تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845906620




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راکعی: لغو کنسرت‌ها اهانت به وزارت ارشاد است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راکعی: لغو کنسرت‌ها اهانت به وزارت ارشاد است
اطمه راکعی نماینده پیشین مجلس معتقد است لغو کنسرت‌های مجوز دار اهانت به وزارت ارشاد است، او می گوید: صدور مجوز کنسرت‌ها به عهده وزارت ارشاد است به همین خاطر وقتی وزیر در مورد این مسئله کوتاه بیاید به معنی این است که پذیرفته است در مجموعه او اشتباهی صورت گرفته است لذا مردم و مدیران، هنرمندان و مدیران وزارت ارشاد انتظار دارند که وزیر در این خصوص به‌درستی موضع‌گیری کرده و اجازه این‌طور از بالا رفتار کردن‌ها را ندهد.
آفتاب : گمان می‌رفت باروی کار آمدن دولت یازدهم و تغییرات اساسی در سطوح مختلف مدیریتی وزارت ارشاد تا حد زیادی از شدت و میزان لغو کنسرت‌ها کاسته شود اما اوضاع ازآنچه بود هم بدتر شد. حالا دیگر حتی کسی نمی‌داند که دلیل لغو کنسرت‌های مجوزدار چیست و این‌طور که به نظر‌ می‌رسد از دست مسئولان مربوطه نیز کاری ساخته نیست. آن‌قدر که حالا دیگر وزیر کشور تصمیم گرفته است به‌جای سامان دادن به این ماجرا، صورت‌مسئله را پاک کند.


علی جنتی وزیر ارشاد قبلاً در گفت‌و‌گویی گفته بود «به‌کرات اعلام كرده‌ام وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فیلم، كنسرت یا تئاتر مجوز صادر می‌كند باید از مجوزش حمایت كند به‌خصوص هنگامی‌که خسارتی به هنرمندان وارد می‌شود. به‌طور مثال سرمایه‌گذاران فیلم‌هایی كه به خاطر فشار گروه‌های خاص از اكران برداشته می‌شود متحمل خسارت مالی زیادی می‌شود. باید پای اعطای مجوز بایستیم. درعین‌حال باید توجه داشت كه گاهی برخی از جریانات بر اساس دیدگاه‌های خاص مذهبی خود با انتشار كتاب یا نمایش فیلمی مخالفت كرده و بر اساس احساسات دینی برخورد می‌كنند كه از حوزه توانایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج است و گاه نیروی انتظامی یا سایر نهادها ورود می‌كنند. اینكه در برخی شهرها این جریانات بسیار قوی است و مانع می‌شوند را باید از راه دیگر حل كرد.» 


اما حالا وزیر دیگری در دولت - رحمانی فضلی - می‌گوید که فقط 9 کنسرت مجوز دار لغو شده است و پرداختن به این موضوع بزرگنمایی است.


سریال لغو کنسرت‌های مجوز دار با فشار گروه‌های خاص و به‌اصطلاح خودسر در دولت یازدهم از بهمن‌ماه 92 و در بندرعباس با لغو کنسرت محمد اصفهانی آغاز شد.


در اسفند همان سال هم قرار بود کنسرت «لیان» - در روز جهانی نی‌انبان- در بوشهر برگزار شود اما بازهم اقدامات خودسرانه مانع این کار شد. 


کنسرت احسان خواجه‌امیری نیز - هفتم و هشتم اسفندماه 92 در منطقه آزاد اروند - لغو شد. خبرگزاری حوزه در تشریح دلایل این موضوع نوشته بود در پی تبلیغات گسترده برای اجرای برنامه کنسرت موسیقی یکی از خوانندگان، جمع کثیری از طلاب و روحانیان اقدام به انتشار بیانیه‌هایی مبنی بر اعتراض به اجرای این برنامه، خواستار لغو آن شدند، اما مسئولان برگزاری این برنامه زیر بار نرفته و کماکان پافشاری می‌کردند باید در تاریخ مقرر برگزار شود... جمعی از روحانیان با حضور در سازمان منطقه آزاد اروند، خواستار جلوگیری از برگزار شدن این کنسرت بودند، اما چون جواب قانع‌کننده‌ای از مسئولان مربوطه دریافت نکردند، اقدام به انتشار پیامک‌هایی - با مضمون «فوری، فوری، خروش امت حزب‌الله در اعتراض به برگزاری کنسرت‌های ساختارشکن لطفاً شما هم با ارسال این پیامک به سایر آشنایان، این اقدام ناشایست را محکوم کنید- منتشر کرده بودند.»


