واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۵ق.ظ)
رونق گردشگري دريايي موجب تحول کشتي سازان داخلي موج - يکي از مهمترين اثرات استفاده از دريا در شمال و جنوب کشور با هدف ايجاد گردشگري دريايي نجات صنعت کشتي سازي کشور و شرکتهاي فعال در اين بخش است.
به گزارش خبرگزاري موج، پرويز باورصاد، رئيس دانشکده علوم و فنون دريايي دانشگاه خليج فارس بوشهر، به مقوله بهره برداري علمي از دريا با محوريت گردشگري دريايي اشاره کرد و گفت: هم اکنون بهره برداري از دريا در صنعت گردشگري کشور صفر است.
اين مقام مسوول در دانشکده علوم و فنون دريايي دانشگاه خليج فارس در ادامه اذعان داشت: يکي از مهمترين اثرات استفاده از دريا در شمال و جنوب کشور با هدف ايجاد گردشگري دريايي نجات صنعت کشتي سازي کشور و شرکتهاي فعال در اين امر است.
وي خاطرنشان کرد: فراهم کردن زمينه تردد کشتيهاي تفريحي در آبهاي کشور، شرکتهاي کشتي سازي داخلي را نسبت به توليد بيشتر اين نوع شناورها ترغيب خواهد کرد و به اين ترتيب با افزايش درآمد باعث خواهد شد اين شرکتها از رکود خارج شوند.
وي گفت: همچنين افزايش ساخت شناورهاي تفريحي در شرکتهاي کشتي سازي داخلي آنها را مجبور ميکند براي ارتقاي کيفيت ساخت از سطح علمي و دانش روز دنيا در زمينه ساخت شناورهاي تفريحي بيش از پيش بهره مند شوند.
باورصاد تاکيد کرد: از سوي ديگر رونق گردشگري دريايي علاوه بر نجات صنعت کشتي سازي داخلي باعث ميشود مردم با فرهنگ دريا و دريانوردي آشنا شوند و فرهنگ استفاده از حمل و نقل دريايي و تفريحات دريايي در بين مردم رواج يابد.
به گفته اين مقام مسوول در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، توجه به توسعه گردشگري دريايي در آبهاي خزر، درياي عمان و خليج فارس زمينه ساز ارتقاي سطح علمي علوم دريايي کشور در راستاي بهره برداري بيشتر از منابع آبهاي کشور خواهد شد.
رئيس دانشکده علوم و فنون دريايي دانشگاه خليج فارس بوشهر در ادامه سخنان خود متذکر شد: توريسم دريايي هم اکنون در تمام کشورهاي پيشرفته به يکي از مهمترين منابع اقتصادي آن کشورها تبديل شده است و تلاش براي توسعه آن توسط آنها ادامه دارد.
وي با تاکيد بر اينکه توسعه توريسم دريايي باعث رونق بنادر شمالي و جنوبي کشور خواهد شد، عنوان کرد: در صورت توسعه امکانات بندري متناسب با افزايش شناورهاي تفريحي، اين پتانسيل در کشور وجود دارد که شاهد تردد روزانه حداقل سه هزار نفر از بنادر مسافري کشور باشيم.
وي در ادامه سخنان خود تصريح کرد: بدون شک توسعه توريسم دريايي اقتصاد و صنعت دريانوردي کشور را متحول خواهد کرد، تحولي که هيچ صنعت ديگري قادر به انجام آن نخواهد بود.
باور صاد به وجود رودخانه کارون به عنوان يکي از مهمترين ظرفيتهاي گردشگري آبي کشور در کنار آبهاي خزر، خليج فارس و درياي عمان اشاره کرد و گفت: با وجود پتانسيلهاي فراوان موجود در کارون و سواحل آن تا کنون هيچ گونه بهره برداري گردشگري از اين پرآبترين رودخانه کشور صورت نگرفته است.
اين مقام مسوول در دانشکده علوم و فنون دريايي دانشگاه خليج فارس اظهار داشت: اين در حالي است که ميتوان خطوط کشتيراني تفريحي را به صورت شبانه روزي در اين رودخانه فعال کرد و انواع خدمات گردشگري دريايي را در اين رودخانه به مردم ارائه داد.
وي گفت: بايد توجه داشت مقوله گردشگري دريايي فقط به ترددهاي دريايي با استفاده از شناورهاي تفريحي محدود نميشود، بلکه ميتوان در اين راستا ابتکارات بسياري ايجاد کرد و با الگوبرداري از کشورهاي پيشرو در اين امر بسيار موفق عمل کرد.
اين مقام مسوول در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اذعان داشت: ايجاد پارکهاي دريايي زيرآب و به کارگيري شناورهاي زيردريايي شيشه اي يکي از مقولههاي است که در کشورهاي پيشرو در اين صنعت هم اکنون بسيار مورد توجه است.
وي يادآور شد: اين شناورهاي زيردريايي به گونه اي عمل ميکنند که گردشگران علاوه بر تماشاي طبيعت فوق العاده زيبا زيرآب به همراه انواع آبزيان منحصر به فرد و رنگارنگ، امکان صرف غذا نيز در زيرآب براي آنها وجود دارد؛ همچنين ميتوانند با غواصي در پارک زيرآب گردش کنند.
وي تاکيد کرد: سفر به زيرآب توسط شناورهاي زيردريايي شيشه اي براي هر گردشگري بسيار جذاب خواهد بود و در صورت فراهم کردن چنين امکاني در آبهاي خليج فارس که داراي غنيترين ذخاير آبزيان دنيا است ميتوانيم علاوه بر گردشگران داخلي بسياري از گردشگران خارجي را نيز جذب کنيم.
باورصاد اظهار داشت: زيباترين و بکرترين پارکهاي طبيعي زيرآب وجود دارند که تماشاي آنها يکي از لذت بخش ترين لحظات را براي گردشگران به ارمغان خواهد آورد.
رئيس دانشکده علوم و فنون دريايي دانشگاه خليج فارس بوشهر بيان کرد: انواع ورزشهاي آبي از جمله غواصي، اسکي روي آب و دهها مورد ديگر نيز در مقوله گردشگري دريايي قرار ميگيرد.
وي گفت: همچنين سفر به جزاير بکر و دست نخورده و اقامت چند روزه در آنها هميشه مورد استقبال گردشگران قرار ميگيرد.
باورصاد تاکيد کرد: کمک به ايجاد گردشگري دريايي در کشور نيازمند همکاري ارگانهاي مختلف از جمله بنادر و دريانوردي، سازمان ميراث فرهنگي و از مهمتر نيروي دريايي کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]