
کاووس حسنلی دیگر استاد دانشگاه شیراز نیز گفت: محبوبیت استاد رستگار فسایی به دلیل محبت و ویژگی های انسانیت وی است که کلاس های وی در دانشگاه با استقبال دانشجو روبرو است.
علی اصغر محمدخانی معاون مؤسسه شهر کتاب نیز گفت: استاد رستگار فسایی پژوهشگر و محقق ادبیات فارسی و یک مدرس شایسته است که ادبیات برای وی درونی شده است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ما رو به مجازی شدن است افزود: هم اینک دنیای مجازی بر زندگی مردم ما سایه افکنده است در حالی که امروز مردم ما به ویژه نسل جوان بیش از گذشته به فرهنگ حقیقی و واقعی نیازمند هستند و لذا باید قدردان حضور بزرگان در فرهنگ جامعه باشیم.
دکتر منصور رستگار فسایی چهره ماندگار ادبیات کشور و استاد دانشگاه شیراز نیز گفت: انجام پژوهش و فعالیت در بخش فرهنگ، با هدف ادای دین نسبت به گذشتگان فرهنگ و ادب کشورم انجام دادم و سالهاست مزد انجام رسالت خود را از اصحاب دانش و دانشجویان دریافت کرده ام.
وی بیان کرد: معلمی و خدمت به فرهنگ و ادب کشورم به ویژه نسل جوان افتخار من در زندگی است.
رستگار فسایی اظهارداشت: فارس مهد پرورش انسان های بزرگ و خادمان به فرهنگ و ادب کشور و جهان است که باید این داشته های معنوی به خوبی به نسل بعد منتقل شود.
در این آیین از کتاب شش جلدی حافظ به سعی دکتر منصور رستگار فسایی و تمبر یادبود این چهره ماندگار فرهنگ و ادب کشورمان رونمایی شد.
آیین نکوداشت استاد منصور رستگار فسایی با عنوان آن "نیکدل نامور" به پاس 50 سال تلاش برای اعتلای فرهنگ کشور و چاپ بیش از 40 کتاب و 120 مقاله علمی ، شامگاه پنجشنبه یازدهم تیرماه جاری در شیراز برگزار شد.
منصور رستگار فسایی استاد بازنشسته دانشگاه و رییس موسسه آموزش عالی حافظ شیراز سال 1317 خورشیدی در فسا زاده شد.
تصحیح کتاب فارسنامه ناصری در سال 1361 جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را برای او به ارمغان آورد و دو کتاب "21 گفتار درباره شاهنامه فردوسی" و "تذکره دلگشا" در سال 1370 و 71 جایزه بهترین کتاب دانشگاهی را نصیب وی کرد.
استاد رستگار فسایی در سال 1374 به عنوان استاد نمونه دانشگاه شیراز و در سال 1382 به عنوان چهره ماندگار در عرصه ادبیات فارسی انتخاب شد.
تصویر آفرینی در شاهنامه، اژدها در اساطیر ایران، فرهنگ نام های شاهنامه، انواع شعر فارسی، شرح شش جلدی دیوان حافظ، تصحیح فارسنامه ابن بلخی، آثار عجم و کلیات ابواسحاق اطعمه از دیگر آثار استاد رستگار فسایی است.
3002/ 1876
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]