این داستان در اردیبهشت سال 93 از سر گرفته شد و کنسرت موسیقی ایرانی با صدای وحید تاج در یزد به هم خورد. این بار خودسرها کمی دیرتر رسیده بودند و درحالی‌که نوازندگان روی صحنه می‌نواختند، به خواننده اجازه رفتن روی صحنه داده نشد. کنسرت سیروان خسروی نیز شهریورماه 1393 در سنندج لغو شد. 


کنسرت مجید خراط‌ها و امید جهان دو خواننده پاپ کشور که قرار بود اردیبهشت‌ماه به مناسبت مبعث پیامبر اعظم (ص) در یاسوج برگزار شود هم به تعویق افتاد. دلیل لغو این کنسرت این‌طور بیان‌شده بود: در روزهای اخیر برخی افراد با تجمع در مقابل استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهکیلویه و بویراحمد خواستار لغو اجرای این کنسرت شده بودند. این افراد برگزاری این کنسرت را برخلاف شئون اسلامی و دینی و در راستای ترویج فرهنگ غرب دانستند.


لغو کنسرت علیرضا قربانی، محمد علیزاده و مازیار فلاحی توسط روابط عمومی برج میلاد نیز از دیگر کنسرت لغو شده دولت یازدهم به شمار می‌آید. کنسرت همایون شجریان در تهران و کرمان نیز تا آستانه لغو شدن پیش رفت اما با رایزنی‌های مختلف این اتفاق صورت نگرفت.


روشن است که لغو کنسرت‌ها علاوه بر اتلاف سرمایه و زمان برگزارکنندگان آن موجب از بین بردن روحیه و انگیزه در گروه‌های موسیقی می‌شود. به همین خاطر است که برخی از عالم موسیقی درون کشور قهر می‌کنند و برخی راهی زیرزمین‌ها می‌شوند. 


استقبال گسترده مردم از سفر به کشورهای همسایه در زمان برگزاری کنسرت‌های خواننده‌های خارج از کشور نشانه روشنی از این تغییر جهت مخاطب است.


به نظر می‌رسد که دفاعیات مقامات دولتی حتی رییس‌جمهور از ضرورت شاد بودن مردم و برگزاری بدون دغدغه کنسرت‌های قانونی به نتیجه نرسیده است و در شرایطی که هرروز گروه تازه‌ای از اجرای کنسرت در ایران انصراف می‌دهند، مسئولان نیز در مقابل مخالفان برگزاری کنسرت‌ها کوتاه آمده‌اند.


نمونه این قهر کردن‌ها، گروه موسيقي دستان است كه قرار بود امسال بعد از سال‌ها در ايران كنسرت بدهند و حالا مي‌گويند به خاطر مشكلاتي كه هم‌اكنون درزمینهٔ اجراي زنده وجود دارد، فعلاً در ايران كنسرت اجرا نمي‌كنند. پیش‌از این «كيهان كلهر» نيز در گفت‌وگويي رسمي، اعلام كرده بود كه ديگر در ايران كنسرت نمي‌دهد.


در مورد «محمدرضا شجریان» نیز مشکل آن‌قدر ریشه‌دار است که وقتی معاون پارلمانی رییس‌جمهور در برنامه‌ای تلویزیونی از علاقه به صدای او گفت، نام شجریان را از حرف‌هایش سانسور کردند. کنسرت‌های همایون شجریان هم چندین بار تا پای لغو شدن رفته و برگشته است.


