واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی:
5 طرح گردشگری خراسان جنوبی تسهیلات گرفت/آغاز مرمت باغات تاریخی بیرجند
معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: پنج طرح گردشگری در خراسان جنوبی برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان جنوبی، مرتضی عربی اظهار کرد: در راستای حمایتهای دولت تدبیر و امید از سرمایهگذاران صنعت گردشگری و با پیگیری این ادارهکل تعداد پنج طرح برای اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات تلفیقی در اختیار سازمان، به بانکهای عامل به مبلغ 105 میلیارد ریال تصویب و معرفی شد. وی افزود: این طرحها شامل سرمایهگذار هتل 5 ستاره بند دره بیرجند به مبلغ 20 میلیارد ریال بانک توسعه صادرات، سرمایهگذار مجتمع سیاحتی تفریحی نارنجستان طبس به مبلغ 30 میلیارد ریال بانک گردشگری، سرمایهگذار هتل سه ستاره بشرویه به مبلغ 20 میلیارد ریال بانک توسعه صادرات، شرکت تعاونی خدماتی سه ستاره سهیل فردوس و سرمایهگذار مجتمع سیاحتی تفریحی بینراهی فردوس به مبلغ 15 میلیارد ریال بانک گردشگری و سرمایهگذار هتل آپارتمان سه ستاره سپهر بیرجند به مبلغ 20 میلیارد ریال بانک گردشگری است. معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: متقاضیان الزاماً باید برای اخذ تسهیلات به بانکهای مورد نظر مراجعه و پیگیری لازم را انجام دهند. عربی با اشاره به مرمت باغات تاریخی بیرجند، اظهار کرد: با تخصیص اعتبارات ملی، مرمت و بامسازی عمارت اندرونی باغ شوکتآباد که در اثر بارندگی و فرسودگی دچار آسیب جدی شده بود، آغاز شد. وی ادامه داد: در این مرحله از عملیات مرمت، اندود کاهگل فرسوده بام لایهبرداری شده و با شیوه سنتی بامسازی میشود.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: باغآرایی، مبارزه با آفات گیاهی و مرمت سردر شمالی باغ از اقدامات مرمتی است که با تخصیص اعتبارات ملی در باغ شوکتآباد انجام شده است. عربی مبلغ هزینه شده برای مرمت این باغ در طول سال مالی 1393 را 300 میلیون ریال اعلام کرد. وی با اشاره به آغاز مرمت و بامسازی عمارت باغ رحیمآباد و مرمت تزئینات نقاشی آن، تصریح کرد: مرمت نقاشیهای دوره قاجار که در تالارهای طبقه اول عمارت بوده با استفاده از تکنیکهای مکانیکی و شیمیایی انجام شده و در نهایت پس از بازسازی بخشهای از بین رفته نقاشیها بر اساس شواهد باقیمانده تاریخی، مراحل تثبیت و یکپارچهسازی آن انجام میشود. معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: باغآرایی، نورپردازی محوطه بارانداز، تجهیز و تکمیل گلخانهها، استحکامبخشی سازه ضلع شمالی عمارت و مرمت فضای حوضخانه با کاربری سفرهخانه سنتی از اقدامات مرمتی است که با تخصیص اعتبارات ملی و استانی در باغ رحیمآباد انجام شده است. عربی بیان کرد: مبلغ هزینه شده برای مرمت باغ رحیمآباد در طول سال مالی 1393، 1100 میلیون ریال بوده است. وی خاطر نشان کرد: این مجموعه گنجینهای ارزشمند از تزئینات وابسته به معماری را در خود جای داده و به شماره 2707 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: با تخصیص اعتبارات ملی از ردیف اعتبارات پایگاههای میراث جهانی، مرمت و بامسازی عمارت باغ جهانی اکبریه نیز آغاز شده است. عربی افزود: باغآرایی، لایروبی و لولهگذاری قنات اکبریه، مرمت بارانداز و اصطبل، نورپردازی محوطه بارانداز، تجهیز و تکمیل گلخانهها، استحکامبخشی سازه ضلع شرقی عمارت زندیه، مرمت فضای موزه مشاهیر و مرمت و تجهیز نگارخانه از اقدامات مرمتی است که با تخصیص اعتبارات پایگاه میراث جهانی در باغ اکبریه انجام شده است. وی بیان کرد: مبلغ هزینه شده برای مرمت باغ اکبریه در طول سال مالی 1393، 2500 میلیون ریال بوده است. معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: باغ تاریخی اکبریه با شماره 2326 در فهرست آثار ملی کشور و با شماره 009-1372 در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است. انتهای پیام/224848/ش
94/04/03 - 17:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]