محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853081680
حاشیه نشینی در ایران بیداد می کند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
حاشیه نشینی در ایران بیداد می کند
اصطلاح «حاشیه نشین» که گاهی با نام هایی مانند «زاغه نشین»، «آلونک نشین»، «حلبی آبادنشین»، «گودنشین» و «کپرنشین» هم شناخته می شود، برای نخستین بار توسط رابرت پارک؛ جامعه شناس آمریکایی به کار برده شد.
مجله تجارت فردا - آیسان تنها: اصطلاح «حاشیه نشین» که گاهی با نام هایی مانند «زاغه نشین»، «آلونک نشین»، «حلبی آبادنشین»، «گودنشین» و «کپرنشین» هم شناخته می شود، برای نخستین بار توسط رابرت پارک؛ جامعه شناس آمریکایی به کار برده شد. او در مقاله «مهاجرت بشر و انسان حاشیه نشین»، درباره افراد حاشیه نشین چنین نظری دارد: «حاشیه نشینان کسانی هستند که از لحاظ فرهنگی انسانی دورگه بوده و در زندگی فرهنگی دو جمعیت متمایز قرار گرفته و زندگی می کنند و با هر دو گروه نیز شریک هستند. این افراد مایل نیستند از گذشته خود بگویند و هنوز همه ابعاد جامعه میزبان خود را نیز نپذیرفته اند.»
به بیان دیگر حاشیه نشین به کسی گفته می شود که در شهر سکونت دارد ولی به هر دلیلی نتوانسته جذب نظام اقتصادی - اجتماعی شهر شود تا از امکانات و خدمات آن استفاده کند و در واقع حق توسعه این شهروندان - از حقوقی که سازمان ملل به عنوان حقوق بشر در سال 1986 تصویب کرده است - برآورده نشده و در نتیجه به حاشیه رانده و در محلات فقیرنشینی که در حاشیه شهرهای در حال توسعه، ایجاد شده، ساکن شده اند.
حاشیه نشینی همزاد مهاجرت
ظهور و پیدایش حاشیه نشینی که آن را از فرزندان انقلاب صنعتی اروپا می دانند، هم در جهان و هم در ایران را از پیامدهای مهاجرت روستاییان به شهرهای در حال توسعه می دانند؛ با این همه، تمام جمعیت حاشیه نشین را هم مهاجران روستایی تشکیل نمی دهند؛ بخشی از آنها افرادی هستند که از ساکنان همیشگی شهر بوده و به علت فقر اقتصادی در واحدهای مسکونی غیراستاندارد زندگی می کنند.
طبق آمارهای موجود، از هفت میلیارد جمعیت کره زمین، یک میلیارد آن حاشیه نشین هستند که این جمعیت 50 درصد جمعیت شهری کشورهای در حال توسعه را تشکیل می دهند. در بعضی از این شهرها این نسبت تا 80 درصد افزایش می یابد. لازم به توجه است که با توسعه شهری و افزایش جمعیت شهرهای مسلط و بزرگ جهان سوم، مناطق آلونک نشین و حاشیه نشین نیز به سرعت گسترش می یابد.
حاشیه نشینان ایرانی
حاشیه نشینی در ایران از سال 1340 و پس از پایان اصلاحات ارضی و بر هم خوردن نظام زراعتی ایجاد شد؛ به این ترتیب بود که سیلی از مهاجران روستایی که تکه زمینی گیرشان نیامده بود جهت زندگی بهتر به سوی شهرهای بزرگ سرازیر شدند.
در یک بررسی گسترده که در سال 1351 در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران انجام گرفت مشخص شد که 91 درصد از سرپرستان خانواده های حاشیه نشین در تهران روستایی بوده اند. 72 درصد آنان قبلا دهقان محسوب می شدند و 59 درصد خرده مالک بوده اند. از آن سال ها تاکنون، حاشیه نشینی رشد کرده و اکنون وضعیت به گونه ای شده که چندی پیش نریمان مصطفایی، مدیرکل دفتر توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کشور، از وجود جمعیت 11 میلیونی حاشیه نشین در کشور خبر داد و اسماعیل زیارتی سرپرست دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی، جمعیت حاشیه نشینان ایران را از 10 درصد جمعیت شهری کشور اعلام کرد.
این جمعیت به طور عمده در حاشیه استان تهران، شهر تهران، کرج، تبریز، مشهد، اردبیل، سنندج، همدان و زاهدان زندگی می کنند. البته در حاشیه شهرهای دیگری از کشور نیز حاشیه نشینان وجود دارند ولی حضور این افراد در اطراف این چند شهر پررنگ تر و قابل توجه تر است.
تهران پرحاشیه
گرچه آمار دقیقی از جمعیت خانه نشین در ایران وجود ندارد ولی با توجه به گفته های چندی پیش محمدباقر قالیباف، شهرداری تهران که 25 تا 30 درصد جمعیت تهران را حاشیه نشین دانسته بود و با توجه به جمعیت 8.5 میلیونی تهران به نظر می رسد که باید بیش از دو میلیون نفر حاشیه نشین در اطراف تهران وجود داشته باشد.
این جمعیت در حالی وجود دارد که شهرداری تهران نیز چندی پیش درباره رشد 4.7 درصدی جمعیت حاشیه تهران در کنار رشد 1.3 درصدی جمعیت شهر تهران هشدار داده بود. عمده حاشیه نشینان تهرانی در محله های دروازه غار، لب خط، اوراق چی ها، خاک سفید و دره فرحزاد ساکن هستند. گرچه نمی توان به طرح یا برنامه جامع و موفقی که برای رسیدگی به وضعیت حاشیه نشینان تهرانی ایجاد شده باشد اشاره کرد ولی چه از سوی نهادهای رسمی و چه از سوی انجمن های مردم نهاد تلاش هایی برای رسیدگی به وضعیت آموزش و بهداشت بخشی از حاشیه نشینان تهران شده است.
در این زمینه می توان به تلاش های انجمن حمایت از حقوق کودکان اشاره کرد که با تاسیس خانه های کودک اقدام به آموزش کودکان بی شناسنامه و غالبا مهاجری می کردند که امکان ثبت نام و آموزش رسمی در ایران را نداشتند. البته به دنبال بیانات چندی پیش مقام معظم رهبری بنا بر این شده است که همه کودکانی که به سن قانونی می رسند، حتی مهاجران بی شناسنامه نیز امکان آموزش در مدارس ایران را داشته باشند. این شرایط تازه به کودکان مناطق حاشیه نشین اجازه حضور در مدارس را خواهد داد.
علاوه بر بحث آموزش، چندی پیش دکتر علی جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: «این دانشگاه برای اجرای دستورات رییس جمهور مبنی بر ویزیت جهادی در مناطق حاشیه ای تهران اقدام به اجرای این برنامه کرده است و اولین مرحله از این طرح در اسفند ماه سال گذشته انجام گرفت و در خرداد ماه سال جاری نیز مرحله دوم این طرح در مناطقی از حاشیه های تهران که از امکانات تشخیصی و درمانی کافی برخوردار نیستند، اجرا شد.»
گفتنی است که علاوه بر شهر تهران، مناطق حاشیه ای در پاکدشت، قیام دشت، احمدآباد، حسن آباد، خلیج بادامک و رامینک که در حاشیه استان تهران قرار دارند وجود دارند که عمدتا محل سکونت اتباع مهاجر کشورهای همسایه شرقی مانند پاکستان و افغانستان است.
حاشیه نشینی میلیونی در مشهد
از تهران که بگذریم، یکی از شهرهایی که اوضاع حاشیه نشینی در آن وخیم به نظر می رسد، مشهد است؛ مشهدی که بزرگترین کلانشهر مذهبی جهان است و عنوان پایتخت معنوی ایران و دومین کلانشهر کشور را هم دارد.
