تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851832538




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش‌ برای پیوستن هاشمی، ناطق نوری و روحانی به جامعه‌روحانیت


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



تلاش‌ برای پیوستن هاشمی، ناطق نوری و روحانی به جامعه‌روحانیت
روز نو : سخنگوی جامعه روحانیت گفت: تا حالا چند بار تلاش شده آیت‌الله هاشمی و آقای روحانی و ناطق و دیگر عزیزان مجددا در جلسات جامعه حضور یابند.


انتخابات سال 92 در حالی برگزار شد که آیت‌الله مهدوی کنی در قید حیات بود و کسی هم غیر از محوریت جامعتین٬ محوریت دیگری را قبول نداشت٬ با این‌همه سه کاندیدای موازی اصولگرا به انتخابات قدم گذاشتند٬ انصراف حداد عادل هم در این فضا٬ نه به دلیل اجماع اصولگرایان بود٬ که تصمیمی شخصی بود٬ چه آنکه خود او بهتر می‌دانست در این دوره٬ رای چندانی ندارد. حال اصولگرایان در حالی مقابل انتخابات مجلس دهم هستند که هنوز محوریت جامعتین باقی است٬ اما شخص آیت‌الله مهدوی کنی نه. اغراق نیست اگر بگوییم هرچقدر جریان اصولگرا در این شرایط از قبول این محوریت سخن بگویند٬ باز باید منتظر زمان انتخابات باقی ماند و دید آیا تقسیم سهم احزاب اصولگرا به مذاق همه آنها خوش می‌آید یا نه. اینها همه سوالاتی است که همچنان بی جواب باقی مانده و حجت‌الاسلام مصباحی مقدم در بخش نخست این گفت‌و‌گو به آنها پاسخ می‌دهد؛ از آیت‌الله هاشمی و ناطق نوری و روحانی می‌گوید؛ شرایط اصولگرایان را تحلیل می‌کند و به جزییات خاصی اشاره می‌کند٬ اما نکته جالب اینجاست که در دو مورد ورود نمی‌کند؛ اول نحوه تعامل با محمود احمدی نژاد و نزدیکان وی و دوم رابطه حزب یکتا  با جامعه روحانیت مبارز!


حضور روحانیون تأثیرگذار امروز و دیروز در جامعه روحانیت مبارز، فعالیت‌های انتخاباتی این جامعه و نحوه تعامل جامعه روحانیت با سایر گروه‌های اصولگرا  برای رسیدن به وحدت از مهمترین محور‌هایی است که در این گفت و گو به آن پرداخته شده است:


به نظر می‌رسد در سال‌های نه چندان دور، جامعه روحانیت مبارز، مجمعی برای حضور طیف‌های مختلف فکری متشکل از روحانی‌هایی بود که دارای سابقه مبارزاتی مشخص و وزن سیاسی معین بودند، جامعه روحانیت در مقطع کنونی تا چه اندازه میراث‌دار جامعه روحانیت سال‌های یاد شده است؟


جامعه روحانیت مبارز به‌ مثابه یک حزب رسمی عمل نمی‌کند، بلکه  اجتماعی از علما و روحانیون با سابقه مبارزاتی است و به طور طبیعی تنها یک طیف از طیف‌های سیاسی کشور را نمایندگی نمی‌کند، اگر به گذشته بازگردیم، جامعه روحانیت دایره شمول گسترده‌ای داشت٬ اما بخشی از این جامعه انشعاب کرد و مجمع روحانیون مبارز را ایجاد کردند٬ و مجموعه‌ای که در کنار جامعه روحانیت مبارز باقی ماند موسوم به گروه راست شد.


گرچه ما این اسامی را چندان نمی‌پسندیم و این اسامی جنبه واقعی ندارد٬ چرا که چپ و راست در اندیشه‌های سیاسی غرب با وجود مارکسیسم و لیبرالیسم بیشتر موضوعیت پیدا می‌کند٬ اما به هر حال آنچه که باقی ماند یک طیف وسیعی تحت عنوان جریان راست است که در این مجموعه هیچ‌کدام حتی چهره‌هایی نظیر هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری که هم اکنون در جامعه حضور ندارند، به جریان چپ متمایل نشدند.


شاید بهتر باشد این سوال را به این شکل بپرسم که فارغ از انشقاق‌ها؛ شخصیت‌هایی نظیر آیت الله هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری از یک‌سو، شما٬  آیت الله موحدی کرمانی، آقای ابراهیمیان و آقای سالک ذیل پرچم روحانیت مبارز تشکیلاتی را شکل داده‌ بودند، که می‌توانست در شرایط کنونی وحدت آفرین باشد، آیا در مقطع کنونی شما خلاء حضور برخی چهره‌های سرشناس را احساس نمی‌کنید؟


ما هم اکنون شبیه به این دو سر طیف را مثل آقای هاشمی از یک طرف و آقای ناطق از طرف دیگر را در جامعه داریم. از این جهت نمی‌شود گفت که طیف‌های حاضر در مجموعه مثل سابق مجموعه طیف‌ها را از جانب گروه‌های سیاسی نمایندگی نمی‌کنند. این اتفاق به عبارت دیگر فاصله گرفتن افراد است٬ نه فاصله گرفتن جریان‌های فکری و سیاسی.


دلیل فاصله گرفتن آقای روحانی از جلسات جامعه روجانیت چه بود؟


آقای روحانی هیچگاه اظهار نکردند که مایل به شرکت در جلسات جامعه نیستند، عارضه‌ای پدید آمد که شرکت نکردند.


