محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844367852
صلح امام حسن(ع) اساس اسلام را حفظ کرد
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حفظ اساس اسلام و تشیع با وجود بی وفایی مردم تنها به صلح بستگی داشت که حضرت این امر را پذیرفتند و در نهایت مظلومیت با معاویه صلح کردند تا اساس اسلام حفظ شود.
به گزارش تراز ،جایگاه امام حسن مجتبی(ع) بین صحابه به عنوان سبط اکبر رسول خدا(ص) و شخصیت والای ایشان در ابعاد مختلف سبب شد که به عنوان جانشین امام علی(ع) به مردم نیز معرفی شود و مردم با ایشان بیعت کردند، اما عدم پژوهش جدی درباره زندگی آن حضرت تا دهه های اخیر باعث پخش اخبار نادرست مبنی بر موضعگیری ایشان در برابر روش پدر و برادرش بین برخی نویسندگان به وجود آمد این خط فکری عمدتا از سوی بنی عباس مطرح می شد و روایات جعلی فراوانی مبنی بر عدم تمایل ایشان به خلافت و واگذاری دلخواهانه حکومت به معاویه مطرح شده که کذب محض است، حتی شایعه مخالفت ایشان با امام در جریان جنگ با معاویه مطرح شد. در گفتگو با حجتالاسلام والمسلمین علی امینی، پژوهشگر تاریخ و استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابعادی از زندگی این امام همام واکاوی شد که اکنون گزارش این مصاحبه از نظر شما می گذرد.
*نقش امام حسن(ع) در زمان حکومت امیرالمؤمنین(ع) چگونه بود؟
ایشان در برانگیختن مردم کوفه برای آماده شدن و جنگیدن پای رکاب امیرالمؤمنین(ع) در ماجرای شورش ناکثین و جنگ جمل نقش مهمی داشتند. امیرالمؤمنین(ع) با سپاهی به طرف بصره حرکت کردند و نمایندگانی را به کوفه فرستادند که مردم کوفه به یاری ایشان بشتابند. در سه مرحله حضرت افرادی را میفرستند که چندان نتیجهبخش نبود به دلیل اینکه حاکم کوفه که کسی نبود جز ابوموسی اشعری؛ از زمان عثمان منصوب شده بود و حضرت علی (ع) هم به به خاطر مصالحی او را ابقا کرده بودند و او این جنگ را فتنه اعلام کرد و گفت کسی که وارد جنگ نشود و از صحنه به دور بماند بهتر در امان است و مردم را از یاری امیرالمؤمنین(ع) باز میدارد و اینجاست که امیرالمؤمنین(ع) بعد از چند مرحله که افرادی را میفرستد برای تهییج مردم کوفه که به یاری حضرت بیایند و نتیجهبخش نبود نهایتا امام حسن مجتبی(ع) را به همراهی برخی دیگر از اصحاب میفرستند و حضرت در کوفه پیام پدر را خطاب به مردم کوفه میخوانند و مردم را به جهاد در راه خدا دعوت میکنند و 9 هزار نفر از مردم کوفه را برای نبرد بصره به یاری امیرالمؤمنین(ع) میآورند و طبق دستوری که از امیرالمؤمنین داشتند ابوموسی اشعری را از استانداری کوفه خلع میکنند که این نکته مهمی در زندگی سیاسی امام حسن مجتبی(ع) است.
*چرا علی رغم بیوفایی مردم نسبت به امام علی(ع) بعد از شهادت وی با فرزندش با امام حسن(ع) بیعت کردند؟
بله! این نکته مهمی است که مردمی که امیرالمؤمنین(ع) را یاری نکردند و خون به دل ایشان کردند و بعد از شهادت ایشان مردم کوفه با امام حسن مجتبی(ع) به عنوان خلیفه بیعت کردند که این موضوع جای دقت و بررسی دارد. دلیل اینکار را میتوان در چند نکته به صورت خلاصه بیان کرد: یک مسأله نگرانی شدید مردم عراق از شامیان است. مردم متوجه شدند که رقیب جدی امام حسن(ع)، معاویه در شام است و سابقه درگیری قدیمی با امیرالمؤمنین علی(ع) را دارد و اگر اطراف امام حسن(ع) جمع نشوند و ید واحده نشوند و حضرت را یاری نکنند خطر تسلط شامیان بر عراق وجود دارد. تأکید میکنم که یک رقابت قدیمی میان شام و عراق وجود داشته و در دورههای متعدد تاریخی قدرت بین این دو نقطه جغرافیایی جابهجا و مبادله میشده است. بنابراین یک ضدیت یا رقابت قدیمی بین عراق و شام وجود دارد و این انگیزهای شد که مردم در اطراف امام حسن(ع) جمع شوند تا با ایشان بیعت کنند و مقابل شامیان بایستند.
نکته دوم بیعت شخصیتهای بزرگی که مردم از آنها تبعیت داشتند و جزء خواص جامعه بودند و نگاه مردم به اینها بود. آنها آمدند و با امام حسن بیعت کردند مثل قیس بن سعد، عبدالله بن عباس و ... وقتی که اینها با امام حسن مجتبی(ع) بیعت کردند برای خیلی از مردم به عنوان خواص و الگو مطرح بودند و مردم هم تشویق شدند با امام حسن مجتبی(ع) بیعت کنند.
نکته سوم تلاش شیعیان اعتقادی به امام حسن(ع) است. چه در زمان امیرالمؤمنین(ع) که در کوفه بودند و چه در زمان امام حسن مجتبی(ع)، اکثریت مردم کوفه و عراق با امیرالمؤمنین(ع) و امام حسن(ع) بودند اما اینها همه شیعه اعتقادی نبودند؛ شیعه اعتقادی به این معنا که امام را معصوم و حجت خداوند و وصیالاوصیاء بدانند. بسیاری از آنها این گونه نبودند اکنون وقتی که ما نام شیعه را به زبان میآوریم این اعتقادها به ذهن میآید ولی بسیاری از افرادی که با امیرالمؤمنین(ع) در مدینه بیعت کردند یا در سپاه امیرالمؤمنین(ع) بودند شیعیان سیاسی بودند یعنی امام علی(ع) را بر خلفای دیگر ترجیح میدادند نه اینکه امام علی(ع) را معصوم و حجت خداوند بدانند. در ماجرای بیعت مردم با امام حسن مجتبی(ع) هم مسأله همین طور است. شیعیان اعتقادی برای تشویق مردم به بیعت با امام حسن(ع) تلاش کردند این تلاششان یکی از زمینههای بیعت مردم کوفه با امام حسن(ع) شد.
نکته چهارم تصریح امیرالؤمنین(ع) به امامت و جانشینی امام حسن مجتبی(ع) است، این امر هم در اقبال مردم برای بیعت بی تأثیر نبود. مردم شیعه(اعتقادی یا سیاسی) امام علی(ع) بودند و ایشان را قبول داشتند. کوتاهی مردم در یاری امیرالمؤمنین(ع) به راحتطلبی و خستگی مردم از جنگ بر میگردد و الا مردم امیرالمؤمنین(ع) را قبول داشتند و به عنوان خلیفه بر حق اعتقاد داشتند و با شهادت ایشان طبیعی است که مردم به سراغ فرزند ارشد ایشان که مورد تأیید امیرالمؤمنین(ع) بوده و توسط حضرت امامت و جانشینی ایشان تصریح شده بروند و با ایشان بیعت کنند.
نکته پنجم روایت مشهور رسول خدا(ص) را می توان ذکر کرد که حضرت مکرر فرمودند «الحسن و الحسین امامان قاما أو قعدا: حسن و حسین دو امام هستند چه قیام کنند و چه قیام نکنند.» این روایاتی که در تأیید امام حسن(ع) و امام حسین(ع) وجود داشت و در ذهن مردم بود یکی دیگر از زمینههای بیعت مردم کوفه با امام حسن مجتبی(ع) به عنوان خلیفه است.
*عدهای معتقدند که امام حسن(ع) داعیه خلافت نداشت، اما در واقع این گونه نبوده است. نظر شما در این باره چیست؟
در برخی از منابع تاریخی مطرح شده است که از ابتدا امام حسن(ع) علاقهای به خلافت نداشته و منتظر فرصتی بود که خلافت را به معاویه واگذار کند؛ این تهمت به آن حضرت است. امام حسن(ع)، امام معصوم و از طرف خداوند به این مقام انتخاب شده است و به تصریح رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و در انجام وظیفه امامت حضرت ذرهای مماشات با کسی نداشتند و کوتاه نمیآمدند. شرایط سیاسی و اجتماعی به گونهای رقم خورد که امام راهی جز پذیرش صلح نداشتند. امام حسن(ع) اگر مایل نبودند این اقدامات را انجام نمی دادند؛ مثلا وقتی که امیرالمؤمنین(ع) به شهادت رسید فردای آن روز امام حسن(ع) در اجتماع مردم حضور پیدا می کنند و سخنرانی کامل و غرایی در جمع مردم انجام میدهند. ایشان میفرمایند که هر کس مرا نمیشناسد من حسن فرزند محمد رسولالله(ص) هستم؛ اینکه امام حسن(ع) مستقیم خود را به پیغمبر(ص) منتسب و از مردم دعوت میکنند که باید از ما اطاعت کنند نشان از چه دارد!؟ ایشان میفرمایند ما یکی از ثقلین هستیم؛ از ما اطاعت کنید. اولیالامر ما هستیم. حضرت آیه تطهیر را میخوانند و خودشان را مصداق آیه تطهیر معرفی میکنند اگر کسی مایل به حکومت نباشد این گونه خود را در مقابل چنین جمعی معرفی و عرضه و مردم را به تبعیت از خود دعوت نمیکند!
موضوع دیگر که از سوی برخی مخالفان مورد انتقاد هم واقع شده اینکه قیس بن سعد خدمت حضرت رسید و خدمت ایشان عرض کرد که ما به شرطی با شما بیعت میکنیم که با ستمگران جهاد کنید یعنی بیعت به شرط جهاد با ستمگران. امام(ع) فرمود که من هیچ شرطی را نمیپذیرم جز کتاب خدا و سنت پیامبر(ص). این موضوع را برخی مستمسک قرار دادند که امام(ع) از اول میل جهاد با ستمگران را نداشته است. این مسأله را نباید این گونه تلقی کرد اگر امام بخواهد برای بیعت و امامت کردنش شرط و شروطی را از سوی افراد مختلف بپذیرد که امکانپذیر نیست. امام این شرط را نپذیرفتند تا برای امامت جامعه دستشان باز باشد. امام و رهبر باید طبق تشخیص خودشان عمل کنند اگر قرار باشد دیگران با شرط و شروط بیعت کنند در حقیقت آنها با شرطشان بیعت کردند نه با رهبر و امام.
امام برای حفظ حوزه اقتدار رهبری باید شرطی را نپذیرد اگر قرار است که ایشان امام باشد و مردم از او تبعیت کنند که مردم نباید برای ایشان شرط تعیین کنند. در این صورت امامت امام مقید به دهها شرط و قیود میشود. طبیعتا امام در مسأله امامت دستش باز نخواهد بود. بنابراین امام برای اینکه وظیفه امامت خود را انجام بدهد همیشه که وظیفه امام جنگیدن نیست گاهی وقت ها ممکن است صلح انجام شود زمانی هم کارهای دیگر. دست رهبر برای انجام امور باید باز باشد. بنابراین امام این شرط را نپذیرفتند و گفتند که من فقط با شرط کتاب خدا و سنت پیغمبر(ص) بیعت میکنم.