بررسی ها نشان داده است در مشهد به ازای هر سه نفر یک نفر حاشیه نشین وجود دارد! و در واقع از جمعیت نزدیک به سه میلیون نفری این شهر بیش از یک میلیون نفر آن حاشیه نشین هستند.
حسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران ایران چندی پیش اظهار کرده بود: «اهمیت بحث حاشیه نشینی در مشهد جایی به چشم می آید که بدانیم در جمعیت هفت میلیاردی کره زمین از هر هفت نفر، یک نفر در حاشیه شهرها زندگی می کند ولی متاسفانه این میزان در مشهد به یک سوم می رسد.»
سید جلال فیاضی، عضو شورای شهر مشهد نیز در مقایسه حاشیه نشینی مشهد با کل ایران، بیان کرده است متوسط حاشیه نشینی در کلانشهرها 16 درصد جمعیت است اما مشهد 30 درصد جمعیت حاشیه نشین دارد.
همچنین اصغر حاتمی، کارشناس شهری در ارتباط با دلایل حاشیه نشینی در شهر مشهد اظهار کرده است: «حاشیه نشینی شهر مشهد حاصل الحاق بدون کارشناسی روستاها به شهر است. وجود نگاه غیرکارشناسانه به تقسیمات کشوری و شهرسازی بدون توجه به زیرساخت ها و همچنین مهاجرت اتباع خارجی نیز مزید بر علت شده است.»
البته مسوولان شورای شهر نیز در جهت بهبود بخشیدن به وضعیت حاشیه نشینی در شهر مشهد تلاش هایی کردند، چنانچه شورای چهارم شهر مشهد با شعار ساماندهی حاشیه شهر روی کار آمده بود و در این راستا کمیسیون حاشیه شهر را نیز تشکیل داد و امروز نیز 50 درصد از بودجه عمرانی و فضای سبز شهرداری مشهد در مناطق حاشیه شهر هزینه می شود.
از بحث مشهد که بگذریم بد نیست بدانیم حاشیه نشینی در دیگر شهرهای خراسان رضوی نیز وجود دارد. از جمله این شهرها می توان به سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور اشاره کرد که بعد از مشهد به ترتیب بیشترین حاشیه نشین را در استان دارند و رتبه های 22، 32 و 35 حاشیه نشینی کشور را به خود اختصاص داده اند.
حاشیه نشینی در تبریز
تبریز به دلیل جای دادن بسیاری از کارخانجات مادر و بزرگ صنعتی در خود و نیز وجود بیش از 600 شرکت قطعه ساز در آن، یکی از مهمترین شهرهای مهاجرپذیر ایران محسوب می شود که نتیجه آن بروز حاشیه نشینی است.
چندی پیش شهرداری تبریز اعلام کرد از جمعیت 1.5 میلیون نفری این شهر، حدود 450 هزار نفر حاشیه نشین زندگی می کنند. در واقع یک سوم جمعیت تبریز نیز مانند مشهد محل اسکان حاشیه نشینان است. به این منظور نیز، چندی پیش شهرداری تبریز پروژه 220 واحدی را برای اسکان 1500 نفر از حاشیه نشینان تبریز آغاز کرد.
این پروژه که با اعتبار 150 میلیارد ریال به صورت پایلوت در منطقه ارم اجرا می شود شامل 10 بلوک 22 واحدی در مرحله نخست است. البته با توجه به آمار بالای حاشیه نشینی در این شهر، به نظر می رسد پروژه مذکور کوچک و پاسخگوی عظیم حاشیه نشینان در تبریز نیست.
البته در این زمینه نیز محبوب عبدالله پور معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز در این زمینه از همکاری نکردن دستگاه های اجرایی با شهرداری تبریز در رفع معضل حاشیه نشینی انتقاد و اظهار کرده بود که از همه دستگاه های عمرانی از قبیل استانداری، فرمانداری و اداره کل راه و شهرسازی در خصوص کمک به برطرف کردن حاشیه نشینی انتظار همکاری می رود.
مهاجران خارجی در اصفهان
برآوردها نشان داده از جمعیت دو میلیون نفری اصفهان قریب به 400 هزار نفر حاشیه نشین هستند. پیش تر شهرداری اصفهان به دنبال اجرای طرحی برای ایجاد کمربند سبز در اطراف اصفهان بود که به موجب آن بتواند جلوی حاشیه نشینی در اطراف اصفهان را بگیرد ولی برای این کار موفق نشد و این طرح به نتیجه خاصی نرسید. اکنون ولی از اصفهان خبرهایی مبنی بر ایجاد امکانات برای بهداشت، آموزش و ... حاشیه نشینان به گوش می رسد.
غلامحسن صدری، رییس مرکز بهداشت اصفهان نیز در فروردین ماه سال جاری از عزم مرکز بهداشت اصفهان برای زیر پوشش قرار دادن 400 هزار نفر حاشیه نشین اصفهانی خبر داد و گفت: «اعتبارات لازم در این زمینه به صورت مستقل از وزارتخانه داده شده و سال گذشته بالغ بر 40 میلیارد تومان نیز در زمینه بهداشت حاشیه نشینان صرف شده است.»
یکی از معضلات تازه حاشیه نشینی در اصفهان، حضور مهاجران سوری و عراقی در منطقه «حصه» اصفهان است.یار احمدی، مسئول بسیج خواهران منطقه حصه در گفتگو با مهر به شناسایی یک هزار و 100 کودک بی هویت در منطقه حصه اشاره می کند و می افزاید: «بسیاری از کودکان این منطقه هویت مشخصی نداشته و شناسنامه ندارند.»
گزارش میدانی یکی از خبرگزاری ها از منطقه حصه نشان داد ساکنان این منطقه از حضور مهاجران در این منطقه عاصی هستند و می گویند این مهاجران، جرم و فساد را در این منطقه افزایش داده اند و امنیت موجود در حصه اصفهان را به زیر صفر رسانده اند.
طرح ناکام توانمندسازی حاشیه نشینان در همدان
جمعیت حاشیه نشین همدان نیز با شیب قابل توجهی در حال افزایش است. چنانچه در سال 85 جمعیت حاشیه نشین همدان در حدود 101 هزار نفر بود که اکنون بنا بر گفته حمیدرضا طبی مسرور، معاون برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری همدان، این میزان به 200 هزار نفر رسیده است و در منطقه ای 70 خانوار حاشیه نشین در همدان به 700 خانوار تبدیل شده اند.
رضا میرزایی، عضو شورای شهر همدان نیز جمعیت حاشیه نشین همدان را یک چهارم کل جمعیت همدان دانسته و گفته است: «هم اکنون 9 منطقه حاشیه نشین در شهر همدان وجود دارد که ساخت و سازهای غیراصولی در معابر مانع ارائه خدمات بخصوص در مواقع بحرانی به این مناطق شده است.»
حل مشکل حاشیه نشینی استان همدان از سال 83 و در جریان سفر مقام معظم رهبری به همدان آغاز شد و یک ستاد توانمندسازی برای حل مشکلات حاشیه نشینی در همدان تشکیل شد که فعالیت خود را در قالب طرح توانمندسازی در سال 85 آغاز کردند.
محمدعلی محمدی معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار همدان، چندی پیش اظهار کرد برای اجرای پروژه های توانمندسازی اصفهان تاکنون 56 میلیارد و 821 میلیون تومان اعتبار از سوی دستگاه های مختلف از جمله اداره برق، آب، مخابرات، کمیته امداد، شرکت گاز و ... هزینه شده که رقم قابل توجهی برای بهسازی این مناطق بوده است. با این حال افزایش دو برابری جمعیت حاشیه نشین در این مناطق نیز نشان می دهد این ستاد و این طرح ها، برای حل مشکل حاشیه نشینی در همدان چندان موفق نبوده اند.
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]
صفحات پیشنهادی
ضعف در سیاست و طرح های جامع دولت عامل اصلی حاشیه نشینی است
شریعتی در گفتوگوی اختصاصی با باشگاه خبرنگاران ضعف در سیاست و طرح های جامع دولت عامل اصلی حاشیه نشینی است نماینده خوزستان و بهبهان مجلس شورای اسلامی گفت ضعف در سیاست و طرح های جامعه دولت عامل اصلی حاشیه نشینی در کلان شهر ها به ویژه شهر تهران است محمد باقر شریعتی نماینده خوزستاحاشیه های دیدار ایران و لهستان
حاشیه های دیدار ایران و لهستانتاریخ انتشار شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۰ ۰۶ در حالیکه تعداد زیادی از تماشاگران برای تماشای دیدار تیمهای ایران و لهستان در لیگ جهانی والیبال پشت در سالن آزادی ماندهاند اما بازار سیاه فروش بلیت این مسابقه همچنان داغ است به گزارش فارسپیام رسان «تلگرام»: دلیل کند شدن ارتباط در ایران، داخلی است! |اخبار ایران و جهان
پیام رسان تلگرام دلیل کند شدن ارتباط در ایران داخلی است آن گونه که این پیام میگوید دلیل کندی این روزهای تلگرام در ایران نه خدماتی که این شرکت ارائه میدهد که مشکلاتی است که isp های ایرانی برایش به وجود آوردهاند مشکلاتی که تلگرام علتش را نمیداند ولی به نظر برای خیلی ازسایت همسانگزینی واسطهگری میکند |اخبار ایران و جهان
سایت همسانگزینی واسطهگری میکند معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت سایت همسانگزینی دختران و پسران را به یکدیگر معرفی نمیکند بلکه واسطههای ازدواج که افراد مورد اعتماد مردم و خانوادهها هستند در این سایت فعالیت میکنند کد خبر ۵۰۹۱۶۴ تاریخ انتشار ۲۵ خرداد ۱پولهایی که درد مردم را خوب می کند! |اخبار ایران و جهان
پولهایی که درد مردم را خوب می کند دریافت های زیرمیزی برخی پزشکان که وزیر بهداشت دولت یازدهم معتقد است بیش از دو دهه است که گرفتار آن هستیم در چند سال اخیر به شدت افزایش یافته است بطوریکه خود پزشکان نیز به این وضعیت معترض شده و خواستار تفکیک این گروه قلیل از اکثریت جامعه پزشکیایران، کمانچه را در یونسکو ثبت می کند نه هیچ کشور دیگری
ایران کمانچه را در یونسکو ثبت می کند نه هیچ کشور دیگری جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - هیچ کشوری جز ایران پرونده ثبت جهانی کمانچه را به یونسکو ارسال نکرده است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی معاونت میراث فرهنگی با صدوربارشهای پراکنده در ارتفاعات تهران |اخبار ایران و جهان
بارشهای پراکنده در ارتفاعات تهران کد خبر ۵۱۱۸۸۸ تاریخ انتشار ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۳ - 25 June 2015 مدیر پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت بر اساس تحلیل آخرین داده های هواشناسی امروز و فردا به ویژه در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب رگبار باران گاهی رعدوبرق و وزش باد دراجازه دهید بدنتان گرسنگی را تجربه کند! |اخبار ایران و جهان
اجازه دهید بدنتان گرسنگی را تجربه کند کد خبر ۵۱۲۳۸۸ تاریخ انتشار ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۷ - 27 June 2015 یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به مفید بودن روزهداری برای سلامت دستگاه گوارش تاکید کرد افراد برای بهرهمندی از فواید روزهداری باید اجازه دهند بدن آنها در طولهمسرم مرتب مرا مسخره ميكند |اخبار ایران و جهان
همسرم مرتب مرا مسخره ميكند کد خبر ۵۱۱۷۷۱ تاریخ انتشار ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۶ - 25 June 2015 مرد جوان وقتي ديد كه همسرش او را مسخره ميكند تصميم به جدايي گرفت به گزارش مردم سالاری چندي پيش مرد جواني به دادگاه خانواده رفت و درخواست طلاق داد وي در خصوص علت آن به قاضي گفت آقمغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمیکند! |اخبار ایران و جهان
مغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمیکند کد خبر ۵۰۹۲۳۸ تاریخ انتشار ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۱ - 15 June 2015 آیا تا 20 سال آینده یک چهارم جمعیت جوان ایران عقبماندگیهای ذهنی خواهند داشت حتی فکر کردن به این موضوع هم دلهرهآور است چه رسد به اینکه بدانیم این یک خطر واقعی است به گزارشفاجعه ملی؛ مغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمی کند!
