تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833255427
مرثيهای برای دهه شصتیها/ فرصتسوزیها سرنوشت كدام نسل ايران را بیشتر تغيير داد؟/متولدين دهه ٦٠ به كجا رفتند؟؛ بیکاری، اعتیاد، مهاجرت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مرثيهای برای دهه شصتیها/ فرصتسوزیها سرنوشت كدام نسل ايران را بیشتر تغيير داد؟/متولدين دهه ٦٠ به كجا رفتند؟؛ بیکاری، اعتیاد، مهاجرت
قرار بود مشكل شغل، مسكن و خانواده اين دهه را حل كنيم شاغلان سال ٨٤ ، ٢٠ ميليون و٣٠٠ هزار نفر و شاغلان سال ٩١ هم ٢٠ ميليون و ٣٠٠ هزار نفر بودند/جوان دهه شصتي، امروز ٣٤ سال دارد و از سن پيدا كردن شغل گذشته است.
آفتاب : سخنان مشاور اقتصادي رييسجمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بيشباهت به مرثيهاي براي متولدين دهه شصت نيست. مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تدبير و اميد سخن ميگفت، وقتي خواست عملكرد اقتصادي دولت سابق را به تصوير بكشد پاي متولدين دهه ٦٠را وسط كشيد تا نشان دهد فرصتسوزيها بيش از همه سرنوشت كدام نسل ايران را تغيير داد.
به گزارش آفتاب به نقل از اعتماد، او با طرح اين سوال كه متولدين دهه ٦٠ به كجا رفتند؟ به درآمد ارزي ٩٥٠ ميليارد دلاري دولت نهم و دهم اشاره كرد و گفت: با اين درآمد ميشد براي اينهايي كه دهه ٦٠ متولد شده بودند زندگي بهتري ساخت اما از ميان آنها يك عده مايوسشدگان بودند كه اصلا وارد بازار كار نشده و افسرده شدند و نابساماني اجتماعي مثل اعتياد به دنبالشان آمد و يك تعداد كثيري با توسعه آموزش عالي دانشجو شدند. او ادامه داد: نتيجه اين شد كه تعداد دانشجو به نسبت ١٠٠ هزار نفر جمعيت كشور حتي از كشورهايي نظير انگلستان و فرانسه البته به غير از امريكا بيشتر است.
وي با تاكيد بر اينكه صرفا براي ضربهگيري بازار كار آموزش عالي را توسعه داديم، تصريح كرد: هماكنون سه ميليون و ٥٠٠ هزار نفر بيكار در كشور وجود دارد اما همزمان واردكننده نيروي كار از كشور افغانستان هستيم چراكه جوان ما حاضر به انجام كاري نيست كه كارگر افغاني انجام ميدهد و ميخواهد در دستگاههاي دولتي وارد شود و اين در حالي است كه دولت به لحاظ محدوديت منابع مالي به صورت مستقيم امكان ايجاد شغل ندارد و تنها بخش خصوصي است كه ميتواند اشتغالزايي كند.
نيلي بيان كرد: امروز با انبوهي از جوانان دهه ٦٠ به اضافه آنهايي كه بعدا به جمعيت كشور اضافه شدند، مواجهيم كه نگران تامين شغل براي آنها هستيم چراكه در غير اين صورت معضل اقتصادي ميتواند به مساله اجتماعي و... تبديل شود بنابراين اشتغال به عنوان نگراني اصلي ما مطرح است.
او به پنج ميليون دختر مجرد ازدواج نكرده اشاره كرد و ادامه داد: اگر بخواهيم به داستان پديده ٥ ميليون دختر بازمانده از ازدواج را جامعتر نگاه كنيم بايد به سالهاي اول دهه ٦٠ بازگرديم كه كشور با يك شوك بزرگ جمعيتي مواجه شد درست برعكس پديدهاي كه هماكنون با آن مواجهيم. وي ادامه داد: از آن زمان شكل هرم سني جمعيت كشور داراي برآمدگي بزرگي بود به طوري كه ظرف پنج سال حدود هشت ميليون نفر به جمعيت كشور اضافه شد و اين جمعيت در لايههاي سني به سمت سنين بالاتر حركت ميكرد كه آن موقع پيشبيني ميكرديم كه اين جمعيت كثير در نيمه دوم دهه ٨٠ به سن كار، ازدواج و مسكن برسند.
نيلي با بيان اينكه اين مساله مورد توجه برنامهريزان كشور بود به طوري كه برنامه سوم توسعه براي آماده كردن شرايط ايجاد شغل براي جوانان تدوين شد، تصريح كرد: براي تحقق اين امر نخستين مساله منابع بود و اينكه چطور ميتوان براي اين جمعيت كثير منابعي فراهم و شغل ايجاد كرد؟وي اضافه كرد: به يكباره در سالهاي نيمه دوم دهه ٨٠ اقتصاد كشور همراه با اقتصاد ديگر صادركنندگان نفت با موهبت مواجه و حجم عظيمي از درآمد حاصل از فروش نفت عايد كشور شد.
نيلي خاطرنشان كرد: سال ١٣٧٧ حدود يك ميليون و ٨٠٠ هزار بشكه نفت با قيمت ١٠٤ دلار صادر ميشد و كمترين ركود قيمت نفت در طول دوره بلندمدت تا قبل از دهه ٥٠ بود، اما در سال ١٣٨٤ به يكباره ركورد درآمد ٧٠ ميليارد دلاري ثبت شد و حجم عظيمي از درآمد حاصل از فروش نفت نصيب كشور شد و همين روند درآمدهاي ارزي كشور تا سال ١٣٩٠ ادامه داشت كه درآمد حاصل از فروش نفت به ١٥٣ ميليارد دلار رسيد. او سپس چنين نتيجه گرفت كه با درآمد دولت وقت ميشد براي متولدين دهه ٦٠ زندگي، شغل و مسكن مهيا كرد و بايد توجه داشت ما در اين سالها هم به لحاظ جمعيت جوان كشور و هم به لحاظ منابع در دوره استثنايي به سر ميبرديم و نميتوان پيشبيني كرد كه مجددا چه زماني به اين منابع دست خواهيم يافت كه بتوان كار كرد. او گفت: ٢٠ ميليون و ٣٠٠ هزار نفر شاغل موجود در كشور در سال ١٣٨٤ در سال ١٣٩١ ثابت مانده و در واقع صفر خالص اشتغال كشور بود.
درآمدهاي ارزي چه شد؟
نيلي سپس درباره وضعيت هزينهكرد درآمدهاي ارزي گفت: اين مقدار از منابع عملا به حجم عظيمي از واردات تبديل شد به طوري كه از سال ١٣٨٤ تا پايان سال ١٣٩٢ دقيقا ٦/٧١٨ ميليارد دلار واردات كالا و خدمات داشتيم. وي ادامه داد: اقتصادي كه از هاضمهاش واردات حدودا ٢٠ تا ٢٢ ميليارد دلاري عبور ميكرد به يكباره به دنبال عبور ٨٤ تا ٨٥ ميليارد دلار از هاضمهاش بوده كه اين امر مسالهساز است و علاوه بر ايجاد نابسامانيهاي اقتصادي نابسامانيهاي اجتماعي و حتي فرهنگي در جامعه ايجاد ميكند. وي با اشاره به اينكه دولت درآمد ارزي خود را به بانك مركزي ميفروشد و بانك مركزي ريال را در اختيار دولت قرار ميدهد و ارز صرف واردات ميشود، افزود: بودجه جاري ٢٣ هزار ميليارد توماني سال ١٣٨٤ تا ١٣٩٢ به ١٢٠ هزار ميليارد تومان رسيد و هماكنون با مشكل بزرگي مواجهيم كه چطور هزينههاي جاري كشور را تامين كنيم؟نيلي اضافه كرد: سال ١٣٨٤، هفتهزار ميليارد تومان و سال ١٣٨٥، ١٤ هزار ميليارد تومان ١٠٠ درصد رشد درآمد عمراني بودجه را شاهد بوديم كه متكي به درآمد نفت بود و اين مقدار درآمد بيمحابا وارد اقتصاد شد با توجه به اينكه ميدانستيم از بيرون در معرض تهديد هستيم.