نکته دیگر این است که وقتی مردم با امام حسن(ع) بیعت کردند نامه مقتدرانهای به معاویه مینویسند اگر امام در مقام این بود که با معاویه صلح کند و میلی به خلافت نداشت این گونه عمل نمیکرد. امام نامهای به معاویه مینویسند و از خلفای قبلی انتقاد شدید میکنند و به معاویه مینویسند که اکنون شما باید با من بیعت کنید. این نشاندهنده این است که امام در پذیرش مسأله خلافت و امامت جدی است. آنجا که اختلافات میان معاویه و امیرالمؤمنین(ع) از قبل مطرح بود و این اختلافها به امام حسن مجتبی(ع) رسید طبیعی است که کماکان ادامه پیدا کند و معاویه از پذیرش بیعت با امام حسن مجتبی(ع) تمرد میکند و به جای اینکه بیعت کند جاسوسانی را به کوفه و بصره فرستاد که شناسایی شدند و امام حکم اعدامشان را صادر کرد. آیا اقدامات این گونه علامت کنار آمدن با معاویه است!؟ قطعا این گونه نیست و علامت مقابله جدی است.
یا در یکی از نامهها امام حسن مجتبی(ع) به معاویه مینویسد حال که شما بیعت نمیکنید میان ما جز شمشیر حاکم نخواهد بود. این گونه برخوردهای شدید نشان دهنده این است که اگر مردم یاری می کردند قطعا ایشان در نبرد با معاویه ذرهای کوتاه نمیآمدند.
معاویه خبر شهادت امام علی(ع) را به مناطق مختلف فرستاد و حامیان خود را برای نبرد با کوفه و عراق و جنگ با امام حسن مجتبی(ع) فراخواند. حضرت وقتی این خبر را دریافت کردند کوفیان را دعوت به مبارزه با شامیان و معاویه کردند اما مشکلی در کوفه و عراق وجود داشت که کار را برای امام حسن(ع) سخت کرد. مردم با انگیزههایی که قبلا بیان شد با امام حسن(ع) بیعت کردند اما چند مشکل دارند؛ اول اینکه با ماجرای حکمیت در جنگ صفین به نوعی روحیه مردم کوفه دچار لطمه شده بود و روحیه خود را از دست داده بودند. بنابراین عدهای این گونه ضعیف شده بودند و روحیه جنگیدن نداشتند. عدهای از کوفیان هم به دلیل تبلیغات معاویه دچار شک و تردید بودند اما امام(ع) تدابیری را برای تقویت روحیه و تهییج سپاه اندیشیدند و سپاه را به فرماندهی عبیدالله بن عباس روانه کردند.
در منطقهای که دو سپاه روبروی همدیگر قرار گرفتند با تبلیغات و فریب معاویه عبیدالله بن عباس با دو سوم سپاه یعنی حدود هشت هزار نفر به معاویه میپیوندد و این لطمه جبرانناپذیری به سپاه حضرت بود. معاویه جاسوسانی را به درون سپاه امام حسن(ع) گسیل میکند که اینها شایعه میکنند که امام حسن(ع) صلح کرده و این بیشتر به روحیه مردم لطمه میزند. وقتی که امام به سپاه میپیوندد مذاکراتی میان دو سپاه انجام میشود اما چون صداقتی در کار شامیان نبود مذاکره بی نتیجه بود. به دنبال آن معاویه با جنگ روانی مردم را علیه امام حسن مجتبی(ع) تحریک کرد و خوارج به امام(ع) حمله کردند که ایشان مجروح شدند و مردم خواهان صلح شده و از جنگ کناره گرفتند و امام راهی جز پذیرش صلح نداشت.