فاجعه ملی مغز 800 هزار کودک ایرانی رشد نمی کند بعد از ارائه این کارت بانکی هم به مادر کودک درباره نحوه تغذیه فرزندش آموزش داده می شود و هم مجدداً پایش رشد کودکان در خانه های بهداشت ادامه می یابد تا مشخص شود که واقعاً کارت خرید برای تغذیه فرزند به کار رفته است نمودارهای رشد نمغز ۸۰۰ هزار کودک ایرانی رشد نمیکند! |اخبار ایران و جهان
مغز ۸۰۰ هزار کودک ایرانی رشد نمیکند آیا تا ۲۰ سال آینده یک چهارم جمعیت جوان ایران عقبماندگیهای ذهنی خواهند داشت حتی فکر کردن به این موضوع هم دلهرهآور است چه رسد به اینکه بدانیم این یک خطر واقعی است کد خبر ۵۰۹۲۷۷ تاریخ انتشار ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۰ - 16 June 2015 آیا تا ۲نبود متخصصان حرفهای پای اعضای خارجی را به ایران باز میکند
طلا در گفتوگوی اختصاصی با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد نبود متخصصان حرفهای پای اعضای خارجی را به ایران باز میکند نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت هنگامی که یک طرح بزرگ عمرانی در جنوب کشور آغاز میشود شرکت عمرانی مرتبط با طرح با مراجعه با اداره اتباع وزارت تعاونامتیاز آورترین بازیکن لیگ جهانی مقابل ایران بازی می کند؟
امتیاز آورترین بازیکن لیگ جهانی مقابل ایران بازی می کند تاریخ انتشار يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۲۹ "کورک" در دو بازی مقابل ایران به تنهایی ۵۰ امتیاز گرفته بود به گزارش خبرآنلاین "کورک" بازیکن تیم ملی لهستان که امتیاز آورترین بازیکن لیگ جهانی هم هست در بازی نترکیه با هشدار ایران عقبنشینی کرد
ترکیه با هشدار ایران عقبنشینی کردتاریخ انتشار يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۰۵ اردوغان «ما هرگز اجازه تشکیل یک کشور در شمال سوریه در جنوب مرزهای خود را نخواهیم داد چشم خود را به روی تلاش برای تغییر ترکیب جمعیتی منطقه نخواهیم بست »به گزارش جام نیوز انتشار اسنادی از تشوهرم كاري ميكند که ديگران مسخرهاش كنند |اخبار ایران و جهان
شوهرم كاري ميكند که ديگران مسخرهاش كنند کد خبر ۵۱۲۷۹۳ تاریخ انتشار ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۶ - 29 June 2015 زن جوان وقتي ديد كه شوهرش كارهايي ميكند که ديگران مسخرهاش ميكنند تصميم به جدايي گرفت به گزارش مردم سالاری چندي پيش زن جواني با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق داد ودلیل کند شدن «تلگرام» در ایران معلوم شد
دلیل کند شدن تلگرام در ایران معلوم شد تلگرام در توئیتی اعلام کرده که دسترسی به این اپلیکیشن ارتباطی در ایران محدود شده است به گزارش خبرآنلاین در روزهای اخیر کند شدن ارتباط از طریق این اپلیکیشن ارتباطی باعث شده بود تا کاربران آن در ایران با مشکل مواجه شوند حالا تلگرام در توئی-
سبک زندگی
پربازدیدترینها