واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قاچاقپروری در مناطق مرزی
سیاست های قاچاق پروری در کشور سبب شده تا ارزش قاچاق کالا در کشور به بیش از 22 میلیارد دلار افزایش یابد و از سوی دیگر مسئولان مربوطه تنها تماشاگر ورود کالاهای قاچاق باشند.
کد خبر: ۵۱۳۵۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲ - 01 July 2015
سیاست های قاچاق پروری در کشور سبب شده تا ارزش قاچاق کالا در کشور به بیش از 22 میلیارد دلار افزایش یابد و از سوی دیگر مسئولان مربوطه تنها تماشاگر ورود کالاهای قاچاق باشند.
به گزارش میزان، سیاست های مسئولان سبب پر رنگ تر شدن قاچاق در کشور شده است، باتوجه به اینکه ارومیه و اردبیل ۳۶۰ کیلومتر و ایلام بیش از 400 کیلومتر مرز مشترک دارند اما یک منطقه آزاد تجاری یا بازارچه مرزی وجود ندارد و این مناطق مرزی درگاهی برای قاچاق کالا و واردات بیرویه کالا شدهاند و تنها قاچاقچیان از این موقعیت به خوبی استفاده می کنند.
معضلی به نام قاچاق پروری
عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران در خصوص شیوع قاچاق از مبادی رسمی گفت: دولت با کم توجهی به مناطق مرزی باعث شیوع پدیده قاچاق و به نوعی قاچاق پروری شده است.
پدارم سلطانی اظهار کرد: قاچاق از سه حوزه شیوع پیدا کرده است، بخشی از قاچاق مربوط به حوزه حاملهای انرژی بوده که این اتفاق به واسطه یارانهای است که به این حوزه تعلق میگیرد و تا زمانیکه یارانه انرژی مدیریت نشود از بخش قاچاق دردی دوا نخواهد شد.
وی ادامه داد: بخش دیگر قاچاق در حوزه کالاهایی است که حقوق ورودی و تعرفه بسیار بالایی دارند و همچنین هزینه هایی که دولت در مبادی رسمی اعمال کرده است و واردکنندگان الزام به پرداخت این هزینه های سنگین هستند. بنابراین تعرفه بالا باعث شده قاچاق کالاهای لوکس یا اولویت دهم بسیارافزایش یابد.
وی مسئله دیگر در حوزه قاچاق را پهناور بودن کشور و مرزهای طولانی آبی و خاکی دانست و اضافه کرد: عدم توجه به توسعه مناطق مرزی کشور باعث شده پدیده قاچاق گسترش یافته و از طرفی کشورهای همسایه و هم مرز با توجه به اینکه وضعیت نامساعدی در حوزه اشتغال دارند مردم برای تامین معیشت خود رو به سمت قاچاق می آورند.
سلطانی ادامه داد: دولت به دلیل کم توجهی به مناطق مرزی سبب شیوع پدیده قاچاق و به نوعی قاچاق پروری در کشور شده است.
وی معتقد است: کنترل قاچاق قابل مدیریت است اگر با نگاه اقتصادی به پدیده قاچاق توجه شود این مسئله قابل مدیریت است.
مبادی ورودی گذرگاهی برای واردات
دیگر عضو اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه دولت نباید برای مهار تورم و گرانی به واردات کالا روی بیاورد، گفت: این روزها مبادی ورودی کشور، گذرگاهی برای واردات و قاچاق کالا شده است، در صورتی که اگر خواهان رشد و پیشرفت هستیم باید در حوزه تجارت خارجی و افزایش صادرات برنامه ریزی دقیق تری داشته باشیم.
محمدرضا جعفری با اشاره به ورود دو هزار کانتینر کالا از کره به گمرک جنوب، افزود: با این روندی که در پیش گرفتهایم تولید داخل ضعیف و ضعیفتر خواهد شد، امیدواریم در آینده میزان صادرات کشور به قدری بالا باشد که دولت مجبور شود تعداد بازارچههای مرزی، مناطق آزاد تجاری و شهرکهای صنعتی مشترک را افزایش دهد.
یعقوب جدگال نماینده چابهار، نیکشهر و کنارک در مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی میزان، با بیان اینکه نتیجه ساماندهی تجارت خارجی و بازارچههای مرزی کاهش قاچاق و شغلهای کاذب در مناطق مرزی خواهد بود، گفت: یکی از راههای جلوگیری از افزایش قاچاق نظارت بیشتر است اما میتوان با ساماندهی و فعال کردن تجارت چمدانی از معضل قاچاق جلوگیری کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]