به خاطر عقبه فکری و مبارزاتی که فاصله‌گرفتگان از جامعه روحانیت دارند٬ به نظرتان شخصیت‌هایی مثل هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری یا روحانی قابل جایگزینی هستند؟


ما این افراد را افراد شاخص و برجسته‌ای می‌دانیم که هر کدامشان نیایند برای ما نقص و کاستی قابل توجهی است و ما به این موضوع توجه داریم و تلاش‌مان را کرده‌ایم که بتوانیم مجددا اجتماع گذشته را شاهد باشیم.  البته بعد از درگذشت آیت الله مهدوی کنی یک بار که جلسه جامعه روحانیت در دفتر آیت‌الله یزدی تشکیل شد، این مسئله رخ داد و به استثنای سه چهار نفر همه در آن جلسه شرکت کرده بودند. این اتفاق، نشان امیدی بود که می‌توان مجددا شاهد وجود این مجموعه افراد  در جامعه بود.


آیا تلاش‌‌هایی شده که جامعه روحانیت مجددا شاهد حضور این افراد باشد؟


تا حالا چند بار این تلاش شده تا این بزرگواران مجددا در جلسات حضور یابند و ما شاهد حضور همه در این جلسات باشیم. تا کنون خیلی نتوانستیم به نتیجه برسیم٬ ولی ناامید هم نیستیم٬  چرا که بنا داریم اگر بتوانیم با توجه به اینکه تعدادی از اعضای جامعه روحانیت نیز که از بنیان‌گذاران بوده‌اند به رحمت خدا پیوسته‌اند، جامعه را با چهره‌های جدید ترمیم کنیم و رویش مجددی را به یاری خدا شاهد باشیم.


به نظرتان حضور چهره‌ها یا طیف‌هایی مثل جبهه پایداری باعث نشده‌اند که این انشقاق و بحران عدم اجماع گروه‌های سیاسی در این جامعه به وجود آید؟


پیش از اینکه چیزی تحت عنوان جبهه پایداری بخواهد مطرح بشود٬ این فاصله اتفاق افتاد. بنابراین این مسئله معلول جبهه پایداری نیست و جبهه پایداری نیز در ماه‌های اخیر است که ابراز تمایل  برای همکاری با جامعه روحانیت کرده است.


حالاکه صحبت از جبهه پایداری به میان آمد٬ شما چه قدر  انتصاب جدید آقای تقوی را به عنوان قائم مقام دبیر کل جامعه روحانیت در راستای نزدیکی این جبهه به جامعه می‌دانید؟


اصلا در ذهن هیچ یک از اعضای جامعه مرکزی جامعه روحانیت چنین چیزی نبوده که ما می‌خواهیم به مجموعه‌ای نزدیک بشویم؛ پس به خاطر آن برای انتخاب قائم مقام دبیر کل بخواهیم تصمیم خاصی بگیریم. آقای تقوی جزء افراد با سابقه جامعه روحانیت مبارز و از افراد بسیار فعال آن هستند و آنچه که موجب شد وی به عنوان قائم مقام دبیر کل انتخاب شوند٬ عملا پیشنهاد و صلاحدید آیت الله موحدی کرمانی بود و ثانیا سابقه و فعال بودن وی، بنابر این یک در یک میلیون نیز چیز دیگری نبوده است.


آیا این گمانه‌زنی درست است که جامعه روحانیت در حال نزدیک شدن به جبهه پایداری برای انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی است؟


این تعبیر را اصلا نمی‌پسندم مثل اینکه استوانه‌ای در یک جایی بنا شده و افراد به آن استوانه نزدیک می‌شوند یا از آن دور می شوند. ما جبهه پایداری را در چنین جایگاهی نمی‌شناسیم٬ بلکه مجموعه باسابقه و با ریشه‌‌ای بیش از 4 دهه٬ نظیر جامعه روحانیت را در چنین جایگاهی می‌دانم که ممکن است مجموعه‌هایی به آن نزدیک یا از آن دور شوند.


در جلساتی که تحت عنوان وحدت میان اصولگرایان برگزار می‌شود، جامعه روحانیت برای خود نقش محوری قائل است٬ اما با حضور چندباره آیت الله مصباح یزدی و حضور کم تعداد آیت الله موحدی کرمانی در این جلسات، به نظر می رسد به نوعی قرار است نقش نزدیکان به وی در این نشست‌ها پررنگ شود؟


دعوتی‌هایی که از آیت الله مصباح شد٬ دقیقا در راستای نزدیک کردن یک مجموعه‌ای بود که آن مجموعه یا دقیقا تحت عنوان جبهه پایداری شناخته می‌شدند یا خارج از مجموعه پایداری تلقی می‌شدند. آقای تقوی بنایشان بر این بود که با دعوت از آیت  الله مصباح یزدی٬ فراگیری چتر اصولگرایان را دنبال کنیم و بیشتر حضور آیت الله مصباح یزدی به دلیل تلاش برای فراگیرتر بودن است  و الا صاحبخانه آیت الله موحدی کرمانی بوده‌اند.


جلسات شما با طیف‌هایی نظیر رهروان ولایت، به کجا رسیده است؟


ما حدود یک ماه قبل با آقای لاریجانی دیدار داشتیم  و در این جلسه هم سخن از ائتلاف میان اصولگرایان بود و رییس مجلس از اصل مسئله حمایت کردند  و پیشنهاداتی را ارائه کردند که مورد استقبال قرار گرفته است.


در مورد انتخابات آتی مجلس در جامعه روحانیت وارد مصادیق شده‌اید؟


نه


به نظرتان زمان در حال از دست رفتن نیست؟


 نه، هنوز خیلی زمان داریم.




تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن