واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۲۸ب.ظ)
توسعه گردشگري و ضرورت حفاظت از مجموعه هاي تاريخي موج - گروه استان ها- کرمانشاه
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد با توجه به مباحثي که کشور به لحاظ اقتصادي از جمله تحريم ها، تورم، کاهش بهاي جهاني نفت، خشکسالي ها و ... با آن مواجه بود، ضرورت توجه به رويکردها و ظرفيت هاي جديد براي توسعه کشور و رونق اقتصادي امري ضروري مي نمود و به جد در دستور کار دولتمردان قرار گرفت.
توجه به بخش گردشگري از جمله مواردي بود که به درستي دولت يازدهم آن را جزو سرفصل هاي اصلي توسعه کشور مورد تاکيد قرارداد. حوزه اي که با توجه به ظرفيت هاي بي بديل تاريخي و طبيعي در اقصي نقاط ايران زمين و همچنين به عنوان يک صنعت پاک و با ارز آوري بالا که سرمايه گذاري در آن به نسبت ساير بخش ها بسيار کم هزينه تر و پر بازده تر است و نيز تحريم ها چندان تاثيري بر آن ندارد، به درستي مورد تاکيد دولت تدبير و اميد قرار گرفت.
در استان کرمانشاه نيز به طبع سياست هاي کلي دولت و با دقت نظر شخص استاندار کرمانشاه و معاونين ايشان و همچنين برنامه ريزي هاي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، صنعت گردشگري به عنوان يکي از محورهاي اصلي توسعه استان در کنار توسعه تجارت و کشاورزي قرار گرفت. کما اينکه برنامه ريزي براي جذب چهار ميليون گردشگر در سال 94 خود مصداقي از اين عزم استاني بوده و هست.
اين هدف گذاري در استاني که بيش از چهار هزار اثر تاريخي و طبيعي شناخته شده در آن وجود دارد که بيش از 2 هزار مورد آن به ثبت ملي رسيده است و به عنوان مرکزيت غرب کشور نقش «هاب »منطقه را بر عهده دارد به درستي تعيين شده است و به يقين مي توان گفت يکي از راه هاي اصلي توسعه استان در بلند مدت توجه به صنعت گردشگري و رونق اين بخش است.
خوشبختانه تا کنون برنامه هاي خوبي چه به لحاظ ساختاري و چه به لحاظ عملياتي براي تسريع در اين فرآيند شکل گرفته است که از آن جمله مي توان به کمک به تسهيل و توسعه پروازها و صدور ويزاي فرودگاهي، تسريع و سهولت در روند صدور موافقت نامه هاي اصولي به منظور اعطاي مجوز هاي لازم براي احداث هتل هاي جديد و طرح هاي گردشگري، تشکيل منظم کارگروه هاي گردشگري استان، ساماندهي مجموعه هاي گردشگري استان و ... اشاره کرد. به نحوي که اداره کل ميراث فرهنگي استان کرمانشاه در سال گذشته به لحاظ افزايش درآمدها از محل بليط فروشي اماکن تحت مديريت از رتبه 15 کشوري پس از استان هاي شيراز و اصفهان جايگاه سوم را به خود اختصاص داده است، که البته اگر با محدوديت هاي بودجه اي مواجه نبوديم موفقيت هاي بيشتري نيز حاصل مي شد. واقعيت اين است به صرف ساخت هتل هاي متعدد، توسعه زيرساخت هاي گردشگري، تبليغات گسترده و ... صنعت گردشگري در استان کرمانشاه به يک توسعه پايدار نمي رسد، بلکه بايد به نحوي برنامه ريزي کرد که بتوانيم در بلند مدت از ارزشمندترين داشته هاي خود که مسير هر گردشگري را به سوي کرمانشاه تغيير دهد، بيشترين حفاظت و بهره را ببريم.
همه ما به درستي مي دانيم بخش مهمي از صنعت گردشگري استان کرمانشاه بر مبناي طبيعت بکر و زيباي اين ديار بنا نهاده شده است، که البته بي راه نيست، اما متاسفانه هرساله اخبار ناخوشايندي در اين حوزه از جمله خشک شدن سراب ها بر اثر برداشت هاي بي رويه از سفره هاي آب زير زميني، شرايط جوي نامناسب و خشک سالي هاي معمول به گوش مي رسد که خسارت هاي جبران ناپذيري به اين بخش وارد کرده است که با توجه به شرايط موجود نمي توان آينده شفافي را در اين حوزه ديد. اما بايد تاکيد کرد آثار و مجموعه هاي تاريخي که به وفور در اقصي نقاط استان يافت مي شوند، ارزشمندترين داشته هاي ما در حوزه توسعه گردشگري هستند. کما اينکه در حال حاضر نيز آمار بيشترين بازديد گردشگران از معدود مجموعه هاي تاريخي ساماندهي شده و البته غار قوري قلعه است. استان کرمانشاه با داشتن اثر جهاني بيستون و قرار گرفتن آثاري همچون تاق بستان، معبد آناهيتا، مجموعه قلعه يزدگرد، کاخ خسرو و چهارقاپي، نقش آنوباني ني و غار قوري قلعه که در فهرست موقت ثبت جهاني قرار دارند و صدها اثر ارزشمند ديگر اين پتانسيل و ظرفيت را دارد که با سرمايه گذاري و برنامه ريزي مناسب و البته حمايت هاي همه دستگاه ها به قطب گردشگري کشور تبديل شود.
اگر شرايطي فراهم شود که بتوان در سال هاي پيش رو شرايط تعدادي از اين آثار را براي ثبت جهاني محيا کرد، استان کرمانشاه به قطب بي بديل گردشگري در ايران تبديل خواهد شد. اما لازمه اين کار در ابتداي امر حمايت از ميراث فرهنگي و توجه به ضوابط و مقررات اين حوزه و عدم تعرض به اين مجموعه ها است. اين مجموعه ها به عنوان بخشي از با ارزش ترين داشته هاي تمدني مردمان اين ديار نيازمند توجه روز افزون مسئولين و دستگاه هاي ذي ربط هستند و تعرض و تخريب آن ها در واقع از بين بردن ثروت هاي عظيمي است که هر گونه آسيبي به آن ها قطعاً جبران ناپذير خواهد بود.
يادداشت مهمان: علي فعله گري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]