*انگیزه معاویه از پیشنهاد صلح چه بود، چرا معاویه با امام حسن(ع) نجنگید و دنبال این بود که با صلح اوضاع را خاتمه دهند؟
معاویه می دانست که امام حسن(ع) مالک اصلی حکومت است و چون از طرفی دیگر طمع این را داشت که خلافت را از دست ایشان خارج کند و با توجه به این زیرک و مکار هم بود سعی او بر این بود که به گونهای این کار را انجام دهد که کمترین هزینه را برای او داشته باشد. معاویه خودش میدانست که حق با امام حسن(ع) است و حتی در وصیتش به پسرش مینویسد حکومت حق فرزندان علی(ع) است با آنها مدارا کن. بنابراین سعی دارد که به صورت مسالمتآمیز حکومت را از دست امام حسن(ع) خارج کند. بر همین مبنا معاویه به جنگ روانی و تخریب سپاه روی میآورد که با کمترین هزینه یاران امام(ع) را شکست دهد و بتواند صاحب حکومت شود.
نکته دیگر اینکه معاویه از جنگ با امام حسن(ع) و بنی هاشم وحشت دارد، معاویه بارها گفت که وقتی چشم های سربازان علی(ع) را زیر کلاه خود در جنگ صفین به یاد میآورد هوش از سرش میپرد. معاویه چون در جنگ صفین رشادتهای امیرالمؤمنین(ع) و بنیهاشم و یاران علی را دیده بود و با نهایت ذلت فتنه قرآن بر سر نیزه را مطرح کرده بود تا جانشان حفظ شود از جنگ با امام حسن(ع) از نظر نظامی هم وحشت داشت.
نکته دیگر اینکه معاویه از موقعیت اجتماعی امام وحشت داشت. معاویه میدانست که حسن بن علی(ع) فرزند پیغمبر(ص) است و حتی مردمی که امام حسن(ع) را به عنوان امام قبول نداشته باشند به عنوان فرزند پیغمبر(ص) قبول داشتند و برای ایشان ارزش قائل بودند. بنابراین موقعیت اجتماعی که امام حسن(ع) داشت معاویه را از اینکه تیغ به روی امام بکشد بر حذر میدارد و سعی دارد به صورت مسالمتآمیز حکومت را از ایشان بگیرد.
نکته آخر اینکه اگر معاویه مستقیم با امام حسن(ع) میجنگید بعدا مورد اعتراض امت واقع میشد که چرا با پسر پیغمبر(ص) جنگیده است اما با پیشنهاد صلح دادن دو حالت پیش میآمد؛ یا امام(ع) صلح را میپذیرفت که به نفع معاویه بود یا اگر صلح را نمی پذیرفت و کار به جنگ می رسید و امام(ع) به شهادت می رسید معاویه توجیه و بهانه و جواب برای افکار عمومی داشت که من صلح را پیشنهاد دادم اما خودشان قبول نکردند. بنابراین معاویه به صلح اقدام کرد.
از طرف دیگر مشکل بی وفایی امت، خستگی مردم از جنگ و ... شرایط را به گونهای رقم زد که امام مجبور شدند برای حفظ اسلام صلح کنند و به تعبیر حضرت فرمودند که صلح من مثل حکایت داستانی است که حضرت خضر کشتی را سوراخ کرد چون غاصبان کشتیهای سالم را غصب می کردند. حفظ اساس اسلام و تشیع با این بی وفایی مردم تنها به صلح بستگی داشت که حضرت این امر را پذیرفتند و در نهایت مظلومیت با معاویه صلح کردند تا اساس اسلام حفظ شود.
زمانبندی انتشار: 11 تير 1394 - 12:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
شباهتهای صلحنامه امام حسن(ع) با مذاکرات هستهای
حجتالاسلام ملاکاظمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد شباهتهای صلحنامه امام حسن ع با مذاکرات هستهای به مناسبت پانزدهم رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی ع ابعاد صلحنامه این حضرت با معاویه را بررسی کرده و با شرایط کنونی کشور در بحث مذاکرات هسته ای مورد مقایسه قرار مینرمش قهرمانانه امام حسن(ع) برای حفظ شیعه بود
آیتالله علوی بروجردی نرمش قهرمانانه امام حسن ع برای حفظ شیعه بود استاد حوزه علمیه قم گفت صلح امام مجتبی ع ناشی از شرایط اضطراری مانند خیانت و بیوفایی اصحاب رخ داد تا در نتیجه خط و مکتب اهل بیت ع حفظ شود به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران آیت اللهشمه ای از اخلاق و فضائل امام حسن مجتبی(ع)
ولادت کریم اهلبیت مبارک باد شمه ای از اخلاق و فضائل امام حسن مجتبی ع چه کسی پای این حیوان را شکسته است غلام گفت من شکسته ام حضرت فرمود چرا چنین کردی گفت برای این که تو را ناراحت کنم امام با تبسّمی دلنشین فرمود ولی من در عوض تو را خشنود می کنم و غلام را آزاد کرپرسش و پاسخ دینی/ چرا به امام حسن(ع) «کریم اهل بیت» گفته میشود
پرسش و پاسخ دینی چرا به امام حسن ع کریم اهل بیت گفته میشودبه خاطر بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن ع در مسیر خیر احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت آن حضرت را کریم اهل بیت لقب دادهاند به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس امام حسن ع نسآیتالله مصباح یزدی: برخی بستگان امام(ره) مانند ۱۴۰۰ سال قبل رفوزه شدند/ در اسلام «پلورالیسم فرهنگی»
آیتالله مصباح یزدی برخی بستگان امام ره مانند ۱۴۰۰ سال قبل رفوزه شدند در اسلام پلورالیسم فرهنگی نداریمرئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت در سالهای ابتدای بعثت بسیاری از بستگان و اصحاب پیامبر رفوزه شدند آن زمان برخی بستگان پیامبر عامل انحراف بودند و رفوزه شدند و اک15 رمضان ؛ سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع)
امام حسن ع هفت سال از زمان حیات جد بزرگوارش را درك كرد 15 رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی ع امام حسن ع آرامبخش دلهاى دردمند پناهگاه مستمندان و تهيدستان و نقطه اميد درماندگان بود گاه پيش از آنكه مستمندى اظهار احتياج كند و عرق شرم بريزد احتياج او را برطدر میلادامام حسن مجتبی(ع) هیئت کجا برویم؟
در میلادامام حسن مجتبی ع هیئت کجا برویم شناسهٔ خبر 2849513 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۹ مجله مهر > دیگر رسانه ها عقیق نوشت برای جستجوی آسان تر هیئت یا مداح مورد نظر خود می توانید از کلیدهای Ctrl Fاستفاده نمایید هیئتسخنرانمناجات و مداحیمکان و زمانمرکز تهرانمسجد ارکحجت الآیت الله مظاهری: عده ای نفهم و تندرو صلح امام حسن را زیر سئوال می برند/ ایده نابودی شیعه با صلح حسنی نقش بر آب
آیت الله مظاهری عده ای نفهم و تندرو صلح امام حسن را زیر سئوال می برند ایده نابودی شیعه با صلح حسنی نقش بر آب شدرئیس حوزه علمیه اصفهان گفت ایده شیطانی نابودی شیعه با صلح امام حسن علیه السلام نقش بر آب شد و این صلح باعث بقای اسلام شد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان آیت الله الطرح احیاء نام امام حسن مجتبی(ع)
گفتاری از حجتالاسلام فرحزاد طرح احیاء نام امام حسن مجتبی ع با توجه به اینکه حق امام حسن مجتبی ع آن اندازه که باید و شاید در بین دینمداران ادا نشده است پیشنهاد میکنم که در ایام ماه رمضان و در ایستگاههای صلواتی نام ایشان را احیاء کنیم به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز حجت&zwnمسئول نمایندگی ولی فقیه سپاه صاحبالامر (عج) قزوین: صلح امام حسن مجتبی (ع) امر به معروف و نهی از منکر است/شیوه
مسئول نمایندگی ولی فقیه سپاه صاحبالامر عج قزوین صلح امام حسن مجتبی ع امر به معروف و نهی از منکر است شیوههای امر به معروف و نهی از منکر را بلد نیستیممسئول نمایندگی ولی فقیه سپاه صاحبالامر عج استان قزوین گفت صلح امام حسن مجتبی ع امر به معروف و نهی از منکر است و اگر صلححجتالاسلام والمسلمین فرحزاد مطرح کرد ماجرای رها کردن اعتکاف توسط امام حسن(ع) برای کمک به نیازمند
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد مطرح کردماجرای رها کردن اعتکاف توسط امام حسن ع برای کمک به نیازمنداستاد حوزه علمیه گفت امام حسن ع اعتکاف خود را برای رسیدگی به حاجت شخصی رها کردند و ایشان خدمت و دستگیری از دیگران را بر عبادت خداوند مقدم دانستند به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت&zنتیجه صلح امام حسن(ع) صیانت از شیعیان بود
محمدجواد مروجی طبسی در گفتگو با مهر نتیجه صلح امام حسن ع صیانت از شیعیان بود شناسهٔ خبر 2848439 - پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۱ دین و اندیشه > اندیشمندان باید نام این صلح را صلح تحمیلی گذاشت نه صلح امام حسن ع این صلح یک پیروزی بود برای امام حسن مجتبی ع و نتیجه آن صیانت و حماه رمضان در سیره اهل بیت(ع) امام حسن(ع) ماه رمضان را میدان مسابقه میدانستند
ماه رمضان در سیره اهل بیت ع امام حسن ع ماه رمضان را میدان مسابقه میدانستندامامحسن مجتبی ع در روایتی ماه مبارک رمضان را میدان مسابقه برای رسیدن به سعادت در مسیر اطاعت الهی توسط بندگان خداوند به شمار آورد به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس امام حسن مجتبی ع نخستینمسئول فرهنگی تبلیغات اسلامی شهریار: 50 مبلّغ دینی در شب ولادت امام حسن (ع) به شهریار اعزام میشوند///آماده
مسئول فرهنگی تبلیغات اسلامی شهریار 50 مبلّغ دینی در شب ولادت امام حسن ع به شهریار اعزام میشوند آمادهمسئول فرهنگی و تبلیغ اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهریار از اعزام مبلّغان دینی در شب ولادت امام حسن ع به محافل مذهبی در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از غرب اسمسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم: امام حسن(ع) الگوی بصیرتافزایی هستند
مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم امام حسن ع الگوی بصیرتافزایی هستندمسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت امام حسن مجتبی ع بهترین الگوه و اسوه برای بصیرتافزایی دشمنشناسی و موقعیتشناسی هستند حجتالاسلام جواد عظیمی امروز در گفتوگو بشعری برای میلاد امام حسن(ع) بگو که نامهی ما را کریم باز کند...
شعری برای میلاد امام حسن ع بگو که نامهی ما را کریم باز کند امیر اکبرزاده از شاعران کشورمان همزمان با فرارسیدن نیمه ماه رمضان و میلاد کریم اهل بیت ع شعری سروده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس امیر اکبرزاده از شاعران کشورمان همزمان با فرارسیدن نیمه ماه رمضان و میلاد کحفظ شیرسنگیهای جوار امامزاده محمد بن حسن لرستان/سه ویژگی معماری
حفظ شیرسنگیهای جوار امامزاده محمد بن حسن لرستان سه ویژگی معماری شناسهٔ خبر 2849215 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۹ دین و اندیشه > سایر در طراحی و معماری احداث پروژه آستان مقدس امامزاده محمد بن حسن ع علاوه بر رعایت ضوابط معماری اسلامی و ایرانی از شیرسنگهای قدیمی به عنوان نماد-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها