واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۸ب.ظ)
دانش آموزان عشايري از تحصيل باز نمي مانند موج- مديرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه يافته و عشاير وزارت آموزش و پرورش گفت: در حقيقت خط قرمز ما اين است که هيچ دانشآموز عشايري از تحصيل بازنماند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي نقي يزدان پناه اظهار داشت: طي دو سال گذشته در زمينه نيروي انساني، فضا و تجهيزات مدارس عشايري شاهد تغييرات اساسي بوديم. در سال تحصيلي 92-93 پنج هزار و 795 مدرسه عشايري داشتيم که در سال 93-94 اين تعداد به 5 هزار و 873 مدرسه رسيد يعني 158 مدرسه اضافه شد اين در حالي بود که نيروي انساني جديد به آموزش و پرورش اضافه نشده بود. در حقيقت خط قرمز ما اين است که هيچ دانشآموز عشايري از تحصيل بازنماند.
وي افزود: در بخش مدارس عشايري ساختمان، کانکس، کپر و چادر داريم که متناسب با جغرافيا تعريف شده است و تلاش ميکنيم تا مدارسي را که در چادر برگزار ميشود به کانکس تبديل کنيم. برخي از کانکسها قابل حمل است و ميتوانند همراه با عشاير کوچ رو جابه جا شوند اما يک چادر با سرما و گرما دانشآموزان را تحت تأثير قرار ميدهد و وضعيت کانکس يا کلاس پيش ساخته به مراتب بسيار بهتر است.
مديرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه يافته و عشاير وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در سال تحصيلي 92-93 يک هزار و 83 مدرسه کانکسي در بخش عشايري داشتيم که در سال تحصيلي 93-94 به يک هزار و 134 کانکس افزايش يافت يعني 51 مدرسه از چادر و کپر به کانکس يا کلاس پيش ساخته تبديل شدند.
يزدان پناه بيان کرد: در سال تحصيلي 93-94 تحول اساسي را در بحث تجهيز مدارس عشايري به لب تاپ شاهد بوديم به گونهاي که حدود يک ميليارد و 900 ميليون تومان يکجا براي تجهيز مدارس عشايري کوچ رو به لب تاپ به استانها پرداخت شد. در سال تحصيلي 92-93 دو هزار و 322 دستگاه لب تاپ در مدارس عشايري وجود داشت که در سال تحصيلي 93-94 به سه هزار و 169 دستگاه افزايش يافت و 36.5 درصد رشد را در بخش تجهيزات کامپيوتري و لب تاپ در مدارس عشايري داشتيم.
وي افزود: تاکيد داشتيم که تمام کلاسهاي پايه ششم در مدارس عشايري به دليل داشتن درس کار و فناوري به لب تاپ مجهز شوند و براي سال تحصيلي 94-95 تلاش ميکنيم تا تمام مدارس عشايري را به لب تاپ مجهز کنيم.
مديرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه يافته و عشاير وزارت آموزش و پرورش در خصوص تجهيز کتابخانههاي مدارس عشايري گفت: در سال تحصيلي 92-93، 591 کتابخانه کلاسي و مدرسهاي داشتيم که در سال تحصيلي 93-94 به يک هزار و 274 مورد افزايش يافت يعني شاهد افزايش 681 کتابخانه کلاسي بوديم و در اين زمينه با رشد 15 درصدي مواجه بوديم.
يزدان پناه در خصوص کتابهاي موجود در کتابخانههاي مدارس عشايري افزود: درسال تحصيلي 92-93، 321 هزار و 88 جلد کتاب داشتيم که در سال تحصيلي 93-94 به 331 هزار و 556 کتاب افزايش يافت و 3.3 درصد رشد را در اين بخش شاهد بوديم.
وي با اشاره به اينکه در سال 93 در بحث اعتبارات نسبت به سال 92 رشد 147 درصدي را در بحث اعتبارات تجهيزات شاهد بوديم، گفت: در سال 94 نسبت به سال 93 اعتبارات 40 درصد افزايش يافت و توانستيم 640 مدرسه سيار عشايري را به لب تاپ تجهيز کنيم. همچنين تعداد زيادي از مدارس چادري به کانکس تبديل شد که براين اساس رشد 3 درصدي مدارس را شاهد بوديم.
مديرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه يافته و عشاير وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: سال تحصيلي 92-93، 172 مرکز شبانه روزي داشتيم که در سال 93 به 181 واحد افزايش يافت، در حقيقت در رابطه با مدارس عشايري شاهد افزايش کمي بوديم.
يزدان پناه با اشاره به اينکه براي افزايش پوشش تحصيلي در مناطق روستايي و عشايري چارهاي جز افزايش تعداد مدارس شبانه روزي نداريم، گفت: افزايش تعداد مدارس شبانه روزي، خوابگاههاي مرکزي و روستا مرکزيها روشهاي افزايش پوشش تحصيلي درمناطق روستايي است مگر اينکه آنقدر نيروي انساني داشته باشيم تا هرجايي که يک يا دو دانشآموز داشتيم براي آنها معلم بفرستيم.
وي بيان کرد: تأسيس مدارس شبانه روزي به ويژه در دوره متوسطه ضروري است. امسال در استان خوزستان و چهارمحال و بختياري سه مرکز شبانه روزي مجوز اخذ خواهند کرد.
مديرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه يافته و عشاير وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اينکه کمبود اعتبار به ويژه اعتبارات تغذيهاي را در مدارس شبانه روزي رد نميکنيم اما در جهت رفع اين مشکلات در تلاش هستيم، افزود: جلساتي را با وزارت تعاون، کميته امداد و معاون مناطق محروم رياست جمهوري درخصوص حمايت از مدارس شبانه روزي داشتيم.
يزدان پناه بيان کرد: شوراي ارتقاي شاخصهاي مناطق لازم التوجه و محروم در آموزش و پرورش تشکيل شده است و يکي از مواردي که در دو جلسه گذشته اين شورا مطرح شد بحث کيفيت بخشي و اعتبارات مدارس شبانه روزي است.
وي ادامه داد: در آموزش و پرورش به دنبال اين هستيم تا وضعيت اعتبارات مدارس شبانه روزي را افزايش دهيم چرا که سرانه اين مدارس چندين سال ثابت بوده است. تلاش ميکنيم تا با همکاري وزارت تعاون براي دانشآموزان مدارس شبانه روزي مانند مردم مناطق محروم سبد کالا دريافت کنيم و رايزنيها در جهت کيفيت بخشي به مدارس شبانه روزي در حال انجام است.
مديرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه يافته و عشاير وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اين پرسش که آيا وزارت تعاون با اين درخواست شما موافقت کرده است؟ گفت: وزارت تعاون نامهاي را خطاب به ما نوشته و اعلام کرده است که اين موضوع را در شوراي رفاه مطرح خواهد کرد تا پس از تصويب، سبد کالا را به خانواده دانش آموزاني که در مدارس روستايي تحصيل ميکنند، اعطا کنند اما خواسته ما اين است تا اين سبد کالا به مدارس تعلق گيرد چون اگر اين سبد را به مدارس شبانه روزي ندهيم باز هم مشکل تغذيه دانشآموزان حل نميشود.
يزدان پناه افزود: سال گذشته در بحث خيرين، موضوع کمک به مدارس شبانه روزي مطرح شد بايد توجه داشت که دانشآموزان مناطق محروم در مدارس شبانه روزي حضور دارند و بايد از طريق خيران و ساير دستگاهها در جهت افزايش کيفيت بخشي به مدارس شبانه روزي گام برداريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]