واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: راه اندازی فرودگاه شهید مدرس با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است
مدیرکل فرودگاه های خراسان رضوی گفت: راه اندازی فرودگاه منطقه ای شهید مدرس کاشمر با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است.
محمد باقر قاسم زاده در جلسه بررسی روند ساخت فرودگاه منطقه ای شهید مدرس در کاشمر، ساخت فرودگاه مسافربری در این منطقه را فاقد توجیه اقتصادی دانست و افزود: پس از ساخت فرودگاه مسافربری هزینه های بسیار بابت نگهداری و بهسازی آن باید صرف شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون برای فرودگاه مشهد که سالانه 54 هزار پرواز برای جابجایی هشت میلیون و 200 هزار مسافر انجام می دهد 25 میلیارد ریال در حوزه نگهداری و بهسازی هزینه می شود.
وی گفت: برای راه اندازی فرودگاه منطقه ای شهید مدرس مشکلات و معضلات بسیار وجود دارد که برای رفع آن باید اقدامات اساسی و مهم انجام گیرد و راه اندازی و تکمیل آن با ابنیه کامل نیازمند دو هزار میلیارد ریال است.
قاسم زاده با بیان این که برای راه اندازی بخش اول این فرودگاه جهت انجام پروازهای آموزشی به 400 میلیارد ریال اعتبار نیاز است افزود: حضور بخش خصوصی و فعال کردن فرودگاه برای آموزش اقدامی اثرگذار در راستای تسریع در روند سایر بخشهاست.
مدیر کل فرودگاه های خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت فراهم آوردن زمینه مشارکت بخش خصوصی در این پروژه گفت: باید با تدوین طرح توجیهی و با حضور بخش خصوصی حداقل در مدت دو تا سه سال به دستاورد قابل قبول دست یابیم.
وی با بیان اینکه اختصاص اعتبارات قطره چکانی در سال مشکلی را حل نمی کند، بر تأمین اعتبار مورد نیاز پروژه تاکید و اظهار کرد: برای احداث بخشی از باند فرودگاه و انجام عملیات زیرسازی آن با توجه به کالی که در مسیر احداث باند وجود دارد باید اقدام اساسی صورت گیرد تا در آینده مشکلی به وجود نیاید.
قاسم زاده افزود: با تعیین تکلیف وضعیت زمین و انجام فنس کشی اطراف آن می توان رغبت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری را فراهم کرد.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه راه اندازی فرودگاه منطقه ای شهید مدرس از ضرورت های منطقه جنوب خراسان رضوی است گفت: برای به اتمام رساندن این فرودگاه با کمبود اعتبارات تخصیصی مواجه هستیم.
محمد اسماعیل نیا افزود: ساخت این فرودگاه از مصوبات سفر هیات دولت به خراسان رضوی است که در سال 87 آغاز شد و تاکنون 320 هکتار تملک و بخشی از عملیات اجرایی آن نظیر زیرسازی باند فرود انجام شده است.
وی با اشاره به این که فرودگاه منطقه ای شهید مدرس با اولویت آموزشی به زودی فعال می شود اظهار کرد: با توجه به فارغ التحصیل شدن سالانه 90 دانشجوی خلبانی از سه دانشگاه علمی کاربردی هوانوردی در مشهد، فعال شدن فرودگاه کاشمر به منظور گامی مهمی در رسیدن به اولویت های بعدی در حوزه حمل و نقل هوایی بار و مسافر است.
اسماعیل نیا گفت: هم اکنون دو هزار و 700 متر باند این فرودگاه با عرض 45 متر زیرسازی و آماده آسفالت است.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حجم زیاد محصولات کشاورزی در این منطقه و لزوم صادرات آن به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و پاکستان افزود: فعال شدن فرودگاه شهید مدرس در حوزه باربری کمک خوبی در راستای حمایت از کشاورزان شهرستان های جنوب خراسان رضوی محسوب می شود.
وی گفت: با توجه به عدم توجیه اقتصادی ساخت فرودگاه مسافربری، تکمیل این پروژه با اولویت آموزش و حمل و نقل هوایی بار در دستور کار قرار گرفته است.
فرودگاه شهید مدرس کاشمر در منطقه ای بین این شهرستان و شهرستان مه ولات و در 20 کیلومتری تربت حیدریه و 40 کیلومتری کاشمر در مرکزیت 10 شهرستان جنوبی استان خراسان رضوی قرار دارد.
شهرستان 195 هزار نفری کاشمر نیز در 228 کیلومتری مشهد واقع است.
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]