واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شخصیتهای سیاسی مصر در گفتوگو با فارس:
در دومین سالگرد سرنگونی مرسی سیاستهای مبارک بر مصر حکومت میکند
شخصیتهای سیاسی مصر با انتقاد از سنگ اندازی برخی طرفها در نظام حکومتی مصر برای عملی نشدن بیشتر بندهای نقشه راه سیاسی این کشور گفتند که سیاستهای دوره مبارک به مصر بازگشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، دومین سالگرد انقلاب سیام ژوئن مصر که با برکناری دولت محمد مرسی رئیس جمهور اسبق این کشور و اعلام نقشه راه برای تشکیل «دولت شایسته سالار ملی مقتدر و توانمند» همراه بود، از راه رسیده است. با گذشت دو سال از عمر انقلاب اهداف آن هنوز محقق نشده و نقشه راه عبدالفتاح السیسی، ژنرال سابق را به قدرت رسانده و قانون اساسی به تصویب رساند اما دیگر بندهای این نقشه راه تا اطلاع ثانوی عملی نشده است. برخی طرفها در نظام حکومتی السیسی خواهان تکمیل نقشه راه سیاسی مصر نیستند
«احمد فوزی»، یکی از رهبران حزب مصر دموکراتیک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره در این خصوص اظهار داشت:مدت گذشته شاهد انحراف از نقشه راهی بوده است که بعد از سی ام ژوئن اعلام شد ما تا به الان پارلمان نداریم به خواستههای جوانان پاسخی داده نشده است. وی افزود: در مقابل قانونی داریم که به موجب آن صدها تن از جوانان به زندان افکنده شدند و آن قانون تظاهرات است که باعث خشم جوانان و شکاف آنها با حکومت شده و این امر در جریان انتخابات ریاست جمهوری گذشته آشکار بود.
فوزی گفت: بیشتر بندهای نقشه راه عملی نشده چرا که برخی طرفها در نظام حکومتی خواهان تکمیل نقشه راه نیستند و میخواهند این حالت سردرگمی و آشفتگی که در آن به سر میبریم طولانی شود و چه بسا نبود پارلمان تا به الان و عدم صدور قانون ویژه برگزاری انتخابات قویترین مثال در این خصوص است.
این رهبر حزب مصر دموکراتیک گفت: اوضاع سیاسی با نوعی سردرگمی روبرو است علاوه بر اینکه دولت در روند سیاسی دخالتهای نابجا دارد و این تاثیر منفی بر نقشه راه داشته است نظام حاکم به احزاب سیاسی به یک چشم نگاه نکرده و از یک گروه سیاسی به ضرر دیگری حمایت میکند و بدین شکل وضعیتی غیردموکراتیک با مشکلات متعدد ایجاد میشود و همه این دلایل موجب کامل نشدن نقشه راه است. برای سرکوب فساد در نهادهای حکومتی و برقراری عدالت اجتماعی تلاش میکنیم
«محمد سلمان»، استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره نیز گفت: آنچه که از سیام ژوئن 2013 تاکنون در مصر اتفاق افتاده موفق نبوده است اما نباید ناامید شویم و همه تلاش خود را برای اصلاح آنچه که ممکن است بکار میبندیم به صورتی که برای اجرای عدالت اجتماعی تلاش میکنیم که تنها با از بین رفتن کامل فساد موجود در همه نهادها محقق میشود و به دنبال آن درآمدها و دستمزدها به صورتی متناسب با خواستههای شهروندان توزیع میشود.
سلمان نبود وحدت ملی بین شهروندان مصری را ریشه در نامزدی عبد الفتاح السیسی، رئیس جمهور و به قدرت رسیدن آن دانست و گفت: از آن زمان جنبشهای مصری همبستگی خود را از دست دادند. کشتار یا حبس جوانان مصری ادامه دارد «شریف الروبی»، یکی از رهبران جنبش 6 آوریل نیز تاکید کرد: نقشه راه اجرا نشده و نخواهد شد و حملات تلافیجویانه علیه جوانان با به زندان افکنده شدن یا کشتار آنها ادامه دارد مثل زمان انقلاب ژانویه که هزاران تن برای رفتن حسنی مبارک کشته شدند یا پس از سی ام ژوئن و برکناری مردمی که هزاران تن از جوانان در زندان ها به سر می برند.
وی افزود: نظام السیسی از جوانان انقلاب به دلایل مختلف و به راه های متعدد انتقام میگیرد که گاهی با قانون تظاهرات و گاهی هم با متهم کردن آنها به مزدوری یا حمایت مالی از سوی رسانه های متعلق به بقایای رژیم مبارک است. منشور اخلاقی مطبوعات و رسانهها در مصر تدوین نشده است
«بشیر العدل»، گزارشگر کمیته دفاع از استقلال مطبوعات گفت: تعویق صدور منشور اخلاقی رسانهها طی دو سال گذشته از اعلام نقشه راه به دلیل نبود شایستگیها نزد رسانهها و مطبوعات برای صدور منشور است.
العدل افزود: ما انتظار تدوین منشور اخلاقی رسانهها را نداریم و اگر هم صادر شود ضعیف خواهد بود و قابل اجرا نخواهد بود و اگر در این مرحله رسانهها و مطبوعات بیدار نشوند منشور اخلاقی رسانهها و قوانین مطبوعات و رسانهها از سوی دولت تحمیل می شود و آن زمان اعتراضات یا تجمعات اعتراضی فایدهای ندارد.
نقشه راهی که احزاب سیاسی مصر آن را در سوم جولای 2013 تدوین کردند شامل چندین بند است. نخستین بند آن تشکیل کمیتهای است که شامل همه طیفها و کارشناسها برای بررسی اصلاحات پیشنهادی در قانون اساسی است که به طور موقت تعطیل شده است. دومین بند نقشه راه درخواست از دادگاه عالی قانون اساسی برای تسریع در تصویب پیش نویس قانون انتخابات مجلس نمایندگان و تدارک زمینه برگزاری انتخابات است.
سومین بند نقشه راه تدوین منشور اخلاق رسانهای است که آزادی رسانه را تضمین کرده و اصول حرفهای و اعتلای منافع عالی کشور را محقق کند.
چهارمین بند نقشه راه اتخاذ تدابیر اجرایی برای پیوستن جوانان به نهادهای حکومتی است تا آنها را شریک در تصمیمگیریها قرار بدهند مثل اینکه معاونان وزرا یا استاندار شوند یا در نهادهای مختلف اجرایی پست بگیرند.
پنجمین بند نقشه راه مصر تشکیل کمیته عالی منافع ملی از شخصیتهایی است که اعتبار داشته و مورد قبول همه نخبگان ملیگرا از هر گرایشی باشند.
با وجود اینکه قرار بود ظرف شش ماه از زمان اعلام نقشه راه برای عملی شدن این بندها اقدام شود اما به رغم گذشت دو سال از انقلاب سیام ژوئن بیشتر بندهای نقشه راه محقق نشده است. انتهای پیام
94/04/10 - 10:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]