ركورد واردات در سالهاي ٨٩ شكست
وي ادامه داد: ركورد اقتصاد واردات كشور در سالهاي ١٣٨٩ و ١٣٩٠ به ثبت رسيد به طوري كه در سال ١٣٨٩ميزان واردات ٩٥ ميليارد دلار و در سال ١٣٩٠ به ٩٣ ميليارد دلار رسيد و درست در زماني كه اقتصاد ما بسيار به واردات و بودجه به نفت وابسته و حجم نقدينگي در اقتصاد افزايش يافته بود، دشمنان تحريم را به ما تحميل كردند و نتيجه آن اين شد كه به يكباره حجم واردات با محدوديت شديد مواجه شد و در نتيجه دلار از هزار تومان به سه هزار تومان افزايش يافت. مشاور اقتصادي رييسجمهور تصريح كرد: بودجه عمراني ٢٩ هزار ميليارد توماني سال ١٣٩٠ به ١٥ هزار ميليارد تومان در سال ١٣٩١ رسيد كه اين فاصله، بدهي دولت به پيمانكاران بود چرا كه پيمانكاران به اتكاي اينكه دولت بودجه عمراني ميدهد از بانكها تسهيلات دريافت كردند و به علت اينكه دولت به تعهدش عمل نكرد آنها هم نتوانستند بدهي خود را به بانكها پرداخت كنند و همين امر مطالبات معوقه را ايجاد كرد و بدهي دولت را به وجود آوردند به طوري كه حجم تعهدات دولت بهشدت افزايش يافت و منابع به يكباره با كاهش مواجه شد و دولت به يك بدهكار بزرگ تبديل شد.
درآمد نفتي به ٢٥ ميليارد لار ميرسد
مسعود نيلي سپس به وضعيت موجود اشاره كرد و گفت در حالي كه درآمد نفتي و گازي در سال ١٣٩٠ صادرات ١١٨ ميليارد دلاري بود، بررسيها نشان ميدهد امسال به سختي اين ميزان صادرات به ٢٥ ميليارد دلار ميرسد. وي افزود: در سال ١٣٩٠، ٣/٢ ميليون بشكه نفت به قيمت ١٠٥ تا ١٠٨ دلار بود و هماكنون يك ميليون بشكه نفت خام به قيمت ٦٠ دلار صادر ميشود كه اگر نسبت بگيريم حدود ٢٥ درصد كاهش را شاهد هستيم.
تورم دورقمي فراموش شده است
او با تاكيد بر اينكه هر چند رسيدن نرخ تورم به ١٥ درصد كار بزرگي است اما رضايتبخش تلقي نميشود، ادامه داد: نرخ تورم در سال ١٣٨٩ به ٤/١٢درصد، در سال ١٣٩٠ به ٥/٢٠ درصد، در سال ١٣٩٢ به ٣/٣١ درصد و در پايان مردادماه سال ١٣٩٢ به ٤٣ درصد رسيد به طوري كه هر سال ١٠ واحد درصد كه در تاريخ اقتصاد كشور سابقه نداشت به نرخ تورم اضافه شد. او گفت: تعداد كشورهايي كه تورم دورقمي دارند به انگشتان دو دست نيز نميرسد. وي با بيان اينكه ركود تورمي ايجاد شده در سالهاي ١٣٩١ و ١٣٩٢ در تاريخ اقتصاد كشور بيسابقه است، اظهار كرد: اعتمادي كه به دولت ابراز شد رابطه بين اقتصاد و سياست را نشان ميدهد به طوري كه در ٢٤ خرداد كه انتخابات برگزار شد آمار نوسانات نرخ ارز را داشتيم اما در ابتداي تيرماه سال ١٣٩٢ و قبل از شروع كار دولت نرخ ارز ثابت شد و اين مهم به علت خوشبيني به آينده شكل گرفت و باعث شد بازار ارز ثابت شود.
پشت صحنه اقتصاد را بعدا بازگو ميكنيم
نيلي سپس درباره تصميمات اقتصادي دولت نيز توضيحي كلي ارايه كرد و گفت: با برطرف شدن محدوديتها، پشت صحنه تصميمگيريهاي اقتصادي را نشان خواهيم داد.نيلي تاكيد كرد: با توجه به اينكه در سطح ملي در مقطع حساسي به سرميبريم و بايد به خاطر مذاكرات، اقتصاد كشور را قوي كنيم و آنجايي كه ميتوانيم در مذاكرات از موضع قدرت وارد شويم. وقتي محدوديتها برطرف شود پشت صحنه تصميمگيريهاي اقتصادي را نشان خواهيم داد كه چطور با درآمد ٢٥ ميليارد دلاري اقتصاد كشور را اداره كرديم كه البته بسيار سخت است.
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
روايت تكاندهنده از زندگي امروز دهه شصتيها |اخبار ایران و جهان
روايت تكاندهنده از زندگي امروز دهه شصتيها امروز با انبوهي از جوانان دهه ٦٠ به اضافه آنهايي كه بعدا به جمعيت كشور اضافه شدند مواجهيم كه نگران تامين شغل براي آنها هستيم چراكه در غير اين صورت معضل اقتصادي ميتواند به مساله اجتماعي و تبديل شود کد خبر ۵۱۳۱۴۱ تاریخ انتشار ۰۹ تياخبار ایران و جهان | - نشست بررسی سینمای ایران در دهه شصت
نشست بررسی سینمای ایران در دهه شصت دومین نشست از سلسله نشستهای آسیبشناسی سینمای ایران ارزیابی مدیریت سینمای ایران در دهه شصت عصر امروز شنبه با حضور سیروس الوند منوچهر شاهسواری سعید عقیقی و مجتبی راعی در خانه سینما برگزار شد لیلا قدرت الهی فرد ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۹ ۱۵ برچسبها سیربازگشت شیرها به روآندا پس از دو دهه |اخبار ایران و جهان
بازگشت شیرها به روآندا پس از دو دهه کد خبر ۵۱۲۷۳۲ تاریخ انتشار ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۴ - 28 June 2015 مقامات حوزه حیات وحش روآندا اعلام کردند که شیرها برای اولین بار پس از دو دهه به این کشور بازمیگردند به گزارش ایسنا طبق اعلام مسوولان حوزه حیات وحش روآندا هفت قلاده شیر از جملهسینمای ایران در دهه شصت در تاریخ معاصر ایران اهمیت دارد | خبرگزاری ایلنا
در نشست نقد و بررسی سینما دهه شصت مطرح شد سینمای ایران در دهه شصت در تاریخ معاصر ایران اهمیت دارد دومین نشست از سلسله نشست های آسیب شناسی سینمای ایران با بخش دوم "ارزیابی مدیریت سینمای ایران در دهه شصت" شامگاه شنبه ششم تیر در خانه سینما برگزار شد به گزارش خبرنگاکودکان ِ آن سال ها در «مرور سینمای دهه شصت ایران»
کودکان ِ آن سال ها در مرور سینمای دهه شصت ایران شناسهٔ خبر 2788430 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۹ هنر > سینمای ایران مهراوه شریفی نیا و عطیه معصومی در برنامه مرور سینمای دهه شصت ایران درباره تجربه حضور در دو فیلم سینمایی دزد عروسک ها پرنده کوچک خوشبختی در دهه ۶۰ صحبت کردندنشست «بررسی سه دهه ترجمه ادبیات انقلاب در شبه قاره» رهبین:محمود غزنوی فرهنگ شبه قاره هند را ساخت/ اف
نشست بررسی سه دهه ترجمه ادبیات انقلاب در شبه قارهرهبین محمود غزنوی فرهنگ شبه قاره هند را ساخت افتخارحسین ترجمههای اردو در ایران جنی استرئیس اکو به نقل از احمد فیض گفت ترجمه های اردو در ایران بسیار تأسف آور است و کسانی که کتاب ها را ترجمه می کنند به زبان اردوی ادبی آشنایی نداردومین نشست بررسی سینمای ایران در دهه شصت برگزارمیشود | خبرگزاری ایلنا
دومین نشست بررسی سینمای ایران در دهه شصت برگزارمیشود انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران دومین نشست از سلسله نشست های آسیب شناسی سینمای ایران را برگزار میکند به گزارش ایلنا دومین نشست از سلسله نشست های آسیب شناسی سینمای ایران به بخش دوم "ارزیابی مدیریت سینمای ایران ددلم برای کودکیهایم تنگ است/ خاطرات دهه شصتیها با «دنیای شیرین»
رضا فیاضی در گفتگو با مهر دلم برای کودکیهایم تنگ است خاطرات دهه شصتیها با دنیای شیرین شناسهٔ خبر 2783600 - یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۶ هنر > رادیو و تلویزیون رضا فیاضی بازیگر مجموعه دنیای شرین از اینکه دیگر آثار جذاب و خاطره انگیز برای کودکان و نوجوانان ساخته نمی شودممیزی در دهه ۶۰ به نفع سینمای ایران بود
یدالله اسفندیاری ممیزی در دهه ۶۰ به نفع سینمای ایران بود شناسهٔ خبر 2789075 - یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۶ هنر > سینمای ایران یدالله اسفندیاری از مدیران دهه ۶۰ سینمای ایران در نشست ارزیابی مدیریت سینمای ایران در دهه ۶۰ عنوان کرد ممیزی در این دوران به نفع سینما بود و اگر این ممیکدام یک از این افراد ایران و بیشتر دوست دارن؟
الگوی برتر کدام یک از این افراد ایران و بیشتر دوست دارن همه ما ایرانی ها عشق و علاقه خاصی به کشور عزیزمان ایران اسلامی داریم اما برای این که معلوم شود چه قدر در این ابراز عشق و علاقه راستگو هستیم باید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز حس وطن پرسی یک حس مقدسی هست در روایت داریمسرنوشت گویندگان اخبار دهه 60
سرنوشت گویندگان اخبار دهه 60 روز نو دیدن برخی چهرهها دری است به سوی دنیایی از خاطرات خاطراتی که سالها و به مرور نقش بستهاند تماشای تک عکسی از گوینده خبری در دهه 60 خود یادآور مجموعهای از خاطرات است از روزهایی که دنیای رسانهای بسیار کوچکتر از این روزها بود مسیر رسیدناخبار ایران و جهان | - دهه تکریم وغبارروبی مساجد در آستانه ماه مبارک رمضان
دهه تکریم وغبارروبی مساجد در آستانه ماه مبارک رمضان هر ساله دهه سوم ماه شعبان را دهه تکریم و غباروربی مساجد می نامند که در این ایام آماده سازی مساجد برای میزبانی از روزه داران برنامه ریزی شده و ضمن غباروبی فضا برای حضور مومنان بیش از پیش مهیا می شود منصوره قلیچی ۱۳۹۴-۰۳-۲۵ ۱۰ ۳۱سرنوشت گویندگان اخبار دهه 60 / از ترک دائمی اخبارگویی تا ادامه کار با صداوسیما بعد از بازنشستگی
سرنوشت گویندگان اخبار دهه 60 از ترک دائمی اخبارگویی تا ادامه کار با صداوسیما بعد از بازنشستگی فرهنگ > تلویزیون - اغلب اخبارگویان دهه شصتی صداوسیما امروز دیگر مقابل دوربین نمیروند و خبر نمیخوانند درنا حسینزاده دیدن برخی چهرهها دری است به سوی دنیاییمرور سینمای دهه ۶۰ ایران در پردیس چارسو در ایام ماه رمضان
مرور سینمای دهه ۶۰ ایران در پردیس چارسو در ایام ماه رمضان شناسهٔ خبر 2779335 - دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۰ هنر > سینمای ایران از ۲۹ خرداد ماه و با آغاز ماه مبارک رمضان ویژه برنامه مروری بر سینمای دهه ۶۰ ایران در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهر امیسرنوشت گویندگان اخبار دهه ۶۰
سرنوشت گویندگان اخبار دهه ۶۰تاریخ انتشار چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۴۱ اغلب اخبارگویان دهه شصتی صداوسیما امروز دیگر مقابل دوربین نمیروند و خبر نمیخوانند به نوشته خبرآنلاین دیدن برخی چهرهها دری است به سوی دنیایی از خاطرات خاطراتی که سالها و به مرور نقروايت تكاندهنده از زندگي امروز دهه شصتيها
روايت تكاندهنده از زندگي امروز دهه شصتيها سخنان مشاور اقتصادي رييسجمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بيشباهت به مرثيهاي براي متولدين دهه شصت نيست مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تدبير و اميد سخن ميگفت وقتي خواست عملكرد اقتصادي دولت سابق را به تصوي«مدیریت سینمای ایران در دهه شصت» بررسی میشود
مدیریت سینمای ایران در دهه شصت بررسی میشود شناسهٔ خبر 2785322 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۸ هنر > سینمای ایران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران دومین نشست از سلسله نشست های آسیب شناسی سینمای ایران را برگزار می كند به گزارش خبرگزاری مهر انجمن منتقدان و نویسندگان سی-
گوناگون
پربازدیدترینها