تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836348306
چگونه کودک خوابی ارامش بخش داشته باشد؟
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: کابوسها مانند بقیه رویاها در مرحلهای از خواب رخ میدهند که مغز بسیار فعال و مشغول طبقهبندی اطلاعات جدیدی است که در طول روز به دست آورده و در حافظه است...
هنوز به طور قطعی مشخص نشده است که کودکان از چه سنی خواب میبینند. تقریبا همه بچهها هر چند وقت یک بار خوابهای ترسناک یا ناراحتکننده میبینند ولی در سنین پیشدبستانی که اغلب ترس از تاریکی دارند تعداد کابوسها بسیار بیشتر میشود و هیچ راه قطعی برای جلوگیری از کابوس دیدن آنها وجود ندارد.چرا کابوسکابوسها مانند بقیه رویاها در مرحلهای از خواب رخ میدهند که مغز بسیار فعال و مشغول طبقهبندی اطلاعات جدیدی است که در طول روز به دست آورده و در حافظه است، تصاویری که مغز در حال پردازش آنهاست و آنقدر واضحند که کاملا واقعی به نظر میرسند و حتی میتوانند احساساتی مانند ترس را در فرد برانگیزند.
وقتی بچهها بعد از کابوس دیدن از خواب میپرند تصاویری که در رویا دیدهاند هنوز به صورت واضح و آشکار در ذهنشان است و کاملا واقعی به نظر میرسد پس طبیعی است که کودک بترسد و پدر و مادرش را صدا بزند. بچهها در سنین پیشدبستانی کمکم متوجه میشوند که کابوسها فقط یک رویا هستند و چیزهایی که در خواب دیدهاند واقعیت ندارد و نمیتواند به آنها آسیبی برساند، ولی حتی دانستن این واقعیت مانع ترسیدن آنها نمیشود حتی در سنین بالاتر، وقتی بچهها بعد از کابوس از خواب میپرند میترسند و احتیاج به حمایت و حضور پدر و مادرشان دارند.
علل و موجبات اصلی کابوسها ممکن است بر اثر رویدادها و مسائل ترسناکی باشد که کودک در طی روز در تلویزیون میبیند یا در داستانها و کتابها میخواند یا اطرافیان تعریف میکنند یا اصولا مسالهای باشد که کودک خود شخصا با آن روبهرو است مانند: دعواها، مشکلات احساسی و در بچههای بزرگتر مشکلات در مدرسه و شاید سختی تکالیف درسی. همچنین کابوسهای کودک میتواند تاثیراتی از اعمال روزانه باشد یک روز فشرده و سخت میتواند باعث کابوس هنگام خواب شود؛ البته خوابهای وحشتناک میتواند از تخیل کودک هم شکل بگیرد بدون این که معنای خاصی داشته باشد.در بچههای کوچک این خوابها قسمتی از رشد آنهاست و وقتی از خواب میپرند بلافاصله به خواب میروند و فردای آن روز چیزی به یاد نمیآورند.
چگونه مقابله کنیموالدین نمیتوانند از کابوس دیدن فرزندانشان جلوگیری کنند؛ اما میتوانند با فراهم کردن شرایط مطلوب بچه ها را برای یک خواب آرام آماده کنند و این آرامش به آنها کمک میکند تا رویاهای شیرینی داشته باشند برای به وجود آوردن حس آرامش و امنیت پیش از خواب رعایت این نکات الزامی است. با نزدیک شدن زمان خواب بچهها باید فعالیتهای ذهنی و جسمیشان را کمتر کنند تا برای خواب آماده شوند. دوش گرفتن قبل از خواب، بوسیدن آنها، خواندن کتاب داستان یا یک صحبت کوتاه درباره وقایع خوشایندی که طول روز اتفاق افتاده است، میتواند به آنها کمک کند تا خواب راحتی داشته باشند. میتوانید اسباببازی یا عروسک دلخواه فرزندتان را موقع خواب به او بدهید. وجود چراغ خواب به بچهها کمک میکند تا بدون ترس از تاریکی و با آرامش به خواب بروند.
اجازه ندهید فرزندتان قبل از خواب فیلمهای ترسناک ببیند یا کتابهای ترسناک بخواند. به هنگام دیدن کابوس با لحنی آرام به او بگویید که کابوس دیده است، ولی دیگر کابوس تمام شده، همه چیز مرتب است و موجودات ترسناکی که در خواب دیده نمیتوانند صدمهای به او بزنند. او را به خاطر ترسش سرزنش نکنید و به او بگویید حتی بزرگترها هم گاهی خواب بد میبینند و ممکن است بترسند یا ناراحت شوند، زیرا رویاها خیلی واقعی به نظر میرسند. هنگامی که کودکی در دل شب فریاد کشید، بیآن که از خواب بیدار شود، باید او را نوازش کرد و آرام در گوشش لالایی نجوا کرد و در این هنگام نباید کودک را حتیالامکان از خواب بیدار کرد اما زمانی که کودکتان از صدای فریاد خودش بیدار شد، همچنان وحشتزده و ترسیده است او را در آغوش بگیرید و یک لیوان آب به او بدهید و او را نوازش کنید و با صدای آهسته برایش تعریف کنید که این فقط یک خواب بود و گذشت، آنچه که دیدی همه در خواب بود.
اگر کودک معنی واژه رویا (خواب) را هنوز یاد نگرفته باشد، طنین آرامبخش صدایتان او را تسکین خواهد داد و به او خواهد فهماند که آنچه که دیده واقعیت نداشته است، اگر کودک باز هم بیقراری کرد میتوان چراغ را روشن کرد و گفت بیا به دنبال آن چیزی که میترسی بگردیم یا به او بگوییم چراغ را برایت روشن میگذارم. البته امکان دارد که در بعضی موارد، صحنههایی از آن کابوس وحشتناک در ذهنش دوباره تکرار شود و از ترس این که دوباره آن منظرههای وحشتناک را ببیند از رفتن به رختخواب امتناع ورزد، توصیهای که در این زمان وجود دارد این است که موضوع خوابی را که کودک عنوان میکند را به شکل دیگری به پایان برسانیم به این شکل که مثلا اگر خواب اژدها را دید به او بگوییم که در انتها تو شمشیری داشتی و اژدها را کشتی.
سعی کنید وقتی کودک خواب ترسناک میبیند و به طرف تخت شما میآید او را به تخت خودش باز گردانید؛ چون بعدا خیلی مشکل است که شبهای بعد در اتاق خودش به خواب رود و سعی کنید پیش کودک تا به خواب رفتن وی بمانید و بعد اتاق او را ترک کنید. هنگامی که احساس میکنید دیدن کابوس در کودکتان به علت این است که ذهنش مشغول مسالهای است باید دقت کنید که چه چیزی در زندگی کودک تغییر یافته است.
البته باید از خود کودک کمک گرفت و یک سوال باز و دقیق پرسید، مثلا دیشب چه خوابی دیده بودی؟ یا دقیقا از چه چیزی میترسی؟ و بگذاریم خودش تعریف کند و سعی کنیم بین صحبتهایش حرف نزنیم با دقت گوش کنیم زیرا کودک با این عمل ما احساس خواهد کرد که وی را درک میکنیم.
درباره کودکانی که کوچکتر هستند نباید انتظار داشته باشیم که خوابشان را واضح بتوانند بیان کنند، زیرا کودکان در سنین پایین نمیتوانند دقیقا خوابی را که دیدهاند به روشنی برای دیگران تعریف کنند و فقط ممکن است بگویند مثل: زن بد جنس یا سگ بزرگ. در این صورت باید به آنها گفت که در واقعیت و در اتاق او چیزی وجود ندارد و میتوان به همراه کودک همه جای خانه را جستجو کرد.
رویای آرامش خواب نوعی برگشت به حالت رضایت و آرامش کامل است که کودک در دوران جنینی نیز آن آرامش را در مادر احساس میکند. طبق تحقیقات جدید، خواب شب را میتوان به 2 قسمت خواب با حرکات سریع چشم و خواب عمیق تقسیم کرد که هر یک از این مراحل در طول شب تکرار میشود. خواب در طول شب با حرکات سریع چشم حدود 5 مرتبه به مدت نیم ساعت تکرار میشود و شخص رویا میبیند ولی بیشتر اختلالات خواب کودکان به مرحله خواب عمیق مربوط است که طی آن کودک دچار شب ادراری، ساییدن دندانها به یکدیگر و وحشت شبانه میشود. بررسیهای به عمل آمده نشان داده است، خواب در سلامت روانی و جسمی کودکان بسیار موثر است به نحوی که در مراحل رویا، از اضطرابهای فرد کاسته میشود. در غیر این صورت افرادی که از خواب همراه با رویا محروم میشوند روز بعد دچار اضطراب میشوند. خواب مرحله عمیقتر با ترمیم بافتهای بدن و رشد اندامها ارتباط دارد و هورمون رشد کودکان در این مرحله از خواب ترشح میشود. کارشناسان امور تربیتی تغذیه، تنش و اضطراب، سر و صدا و دشواریهای محیطی را از عوامل موثر در خواب کودک میدانند که میتوانند موجبات یک خواب خوب یا نامناسب را ایجاد کند.به اعتقاد آنان، اگرخواب کودک از نظم خوبی برخوردار باشد نسبت به دیگر همسن و سالهای خود از خلق و خو و حتی رشد مناسبی برخوردار خواهد بود؛ چراکه اختلال در خواب فرد را بدخلق و پرخاشگر میکند. بنابراین از دیرباز یکی از مهمترین ابزار تشویق به خواب، استفاده از لالایی و گفتار شنیداری برای کودکان بود که در این رونق نوعی ارتباط با کودک وجود میآید. متخصصان تعلیم و تربیت لالایی را نوعی متغیر موثر در کودک میدانند که باعث ایجاد نظم ذهنی در آنها میشود.دکتر کتایون خوشابی، روانشناس معتقد است، والدین باید علت تداوم مشکل خواب را در کودکان خود بررسی کنند؛ چراکه ممکن است این مشکلات به دلیل جلب توجه، اضطراب، تاثیر داروها و مسائلی از این دست باشد.
دکتر خوشابی با اشاره به این که بررسی چنین عواملی در انتخاب راهحل مناسب به والدین این کودکان کمک خواهد کرد، میگوید: بازیهایی که نیاز به فعالیت زیاد دارند برای ساعات پیش از خواب، مناسب نیست و باید بتدریج فعالیت کودک را از زمان غروب به بعد کاهش داد و به جای بازیهای پرتحرک مانند کشتی گرفتن یا توپ بازی، فعالیتهایی مانند مطالعه کردن، شنیدن قصه یا تماشای تلویزیون را جایگزین کرد. خوشابی با بیان این که انجام فعالیتهای آرامکننده مانند حمام آب گرم و ماساژ قبل از خواب یا تکان دادن کودک به آرامی مفید خواهد بود معتقد است. والدین باید برای زمان خواب کودک برنامه داشته و در این زمینه انعطافپذیر باشند و در عین حال برخورد قاطع با کودک را نیز تمرین کنند. همچنین یک همخواب جایگزین مانند عروسک یا هم اتاقی به تنها خوابیدن کودک کمک میکند و در کسب استقلال او مفید خواهد بود. کودکان ترسها و تشویقهایی دارند که پیش از خواب به سراغشان میآید، بنابراین بهتر است والدین کودک خود را تشویق و درباره مسائل خود با آنها صحبت کنند، زیرا این کار به والدین، در درک بهتر مسائل کودک کمک خواهد کرد. او معتقد است: والدین، پدربزرگ و مادربزرگ در کنار آمدن با مشکلات خواب کودک، با یکدیگر هماهنگ باشند؛ چراکه کودکان به علت شرایط سنی خود آسیبپذیرند و نیاز به حمایت و مراقبت بزرگترها دارد؛ بنابراین آسیبپذیری کودکان ایجاب میکند با وضع قوانین مناسب و حمایت و مراقبت لازم، رشد و سلامت جسم و روان آنان را تامین کنیم.مجله شهرزادمطالب مرتبط:اگر كابوس كودك مداوم تكرار ميشود...تولد نوزاد جدید کودک را دچار کابوس های شبانه می کندمشکلات خواب کودک و درمان آن
جمعه 12 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]
صفحات پیشنهادی
ماه رمضان چگونه می تواند یک سال اثر بخشی مداوم داشته باشد؟/ نوشتاری از حجت الاسلام هادی سروش
ماه رمضان چگونه می تواند یک سال اثر بخشی مداوم داشته باشد نوشتاری از حجت الاسلام هادی سروش فرهنگ > دین و اندیشه - ماه مبارک بحکم سالی که نیکوست از بهارش پیداست می تواند یکسال معنویت و قرب الهی را برای انسان رقم بزند به گزارش خبرآنلاین یادداشت حجت الاسلام هبا کودک کم اشتها چگونه رفتار کنیم؟ |اخبار ایران و جهان
با کودک کم اشتها چگونه رفتار کنیم کد خبر ۵۱۰۱۶۸ تاریخ انتشار ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۲ - 19 June 2015 یک فوق تخصص غدد کودکان و نوجوانان و اختلالات متابولیک در توصیههایی برای کودکان کم اشتها گفت باید محیط روانی مناسب و شرایط مطلوبی را برای غذا خوردن کودک فراهم کنید به گزارش ایچگونه از بدزبانی کودکم جلوگیری کنم؟
بهترین راه ها برای جلوگیری از بدزبانی کودکان چیست بدزبانی تنها از راه آموختن و مواجه شدن با كلمات نامناسب به وجود می آید بنابراین باید موقعیت هایی را كه طی آن ممكن است كودك این كلمات نامطلوب را بشنود محدود كنید یعنی مواظب برنامه های تلویزیونی كه كودك می بیند دوستانی كه باماه رمضان و توجه ویژه به بخش کودک در سازمان بهزیستی
مسعودی فرید گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ماه رمضان و توجه ویژه به بخش کودک در سازمان بهزیستی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از انعقاد تفاهم نامهای در خصوص استفاده از ظرفیتهای موجود برای توسعه خدمات به کودکان سنین مهد کودک در ماه مبارک رمضان خبر داد حبیب الله مروایتی از پیامبر(ص) درباره این که چگونه زندگی خوشی در این دنیا داشته باشیم
روایتی از پیامبر ص درباره این که چگونه زندگی خوشی در این دنیا داشته باشیمتاریخ انتشار يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۳ ۱۸ شرح حدیثی از رسول گرامی حضرت محمد که درود خدا بر او باد توسط آیت الله آقا مجتبی تهرانیروِيَ عَن رسولِ الله صلّي الله عليه و آله و سلّم الدُّنْيَا دُوَلٌ فَمچگونه کودکانی شاد داشته باشیم؟
یافتن دید مثبت هنری است که ما به عنوان والدین نخست باید آن را در خود پرورش دهیم و سپس به فرزند خود بیاموزیم البته نه با آموزش گفتاری بلکه آموزش رفتاری به گونهای که کودک با دیدن عملکرد ما در زندگی واکنشها را بیاموزد کودک آنچه را میبیند انجام میدهد نه آنچه را میشنودیک کودک لوس و خودرای چگونه است؟
وقتی به بچه زیاد توجه و رسیدگی بیش از حد کنیدممکن است باعث لوس شدن و خودرای شدن وی شوید مراقب باشید پیامدهای این روش تربیتی گریبانگیرتان نشود من اَره میخوام این دستور تحکمآمیز سینا کودک چهار سالهای است که به محض مشاهده پدربزرگ که دارد در حیاط خانه با اره یک چهار پایه درستعکس العمل والدین هنگام جیغ زدن کودک چگونه باید باشد؟
سن دو سالگی حساسیتهای خاص خود را دارد و کودکان در این سن با شبادراری ناخن جویدن و پرخاشگری مواجه میشوند کنجکاوی یکی از ویژگیهای کودکان است و براساس آن کودک دوست دارد هر چیزی را به دست بیاورد توصیه میشود والدین نسبت به جیغ زدن کودک به ویژه تا یک سالگی بیتفاوت باشند تا اچگونه می توان فهمید که خروپف کودک نیاز به درمان دارد؟
درمان خروپف چگونه می توان فهمید که خروپف کودک نیاز به درمان دارد خروپف شبیه تمام صداهای دیگر توسط ارتعاشاتی ایجاد میشود که ذراتی را در هوا جهت ایجاد امواج صوتی ایجاد میکنند قال امیرالمومنین علیه السلام خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید بهچگونه با لجبازی کودکانمان مقابله کنیم
کودک و والدین چگونه با لجبازی کودکانمان مقابله کنیم برای درمان لجبازی کودکان در ابتدا باید روی استقلال آنها به شکل عملی و فکری کار شود رسول اکرم صلی الله علیه و آله رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه اش مغفرت و پايانش اجابت و آزادى از آتش جهنم به گزارش سچگونه خلاقیت کودک مان را بالا ببریم؟
یکی از دغدغه های هر پدر و مادری بالا بردن خلاقیت کودک شان است برای این کار روش های ساده ای وجود دارد از راه های ساده زیر استفاده کرده و خلاقیت کودک تان را بالا ببرید از آن جا که کودکان پیش از ۵ سالگی توجه و تمرکز کمتری دارند رشد خلاقیت در بیشتر کودکان از ۵ سالگی به بعد آغازچگونه رابطه جنسی صمیمانه ای داشته باشیم؟
همه مي دانند كه رابطه جنسي حياتي ترين جزء همه ي ازدواج هاست پس اگر يكي يا هر دوي زوجين علاقه و رغبت خود را از دست دادند چه مي شود تحقيقات نشان داده است كه درصد انبوهی از چننین ازدواج هايي با شكست مواجه مي شود بعد از مسايل مالي مسايل جنسي دومين دليل براي طلاق شناخته شده استرئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید عنوان کرد علایم سیاه سرفه/ اولین توصیه واکسیناسیون است
رئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید عنوان کردعلایم سیاه سرفه اولین توصیه واکسیناسیون استسیاهسرفه در اواخر تابستان شایع میشود که با سرفههای مکرر آبریزش بینی عطسه سرفه کبودی استفراغ پس از سرفه و گاهی تب همراه است سیداحمد طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمانمستند «هفت نابخشوده» پاسخ میدهد چرا و چگونه عملیاتهای ما در جنگ فاش می شدند؟
مستند هفت نابخشوده پاسخ میدهدچرا و چگونه عملیاتهای ما در جنگ فاش می شدند مستند هفت نابخشوده به کارگردانی مرتضی باقری دلایل لو رفتن عملیاتهای ایران در دفاع مقدس را برای بینندگان بازگو خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس پس از تشییع شهدای مظلوم غواص در تهران سوالی در اذهان پیدا شچگونه می توان حساسیت مرگبار کودکان را پیش بینی کرد
تراز حساسیت مرگبار biphasic را می توان یکی از عوامل مرگ هایی دردناک در کودکان دانست ولی در تحقیقاتی مشخص شده است که این حساسیت می تواند از طریقه نشانه های خاصی از پیش شناسایی شده و به این ترتیب می توان از مرگ کودکان جلوگیری کرد به گزارش تراز حساسیت biphasic یکی از موارد مرگباترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در بخش کودک نمایشگاه قرآن
ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در بخش کودک نمایشگاه قرآن ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی مهمترین محور برنامههای کمیته کودک و نوجوان بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم است به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکانتحریمها کی و چگونه برداشته میشود؟
تحریمها کی و چگونه برداشته میشود تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۰۴ مهم ترین دست آوری که تیم مذاکره کننده هسته ای به دست آورده رفع یکباره و سراسری تحریم های اقتصادی باشد موضوعی که تیم قبلی حتی نتوانست در موردش مذاکره کند به گزارش خبرآنلاین پای هر خبر و گزارشی که ا-
سبک زندگی
پربازدیدترینها