نگاهی به دلایل لغو کنسرت‌ها در دولت یازدهم، نشان می‌دهد که بخش زیادی از این کنسرت‌ها به سبب دخالت نیروهای خودسر، نتوانسته‌اند به روی صحنه بروند. این درحالی‌که نظر مسئولان بخش موسیقی، نسبت به برگزاری کنسرت‌ها، مساعد است و هفت‌خوان وزارت فرهنگ و ارشاد در دولت‌های نهم و دهم برای صدور مجوز برگزاری کنسرت‌ها کمی ساده‌تر شده است.


برخی اعتقاددارند که فشارهای غیرقانونی برای لغو کنسرت‌ها از عناد با موسیقی ناشی نمی‌شود و در هجمه بر دولت ریشه ‌دارد. 


نعمت احمدی کارشناس مسائل حقوقی ازجمله این افراد است که در گفت‌وگوی در این خصوص گفته است: «هر مجموعه‌اي يك متولي دارد و متولي برگزاري كنسرت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است كه خود داراي شوراي شعر، موسيقي و غيره است و اتفاقاً پروسه‌اي سخت و طولاني براي صدور مجوزها در نظر گرفته است. بااین‌وجود عده‌اي خارج از چارچوب‌هاي قانوني و به بهانه‌هاي مختلف، برگزاري برنامه‌ها را به هم مي‌زنند. اين عده تنها با موسيقي عناد ندارند؛ چراكه با هيچ متر و معياري موسيقي‌اي كه براي مثال «كيهان كلهر» ارائه مي‌دهد را نمي‌توان موسيقيِ مشكل‌داري عنوان كرد. به همين خاطر است كه اين «تقابل» نه با موسيقي كه با وزارت ارشاد است. بيشترين هجمه هم اتفاقاً به وزارت ارشاد شده است. تعداد تذكراتي كه به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي داده‌اند و همچنين دو كارت زردي كه به آقاي جنتي داده‌اند، نمونه‌‌اي بر اين ماجراست. به‌خصوص آنكه كارت زرد دوم، به خاطر مسائلي به او داده شد كه هيچ ربطي به او نداشت؛ درواقع نمايندگان سؤال‌کننده، او را درباره چيزهايي مورد سؤال قراردادند كه هيچ ربطي به او نداشت. همين ماجرا، نشان مي‌دهد كه يك حركت هماهنگ عليه بخش فرهنگي دولت روحاني شکل‌گرفته است.»


با پذیرش این فرض باید به این سؤال پاسخ داد که آیا وزارت ارشاد و دولت در این مبارزه شکست‌خورده و اظهارات اخیر رحمانی فضلی – در مورد لغو کنسرت‌ها بزرگنمایی می‌شود – نشانه کوتاه آمدن در این زمینه است؟


فاطمه راکعی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فرارو در این خصوص گفت: اینجا موضوع کمیت نیست که بگوییم چون 9 مورد بوده اهمیتی ندارد. آقای وزیر وظیفه‌دارند که اگر یک مورد از هزار مورد هم که باشد آن را پیگیری کرده و از عملکرد وزارت ارشاد دفاع کند.


عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس ششم ادامه داد: در این موارد حتی صحبت از تذکر و اخطار هم نبوده است که بگوییم در راستای همدلی صورت گرفته است. کنسرت‌های مجوز دار را لغو کرده‌اند یعنی به آقای وزیر و مدیران وزارت ارشاد که مجوز را صادر کرده‌اند گفته‌اند شما درست تشخیص نداده‌اید و این ما هستیم که می‌فهمیم چه کنسرتی صلاحیت برگزاری دارد لذا آقای جنتی باید از خود و همکارانشان در این خصوص دفاع کنند.


راکعی با تأکید بر اینکه لغو کنسرت‌های مجوز دار اهانت به وزارت ارشاد است، گفت: صدور مجوز کنسرت‌ها به عهده وزارت ارشاد است به همین خاطر وقتی وزیر در مورد این مسئله کوتاه بیاید به معنی این است که پذیرفته است در مجموعه او اشتباهی صورت گرفته است لذا مردم و مدیران، هنرمندان و مدیران وزارت ارشاد انتظار دارند که وزیر در این خصوص به‌درستی موضع‌گیری کرده و اجازه این‌طور از بالا رفتار کردن‌ها را ندهد.




تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن